Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві?

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 44344435443644374438 ... 12457>
Повідомлення Додано: Суб 20 чер, 2020 17:10

Когда начнется обвал нереальных цен на жилье в Киеве?

Усім дякую. Спробую скористатись вашими порадами і прийняти рівно вигідне рішення. Якщо ж намір - збрити з об’єкта або збити ціну , нижче 7 не піду. Знову ж - ринок району - коло 8К
Гарних усім вихідних!
stas_rst

Подякував: 847 раз.
Подякували: 426 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 20 чер, 2020 17:17

airmax78 написав:Они просто хотели свой дом: http://baskino.me/films/dramy/23340-vivarium.html
Кстати, нашел сегодня в бумагах папочку из Укрбуда. Бэк ту 2017й самое начало. Кристал по 31-43К за метр, Шевченковский по 28К за метр. Смотрю: даже номера своих забронированных квартир записал. Как же можно было влететь на все оставшиеся деньги... Капец.

на днях был в гостях у знакомого в Аристократе
высокий этаж, гарно
его вход был чуть больше чем па1куе на моменте)
Прохожий

Подякував: 926 раз.
Подякували: 1453 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Суб 20 чер, 2020 17:27

stas_rst написав:Усім дякую. Спробую скористатись вашими порадами і прийняти рівно вигідне рішення. Якщо ж намір - збрити з об’єкта або збити ціну , нижче 7 не піду. Знову ж - ринок району - коло 8К
Гарних усім вихідних!

упс, за окружной появился альтернативный чабанчикам оазиз стабильности и процветания)
Прохожий

Подякував: 926 раз.
Подякували: 1453 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Суб 20 чер, 2020 19:01

Хомякоид, тут тоже наподобие таких есть, купившие очень жалуются - шум, маленькая мощность и гофру нужно в окно выводить.
Natt

Подякував: 620 раз.
Подякували: 516 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 20 чер, 2020 19:04

Natt написав:Хомякоид, тут тоже наподобие таких есть, купившие очень жалуются - шум, маленькая мощность и гофру нужно в окно выводить.

Можна поставить холодильник, компресором і випарником на вулицю, а з морозілки шланг і вганяти воздух вентилятором в трубку, яку ввести через дзюру до кімнати.
flyman

Подякував: 1606 раз.
Подякували: 2850 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Суб 20 чер, 2020 19:27

flyman написав:
  Natt написав:Хомякоид, тут тоже наподобие таких есть, купившие очень жалуются - шум, маленькая мощность и гофру нужно в окно выводить.

Можна поставить холодильник, компресором і випарником на вулицю, а з морозілки шланг і вганяти воздух вентилятором в трубку, яку ввести через дзюру до кімнати.

Хм-м, цікаво ви вирішили проблему охолодження цоколя. Запатентувати не намагалися ?? )
ihorkyiv

Подякував: 177 раз.
Подякували: 317 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 20 чер, 2020 20:55

stas_rst написав:колеги, є практичне запитання по конкретній ситуації:

Умови задачі: однушка, 3 км. від окружної, Соф.Борщага. 7500 + комуналь. Амортизація низька, орендар живе під час приїздів по бінесу максимум тиждень-два на місяць. Сам.

Озвучені побажання:
- орендар хоче кондиціонер, бо йому жарко з вікнами на північну сторону:)
(рем. - взимку йому постійно холодно, то напалює по 150 кубів газу собі з кишені)
- орендар пропонує або знизити вартість оренди (сума сьогодні буде оговорюватись), або поставити кондиціонер за мій рахунок. Мова про підвищення оплати у такому випадку поки не йшла (орієнтовно можу докинути + 500 грн., не більше, бо ринок цін).

Мої варіанти і розрахунки:
- за умови + 500 грн до 7500 існуючих, вартість простого кондиціонера + установки (14-15К грн.) окупляться в нуль за 2,5 роки;
- при установці кондиціонера нема гарантії, що орендар взимку не збриє в місто-метрополію і компенсація за установку перестане мати перспективи;
- при ймовірному продажу квартири (не виключений варіант) новим власникам буде глибоко пофіг на наявність кондиціонера восени-взимку-весною і не факт, що 600 у.о. я зможу добавити до вартості об"єкта.
- зменшення оренди на 500 (не більше) зумовить втрати доходу 6000 на рік, що не є смертельно.

Мій висновок - зменшувати на 500, не більше. Кондей не ставити. Бити на те, що через 2 місяці він йому нафіг не буде потрібен.
У випадку протиріч - пропонувати шукати інший об"єкт з кондиціонером. Тобто нафіг.
Щось останнім часом з орендарем одні хотєлки - то собаку притягнути з метрополії (передумав минулого місяця, ймовірно - не знайшов інших варіантів житла по такій ціні і кард-бланшем по собаках), то кондєйку ставити терміново, бо спить погано. Вхарило.

Прошу Ваші коментарі, думки і підказки. Усім дякую наперед.

Принимайте решение без привязки к конкретному арендатору.
Кондиционер повысит цену аренды квартиры?
Его установка в данной квартире целесообразна?
ПС Терминово в сезон кондиционер не поставите. У более- менее нормальных монтажников очередь минимум на пару недель.
UA

Подякував: 1882 раз.
Подякували: 2345 раз.

Профіль

1
1
1
Повідомлення Додано: Суб 20 чер, 2020 23:12

Re: Когда начнется обвал нереальных цен на жилье в Киеве?

UA написав:У более- менее нормальных монтажников очередь минимум на пару недель.

Более того, нормальные монтажники через пару недель присылают подсобников-рукожопов, типа "мы тут задержались на другом объекте, это тоже очень квалифицированная бригада", а потом через год "это не мы вам ставили, мы такое не могли поставить".
Я всегда знал, что только блондинки или идиоты ставят кондиционеры при +30 на улице, но один раз из жалости к хорошему арендатору попал. Всегда последние 10 лет ставил весной. Монтажники еще не перегружены, можно предъявить претензии через пару месяцев, если что пошло не так (пока не забыли), деньги не заморожены больше чем нужно, арендаторы более готовы терпеть мастеров и выгребать за ними мусор, потому что понимают, что они будут этим пользоваться.
Vlad442

Подякував: 6 раз.
Подякували: 2203 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Суб 20 чер, 2020 23:24

Re: Когда начнется обвал нереальных цен на жилье в Киеве?

UA написав:Принимайте решение без привязки к конкретному арендатору.
Кондиционер повысит цену аренды квартиры?
Его установка в данной квартире целесообразна?

Всегда так и делаю. У меня есть своя концепция квартиры. Если нужно, делаю, даже не ожидая просьбы. Люди пользуются лишний сезон-два, я не сижу с мастерами и не убираю, и квартира потом сразу готова к пересдаче с новой мебелью/входной дверью/напольным покытием/кондиционером. Если не нужно, отказываю. Очень часто приходится отказывать, когда арендаторы, купив большой ТВ, хотят куда-либо его повесить.
В случае обоснованных просьб, обычно делаю так - я делаю своими мастерами то, что считаю нужным, вы оплачиваете, потом за 6-12 месяцев я возвращаю из аренды. Съехали раньше, остаток суммы мне подарок. Потом, через половину срока, когда это улучшение становится наполовину моим, я поднимаю аренду исходя из 20% годовых.
Пример. Кондиционер стоит 12000, договорились на 12 мес. Арендатор платит на 1 тыс меньше аренды, но через 6 месяцев я поднимаю плату на 200 грн.
Vlad442

Подякував: 6 раз.
Подякували: 2203 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Суб 20 чер, 2020 23:29

Спеціально для Макса-естета)))

Долярчик

Заблокований
Подякував: 593 раз.
Подякували: 633 раз.