Народний рейтинг українських банків, страхових компаній і компаній з управління активами і рівень обслуговування в них. Архіви народних рейтингів на Finance.UA.
Ferlakur написав:Чому не взяли в кожному відділенні скільки дають, а вже решту в банкоматі?
В першому відділенні не думала, що це глобальна проблема Ощадбанку. А повертатися вже було не з руки та і "вигрібати" залишки каси по 50 100 грн і з ними бігати далі теж ще те задоволення. Людям їх віддавала. Банкомат хоч 400 грн взяв, але видав норм купюрами. Але то не суть. Мені якось не зрозуміло, що у "системному", державному банку, який є у кожному регіоні, така фігня через яку мені біготня і витрати. Не плачусь, просто цікаво було наскільки це глобальний характер, чи не пора з того Ощаду тікати, тому і написала.
А куди втікати коли в нас на селі тільки Ощад та Приват. Але карти інших банок є на хазяйстві і проблеми обналити 50000 немає.
Членом правління Ощадбанку за рішенням наглядової ради банку стала Ольга Байцар...
Вона не може бути "членом правління", вона "члениня правління" або членкиня..
Так КСУ вроде ж отменил закон, который эту хрень ввел и теперь только старые правила действуют, так что она таки член, а не члениня.
КСУ точно не отменял, это вообще не его сфера Отменял какой-то окружной суд, и не сами правила, его решение по факту вообще ничего не решает Новые правила допускают оба варианта, как правильные
Без дискусій просто зауважу, що наша мова жива (світ змінюється, а з ним має змінюватися й мова) і немає жодної можливості спинити її розвиток будь-якими рішеннями, хоч скільки таких ворожих уже було раніше...
Все с точностью наоборот. Феминитивы были в языке всегда, правила только вернули и так свойственную языку норму. Тем более никто не обязывает использовать именно феминитив
А пока решение ОАСК так и не обжаловано кабмином и, как я понимаю, через 10 дней (17.03 вроде крайний срок обжалования) должны вернуться старые правила укр. языка
Faceless написав:Все с точностью наоборот. Феминитивы были в языке всегда, правила только вернули и так свойственную языку норму. Тем более никто не обязывает использовать именно феминитив
Не бачу тут суперечностей. Фемінітиви були, а тепер їх вводять до правил, що й доводить розвиток мови з капіталізацією норм у правила.
ol_zy написав:А пока решение ОАСК так и не обжаловано кабмином и, как я понимаю, через 10 дней (17.03 вроде крайний срок обжалования) должны вернуться старые правила укр. языка
Насколько знаю, решение ОАСК не влияет вообще ни на что. Правопис утверждает НАН. Постанова МОН это сущая формальность, потому не имеет значения, отменил ее ОАСК или нет - Академия наук его утвердила, и это решение никто не оспаривал. На сим, надеюсь, оффтоп закончим.