Denik написав: Я вважаю, що при збереженні тенденції наповнення бюджету майже зникнуть нові розміщення ОВДП і ставка по розміщенням і по кредитуванню загалом впаде десь до 5-6%. Але перед цим має уповільнитись інфляція і знизитися облікова ставка. Десь за півроку або 9 місяців - це реально.
Вы случайно не Киевскую школу экономики закончили? Просто интересно.
zРадио написав: Могу попробовать объяснить проблему, которую поднял, другими словами - долгосрочный обменный паритет гривны и доллара будет достигнут тогда, когда вы, Алекс2006, Сомилитарк и др. апологеты дорогой гривны разместят ее (СВОЮ ЛИЧНУЮ) под тот же процент, под который вам будут предлагать разместить доллар. Т.е. без премии за риск
Не можу зрозуміти про що мова. Зараз наприклад Приват пропонує 7% брутто на рік, чистими буде трохи більше 5.6, і несуть депо і колись розміщенні не забирають. А доллар взагалі більшості банкам не потрібен, ставками до 1% вони просто кажуть: шукайте їм кращу альтернативу. Цей дивовижний час вже настав, треба частіше дивитися навкруги
Довго казали розумні люди, що треба не поширювати державні гарантіі на депозити в валюті, так ось це пророцтво здійснилось, ставки практично нульові, якщо врахувати долларову чи єврову інфляцію, то ставки від'ємні
Востаннє редагувалось somilitark в Чет 02 вер, 2021 17:35, всього редагувалось 1 раз.
Сибарит написав: После обеда попытались продолжить падение, но получилось опуститься только на копейку. Участниками рынка был замечен НБУ, который затормозил движение. Была это плановая покупка пятерки или серьезное участие в торгах, пока не понятно.
Хтось "мутить воду" (або принаймні пробує). Вчора НБУ продав 7 млн$, сьогодні став із відкупом чергових 5 млн$. Невже Автодор знову на МБ? Перед тим було щось подібне. НБУ або втихомирює гравців/спекулянтів (виконує свою роботу) або підігрує комусь (не виключено, що саме державі). Це не ствердження а просто думки. Будемо спостерігати котрий варіант в результаті виявиться вірним. Проте постійна присутність НБУ на МБ в ці дні не дає зрозуміти так куди ж ми все таки рухаємось? Чи цей боковик із нами на всю осінь? Адже квартальні податки будуть платитись аж до 20 листопада. Ну а далі вже можна і з чистою совістю до 28 сходити.
Realist написав: Ну а далі вже можна і з чистою совістю до 28 сходити.
Про якє сумління ви кажете? В нас вже позитивний ТОРГБАЛАНС, враховуючи заробітчан, торгівлю послугами(в т.ч. транзит газу) мі повинні були або ще на 25 сходити як мінімум
Як би не було, але на валютну позицію банків це вплинуло не надто сильно. Або вплинуло, але кошти Автодору в понеділок згладили цю різницю. Цікаво чи продовжиться тренд у вересні?
somilitark написав:Про якє сумління ви кажете? В нас вже позитивний ТОРГБАЛАНС, враховуючи заробітчан, торгівлю послугами(в т.ч. транзит газу) мі повинні були або ще на 25 сходити як мінімум
Realist написав: Ну а далі вже можна і з чистою совістю до 28 сходити.
Про якє сумління ви кажете? В нас вже позитивний ТОРГБАЛАНС, враховуючи заробітчан, торгівлю послугами(в т.ч. транзит газу) ми повинні були або ще на 25 сходити як мінімум
Ну, це виключно моя хотілка. Не сприймайте надто близько до серця. А коливання вгору може бути навіть на Колективному хотінні долара. Його ще ніхто не відміняв. От гляньте я поділився посиланням вище про баланс купівлі продажу валюти населенням у серпні. Це колективне хотіння виникає або тоді коли всі повірили у тренд або тоді коли у всіх з'являється багато свіжої гривні. Коли вона у нас з'являється? Правильно у грудні перед новим роком. У нас тут проскакувала регіональна новина, що деяким бюджетникам серпневу зарплату платять грудневими грошима. А що далі будуть робити - не знають. Гроші на субсидії теж закінчились. У нас ніхто не буде зараз вирішувати ці проблеми. Всі тягнуть до останнього коли вже або пан або пропав. А потім закидають всі ці суми гривні (хоча я не знаю де вони її знайдуть) в економіку. От в такі моменти і може відбутись все що завгодно.
Realist написав:От цікаво, населення купляло рівномірно на протязі місяця чи левова частка цього перекосу прийшлась на період після 24 серпня?
На графике виден всплеск 25-го, но это, похоже, результат учета операций на выходных.
Дякую за посилання. Якщо нас читають в НБУ (а колись читали точно), було б чудово зробити кольори на цьому графіку контраснішими. Виходить що купляли рівномірно на протязі місяця. А об'єми 25-го числа дійсно швидше за все сума всіх операцій за вихідні. Бачите як люди здавали на "погуляти". Один із небагатьох днів коли сальдо позитивне. І ще 30 числа те ж саме. Це матусі готували своїх діток до дня знань і витрачали заначки (напевно )