Ринок цінних паперів, аналітика фондового ринку, покупка і продаж акцій, котирування і дивіденди, а також акції-неліквіди. Інтернет-трейдинг на фондовій біржі і брокерські послуги.
St/2 написав:Я конечно сильно извеняюсь, но, у IB около 1 млн активных клиентов (минимум одна сделка в месяц), средний счет клиента $260.000. После этого есть смысл читать публичный договор? В качестве компенсации, IB находится под тремя самыми жесткими регуляторами планеты.
Хай хоч всі гроші на світі тримають на своїх рахунках, і регулюються хоч на Марсі, договори треба читати дуже уважно. IB - не центр святого паломництва, а звичайний онлайн-брокер, взаємодія з яким несе ризики.
Читать можно все что на заборах пишут только толку, IB точно не будет ничего менять. Не нравится - проходите мимо, прямо в Фридом и прочие Белиз-овые кухни.
St/2 написав:Не нравится - проходите мимо, прямо в Фридом и прочие Белиз-овые кухни.
До них хіба менше питань? Підкажіть у якому документі можна дізнатися щодо депозитарного рахунку ІВ? Тобто в якому депозитарії зберігаються акції, які купують з брокерського рахунку ІВ? Чи можна з цього рахунку акції передати/продати без участі ІВ? Отримати витяг з реєстру, що я є власником акцій без участі ІВ, тощо? Яким документом врегульовується спадщина на акції з таких депозитарних рахунків? Дякую.
St/2 написав:Большинство Ваших вопросов адресованы не документам брокера, а законодательству. Брокер не является юридическим консультантом.
Мої питання адресовані учасникам форуму... Наприклад, якщо Ви знаєте відповіді на меншість питань, поділіться хоча б ними. Якщо ні, то ні. Невже у ІБ стільки клієнтів і немає відповіді на такі примітивні питання початківця? Дякую.
PS намагаюся з'ясувати питання які назбирала із саппортом ІБ. Щодо депозитарію відповідь Frequently Asked Question:
"While clients are the beneficial owner of all securities held in their account, all such securities are held in 'Street Name' meaning that they are registered in the name of Interactive Brokers on the books of the issuer. Interactive Brokers, in turn, holds them for you in what is known as 'Book-Entry' form meaning that we maintain a record on our books that you are the owner of the securities"
Тобто поки виглядає, що акції, які купив клієнт в депозитарії реєструються на ІВ, а не на клієнта, при цьому в суд клієнт не має права звертатися.
natalia_baranovag написав:sonder, футер бачу, у футері цього договору не знахожу. Договір відповідно до пошуку Гугл у розділі "DownLoad", а не "Forms and Disclosures". Якщо є бажання введіть гуглпошук "interactive brokers договор" там видно посилання https://www.interactivebrokers.com/down ... eement.pdf Але це не принципово можливо. Головне, що договір дивує - ні юридичних адрес, ні умов. Тільки мій обов'язок не ходити в суд. Можливо це нормальна практика для акціонерних товариств США? поки не знаю.
Російськомовну версію загуглив (ідентична), але я опираюсь на оригінали у розділі Forms and Disclosures.
Трохи дивно, що саме у клієнтському договорі IB LLC не прописана юридична адреса брокера, телефони і т.д. В порівнянні навіть з договорами інших підрозділів компанії цей варіант виглядає дещо урізаним. Думаю, клієнт акцептує публічну оферту не лише з Customer Agreement, а й цілою низкою інших документів, де описані всі правила і умови обслуговування.
St/2 написав:Читать можно все что на заборах пишут только толку, IB точно не будет ничего менять. Не нравится - проходите мимо, прямо в Фридом и прочие Белиз-овые кухни.
Договори краще вивчати уважно, щоб розуміти правила гри. Бо в кожного своя кухня.