В Блумберг вышла статья о провале Зеленского в борьбе со старой коррупционной системой. Но это политика, а в контексте ветки речь и о программе МВФ, которую на Западе предпочли поставить на холд. Кому интересно - читайте по ссылке
tmp01 Думаю, що ця валюта буде у виграші як щодо долара, так і щодо євро у 3-4 річній перспективі, там нема фундаментальних проблем. Впаде до 0,6 відносно долара - зайду по максимуму. Хоча надії на нижче 0,65, чесно кажучи, не маю. Ризик бачу тільки один - кліматичні зміни
нерезы начали активно покупать ОГВЗ. Значит им пообещали потом на выходе курс не выше 27. А то министр финансов пару недель назад загадочно сказал по тв, что у каб.мина есть план по выполнению бюджета, сказал что это пока тайна где взять деньги. понятно теперь стало где их взяли и что пообещали инвесторам - спекулянтам. одним словом опять схема прошлых годов.
Сельскохозяйственное производство в ноябре слегка подтянулось, но из-за сильного неурожая фруктов и не-рекордного урожая зерновых по итогам года снизится на 12-13%. Животноводство пострадало меньше растениеводства - за 11 месяцев падение на 2,5% и 14,8%, соответственно
Realist написав:Деякі аналітики прогнозують зростання гривні навіть нижче 27 грн/дол на початку наступного року. І все через високу вартість металу та зерна на світових ринках, а відповідно і притоку валютної виручки. Ну і плюс нерезиденти ніби змінили тактику.
Обсяги ринку настільки незначні що відновлення інтереса до ОВДП і продаж доларів для "новорічних подарунків" корпораціями не залишає ніякої іншої опції для НБУ як тільки жорстко стояти на відкуп. Народ також радісно гребе долар, що подешевшав з метою не відставати від тактики регулятора.
1) Мінфіну сподобалось займати валюту на внутрішньому ринку! На міжнародному ринку зараз йому доляр під 3,8 відсотка, не дадуть. А на внутрішньому, нарешті, є де той доляр припаркувати!
3) Нерези же, зі свого боку, розміщують тільки гривню. І тут, я б судив НБУ за те, що він грає на боці нерезів, даючи їм змогу продати валюту по завищенному курсу, щоб ту гривню потім в ОВДП розмістити. Іншим, я вранішні зальоти НБУ на міжбанку при падінні курсу доляра ще й у світі, нічим пояснити не можу
Цікаво, скільки сьогодні з добових сертифікатів НБУ витягнуть банки Також цікаво, скільки рефінансу нальє сьогодні НБУ
s0v7a написав:3) Нерези же, зі свого боку розміщують гривню. І тут, я б судив НБУ за те, що він грає на боці нерезів, даючи їм змогу продати валюту по завищенному курсу, щоб ту гривню потім в ОВДП розмістити. Іншим, я вранішні зальоти НБУ на міжбанку при падінні курсу доляра, нічим пояснити не можу
До какого уровня НБУ должен был допустить падение с утра, чтобы не быть преступником?
Тут надо задавать вопросы какому-то банку(ам?), который уже второй раз вылазит на МБ с достаточно крупными суммами в неурочное время, когда покупателей еще нет. Очень странная стратегия. И да, запретить кому-бы то ни было выходить на рынок хоть в полночь регулятор не может.