Купуємо для себе, а не в ОРЕНДУ, закордонну нерухомість
+Додати тему
Відповісти на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Пан stryzhko - напишу Вам фразу, яку я вже писав разів 10 чи 20: "Якщо будете так помилятися в людях, їх професіях та сферою діяльності - то Вас легко обмане будь-чка циганка на будь-якому вокзалі". Переймайте досвід. Діліться з людьми знаннями. Безкоштовно. І порада: навчіться вставляти фотофайли на форумі.
х х х Про Аланію. 1. Якщо Ви турку в Анталії скажете, що купили житло в Аланії - з Вами не будуть здоровкатися, бо ваш статус відразу впаде нижче плінтуса. 2. За турецькою номенклатурою є провінція "Анталія", центр провінції - місто "Анталія" (приблизно за розмірами та населенням як Київ), і до складу провінції "Анталія" входять СЕЛА. Аланія рахується в Туреччині "Село провінції Анталія". 3. Дійсно його розкрутили останнім часом - велике будівництво на великих сільских площах і завдячуючи більш низьким цінам ніж в Анталії, що зрозуміло, був "бум на ринку" нерухомості. Купували переважно під здачу орендарям-туристам!!!!!! 4. Пандемія внесла корективи в цей бізнес та почався масовий розпродаж квартир в Аланії - я помітив це з березня - весь час дуже агресивна реклама, при чому НЕ в турецьких виданнях (!!!), а в російських. Масовий викид квартир, куплених під оренду. Про це вказує те, що всі квартири продаються з всіма меблями - такого в Туреччині ніколи не було. 5. Ціни там не вивчав, але зустрічав різні - і 45 000 ойро за пристойну кваратиру, і ті, що Ви навели вище.
Моя думка: НЕ ВАРТО ТАМ КУПУВАТИ. 1. Потім ніколи не продасте. 2. Аеропорт є в сусідньому містечку - в Аланії немає. 3. Якщо не помиляюся - зараз один рейс на день із Стамбула. 4. Хвалять там соснові ліси, забуваючи, що на схід від Анталії місцевіть майже всюди равнинна, а ось від Анталії - на захід - гірська з найвищими вершинами в 2 450 метрів - в районі Кемера. 5. Погані пляжі - з плитами у воді. 6. Аланія вимирає повністю з жовтня по квітень. Мертві бджоли не гудуть... 7. Дуже проблемне сполучення з іншими містами - наприклад, з центром провінції. 8. Інфа про те, що там будують гірськолижний осередок - фейк, нічого не будують. То плани із серії "Дурень думкою багатіє", але покупцям весь час про це розказують.
Ось така моя думка. На фото є ціни в 245 000 ойро - то занадто дорого. Гадаю, дурять російські ріелтори. Я наводив ціни в пристойних солідних комплексах в Анталії - в серпні наші люди вклалися в квартири "2+1" за ціною 1 250 000 лір. Курс гривні до долар, вказаний Вами, ще не рахував, але підтверджую: то дуже добре! Беремо рахівницю: станом на 31 серпня зафіксована ціна на квартиру в елітному комплексі "2+1" на рівні 1 250 000 лір. Термін здачі - вересень 2021. Корпуси вже всі готові, не у всіх корпусів ще є верхні поверхи. Курс був в понеділок 31 серпня 1 долар=7,31 ліри (сам допомогав здавати, був цілий рюкзак грошей). Рахуємо: 1 250 000/7,31= 171 000 доларів. Станом на сьогодні: 1 250 000/7,69=162 550 доларів. Різницю порахуєте самі. Ну не казка хіба... Ось така моя думка.
Востаннє редагувалось akurt в Сер 23 вер, 2020 15:50, всього редагувалось 2 разів.
Акурт, пункт 6 про Аланію зовсім невірно, там живе більше 30 тис іноземців круглий рік. Період жовтень-квітень в Аланії оптимально(!). Саме цей час там і проводжу - тепліше за Анталію на 2-3 градуси стабільно, а взимку це критично. Решта пунктів так і є. До речі, пункт 1 думаю до Анталії теж можна застосувати...
Ну, я поважаю Вашу думку... Висловив свою... Дай Боже, щоби дійсно було 30 000 іноземців на постійному проживанні... Про "2-3" градуса стабильно" - що цікаво - вірно, і читачеві буде цікаво дізнатися про температури взимку - а то мені не вірять, що зранку катємося на лижах, а після обіду можна купатися в морі... Січень 2020 - Аланія: Січень 2020 - Анталія... Взагалі нічого дивного немає, дивимося на мапу...
akurt Минулого року наприкінці грудня в Аланії було ще +23+24 градуси. В принципі, в січні-лютому, вдень нижче за 16 практично не буває, одного разу бачив 12 але то було один день лише. А бувають дні що і більше 20-ти
DmitryK написав:Акурт, пункт 6 про Аланію зовсім невірно, там живе більше 30 тис іноземців круглий рік. Період жовтень-квітень в Аланії оптимально(!). Саме цей час там і проводжу - тепліше за Анталію на 2-3 градуси стабільно, а взимку це критично. Решта пунктів так і є. До речі, пункт 1 думаю до Анталії теж можна застосувати...
Вікі пише, що там 100т постійного населення, це як Бердянськ а Анталія 2 рази більше Одеси і росте, а не деградує
Який Папа Карла із-за кордону, де імовірніше купить, в Одесі чи Бердянську?
Хоча, чому б не купити в якому болгарському селі за 10..12 км до моря. Девешо і сердито, хочеш скупатися, сів на вєлік і пропедалив годину. Не тре ні Анталії ні Аланії.
DmitryK написав:Акурт, пункт 6 про Аланію зовсім невірно, там живе більше 30 тис іноземців круглий рік. Період жовтень-квітень в Аланії оптимально(!). Саме цей час там і проводжу - тепліше за Анталію на 2-3 градуси стабільно, а взимку це критично. Решта пунктів так і є. До речі, пункт 1 думаю до Анталії теж можна застосувати...
Вікі пише, що там 100т постійного населення, це як Бердянськ а Анталія 2 рази більше Одеси і росте, а не деградує
Який Папа Карла із-за кордону, де імовірніше купить, в Одесі чи Бердянську?
Хоча, чому б не купити в якому болгарському селі за 10..12 км до моря. Девешо і сердито, хочеш скупатися, сів на вєлік і пропедалив годину. Не тре ні Анталії ні Аланії.
сідай, два. видно, що ніколи там не був. Аланія росте дуже стрімко. І вікі пише 320 тис, і це на 2019 рік. про порівняння з бердянськом, це як порівнювати Нью Йорк і мумбай, бо там стільки ж населення.
flyman написав: Хоча, чому б не купити в якому болгарському селі за 10..12 км до моря. Девешо і сердито, хочеш скупатися, сів на вєлік і пропедалив годину. Не тре ні Анталії ні Аланії.