Я ще в 2005 році знав, що Крим і Донбас рано чи пізно вибухнуть. А після того, як Путлер неодноразово вимовляв слово "Новороссия" - сумнівів про плани відібрати південь взагалі немає - рано чи пізно напад у тій чи іншій формі станеться.
Что касается 2005 года - не знаю, а также "отобрать" или "отдать", но в 2011 году газета жены бывшего министра обороны опубликовала такое: https://zn.ua/SOCIUM/pustsovetizm.html
zРадио написав:Теперь вопрос в другом - как ДИУ запустит фондирование ипотеки этими облигациями (цель, как бы, именно в этом была, по крайней мере декларативная ) Будет продавать госбанкам, выступать гарантом по кредитованию банками застройщиков, собственные строительные проекты начнет?..
Не знаю. Необходимости быстро обналичить все я не вижу - проект долгоиграющий. Наиболее простыми способами мне видится продажа на вторичке, не обязательно госбанкам, или кредиты под залог облигаций. В вопрос расходования денег я даже соваться не хочу, но очень надеюсь, что свои проекты начинать не будут. Логичной задачей компании мне видится поддержка строительной отрасли, а не ее подмена. Впрочем, есть интересные варианты, но их обсуждение стоит отложить до выходных.
Весь Инет забит постами о возможном нападении Путлера в январе-феврале. Похоже, что надо завязывать со спонтанными сливами на откатах, пока дым не рассеется. И держать прогретой машину. В реальное нападение свихнувшегося чекиста верить не хочется.
kluychkooleg написав:Весь Инет забит постами о возможном нападении Путлера в январе-феврале.
Странно,а в Индонезийском просторе всё о вулкане и ничего о Пукине
Кому что ближе. К счастью для индонезийцев у них нет общей границы с путлеровским рейхом. А у нас рост курса будет постоянно подогреваться, пока/если не попустит.
1 Логістична криза, нові "прошивки" коронавірусу, нестача чипів-напівпровідників, зменшення видобутку нафти і газу - все це спровоковує проблеми в світовому реальному виробництві. До цих проблем з ланцюгами постачання і реалізації додаються проблеми шаленого росту цін на сировини - інфляція, яка також принесла багато проблем виробникам реального сектору, які обмежені в піднятті відпускних цін довгостроковими контрактами. Якісь галузі-підприємства ростуть менше прогнозу, якісь скорочуються (певні автовиробники падають на 20-30 відсотків навіть до минулого року), певні підприємства взагалі банкрутують-закриваються. Очікуваного багатьма (зрештою і мною також) вибухового росту РЕАЛЬНОЇ економіки в світі в цьому році не відбулося. Не дали якихось відчутних результатів і новітні тренди чи анаонсовані проекти: ріст альтернативної енергетики, електроавтівок, світових інфраструктурних проектів.
2 В багатьох сировинних і фінансових інструментах спостерігалися надлишкові бичі тренди, надмірне інвестування на очікуваннях значного росту ціни (аж до надування бульбашок).
Період фіксації прибутку в кінці року та усвідомлення реального стану справ, спровоковане, певним чином, омікроном і позицією ФРС, про те, що інфляцію (яку вони ж і породили) треба вертати в розумні межі, спровокувало вихід грошей з спекулятивних інструментів чи надлишкових позицій. Тривалий період дешевшає золото, падає мідь, метали, впала в ціні нафта, внормувалися ціни на вугілля, фонди більше поглядають до низу...
Якщо події в криптовалютах цієї ночі зумовлені саме виходом з ризикових-спекулятивних інструментів через позицію ФРС щодо інфляції та на фоні описаного вище, то це може означати початок здуття надмірних цін на все, включаючи і сировини, а особливо на ризиковані інструменти, до яких відносяться і наші ОВДП. Короткотерміново це не обіцяє нічого доброго для гривні (наголошую, що я не говорю про рівні більше 27,5-27,8 зараз). В довшій перспективі треба дивитися на динаміку цін на енергоносії та сировини, які складають наш експорт, погоду (з огляду на потребу в газі і перспектив врожаю 2022), РЕАЛЬНІ кроки ФРС. Це щодо фундаменту...
Крім того, залишаються чинники внутрішньополітичні, можливий розвиток подій на фронті і грошова підтримка популізму і обєми та інструменти фіксації результатів корупції кінця року... П.С. Багато хто очікує корекції наступного тижня і це виглядає логічно, але ця істерика, роздута сьогодні в світовій пресі наврядче дасть гривні зміцнитися. Можна багато говорити про зміст, причини і наслідки цих публікацій. мені видається головним дві речі: чим більше подібного шуму, тим менше імовірність початку агресії саме зараз і спроба ослабити росіюперед телефонною розмовою пуйла з Байденом. Минула подібна інформаційна диверсія привела до панічного виходу нерезидентів з російського боргу і відчутного здешевшання рубля, нафти і тд. Коли все заспокоїлося - рубель почав зміцнюватися, економіку раші попустило. Треба їх знову присадити, тим більше, якщо телефонні переговори будуть наступного тижня. Ця інформаційна істерія не дасть гривні зміцнитися, швидше всього, але більший вплив буде на росію і їх союзників і шестірок в Європі... П.П.С. Зміцнення грн можна очікувати, якщо телефонні перемовини відбудуться і їх результатом стане послаблення воєнної напруги чи позитивна інформаційна "інтервенція"...
zРадио написав:Теперь вопрос в другом - как ДИУ запустит фондирование ипотеки этими облигациями
В вопрос расходования денег я даже соваться не хочу, но очень надеюсь, что свои проекты начинать не будут. Логичной задачей компании мне видится поддержка строительной отрасли, а не ее подмена. Впрочем, есть интересные варианты, но их обсуждение стоит отложить до выходных.
Мне интересно
Коль создана компания с достаточно большими средствами для поддержки строительства, можно было бы попытаться сделать рынок жилья цивилизованным, разделив инвестиции и покупку жилья. Компания могла бы выступить инвестором, чтобы покупатели получали уже готовое и подписывали договор купли-продажи, а не ни к чему не обязывающий документ - гибрид ивестдоговора с правом требования. Нынешняя схема эталонно уродлива. Большинство участников совершенно не понимают ее сути. У нас даже появился совершенно бессмысленный термин "обманутый инвестор". Инвестор - это человек, который рискует осознанно. Он вкладывает деньги, чтобы получить большие деньги или их потерять. Если связку разорвать, глядишь, и настоящие инвесторы подтянутся. Вот только очень я сомневаюсь, что кто-то этим озаботится.
Можно еще возложить на эту компанию достройку объектов обанкротившихся застройщиков, но это значительно менее красивое решение. Не должно государство брать на себя роль страхователя естественных бизнес-рисков - это убивает рыночность там, где она должна быть. Оградить от лишних рисков тех, кто не должен их нести было бы лучшим решением.