Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
They already admitted to getting surprised by higher than expected inflation. Now growth is slowing faster than they expected. Now they’re trapped by both and are desperate to prevent a larger sell-off for fear it would decelerate things further which it would.
Мені страшно уявити, що буде далі...
Ну, ок, продовжуємо друкувати, інфлец в баксі 10-15-20% до 22 року, всі скидують трежаки і тікають... Куди біжать? Ок, в кріпту (хм..виберіть самі куди) ...
Жорік підвишує ставку, при інфлеці в 10-15% ставку треба піднімати на 20%...всім торба!!!
Жорік ставку не підвіщує, бакс в "овно"...всім торба!!!
Який я радий, що ми побачимо, іншалла, розв"язку... така в Жоріка незадача
але є один ньюанс, декому торба буде скоріше, чим штатам. так що там китайський бетон бразерс гаплик? На Тайвань самальоти не летять і караблі не пливут, амергедон отмєняєццо? юанів нєт, но ви дєржітєсь
Імхо, ні )))
China Air Force Warns Away Suspected U.S. Aircraft on Patrol Near Taiwan
An audio recording has captured a Chinese air force radio operator attempting to expel a suspected U.S. military aircraft as it conducted an overflight operation in the skies south of Taiwan on Monday.
Економічна криза + Тайваня наса... = чудове поєднання
A record number of U.S. companies storm bond market Tuesday to borrow
The post-Labor Day borrowing frenzy kicked off Tuesday with a record 21 U.S. companies with investment-grade corporate ratings looking to borrow a total of about $35 billion in the bond market, according to portfolio managers.
імхо, відчувають, шо лафа з дешевими кредитами скоро скінчиться...
Пан changе_pm має раціо: нерухомість здорожчала в усьому світі.
А поки чекаємо на 15 вересня - черговий звіт Інституту статистики Туреччини про кількість куплених у серпні українцями квартир. Поки що українці в рейтингу ТОП-20 покупців щомісяця міцно тримали місце 10. Вище були громадяни США та Німеччини. Нижче - громадяни Швеції. Відбулося суттєве здорожчання квартир в Анталії за останні 12 місяців (хто не встиг купити в 2018-2020 роках, той трохи запізнився - була реальна вакханалія роздачі готових "під ключ" квартир за смішними цінами). На сьогодні в тих будинках, де купили готові квартири мої приятелі: - комплекс Sapphire-1 від AKG-group - приятелі купили квартиру 2+1 площею брутто 90 кв.м в вересні 2019 за 95 000 доларів - виставлено інвесторами на продаж одну квартиру за 1 200 000 лір (143 000 доларів), іншу таку саму квартиру - за 125 000 доларів (не жадібний продавець). http://www.alikemalgurdal.com/sapphire1.html
- комплекс Casa Grande - квартиру 1+1 продано за 100 000 доларів (вкладення в 55 000-60 000 євро за Прайс-листом Забудовника від 2019 року), зараз інвестори "викинули" в продаж три квартири дворівневі площею в 90/120/140 кв. м - за ціною від 130 000 євро (точно не пам"ятаю, здається, ціна за Прайсом була в 2019 році 90000...96000 євро). http://www.casagrandeantalya.com/
Найбільша несподіванка для мене - було запитання на цьому форумі до мене - про новий проект від AKG-group. Раніше НЕ було інформації - на сьогодні є, і навіть сьогодні з приятелями зранку відвідували нове будівництво. Відкрито продаж квартир нового комплекса в дуже престижному мікрорайоні Uncali - там будинки тільки Преміум-класу. Новина сумна. Дорого від слова "дорого". Так ось, в новому комплексі тільки квартири 3+1 великої площі (160+ квадратів). Ціна за Прайс-листом - тримайтеся за щось - 4 000 000 лір або 400 000 євро (!!!). Передоплата 50%. Сьогодні дивилися - на етапі інтенсивних робіт на фундаменті. На мапі можна глянути - поруч завершується будівництво нового комплексу від самого потужного в Туреччині забудовника OzPinarLar - CASA LUNA. http://ozpinarlar.com.tr/portfolio/casaluna/
Забудовника AKG-group та про 4 000 000 лір (нечувана для Анталії ціна) можу зрозуміти: а) там місце під будівництво дуже дороге. б) розрахунок не клієнта преміум-класу: при купівлі нерухомості за ціною від 250 000 доларів - громадянство на всю родину за прискореною процедурою (вже пишуть у пресі, що Парламент розглядає питання про підняття цього порогу до рівня Португалії або інших країн).
Навів реальні ціни та динамку квартир Преміум-класу та середнього класу квартир. Вчора виходив з авто - зустрівся з мешканцями сусіднього будинка (за моїм рейтингом в ньому НЕ можна купувати квартири - маленькі та комплекс не дуже добре обслуговується): купували в березні 2018 за 220 000 лір (долар був по 4 ліри) - 55 000 доларів. Сьогодні вони озвучили ціну в цьому будинку на таку саму квартиру в 530 000 лір (зростання ціни в лірах в 2,5 рази, а в доларах: 530 000/8,3=63 855 доларів. Хороші квартири 1+1 плошею 55-60 кв. м в моєму мікрорайоні продаються зараз за ціною 650 000 - 730 000 лір (78 300 - 87 900 доларів. Купувалися в 2017-2019 роках за 170 000 - 210 000 лір або від 50 000 до 55 000 доларів).
akurt написав:...розрахунок не клієнта преміум-класу: при купівлі нерухомості за ціною від 250 000 доларів - громадянство на всю родину за прискореною процедурою (вже пишуть у пресі, що Парламент розглядає питання про підняття цього порогу до рівня Португалії або інших країн).
Кому він потрібен, той папірець про турецьке громадянство, крім арабів та інших бідних мусульман? Замість побудови світської держави, Реджеп взяв курс на обнулення досягнень Ататюрка, та повну ісламізацію країни. Тому проект майбутнього вступу Туреччини до ЄС успішно похований самою Європою. Назавжди !!! Те турецьке громадянство взагалі нічого не коштує.
Скоро в мене вивільняються кошти, думаю, почати придивлятись...
Думаю, цікаво було б вкластись в сонячну електростанцію десь в ЕС... можливо сформувати колектив однодумців (2-5), отримати кредит і збудувати якусь станцію?
Чи придивитись до арабів, грін енерджи вони розвивають, сонця там повно, може якийсь проект замутити?