Результати брифінгу Міністра охорони здоров’я Максима Степанова за 18 травня:
▪️ В Україні за минулу добу зафіксовано 325 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 32 у дітей та 81 у медичних працівників. Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 83 особи. Одужали за добу 160 осіб, померла 21 особа.
▪️ За останню добу проведено 5098 тестувань методом ПЛР.
▪️ Найбільшу кількість підтверджених випадків за останню добу зареєстровано у Львівській області (47), Рівненській області (41) та в місті Києві (41).
▪️ Очільник МОЗ повідомив, що 18 травня буде підписано наказ про запровадження ІФА-тестування на антитіла до COVID-19. Максим Степанов зазначив, що за рахунок ІФА-тестів планується суттєво збільшити кількість осіб, які проходитимуть тестування. Передусім тестуватимуть осіб з проявами коронавірусної хвороби, також всіх без винятку контактних осіб, навіть тих, у кого немає симптомів. Тестуватимуть усі групи ризику: Національна поліція, Національна гвардія тощо. Тестування осіб, за визначенням МОЗ, буде проводитися безкоштовно, коштом держави.
▪️ Міністр охорони здоров’я закликав громадян дотримуватися карантинних заходів МОЗ. Людям, які всупереч рекомендаціям фахівців порушують карантин, Максим Степанов рекомендував звернути увагу на статистику нових захворювань і летальних випадків. Він ще раз наголосив, що коронавірус – це не жарти.
▪️ МОЗ має намір поставити питання про застосування санкцій щодо тих органів місцевої влади, які порушують карантин. Зокрема, за словами міністра, йдеться про необхідність контролю за дотриманням карантинних заходів з боку тих органів, які мають відповідні повноваження.
▪️ Крім підвищення заробітної плати медичним працівникам, МОЗ пропонує встановити нові стандарти оплати праці медиків.
▪️ Максим Степанов вважає, що у пріоритеті медреформи має стояти якісна медицина. Для забезпечення цього принципу МОЗ вважає за необхідне переглянути тарифи на надання медичних послуг, привести їх до реальних цифр, запровадити відповідні коефіцієнти щодо якості надання меддопомоги.
▪️ Міністр зазначив, що деякі тарифи, наприклад, на лікування інфаркту та інсульту, не покривають вартості лікування і є інколи вдвічі меншими. При такому перебігу подій про якість надання меддопомоги вже не можна говорити. За словами очільника МОЗ, саме у зв’язку з необхідністю підвищення якості надання медичної допомоги МОЗ переглядає і коригує певні елементи реформи.
ЛАД Не знаю наск правда, але щодо львівського сінево розповідали, що вони везуть зразки аналізів до Києва, і потім там роблять і привозять результат. Чи всі чи серйозніші не знаю.
Щодо статистики. Сьогоднішня по західних областях і окрема по Львівській дозволяє твердити про відставання в результатах тестів щонайменше на 5 днів. Сьогодні оповістили при позитивні результати померлих 13 і 14 травня. А забір аналізів міг братися ще при житті, необовязково в померлих. Тобто ми це не знаємо. Так що обласні центри по тестуванню, недалеко втекли від того, що писав колега Антей,про відставання в 14 днів у Києві. Не знаю чи далі возять частину тестів з областей в Київ чи вже розраховують на свої сили.
ЛАД написав:Что-то Харьков начал резко выправляться - то уже было по 40 новых случаев в день, а теперь 2 дня назад +16, позавчера +13, вчера всего 3 случая (по цифрам, приведенным в постах varlo последовательно 757, 773, 786, 789). При практически полном игноре карантина это странновато.
Странновато, конечно. Но, признаюсь, меня эта информация практически перестала интересовать, никакой пользы для меня в ней нет. "Все мы так или иначе встретимся с вирусом" (с) Хотелось бы, конечно, сходить протестироваться, скажем, в соседнюю с моим домом Synevo и на вирус, и на антитела (так же, как я хожу туда сдавать другие анализы), но пока такой возможности нет.
ЗЫ. Задолбала капча с велосипедом
1. Судя по текущему течению эпидемии в Украине, утверждение: "Все мы так или иначе встретимся с вирусом", начинает вызывать сомнения. Ну и, само собой, уменьшение количества заболевших уменьшает вероятность такой встречи. 2. Почему не возможности сделать анализы в Synevo? Они не делают?
1. "Встретиться" - не значит заболеть. Мы всё время "встречаемся" с сотнями других вирусов, но наш иммунитет, в том числе и неспецифический, их уничтожает. И это уже вопрос терминологии (доктор К намеренно избегает термина "переболеем"). 2. Синево не делает.
P.s. В Dila пройти тестирование у Вас не выйдет:
«Коронавірус, COVID-19, SARS-Cov-2, антитіла IgG» тільки через замовлення послуги «Виклик медсестри додому». У відділеннях мережі послуга не надається. Лабораторне дослідження можна пройти найбільш безпечним шляхом – через замовлення послуги «Виклик медсестри додому», яка доступна в наступних містах:
Харькова в перечне нет.
Я понял. Тем более, что нужно еще и заполнить анкету с направлением врача. Отпадает.
Хотя я открыл в гугле "дила харьков", установил там "Город - Харьков" и нашел анализ "коронавирус". Правда, сайт у них идиотский, по умолчанию открывается версия для смартфона, а у меня он далеко не основной рабочий инструмент.
Вообще странные дела . Вирус опасный , быстро распространяется . Но при этом заходишь на сайт Fly Radar где пассажирские перевозки , просто туча самолетов . Отсюда несколько вопросов , почему не закрыто небо на 100% с Нового Года? Почему не болеют стюардессы и пилоты , они по моему в зоне риска просто ужас ? Есть большое количество агенств по безопасности стран , например США трудно представить что бы они не знали об опасности и не предприняли меры по выключению авиаперевозок полностью . Это все приводит к мысли что все не просто так .
Востаннє редагувалось Uppi в Пон 18 тра, 2020 13:04, всього редагувалось 1 раз.
Добрий день, Ми вдячні Вам за вибір МЛ «ДІЛА». На жаль, в м. Харків не виконується забір біоматеріалу для даного дослідження.
Всю інформацію про дослідження, правила підготовки та режим роботи відділень Ви можете знайти на сайті www.dila.com.ua або за телефоном 0 (800) 217 887. У разі виникнення запитань, будемо раді відповісти.
Uppi Понимаю, что зарегистрировались Вы недавно. Но, надеюсь, читали форум и до регистрации. Вопрос о флайрадаре и полетах уже обсуждался, возвращаться к этому ещё раз бессмысленно. Если не верите тому, что писали здесь, почитайте в интернете - куча сообщений о критическом положении Люфтганзы, Эйрфранс, Визэйр и прочих. Об отмене практически всех рейсов и закрытии ряда авиакомпаний.
Щось скрізь тихо стало . Народ на роботу ломанувся ? Не можу зрозуміти все-таки , як з транспортом . В Києві бачу - практично громадського немає . В інших містах , схоже , набагато більше їздять ... Через тиждень "послаблять" далі - і як ? Не прогнози - а так - гадання - що далі буде ? Нічого такого - якийсь відсоток хворих , але по суті ніхто нічого і не помічатиме ? Чи піде хвиля заражень ? Так що всі злякаються ?
Puente написав: Щось скрізь тихо стало . Народ на роботу ломанувся ? Не можу зрозуміти все-таки , як з транспортом . В Києві бачу - практично громадського немає . В інших містах , схоже , набагато більше їздять ... Через тиждень "послаблять" далі - і як ? Не прогнози - а так - гадання - що далі буде ? Нічого такого - якийсь відсоток хворих , але по суті ніхто нічого і не помічатиме ? Чи піде хвиля заражень ? Так що всі злякаються ?
Та ніби по Львівській області, наприклад, задіюють вже лікарні другого рівня для коронавірусних хворих. https://zaxid.net/na_lvivshhini_shhe_ch ... s_n1502326 До Львова будуть возити важких, але й то трохи анекдотично бо за дві години людина важкою може бути. Це так тихенько, при підході до піку паралельно з послабленням карантину. Треба буде перечитати якось Еразма з Роттердаму.
А транспорт ходить, для пенсіонерів пільги поки не відновили. На базарах на безпеку забили, розтягнуті целофанні типу-екрани за прилавком на рівні мужеського черева, а контакт для дихання і чхання рот в рот повністю відкритий . В перший день після відкриття була показуха з мірянням температури, масками. Тепер вже щось не видно.
Давно пора паралельно з ПЛР тестами робити на антитіла
Я все более склонен думать что никто ничего не замечает, ибо сарафанное радио уже бы распространило страх и ужас в рядах пересичных.. то есть, мы видим 18000 заразившихся и этого недостаточно даже для того чтобы готовить "у меня знакомый знакомого заболел", то есть народ просто не видит ни заболевших, ни умерших. Кстати, ув. ЛАД , как там ваш подъезд? Пока что Вы, насколько я заметил, самое близко приблизились к реальному случаю заболевшего.
st512 написав:..... Кстати, ув. ЛАД , как там ваш подъезд? Пока что вы, насколько я заметил, самое близко приблизились к реальному случаю заболевшего.
Никак. Ничего не слышно, ничего не видно. Единственное, после того начали протирать перила на лестнице, по которой никто не ходит, ручки дверей и кнопки на подъезде. Сейчас, по-моему, уже перестали.