маю кулєгів, в них поцікавився, пишуть "інфляція? ні не чули не бачили!"
|
|
![]()
акурт, гіпотетичний випадок, людина передпенсійного віку, з певних причин (прокинула лохів-інвесторів), мусила виїхати геть з неньки, та оселилася в Туреччині, звідки продовжила свій паскудний лохотронівський бізнес. Тут прийшов ковід, і стало лохів прибувати менше, а $300 в місяць від здачі в оренду житла у Львові та Дніпрі, не те що не вистачає на укріп та петрушку, але на купівлю для себе, а не в оренду замало, навіть як для Болгарії/Албанії/Чорногорії, приходиться підробляти зазивалою в турецькі новобуди в надії на відсоток комісійних від забудовника. Ні на кого не натякаю. ![]() Дивимось уважно...Колега каже, що Жорік хоче іпотеку омериканцям дати під 1%... Якщо таке станеться, тоді всі прогнози про падіння підуть до одного місця... Падіння буде, колись, мажлива... зі. короче, всі дії Жоріка доводять, шо всіх, хто в кеші, карають... причому жорстоко ![]() ![]() По опубликованному на днях анализу МВФ Турция заняла первое место в мире по росту цен на недвижимость. Вот график с сайта МВФ: ![]() Я это к тому, что с 2018 года по 2021 год всем на этом форуме я лично рассказывал, куда и как стоит вкладывать заработанные деньги. Самое умное было - и стратегически (!!!) верное - вкладывать в недвигу в Турции, и конкретно в Анталии - в 2018-2020 годах. Не слушали. Слушали когорту из восьми (как подсчитал кто-то из форумчан - я психически неуравновешенных не читал и нет считал) безработных из Киева и области, и одного заробитчанина из Израиля, вложившегося в недострой в Ирпени. На практике с середины 2020 года цены на недвигу выросли на 30% и выше. Разве инвестиция в жб параллелепипеды без ремонта - это инвестиция? Для кого? Для себя, любимого? Что ты получишь от такой инвестиции? Чуток заработаешь бабла? Может быть. А куда денешь заработанное бабло? Как улучшишь свою жизнь и жизнь семьи? И никак. Разве что отнесёшь в АТБ. Сейчас наблюдаю необычную для меня картину: прибыли приятели из Украины реально с мешком денег для инвестиций - только, думаю, сейчас очередная ступенька на вершине (!!!) цен (рост цен начался с июня прошлого года). Тут все познается в сравнении: весной и летом прошлого года реально низкие цены были на квартиры в Алании и реально нормальные цены - на квартиры в Анталии. Я писал на форуме ГОТОВОЕ ПОД КЛЮЧ НЕ ТРЕБУЕТ РЕМОНТА - НОВОЕ с бытовой техникой и частично с мебелью (кухня+прихожая) - ориентир цен 1000 долларов/евро кв. метр. ГОТОВОЕ! Под ключ! Частично с мебелью! С готовыми санузлами! Реальные цены на сегодня (приятелей водят прямо в эти дни по объектам риелторы - что интересно - рассиянские 60-ти летние (!!!) тетки (!!!) из Хабаровска и Уренгоя, которые еще и ездят, чувствуя наживу, на авто с рассиянскими (!!!) номерами): - Алания, "1+1" - 39 кв метров ("кавалірка") - 73 000 евро (!!!). Там туалет размером с картонную коробку... - Алания "2+1"- 56 кв. м - 113 000 евро (!!!). - село под Аланией - да, правда, 250 м от моря - но село! - 67 000 евро. Последний вариант особо интересен ДЛЯ финансового АНАЛИЗА: - квартире 1+1 и дому - 4 года! - то есть отработала квартира на аренде 4 года (!!!), продается с мебелью. - умный "ход конем" - что впереди по пандемии - никому не известно - а тут укладывают в ладони профит 50 000 евро! - берем калькулятор: думаю, реальная цена квартиры год-два назад - 45 000 евро. - профит на цене квартиры (россияне раскрутили видосиками на ютбюе Аланию очень неслабо и явно сговорились об уровне цен) - примерно 20 000 евро. - отбили на аренде за 4 года примерно 4х12х600=28 800 евро. СБРАСЫВАЮТ в эти дни ОТРАБОТАННОЕ! (цифры оценочные по тому, что я знаю) Итого профит от одной инвестиции 2017/2018 годов: около 50 000 евро. Так-то вот... Грех сказать, но рассиянские инвесторы оказались умнее наших. Хотя наши тоже иногда умеют... На прошлой неделе приятель купил квартиру 2+1 за 1 000 000 лир (примерно 117 000 долларов) тут: На сегодня на сайте объявлений появилась предложение уже за 1 195 000 лир... ![]() А вообще, господа форумчане - когда читаете сообщения на этом форуме от горе-специалистов по инвестициям - голым босым безработным озлобленным и бесквартирным - чуток думайте, кто пишет и зачем... Хоть чуток думать же надо... Сегодня на пляжах в районе Одессы - температура воды +17. В Анталии на бесконечных пляжах +28. И нет ни медуз, ни комаров... Днем +32...+34... Ночью +25...+26. ![]()
По опубликованному на днях анализу МВФ Турция заняла первое место в мире по росту цен на недвижимость. Ага, в турецьких тугриках ріст опупєнний. Тільки ліра девальвувала нехіло, і продовжить далі девальвувати, так що дехто з експертів з нерухомості в Анталії, хто ніколи не помиляється і поклав на ліри на депозит під 18% чи скільки там %%, забере в доларовому еквіваленті менше. Аналогічна тема і з нерухомістю: в лірах - плюс, в доларах - мінус. Ще й незадакларовані долари на ввіз назад уже не вивезеш. Тільки $5000 на ніс. Собачий ніс не рахується. Прогноз погоди в Анталії на наступний тиждень: понеділок +37 вівторок +40 середа +38 четвер +39 пятниця +39 Ні комарів, ні медуз. Ляпота. ![]() Сьогодні о 5 ранку проводжав в аеропорту Анталії приятелів на Запоріжжя - хоч 9 днів побули в людських умовах - вчора з ними плавали в морі та лежали на пляжі до 22-00 - такі жахи розказали про ціни, що я вже боюся виїзджати на авто 2 серпня провідати неньку. В сенсі інвестицій - не розумію, куди людЕ вкладаются... В які такі залізобетони... Правда сенс є: все зароблене чесним/нечесним шляхом в них миттєво відбирають в АТБ... Востаннє редагувалось akurt в Чет 22 лип, 2021 23:56, всього редагувалось 1 раз.
![]() По перше, я минулого року закупився взуттям, яке зношувати і зношувати. По друге, майже відпали витрати на ГТ. По третє, значно знизилися витрати на мобільний зв"язок. По четверте, намагаюся використовувати на випадок БПЦ припасену консервацію, макарони, гречку, цукор і т.п.. (тре ж робити ротацію запасів, якраз є нагода). По п"яте, є дача, яка дає всякі овочі, фрукти та "петрушку з окропом". Так як нема потреби орендувати, бо є "для себе, а не в оренду", і там який не який, а ремонт, тому витрати теж майже нуль. ОК, не нуль, а $10+. Якщо ти не забув, з осені планую підвищити персональний бюджет до 4Кгрн. в місяць. з.і. Ясно, що кілька в концерві, яка колись була 3 грн, вже біля 20 грн, ікра кабачкова, ще пам"ятаю, була 16 грн, а тепер 29 грн., цукор ще ваговий з етикеткою на кульку за 11 грн. кг, а новий взяв пачку за 25 грн. Олія 52 грн. купив недавно 900 мл., поки не розійшлась купована за 30+ грн. Але скільки того треба. з.з.і. Яйки курячі 2 грн. шт., а зимою були 3 грн. Пиво, вино і всякий алкоголь, не сильно подорожав, дещо в ту ціну, що і рік тому. Хліб, батон, булочки малятко - там основний ріст був раніше. Але все одно, я от порівнюю ціну при СРСР і тепер з розрахунку 1 грн = 1 совіцька копійка, і не сказав би що прям як в знайомих акурта із Запоріжжя, в котрих все зароблене чесним/нечесним шляхом в них миттєво відбирають в АТБ... Востаннє редагувалось flyman в Чет 22 лип, 2021 23:59, всього редагувалось 1 раз.
![]() Аненція Bloomberg розмістила мапу країн із самим високим зростанням цін на нерухомість та висловлює побоювання, що стрімке зростання цін на нерухомість може спровокувати повторення кризи 2008 року...
![]() Агенція пов"язує різке зростання цін на нерухомість із занадто високим вкладенням грошей у боротьбу із пандемією. Агенція наводить слова Alicia Garcia Herrero (chief economist for Asia Pacific at Natixis), яка раніше працювала в ЄЦБ та Міжнародному валютному фонді: "Ціни на нерухомість, як і на інші ціни на активи, будуть продовжувати зростати, доки глобальна ліквідність залишатиметься такою великою"... Докладно тут:
|
|