Політичні дискусії архів

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Проекти, події та конкурси на порталі Finance.UA. Фінанси України, курси валют, котирування акцій, ставки кредитів і депозитів, економічні новини в Україні та фінансовий аналіз.
  #<1 ... 69976998699970007001 ... 7544>
Повідомлення Додано: Нед 31 січ, 2021 10:34

В форумчан прошу вибачення, вдруге спробую закінчити з будівельником обговорювати його нападки, безглузді вимоги зі стелі.

Обговорююйте, що бажаєте)))
detroytred

Подякував: 2132 раз.
Подякували: 3230 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 31 січ, 2021 11:10

:shock:
  detroytred написав:В форумчан прошу вибачення, вдруге спробую закінчити з будівельником обговорювати його нападки, безглузді вимоги зі стелі.
Вітаю.
:D

Обговорююйте, що бажаєте)))

Ось це бажаю.

З.и.
По статье.
Це інструмент. Навіщо його застосовують?
Моя думка -- знищують
Хто застосовує? Хто знищує?
конкуренцію на рівні людей.
Головний елемент ринку...
Навіщо?
Це вже вище мого рівня знань.
Треба вивчати думки Гігантів думки.

Давайте спробуємо погігантодумать.
bevzaalex

Подякував: 2418 раз.
Подякували: 205 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 31 січ, 2021 11:17

bevzaalex
Вітаю теж!

Вибачайте, але мене й так забагато на форумі.
Це добре, що є бажання гігантоманить. Викладайте своє бачення, цікаво буде прочитати.

Я поки в читачі.
Може автор тематики буде обгорювати.
раз виклав тему, то значить цікавить це питання.
detroytred

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 31 січ, 2021 12:12

В ОП перепугались от своей наглости с санкциями по «Мотор Сичи» и теперь пытаются всем рассказать, что действуют под давлением и по прямому требованию Госдепа США. Якобы Кристина Квин, которой в качестве временно поверенной в делах США в Украине, чуть ли не надиктовала им список требований, которые надо выполнить, чтобы умилостивить Байдена.
Три раза «ха».
Во-первых, если бы кто-то что-то и диктовал, то уже новый посол. А Квин ставила еще администрация Трампа, и теперь Байден шлет к нам посла вроде Пайетта или Йованович, которому и будет доверено озвучить приказы из заокеанской администрации.
Во-вторых, леди Квин на той встрече, как говорят наши источники, ни слова не проронила, только все методично конспектировала.
И, в-третьих, «Мотор Сич» это сугубо и исключительно верноподданнический прогиб Зеленского в надежде заслужить прощение Байдена за все былые хлопоты. Смешно смотреть, как перепуганные от собственной дерзости туземцы пытаются прикрыться несуществующим приказом большого белого человека.

https://t.me/skosoi/2573
:lol:
Вкладчик1234
Форумчанин року

Заблокований
Подякував: 9350 раз.
Подякували: 4482 раз.

Профіль

3
2
3
Повідомлення Додано: Нед 31 січ, 2021 12:25

detroytred написав:Я поки в читачі.

Хочу почути відповідь на питання кого Ви мали на увазі під використовує, знищує ?
bevzaalex

Подякував: 2418 раз.
Подякували: 205 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 31 січ, 2021 12:26

Schmit

Подякував: 82 раз.
Подякували: 277 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 31 січ, 2021 12:59

bevzaalex написав:
  detroytred написав:Я поки в читачі.

Хочу почути відповідь на питання кого Ви мали на увазі під використовує, знищує ?

Варіант 1.
Ніхто. Це об'єктивний процес розвитку суспільства (зникнення визначення різниці між: чоловік-жінка, сильний-слабий, і т.д). Урівняння людей.

Варіант 2.
Оскільки це "проштовхується" демократами США, в інших станах своїми політсилами -- то це тільки! просто важель в конкурентній боротьби цих сил з конкурентами.
Тобто ці політичні сили, політики.

Може ще щось-хтось є.
Єдине, що видніється -- так вони дійдуть до головнішого каменю теперішніх відносин -- приватної власності.
Нюанс -- на рівні людей, осіб.
А вище - це питання))
Але це напрямок і йти по ньому, якщо прибабахнутих ленінив не з'явиться, ще довго-довго.
detroytred

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 31 січ, 2021 16:06

lapay написав:
  Starikan написав:https://www.9tv.co.il/item/24085
Если человек - лентяй и разгильдяй, никакие можновладци и отцы-основатели ему не помогут.
Не треба плутати рівність і рівність можливостей. Революції виникали, як розширення рівності можливостей, а те, що вони породжували насильство, то це просто помста за роки і століття принижень.
Власне, тому в США не революція, а погроми, бо вже є рівність можливостей, а на бажаній рівності чорних і білих замісити революцію не вийде, бо люди мають різні здібності від народження. Як я люблю казати - це Гена (гени) винний.

Вот именно. Только врожденные способности во многом и определяют возможности.

Совок приучил к тому, что государство обеспечивает прожиточный минимум, где бы ты не работал. Но даже тогда существовала поговорка "хочешь жить - умей вертеться", которая стала законом выживания в рыночной экономике. Устраивала тебя работа при совке на 120 рэ, работал на минималке в постсовке - не жалуйся, что у тебя пенсия 1500. Детей не родил или родил, но не воспитал достойными людьми - не жалуйся, что "стакан воды некому поднести".

Из моей научной практики: кто "вертелся", докладывал на конференциях, активно знакомился и переписывался с коллегами да и просто активно работал - тот и защищался вовремя, и получал и получает гранты и зарубежные поездки. Кто сидел, как серая мышь - тот и сейчас доживает свой век престарелым нс-ом и жалуется на тарифы.

"Не бог, не царь, и не герой" - в этом пункте я полностью солидарен с Будивельником.
Starikan
2

Подякував: 2618 раз.
Подякували: 3165 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 31 січ, 2021 17:11

Старикан
Добре. Уявіть собі, що всі серед Ваших колег були активними, крутилися.
Гранти та закордонні поїздки всі б отримали?))
Чи тільки на самих кращих? Чи грантів багато?

Ви подали ситуацію так - що некращі (неактивні) сиділи та майже нічого не робили.
Захиститися, отримали НС - це мало?
Якийсь необхідний об'єм роботи вони виконували ж.
Посади ж під них створювали з метою.

Можу простіше: велогонка. Переможці троє кращих. Кращі випередили інших на 5-20 сек. в часовій гонці.
Всі призи! їм.
Усі інші не вкалували?
Але призів -- 3.

Так і в ринковій економіці.
Попит на ринку обмежений.
Крапка.
Величина призу -- тобто різниця між вигравшим право на гранд і невигравшим повинна мати економічне обгрунтування та враховувати соціальний аспект.

Банкротяться, нехай, тисячі підприємців. Програють конкуренцію.
Тобто марно витрачається такий ресурс. Грубо - вони б краще спали, чим працювали в пусту.
Ну стануть банкротитися "десятки тисяч" (приймуть участь в конкуренції) - і що?
Більше марних витрат...
Зрозуміло, що це грубо. Є незаймані ніші. Точкові)) Або нема здатних осіб саме до цих ніш.

Да є ледацюги та тещо.
Але нема суспільств ледацюг, сиріх мишів.
Якщо в прошарка (величезної групи) нема бажання, стимулів бути активними і т.д. -- то це соціальна проблема.
Соціального рівня проблеми вирішуються ким?

З.и. є різниця, коли НС жаліється на те, що з ним НЕ розрахувалися для забезпечення мінімуму (тепло, вода, хліб), коли він напрацював на мінімум.
І якщо б він пред'являв претензії - що він не отримує, як ДН, отримувачі грандів.
(Я розумію, що пенссистема солідарна, але посил, думаю, зрозумілий).

Грубо - програвший гонку, але приймавший в ній участь, не вимагає Мерседес переможця, але ж на Таврію він напрацював.
А з ним навіть Таврією не розраховуються))))

Якщо б програвший, НС, знав, що за роботу йому не заплатять навіть на необхідне, то він би може зовсім не приймав участь.
Але ж!!!
Хтось створив робоче місце, вважаючи його необхідним в процесі роботу наукового закладу, проведення велогонки, роботи магазину.

Ще простіше --. прикольний був би науковий заклад з одних докторів (а хто б роботу нсів, лаборантів виконував?) або гонка з одних троїх!!! Армстронгів (без сотні учасників, створюючих шоу), або завод з одних власників чи керувальників.

В суспільстві, де Армстронги з Мерседесами, ще більш менш - грегорі отримує своє авто.
А в нас переможець теж отримує Мерса (хай нижчого класу), а ось грегорі -- навіть не отримує велосипеда (тобто мінімального - спокійно самому сплачувати за необхідне - тепло і т.д.)
Востаннє редагувалось detroytred в Нед 31 січ, 2021 17:24, всього редагувалось 1 раз.
detroytred

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 31 січ, 2021 17:24

Re: Політичні дискусії

detroytred написав:Ще простіше --. прикольний був би науковий заклад з одних докторів (а хто б роботу нсів, лаборантів виконував?) або гонка з одних троїх!!! Армстронгів (без сотні учасників, створюючих шоу), або завод з одних власників чи керувальників.
Так все ж просто
1 Не може людина стати доктором не пройшовши сходинку МНС
2 Не можуть всі МНС стати докторами
3 Таким чином - наявність всього одної посади доктора - створює стимули для десятьох МНСів працювати
4 При цьому
а - один з МНСів стане доктором
б - 5 МНСів не ставши докторами-все одно себе забезпечать
в - 3 МНС зрозуміють що наука це не їх і перекваліфікуються( в залежності від того , які в них справжні можливості -вони стануть або двірниками. або підприємцями,або робітниками (приклади Березовського , Мавроді, Коломойського - які не стали докторами ,хоча й були кандидатами технічних наук, але при цьому їх успіхи у бізнесі на порядок(а то й два) вищі від успіхів середньостатистичного доктора...а якби вони задовільнились таврією????
г - один зіпється і буде отримувати допомогу , сума якої буде зібрана з девятьох більш успішних...

Якщо ж по Вашому , тобто девять повинні отримати по таврії і один мерседес....
То питання - а навіщо взагалі тоді працювати..відмовляємось від мерседеса з умовою що його замінять на таврію і вуа-ля...нічого не робили ,байдики били і у всіх по Таврії...

Тільки одне питання
У перщому випадку - 9 - працювали , і заробили на Мерседес, собі і на допомогу спившумуся...
У Вашому випадку - всі очікували створення рівноправних умов і ХТОСЬ заробляв для них Таврії....

ПС
Я займався спортом, був навіть призером Першості України , за це отримав спортивне серце..(це збільшений шлуночок, який створив всі проблеми з тиском в наступних 40 років) і все...ні олімпійської медалі, ні таврії....і не жалкую..бо заняття спортом виховали в мені інші якості...які допомогли добитись успіху в житті...
ППС
Я думаю що у відсотках в спорті я добився кращого ніж у житті
У житті фінасово я обігнав 95% тих хто прийняв участь в гонці
В спорті думаю що обігнав 98%....
Але чомусь мені здається , що загальножиттєвий успіх для мене більш потрібний ніж вузькоспортивний...
budivelnik

Подякував: 293 раз.
Подякували: 3000 раз.

Профіль

1
1
  #<1 ... 69976998699970007001 ... 7544>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему