Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Мій колись підлеглий тим займається в ці дні так активно - "аж гай шумить". Починали просто із встановлення сонячних батарей на дах будинка "для себе" - а зараз вже міцно стоять на ногах - інвестору все здають "під ключ" - зі станціями, перетворювачами, повним обладанням та головне - документами - потужністю в 30 Квт (дозволена для приватного будинка потужність). В Туреччині бачу такі сонячні станції для отримання електричної енергії - 300 днів на рік - сонячні, але все це не "доморощене" на горОдах, а в промислових обсягах. Зазвичай на будинках є сонячні батареї - але для отримання гарячої води. В мене на даху будинка стоять саме так колектори - встановлені Забудовником - тому гаряча вода майже цілий рік - безкоштовно. Щось мені підказує, що серед форумчан Ви легко знайдете інвесторів в ту справу.
akurt написав:В Туреччині бачу такі сонячні станції для отримання електричної енергії - 300 днів на рік - сонячні, але все це не "доморощене" на горОдах, а в промислових обсягах.
Питання ціноутворення та вартості енергоносіїв, пане Франте, саме цікаве в житті людства. Звісно, хочеться все даром або безоплатно. В Туреччині вартість електрики тримається весь час на одному рівні: близько 0,10 цента за 1 кВтгодину. Зауважу, що більшість електрики в Туреччині - імпортована - навіть з Чехії. Труби ГРЕС не чадять, вугілля з (виделено) не завозять, та атомні реактори не працюють. Докладно про ціни на електрику в країнах Європи та порівнняння між собою подивіться тут: (підкажу - Туреччина там праворуч праворуч праворуч... Сильно праворуч... Майже, як Україна...) https://ec.europa.eu/eurostat/statistic ... statistics
Востаннє редагувалось akurt в П'ят 10 вер, 2021 07:35, всього редагувалось 2 разів.
change_pm написав:Хлопці, хто в тємє сонячної енергетики?
Скоро в мене вивільняються кошти, думаю, почати придивлятись...
Думаю, цікаво було б вкластись в сонячну електростанцію десь в ЕС... можливо сформувати колектив однодумців (2-5), отримати кредит і збудувати якусь станцію?
Чи придивитись до арабів, грін енерджи вони розвивають, сонця там повно, може якийсь проект замутити?
Ти придивляйся до І.Маска, який планує цю тему розвивать і далі, і вже набирає команду ... Sept 8 (Reuters) - Electric vehicle maker Tesla Inc (TSLA.O) is looking to staff an energy trading team to support its battery and renewable power projects, according to Tesla's website and an employee post on the career site LinkedIn.com.
akurt написав:Зазвичай на будинках є сонячні батареї - але для отримання гарячої води. В мене на даху будинка стоять саме так колектори - встановлені Забудовником - тому гаряча вода майже цілий рік - безкоштовно.
Сонячний колектор(середній, 200л.)коштує в Туреччині близько 3500 лір, і це без монтажу. А з доставкою і з монтажем потягне всі 500-550 доларів. Якщо він вже встановлений забудовником, то його ціна буде закладена в ціну квартири. Так що не треба брехать що гаряча вода у тебе безкоштовна. Ти за неї уже заплатив наперед. Все має свою ціну і термін придатності...
Frant написав:Чому ж електроенергія в Туреччині така дорога????
Суть энергетики заключается не в том, что бы подстроить мощьности потребления под благоприятные условия, а выдать потребителям столько, сколько они запросят. Поэтому в ход идут прогнозируемые источники, например ядерная, тепловая и т.п. Я лично считаю, что нужно разделить, что-то должно быть безперебойным (свет, связь), а что-то в зависимости от легкости выработки ээ. Там мы сможем занизить спрос на ископаемые источники.
По поводу формирования цены. Потенциально, солнечная и ветровая энергия должны быть не дорогими. Но в связи с нынешней культурой более топорные подходы выйгрывают конкуренцию.
Можете сравнить с путешевствием на паруснике. Должно быть дешевле. Если топливо будет заканчиваться - так и будет. А пока выйгрывают дизельные суда.
akurt написав:...розрахунок не клієнта преміум-класу: при купівлі нерухомості за ціною від 250 000 доларів - громадянство на всю родину за прискореною процедурою (вже пишуть у пресі, що Парламент розглядає питання про підняття цього порогу до рівня Португалії або інших країн).
Кому він потрібен, той папірець про турецьке громадянство, крім арабів та інших бідних мусульман? Замість побудови світської держави, Реджеп взяв курс на обнулення досягнень Ататюрка, та повну ісламізацію країни. Тому проект майбутнього вступу Туреччини до ЄС успішно похований самою Європою. Назавжди !!! Те турецьке громадянство взагалі нічого не коштує.
Імхо, Туречині це вже не потрібно - це раз! Два, сам проект ЕС дихає не ладан і скоро скопитнеться