Подписки нет, на инвестинге (форексе) смотрю, МБ без подписки потом догоняет.
|
|
![]() Справочный курсДовідкове значення курсу гривні до долара США на 12:00
11.06.2021...................27,0452 Доллар отступил на 6 копеек. МКГ*............7.0173............7.0293...........+0.17% Укрепление гривны выглядит умеренным, несмотря на существенную динамику по отношению к доллару. Открылись на 1.5 копейки ниже вчерашнего закрытия. После утреннего кофе, с запаздыванием отыгрывая падение доллара в мире, достаточно резко опустились на 3 копейки. После этого снижение стало более спокойным. За 25 минут опустились на 2 копейки. В это время участниками рынка был замечен регулятор с тайными интервенциями, который мягко пытался тормозить движение. Котировки ненадолго приостановились, но вскоре опять стали снижаться. Опустившись на 1.5 копейки снова остановились. Не исключено, что эта остановка стала результатом активизации действий НБУ, но данных об это пока нет. В мире доллар, снижавшийся со вчерашнего вечера, с началом нашей сессии пошел в рост и уже почти отыграл утраченные позиции. Справочный курс встретили котировками 27.0200 - 27.0400, что на 6.5 копеек ниже открытия. НБУ вчера на рынок не выходил. Остатки на коррсчетах очень существенно выросли, в основном, за счет сокращения объема суточных сертификатов. Ситуация достаточно типична для начала нового периода расчета обязательных резервов. Добавило ликвидности также и казначейство. Немного отобрали ликвидности наличные и досрочный возврат тендерного рефинанса, но погоды они не сделали. В среду обороты МБ упали с 686 до 561.9 млн. Чистый спрос составил около 435 млн, что соответствует привычным оборотам. Клиентские обороты выросли, превышение предложения над спросом еще увеличилось, достигнув совсем уж неприличных величин. * кустарный индекс гривны по отношению к корзине мировых валют. Ссылка на методику расчета у меня в подписи, которая видна в профиле. ![]() Re: Валютный рынок в контексте ДСА НБУ ещё тот жук.
Очередное дно нарисовал. Так скоро всех покупателей валюты разгонит к чертям. По чём бы ты не купил, всё равно будет дешевле. Так можно и годами сидеть в гривне, ведь толком дорожая может и не быть, а курс раз за разом время от времени теряет процент. Позиции власти сейчас очень сильные в экономике, сделали всех голыми и босыми, кто может качнуть курс, только сама власть, население закрутилось в колесе коммуналки, "бесплатной" медицины, мировых цен на все товары и услуги с африканскими доходами. Вот такая петрушка, стабильность, как говорил ДС: только как на погосте.
![]() У бедного народа пол триллиона на депо в грн даже на таких минимальных ставках. Значит народ не беден, а не знает как потратить накопления...
![]() Ойро та паунд
І ще раз вітаю, matroSkin. Я розумію, що то не порада ![]() Та тут таке: ![]() В паунда трохи краще, та "тим самим боком і по тому ж місцю!" Я ще трохи зачекаю! Хоч по кошику на початку місяця я підвищив долю євро за рахунок гривні. Отакої... ВО Хай щастить! ![]() Re: Валютный рынок в контексте ДСЯ вважаю, що насправді є ще менше вкладників до 200 тис. і ще менше +200, бо вклади успішно дробляться. Так що більшість грошей на вкладах у 50-100 тис. вкладників. Востаннє редагувалось Ой+ в П'ят 11 чер, 2021 17:44, всього редагувалось 1 раз.
![]()
Я в монетарному комітеті не засідаю і взагалі так, з дивану, міркую. Лагард може 2% діференціал тримати (0 ставка - 2 ІСЦ), Пауел може 5, а ми шо? в нас тіки 2% наразі. Я_ж_не_лох ![]() Кажу Вам, хлопці косплеять трохи великх дядєк. Далі дозвольте Вас спрямувати сюди: НБУ теж каже, слідом за ДССУ, 9,5% ІСЦ у травні р/р. Щось ми тут хлопським розумом не розуміємо, про підрахунок річної інфляції. Там реально 13 місяців сидить, я слідом за Вами пальцем по екрану водив та губами шевелив, перерахував... ![]() Але це фігня, якщо порівняти з макропрогнозом НБУ (ІСЦ 8% скориговану там малють - та то таке, а ось ІВЦ та дефлятор вразили мене у саму печінку) Раджу, якщо не бачили, заглибитись у Інфляціний звіт за квітень на нього лінк там таки - у коменті до ІСЦ травня). Зокрема, про облікову: ... 3.4. Монетарні умови та фінансові ринки Підвищення та подальше утримання ключової ставки на рівні 7.5% у 2021 році та першому кварталі 2022 року сприятиме зниженню фундаментального інфляційного тиску,поліпшенню очікуван ьта в підсумку – поверненню інфляції до цілі у 2022 році. Вища, порівняно з країнами –ОТП, інфляція в Українізумовлюватиме ревальвацію РЕОК гривні у 2021 році, що погіршуватиме конкурентоспроможність українських товарів. Відновлення економіки та програми державної підтримки сприятимуть подальшій активізації кредитування. Після двох поспіль підвищень облікова ставка залишатиметься незмінною протягом року. Зростання фундаментального тиску на ціни та погіршення інфляційних очікувань визначатиме необхідність утримання ключової ставки на вищому рівні, ніж очікувалося раніше. Прогноз Національного банку України передбачає збереження облікової ставки на рівні 7,5% до кінця року. З огляду на поточну інфляційну динаміку цього має бути достатньо для приведення інфляції до цілі 5% у першому півріччі 2022 року. Жорсткіша монетарна політика за інших рівних умов знижуватиме інфляційний тиск через курсовий канал. Вона має також позитивно відобразиться на інфляційних очікуваннях, оскільки підтвердить наміри НБУ повернути інфляцію до цілі. Після підвищення облікова ставка певний час залишатиметься нижче нейтрального рівня, що матиме стимулюючий вплив на економіку. У 2021 році РЕОК гривні поступово зміцнюватиметься внаслідок більшої внутрішньої інфляції, ніж в країнах – ОТП. Зниження інфляційного тиску у 2022 році сприятиме стабілізації РЕОК гривні. ... Якщо я вірно зрозумів наведене, НБУ стоїть перед диллемою: підняти трохи облікову, щоб стримати інфляцію (в теорії) та трохи захистити наші з вами гаманці, одночано пустивши "курсовий канал" під 27 та 33, через приплив нерезів під підвищену ставку... або ну його, "зберегти поточні політики"(як дорослі дяді та тьоті) та захистити кишені стейкхолдерів уряду, підримати бюджет етц.
|
|