Інвестуємо в нерухомість закордоном

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 458459460461462 ... 1062>
Повідомлення Додано: Суб 08 січ, 2022 18:44

akurt написав:
  BIGor написав:Кому цікава аналітика по Варшаві - за 21 рік доля угод на ринку нерухомості за кредитні кошти виросла з 50% до 70% (видно люди не тягнуть куплять за заощадження), а тим самим облікова ставка виросла з 0.1% до 2.25%.
Тобто виросла частка покупців за кредитні кошти - а після цього кредитні кошти стали дорожчати.

Не розказуйте про це ізраїльтянину, що так можна було - взяти готове в кредит - він мало що без квартири сидить в кібуці, ще й без зембів.
А можна було ось так просто...
Про кредитні варіанти в Польщі я написав на цій гілці днів з три тому - наші українці, що мешкають в Туреччині, спочатку відправили сина на навчання у Варшаву - той закінчив - вже працює рік чи два за фахом - орендує кавалірку - але навесні хочуть взяти у Варшаві 2-к за ціною в діапазоні 150 000 - 170 000 доларів в кредит на 30 років. Перший внесок в 10% - дадуть батьки.
Так і сказали: "Гріх не взяти - враховуючи такі смішні відсотки - сину - в кредит".

Це все вірно, але якщо раніше облікова буда 0,1% + інтерес банку нехай 2% - весь кредит 2,1% і на суму 150 000 дол. І порівняйте нову облікову ставку 2,25 + 2% інтересу = 4,25% і це за суму 150 000 дол. Вартість кредиту зросла в два рази, так само як і вартість щомісячного обслуговування. Будемо дивитись як вплине...
BIGor

Подякував: 1462 раз.
Подякували: 1866 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 08 січ, 2022 19:07

Все ви вірно говорите і рахуєте, але однаково відсотки в Польщі прямо смішні.
І люди вірно роблять, що будуть брати квартиру у Варшаві.
"Розклад" суперовий: батько+мати+донечка мешкають в Туреччині, синок - у Варшаві. Прилітає регулярно до батьків на Середземне море.
Так що нехай син, якому батьки допоможуть взяти в кредит квартиру, краще у Варшаві живе та працює...
Востаннє редагувалось akurt в Нед 09 січ, 2022 00:10, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Подякував: 4009 раз.
Подякували: 1452 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: Суб 08 січ, 2022 20:42

Frant по темі щось напишете хоч раз?
BIGor

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 08 січ, 2022 23:57

никогда не переезжайте в другую страну если у вас нет денег

akurt написав:Пане Флаймане - а ось подивимося, дякую, навіть цікаво...
Запишу тільки те, де можливим є зауваження про неточну інформацію.

Там на 02:00 він дає неточну інформацію щодо оформлення ВНП в Туреччині за Договором оренди: ніякої "прописки" не потрібно, і взагалі нічого не змінилося. Для оформлення ВНП за Договором оренди квартири - як і раніше - потрібним є тільки сам Договір оренди квартири і більше нічого.

На 03:00 щодо цін на оренду квартир в Анталії вірна інформація: за 300-350 доларів на місяць - це десь 4 200 лір - ви знайдете тільки те, про що автор відео і розказує. Взагалі оренда квартир подорожчала. Це і логчіно, бо зросли і ціна квартир, і попит.
Важливі моменти з 07:00 по 09:00 щодо клімату - рекомендую уважно подивитися - моря в Батумі ви не побачите. І "сезон" - 3 місяця в році.
З 10:00 про грузинську кухню: немає питань, все вірно. Турецька кухня більш проста та більш прагматична.
Під час розповіді він декілька разів помиляється щодо населення Батумі, Аланії та Анталії.
Населення Аланії - вдвічі більше за Батумі - 330 000 мешканців (постійних).
Аланія за класифікацію Туреччини - це село провінції Анталія. Хоча і 330 000 мешканців.
Анталія - центр провінції Анталія з ОФІЦІЙНИМ населенням 2 450 000 постійних ("прописаних") мешканців (за даними за 2020 рік, даних за підсумками 2021 року ще не бачив - обіцяли оприлюднити в січні 2022).
На 14:50 треба уточнити: пісчані пляжі - як він говорить, "безкінечні пляжі" (правда) - на схід від центра міста Анталія, а пляжи галечні - на захід від центра міста. Про ці пляжі він чомусь не згадує, а вони більші за довжиною.
На 19:15 він дає неточну інформацію щодо ВНП: іноземець отримує ВНП (навіть за орендою квартири) не на 1 рік, а на 2 роки. В Грузії українець дійсно може жити 360 днів в році без оформлення ВНП.
А ось далі цікаве: в Туреччині НЕ МОЖЕ іноземець працювати навіть отримавши ВНП - потрібна робоча віза. В Грузії - може без ВНП і без Робочої візи.

Взагалі мені відео подобається: розумна людина. І методично, і пізнавально зроблено класно.
Уточнення: все відео знято на сході Анталії в районі, який дуже люблять росіяни - назва "Lara".
Для купівлі там житла - НЕ рекомендую: район розвивався 20 років тому, всі дома вже "не свіжі". Плотність росіян більша за плотність росіян в РФ. Крім того - весь час гучний шум від літаків - три термінали та декілька ЗПС - то не жарти... Кожні три хвилини - зліт літаків...

Рекомендую всім подивитися - думаєте ж, куди гроші інвестувати - ось вам незалежний експерт.

flyman

Подякував: 1606 раз.
Подякували: 2851 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Нед 09 січ, 2022 00:28

Я так написав, тому що реально дивився виставлене вами попереднє відео і думаю, що - крім мене - ваше попереднє відео про Грузію ніхто і не дивився...
Ось побачите, що таке "загал"...
Я-то в Грузіії бував багато разів та можу хоч трохи судити...
akurt

Профіль

5
Повідомлення Додано: Нед 09 січ, 2022 01:01

akurt написав:Я так написав, тому що реально дивився виставлене вами попереднє відео і думаю, що - крім мене - ваше попереднє відео про Грузію ніхто і не дивився...

і на сон грядущий, про податковий рай, думаю Бігору буде цікаво з огляду на Дію сіті
flyman

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Нед 09 січ, 2022 13:03

Остановите Турцию, люди хотят выйти...

МОЛНИЯ!!!Новый год наступил и все проснулись в НОВОЙ Турции.
Реальность такова, что ПОДОРОЖАЛО ВСЁ И ВСЯ. Тарифы на электричество увеличились в 2 раза. Газ на 25%, транспорт на 36%, такси на 25%, алкоголь на 50 %. Также увеличились налоги на НЕДВИЖИМОСТЬ, медицину, а цены в магазинах не падают после курса 18 лир за доллар. https://youtu.be/JuQI6RWDMi8
roberto dark

Подякував: 239 раз.
Подякували: 271 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 09 січ, 2022 15:49

flyman написав:
  akurt написав:Я так написав, тому що реально дивився виставлене вами попереднє відео і думаю, що - крім мене - ваше попереднє відео про Грузію ніхто і не дивився...

і на сон грядущий, про податковий рай, думаю Бігору буде цікаво з огляду на Дію сіті

Який сенс міняти країну з війсковим конфліктом, корупцією і з частиною проросійського населення на країну з війсковим конфліктом, корупцією і з частиною проросійського населення заради кількох відсотків?
BIGor

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 09 січ, 2022 18:34

Правильна постановка питання. Ще питання: навіщо? В попередньому відео прямо сказано: з 4-х останніх сезонів три були невдалими. А море побачити: велика проблема і то море: не більше, ніж на 3 (три) місяці на рік.
Відповідь, мабуть, знає пан Флайман - автор «Клуба киеопутешествий».
Про багато чого скаже і аеропорт Батумі: 3-5 рейсів на добу: Мінськ, Ізраїль, Стамбул, Київ (або Львів, або Харків, або Запоріжжя - по 1-2 рейси на тиждень).
Цікаво, що українські перевізники типу SkyUP і Bees припиняють авіасполучення з 1 жовтня.
akurt

Профіль

5
Повідомлення Додано: Нед 09 січ, 2022 18:45

BIGor написав:
  flyman написав:

Який сенс міняти країну з війсковим конфліктом, корупцією і з частиною проросійського населення на країну з війсковим конфліктом, корупцією і з частиною проросійського населення заради кількох відсотків?

Покищо нема змісту, але колись появиться. Наразі дельта на ЄП ФОП 4%, тобто з кожної $1000 доходу виходить $40 економії.
Для гіг контракторів це буде $55 (1.5% ВЗ) з кожної тисячі.
Для сінйорської з.п. в $5000 за місяць дельта на податках $200 ($275 із ВЗ).
Моя думка, починаючи від $5000 місячного доходу вже можна думати пакувати чемодани в Грузію.
flyman

Профіль

1
3
  #<1 ... 458459460461462 ... 1062>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему