Купуємо для себе, а не в ОРЕНДУ, закордонну нерухомість

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 10061007100810091010 ... 1129>
Повідомлення Додано: Вів 23 бер, 2021 16:18

Для тих, хто вивчає "Три Закони Акурта"

Я знаю, як важко приходиться людям: сьогодні від самого ранку мені Вайбером повідомлення:
- "У нас зима..."
- "А у нас по-прежнему зима. Достала..."

- "А у нас снег обещают..."
(наведено цитати)

В Анталії - як завжди це буває - з ночі - дощик. Температура вдень впала до +14...
Але о 14-00 дощик припинився, о 15-00 погода оговталася - небо миттєво очистилося, вийшло літнє анталійсько-середземноморське сонечко - все просушило та всіх зігріло...
Літо на дворі!
Я знаю, що для майже всіх дописувачів на гілці погода та умови життя не мають ніякого значення, але ж...
Термометр на відкритому балконі в тіні показує +26.
Смартфон показує, що зараз в Анталії +19.
Гадаю, правда посередині...

P.S. Я знаю, що для майже всіх дописувачів на гілці умови життя не мають ніякого значення...
akurt

Подякував: 4000 раз.
Подякували: 1444 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: Вів 23 бер, 2021 16:24

akurt написав:
P.S. Я знаю, що для майже всіх дописувачів на гілці умови життя не мають ніякого значення...

flyman

Подякував: 1603 раз.
Подякували: 2849 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Вів 23 бер, 2021 18:07

"... таити таити... нас и здесь неплохо кормят..."

Звучить чудово...
Пане Флаймане: однаково без діла сидите та вештаєтеся - зробіть корисну річ - подивіться другий сезон серіалу Breaking bad - "Во все тяжкие" - і саме першу серію другого сезона - можете подивитися - ви ж зайняті дуже - тільки перші 10 хвилин (я зараз саме його дивлюсь другий раз вже - не можу відірватися - там головний герой показує, як можна просто і швидко, тримаючи калькулятор "в голові" - швидко порахувати всі позиції витрат - всі всі всі - як в Кошторисі - на найближче життя.
Цифри дуже цікаві там - наприклад, на навчання двох дітей (Вас то, правда, не стосується) - 360 000 доларів, на прожиття родини (США) - 2000 доларів на місяць і так далі...
Виходить на цифру в 767 000 доларів (серія так і називається "767"), потім оцінює можливість заробітку - і приходить до висновку, що треба наполегливо працювати 9,5 місяців. Далі дуже мудро "округулює" до 10 місяців.
Програма дій готова.
Мета є... clear goal... починає працювати...
Спробуйте і подивитися, і порахувати, і почати працювати...
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Вів 23 бер, 2021 18:25

akurt написав:"... таити таити... нас и здесь неплохо кормят..."

Звучить чудово...
Пане Флаймане: однаково без діла сидите та вештаєтеся - зробіть корисну річ - подивіться другий сезон серіалу Breaking bad - "Во все тяжкие" - і саме першу серію другого сезона - можете подивитися - ви ж зайняті дуже - тільки перші 10 хвилин (я зараз саме його дивлюсь другий раз вже - не можу відірватися - там головний герой показує, як можна просто і швидко, тримаючи калькулятор "в голові" - швидко порахувати всі позиції витрат - всі всі всі - як в Кошторисі - на найближче життя.
Цифри дуже цікаві там - наприклад, на навчання двох дітей (Вас то, правда, не стосується) - 360 000 доларів, на прожиття родини (США) - 2000 доларів на місяць і так далі...
Виходить на цифру в 767 000 доларів (серія так і називається "767"), потім оцінює можливість заробітку - і приходить до висновку, що треба наполегливо працювати 9,5 місяців. Далі дуже мудро "округулює" до 10 місяців.
Програма дій готова.
Мета є... clear goal... починає працювати...
Спробуйте і подивитися, і порахувати, і почати працювати...

дуже цікаво .... але якщо тупий, то наука не поможе,
а якщо не тупий, то вна неньці можна набрати достатньо балів на ЗНО і поступити на бюджет і заплатити нуль доларів і нуль гривень ...
ці в Америках модно лізти в студеньскі кредити а потім працювати в піцценосцем ... і все життя виплачувати за науку... але то таке ... потім можна на пенсію жити в Туреччині, або Філіпінах... тільки якщо тупий, то турецьку мову тяжко осилити, тому лишаються Філіпіни...

А от для людей з бСРСР, якщо тяжко вивчити турецьку, то знайдуться руськоязичні в Туреччині. Тому Туреччина, а не Філіпіни для них.

Кожному своє.
flyman

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Вів 23 бер, 2021 20:09

akurt

акурт, а які зараз % ставки в банках в Туреччині на ліру , євро і долар?
які в них гарантовані суми?
Raymond

Подякував: 220 раз.
Подякували: 109 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 23 бер, 2021 21:36

WTF Turkish lira

flyman

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Вів 23 бер, 2021 22:01

Raymond написав:akurt
акурт, а які зараз % ставки в банках в Туреччині на ліру , євро і долар?
які в них гарантовані суми?

По турецкій лірі плюс мінус 18% річних.
Депозит "Overnight" - 10,5% річних (мінімальна сума 25 000 лір або приблізно 3000 доларів).
Податок на прибуток від депозиту залежить від валюти та термину - від 5% до нуля (нуль здається при термінах депозиту 1 рік і в турецькій лірі)
На валютні депозити малий відсоток - близько 1%.

Гарантовані суми мають віртуальний характер - здається, жоден банк ніколи не "лопався" - точну суму зараз не знаю.
Ось приклад пропозицій при сумі 100 000 лір (близько 13 000 доларів) на термін в 6 місяців.
Права колонка - прибуток чистими за 6 місяців.
Получається близько 1 500 лір на місяць. Тобто депозит в приблизно 13 000 доларів забезепечує прожиття родини з двох осіб (без віскі та цигарок).
Зображення
https://www.hesapkurdu.com/mevduat-kars ... -100000-tl

P.S. Вище пан флайман колотиться - ніяк не розуміє людина, що для іноземця падіння/коливання місцевої валюти - то насолода вищого гатунку.
Сьогодні вже й російська преса написала, що для туристів/іноземців - безкоштовний рай...
Жителі Мурманська та Магадану те розуміють, а пан флайман - ніяк не розуміє...
Востаннє редагувалось akurt в Сер 24 бер, 2021 01:10, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Вів 23 бер, 2021 23:06

flyman написав:

akurt, а что при этом со средними ценами бетона в долларах? Именно средними, а не конкретных объектов, потому что средние показывают тренд, в то время как индивидуальные могут говорить всего лишь о точечных маркетинговых активностях.

Если реагируют так же, как у нас во время девальвации (т.е. падают), то нужно начинать присматривать. У нас дно РН - на пике девальвации для первички и год-полтора по завершению девальвационных процессов для вторички
Радіо

Подякував: 3336 раз.
Подякували: 7219 раз.

Профіль

16
8
1
4
Повідомлення Додано: Сер 24 бер, 2021 00:00

Это сложный вопрос и я не такой уж специалист (скорее, самоучка-любитель) чтобы дать точный ответ.
Но тут что важно:
а) турки - обычные граждане - очень привязаны к своей валюте - турецкой лире и по большому счету не понимают, что такое доллары/евро.
В Украине каждая бабушка/дедушка в селе знают курс доллара к гривне каждую минуту. Здесь турков это не волнует никак - и квартиры, и автомобили они продают/продавали в турецкой лире.
Если спросить, за сколько продают авто или квартиру в долларах - вообще не поймут вопроса.
б) в то же время часть застройщиков работают на зарубежных кредитах - на деньгах Азербайджана или арабских стран. Вот такие выставляют цены по прайс-листам в евро (не в долларах).

в) если соединить пункты а) и б) то понятно, что продавец-турок в лирах неизбежного "подтянется" к цене на недвижимость, которую озвучивают застройщики и подскажут добрые риелторы, сидящие на проценте - условно говоря "валютчики";
Это и понятно: если они слышат, что квартира рядом продана за ххххх евро и это было не 200 000 лир, а 300 000 лир, то они постепенно "подтягиваются" к цифре в 300 000 лир.

Тут есть некоторая инерционность двоякая: с одной стороны, цена в лирах медленнее поднимается на уровень цены "валютчика", с другой стороны - подтянувшись - она уже НЕ ОПУСКАЕТСЯ.
Возьмем мой личный пример:
- я купил квартиру в 2017 за 168 000 лир при курсе доллара 3,51.
Тогда даже цена в 200 000 лир казалась высокой. А цену в 400 000 даже представить нельзя было.
- сегодня такие квартиры, как у меня, выставляются в продажу, скажем, за 500 000 лир, то есть рост в лирах 500 000/168000=в 3 раза.
А падение лиры к доллару какое? На сегодня - если брать прошлую пятницу 7,21/3,51=2,25 раза.
Вот простая арифметика.
К этой простой арифметике нужно добавить еще и то, что в Украине доллар вырос на 1 копейку и цены сразу поменялись на 10 копеек.
Здесь НАОБОРОТ - оттого, что доллар вырос, цены на продукты/услуги не только никак не меняются, или меняются на отдельные виды товаров/услуг, но даже и падают.
А если иностранцу пересчитывать через гривну/доллар, то вообще все или не меняется в цене, или дешевеет.

На сегодня наш украинец как может выиграть:
а) фиксировать цену у Застройщика в турецких лирах. Может выиграть на падении курса лиры.
б) брать на вторичном рынке - большинство турков на 100% не знают, что в пятницу был курс 7,21, а сегодня 7,92 или даже сейчас 7,95.

Тут еще такая совершенно непонятная "нашему" человеку специфика - но очень важная.
НЕТ такого понятия, как "цена за квадратный метр" вообще. Сайт sahibinden пытается какие-то цифры приводить - но они "никакие" и не информативные.
Тут нет вообще на квартиры "Технических паспортов" с указаним площадей жилых, общих и так далее. В Праве собственности указывается ТОЛЬКО номер квартиры. И больше вообще ничего.
Товар продается "Как есть": смотри - думай - подходит/неподходит - бери/не бери.
Только последнее время, учитывая бесконечные вопросы "наших", указывают очень условно общую площадь квартиры. Как бы вы не перемеряли рулеткой - никогда не будет совпадения ни с одной цифрой.
Потому опираться на эти данные - такая специфика - не стоит. Лучше укрупнённо:
- квартира "1+1"
- квартира "2+1"
- квартира "3+1".
Востаннє редагувалось akurt в Сер 24 бер, 2021 01:29, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Сер 24 бер, 2021 00:06

akurt написав:P.S. Вище пан флайман колотиться - ніяк не розуміє людина з псевдоекономічною освітою, що для іноземця падіння/коливання місцевої валюти - то насолода вищого гатунку.
Сьогодні вже й російська преса написала, що для туристів/іноземців - безкоштовний рай...
Жителі Мурманська та Магадану те розуміють, а мешканець Бучі ніяк не розуміє...

Нет там никакого рая. Тем более бесплатного.
Все отели Турции уже давно ценники выставляют в евро.
А на все импортные товары и прибамбасы цену поднимут
на следующий же день. Даже с запасом...
Ну может петрушка и укроп останутся по старой цене...
Хотя тоже не факт...
RTC12

Подякував: 105 раз.
Подякували: 329 раз.

Профіль

#<1 ... 10061007100810091010 ... 1129>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей