Для тих хто знімає та здає житлову нерухомість у Києві
+Добавить тему
Ответить на тему
Следить за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Bolt писал(а):Де можна взяти зразок договору оренди?.Якісь є в неті.Скачати і підігнати під свої умови?Передачу грошей , щомісяць відмічати на звороті того ж договору?А якщо квартирант подім здасть його в податкову?!Як краще організувати цв моменти?
Как человек, боровшийся по личным причинам с хозяином одной квартиры, который ее сдавал, и написавший 2 заявления - одно в налоговую одного района, а другое - в налоговую милицию другого. Скажу просто - на*** это им не нужно. Меня так и спросили в налоговой милиции - а зачем вам это нужно, личная неприязнь к хозяину? Это проницательность меня поразила, хотя я конечно честно сказал, что я - за справедливость и уплату налогов. На том все и кончилось.
Поэтому если у вас не дворец под сдачу - вы мало кому интересны. И кстати, вопрос оплаты никогда не решается под расписку (кроме первого платежа и залога). А значит, у арендатора обычна накапливается огрооооомная задолженность. Это как контраргумент про налоговую.
Bolt писал(а):Де можна взяти зразок договору оренди?.Якісь є в неті.Скачати і підігнати під свої умови?Передачу грошей , щомісяць відмічати на звороті того ж договору?А якщо квартирант подім здасть його в податкову?!Як краще організувати цв моменти?
Свій договір не дам.) Гугл у поміч. Безліч варіантів. Наприклад: Запам"ятайте: НІЯКИХ, ніяких .... ніяких відміток/розписок щодо передачі/одержання готівкових грошей !!! Орендарі зазвичай цього й не вимагають. Хто дуже наполегливий, йде шукати інше житло. У моїй 20-річній практиці був лише один перелякано-принциповий молодик у 2011 році. Через два місяці взаємин заспокоївся, переконавшись у моїй порядності і марності згаданої процедури.
adeges писал(а):Как человек, боровшийся по личным причинам с хозяином одной квартиры, который ее сдавал, и написавший 2 заявления - одно в налоговую одного района, а другое - в налоговую милицию другого. Скажу просто - на*** это им не нужно. Меня так и спросили в налоговой милиции - а зачем вам это нужно, личная неприязнь к хозяину? Это проницательность меня поразила, хотя я конечно честно сказал, что я - за справедливость и уплату налогов. На том все и кончилось
Чому, як тут чітко пише, що навіть, не завірене нотаріусом - має договір юридичну силу і можна звертатись до суду!
adeges писал(а):Как человек, боровшийся по личным причинам с хозяином одной квартиры, который ее сдавал, и написавший 2 заявления - одно в налоговую одного района, а другое - в налоговую милицию другого. Скажу просто - на*** это им не нужно. Меня так и спросили в налоговой милиции - а зачем вам это нужно, личная неприязнь к хозяину? Это проницательность меня поразила, хотя я конечно честно сказал, что я - за справедливость и уплату налогов. На том все и кончилось
Чому, як тут чітко пише, що навіть, не завірене нотаріусом - має договір юридичну силу і можна звертатись до суду!
Читав, що потребує завірення у нотаріуса договір оренди який передбачає першочергове право викупу орендованого приміщення орендарем , тобто,,Договір оренди з правом викупу"
ihorkyiv писал(а):З 18-го вересня почалося чергове бюджетне півріччя на трьох квартирах під оренду. На першому об"єкті договір підписано на початку липня до кінця березня наступного року зі ставкою 8 000 грн. (з вересня 2019 р. до середини квітня 2020 р. орендна плата становила 10 000 грн.). Ковід відрізав 20% доходу + втрата мінімум 24 000 грн за ТРИ місяці вимушеного простою з квітня до липня. На другій квартирі в середині вересня подовжено договір без зміни орендної ставки від вересня 2019 року у 10 300 грн. Приємна стабільність. Третя квартира у вересні 2019 р. здана (подовжено договір зі зміною орендної ставки) за 8 300 грн, з 01.01.20 до 12.02.20 після дострокового виїзду клієнтів - здійснення ремонтику, заміни деяких меблів, прибирання. Протягом трьох днів здана за 7 500 грн., і у вересні поточного року подовжено договір до квітня 2021 р. без зміни ставки. Таким чином, загальний дохід у вересні 2019-го становив 28 600 грн., а у вересні ц.р. зменшився до 25 800 грн. Мінус 100 доларів щомісячного доходу. Окрім того, за останні два тижні здійснено заміну двох змішувачів гар. і хол. води на одному об"єкті (загальна витрата 3 500 грн.), а на другому - заміна лічильників гар. і хол. води, які відпрацювали 20 років )) (загальна витрата 2 650 грн). Загалом, такого геморою як у поточному році за усе своє лордівське життя не пригадую. Якось проблеми розподілялися рівномірно у часі. Ймовірно, високосність року таки впливає на людську долю. Згадаємо недобрим словом Гая Юлія Цезаря.))
С интересом почитал про трудовые будни лендлордов лукяновских хрущей и возник вопрос - Как часто у вас меняются арендаторы? Считаю, что если средний срок проживания квартирантов меньше 2 лет, то что то не так с подходом лендлорда к арендному бизнесу.
adeges писал(а):сдалась 2-к прелесть возле дружбы народов с экспозицией 2 недели за 14+ коммуналка
А какой тип дома и примерное состояние?
сталинка, после 200к грн косметического ремонта
Получается, только ремонт будет отбиваться больше года? А не выгоднее было бы сейчас сдать без ремонта за 10-11 тыс, а через год смотреть, что с рынком и принимать решения? Я, например, свой 1-к "бабушатник" с более лучшим расположением на Печерске сейчас не решился облагородить (последняя косметика лет 6 назад была), но сдал за 9 тыс.
ihorkyiv писал(а):З 18-го вересня почалося чергове бюджетне півріччя на трьох квартирах під оренду. На першому об"єкті договір підписано на початку липня до кінця березня наступного року зі ставкою 8 000 грн. (з вересня 2019 р. до середини квітня 2020 р. орендна плата становила 10 000 грн.). Ковід відрізав 20% доходу + втрата мінімум 24 000 грн за ТРИ місяці вимушеного простою з квітня до липня. На другій квартирі в середині вересня подовжено договір без зміни орендної ставки від вересня 2019 року у 10 300 грн. Приємна стабільність. Третя квартира у вересні 2019 р. здана (подовжено договір зі зміною орендної ставки) за 8 300 грн, з 01.01.20 до 12.02.20 після дострокового виїзду клієнтів - здійснення ремонтику, заміни деяких меблів, прибирання. Протягом трьох днів здана за 7 500 грн., і у вересні поточного року подовжено договір до квітня 2021 р. без зміни ставки. Таким чином, загальний дохід у вересні 2019-го становив 28 600 грн., а у вересні ц.р. зменшився до 25 800 грн. Мінус 100 доларів щомісячного доходу. Окрім того, за останні два тижні здійснено заміну двох змішувачів гар. і хол. води на одному об"єкті (загальна витрата 3 500 грн.), а на другому - заміна лічильників гар. і хол. води, які відпрацювали 20 років )) (загальна витрата 2 650 грн). Загалом, такого геморою як у поточному році за усе своє лордівське життя не пригадую. Якось проблеми розподілялися рівномірно у часі. Ймовірно, високосність року таки впливає на людську долю. Згадаємо недобрим словом Гая Юлія Цезаря.))
С интересом почитал про трудовые будни лендлордов лукяновских хрущей и возник вопрос - Как часто у вас меняются арендаторы? Считаю, что если средний срок проживания квартирантов меньше 2 лет, то что то не так с подходом лендлорда к арендному бизнесу.
Щодо саме лук"янівської квартири, то, не занурюючись у глибоку минувщину, у жовтні 2013 р. винайняла молода сім"я з Вишгорода. Вона актриса театру оперети, він своєю діяльністю пов"язаний з котеджними містечками. Ставка 610 доларів. Договір завжди укладаю на пів року. Виїхали до Вишгорода по завершенню дії договору у зв"язку з війною і падінням доходів у чоловіка. За пару днів заселилася студентка медичного університету, мешкала 4,5 роки. Ставка з роками зростала від 4000 до 8000 грн. Вийшла заміж і переїхала до чоловіка-киянина. У жовтні 2018 р. оселилася молода сім"я, ІТ-шники. Повідомили, що інвестували у новобудоау, і гарантували рік проживання. Виявилося - 1,5 роки. Ставка змінювалася від 9000 до 10000 грн. Виїхали по завершенню дії договору у середині квітня 2020 р. до ЖК "Європейка", завершивши основну фазу ремонту. Переїхавши до власної квартири, ще 1,5 місяця сплачували мені орендну плату, бо ж - ДОГОВІР. На іншій квартирі у віддаленому прицентраллі клієнти мешкають уже 2,5 роки. В осокорківській квартирі сім"я до 31.12.2019 винаймала 7,5 років. Виїхали у зв"язку з інсультом у батька клієнтеси і необхідністю догляду за хворим. МОЖЕ ЩОСЬ І НЕ ТАК З БІЗНЕСОМ ??? Підкажіть, куди бігти. )))