Купуємо для себе, а не в ОРЕНДУ, закордонну нерухомість
+Додати тему
Відповісти на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
flyman написав:Там де Ердоган дає халявну іпотеку.
Халявна була з 1 червня. Реально стояли під офісами продажу квартир і з бійками. З мішками грошей. Зараз залишили тільки в державних банках, але відсоток підвищили. Але хто дрався в чергах - однозначно виграв. Там я якось рахував - оплата по кредиту (через 12 місяців після оформлення - початок виплати - і термін - 15 років) = орендній платі за квартиру. Так мати ж квартиру власну краще...
Отже хто купив турецьку нерухомість цього року, вклався на піку цін.
Звідки таке твердження? Арифметика зовсім інша: реально були пільгові умови: - кредит під 0,64% в місяць; - перший внесок - точно не знаю, здається 30%; - перші 12 місяців виплати робити не треба; - термін - 15 (!!!) років. Казка! Казкою люди скористалися. Мудро! Я вже надавав статистику - по пам"яті - зростання продажів у порівнянні з 2019 було в 500% (!!!!). Звісно, що такий ажіотаж до чого міг призвести та привів - до зростання цін. Економіка іншого не знає...
akurt написав:Звідки таке твердження? Арифметика зовсім інша: реально були пільгові умови: - кредит під 0,64% в місяць; - перший внесок - точно не знаю, здається 30%; - перші 12 місяців виплати робити не треба; - термін - 15 (!!!) років. Казка! Казкою люди скористалися. Мудро! Я вже надавав статистику - по пам"яті - зростання продажів у порівнянні з 2019 було в 500% (!!!!). Звісно, що такий ажіотаж до чого міг призвести та привів - до зростання цін. Економіка іншого не знає...
Так подумай, роздали на пільгових умовах. Взяли і ті, хто потім не потягне. Потім халява закінчуєттся, % по іпотеці росте. Попит падає. Ті що не "тягнуть" починають продавати нерухомість. Ціна вниз.
Українці ж не мали доступ до дешевої іпотеки ТРЖН. І взяли на піку попиту та цін.
На КРЖН виклали відео експерта по нерухомрсті по Дефол-сіті. Він розклав все по полицям для МРЖН.
akurt написав:Звідки таке твердження? Арифметика зовсім інша: реально були пільгові умови: - кредит під 0,64% в місяць; - перший внесок - точно не знаю, здається 30%; - перші 12 місяців виплати робити не треба; - термін - 15 (!!!) років. Казка! Казкою люди скористалися. Мудро! Я вже надавав статистику - по пам"яті - зростання продажів у порівнянні з 2019 було в 500% (!!!!). Звісно, що такий ажіотаж до чого міг призвести та привів - до зростання цін. Економіка іншого не знає...
Так подумай, роздали на пільгових умовах. Взяли і ті, хто потім не потягне. Потім халява закінчуєттся, % по іпотеці росте. Попит падає. Ті що не "тягнуть" починають продавати нерухомість. Ціна вниз.
Українці ж не мали доступ до дешевої іпотеки ТРЖН. І взяли на піку попиту та цін.
На КРЖН виклали відео експерта по нерухомрсті по Дефол-сіті. Він розклав все по полицям для МРЖН.
Ти красавчик! Я писав, що я на фонді вже торгую... Так ось, ціна вниз, а там ПО-ПИ-Т і все, викупили, і ціна знову вгору.
Подивись графік акцій Алібаби (ВАВА) за місяць
Запитаєш звідки попит? Дивись репорт!
Turkish cities now occupy the top three rankings. The fundamentals of strong demand and constrained supply explain the level of growth along with a weakening lira. The population of Turkey has increased by 12 million to 83 million in the last decade alone according to the World Bank. The weak lira – now close to 7.6 to the US dollar - is also boosting demand from gulf countries.
flyman написав:Там де Ердоган дає халявну іпотеку.
Халявна була з 1 червня. Реально стояли під офісами продажу квартир і з бійками. З мішками грошей. Зараз залишили тільки в державних банках, але відсоток підвищили. Але хто дрався в чергах - однозначно виграв. Там я якось рахував - оплата по кредиту (через 12 місяців після оформлення - початок виплати - і термін - 15 років) = орендній платі за квартиру. Так мати ж квартиру власну краще...
Отже хто купив турецьку нерухомість цього року, вклався на піку цін.
На КРЖН теж пік цін, і виходить що зараз в переоціненні ринки не вартує інвестувати. Треба шукати країну де спад: як от Італія або Іспанія.
change_pm ну давай по правде )) рыцари дают рост в местной валюте. Там Измир прямо в топах каждый год почти - как и девальвация лиры. Заходишь на https://www.sahibinden.com/ и смотришь, что рост в Измире 27% в TL или 1% в USD, Анкара +27% в TL и тоже 1% USD, что рост в Стамбуле 21% в TL или -3% в USD и смотришь рыцарей
Первые три места занимают турецкие города Измир (28,1%), Анкара (26,4%) и Стамбул (20,2%).
зачем мне знать о безумном спросе в местных фантиках от местных туземцев? Зачем мне их проблемы?
San! Ну давай по правде: всех украинцев НЕ ждут в Лондонах-Парижах.
San написав:
change_pm написав:boosting demand from gulf countries.
не каждого араба ждут в Лондонах-Парижах.
Про Лондон - дивная история. Ехал я по трассе через Карпаты - стоит парень с рюкзаком - я его подвез. Он из Мукачево - бабушка-румынка ему оформила румынский паспорт и он СОВЕРШЕННО СВОБОДНО поехал работать именно в Лондон (там приятели приняли его - поселили к себе в квартиру). Работал как бы и неплохо - подвозчик-курьер продуктов в ресторан. Называл цифры типа того (по памяти) что зарабатывает 200 фунтов в неделю, а тратит 450 в месяц на жилье. Переругался через 2 месяца со своими сожителями. Жил на севере Лондона - там какие-то университеты - все заглядывал через забор - не клюнет ли какая-никакая лондОнка на карпатского парня. Не клюнула никакая... Вспомнил, что у него диплом Львовской политехники (!!!) по специальности "Програмне забезпечення автоматизованих систем" - вернулся в Украину кажется через пол-года - сейчас работает в Ужгороде, снимает квартиру, содержит дЭвушку, получает 1500 баксов в месяц. Ходит в Карпаты... Как бы и неплохо... А вот Лондон не принял украинца даже с паспортом Румынии...