предположу, что завтра на улице увидим примерно текущие уровни
|
|
![]() Re: Валютный рынок в контексте ДСТрохи роздумів у вечір п’ятниці після важкого тижня. Після повідомлення кремлівських дятлів про відведення військ та війни, яка в чергове не розпочалася, курс почав опускатися і з’явилася надія на стабілізацію. Але тут від вчора все закрутилося. Знову пішли розмови про те, що війська не відводять (з 150тис кількість орків різко виросла до 190-200). Бойовики почали обстрілювати школи і дитсадочки (жінок і старих, за якими вони ховаються, їм вже мало і вони почали стріляти по дітях). Світові уряди і ЗМІ відреагували адекватно, ніде крім мордору ніхто не повірив що це ЗСУ. Сьогодні пішли дальше. Загострення на фронті набирає обертів, керівництво лугандону оголосило про евакуацію мирного населення в росію (надіюся, як і кримчан завезуть в глибокий сибір нафту і газ видобувати) а найкраща в світі естонська розвідка опублікувала свої дані, згідно яких Львів точно є в планах для бомбардувань і ракетних обстрілів. Ще два дні тому опублікована інформація сьогодні дуже сильно розтиражовується в європейських ЗМІ. Як мордовський рубель так і наша гривня почали знецінюватися після обіду.
Тепер щодо бізнесу, майбутнього нашої (українських підприємств) зовнішньо-економічної діяльності і курсу. Цього тижня багато спілкувався з ЗЕД партнерами (як імпорт так і експорт) та сусідами і іншими виробниками в регіоні. Я недавно описував, що партнери по імпорту починають вимагати скорочення термінів після оплат. А якщо ситуація буде продовжувати розвиватися в теперішньому темпі і руслі, то імпорт скоро точно буде вимагати передоплат, як вже було в 2014-2015 році. Але це пів біди, глянемо на експорт. Тут теж починаються варіанти як от: шановні наші українські партнери, у зв’язку з тим, що завтра у вас війна (а саме про це говорять наші уряди, Байден, НАТО і тд), ми змушені розпочинати співпрацю з іншими виробниками. Оскільки з вами ми вже десятки років і нам було добре і вигідно, томи відновимо співпрацю з вами зразу ж як тільки прапор України замайорить над кремлем в москві. Звичайно, я трохи перегинаю, але, насправді ми за крок від саме такого сценарію в бізнесі. І це буде стосуватися всіх. Будуть шукати альтернативу нашим металургам, нашій руді і тд. Адже весь світ знає, що перекрити наші порти – це «як два пальці об асфальт великого будівництва», і плавають кораблі в чорноморські порти тільки тому, що Ердоган і Туреччина прикладає максимум зусиль для цього.Адже якщо в Чорному морі почнеться така історія, то Босфор перетвориться на непотрібну дренажну канаву (при тому, що вони почали копати ще одну таку). Певна перевага може бути тільки в аграріїв, бо жерти хочуть всі, але й аграрії можуть мати проблеми. Наприклад, захочуть вони отримати гроші наперед, як минулі роки, для покриття своїх виробничих витрат, а їм скажуть: со…лодкий у вас чупачупс, тягніть хлопці ногу, заплатимо по факту отримання. Бо у вас війна, ми ризикувати не хочемо. А зараз беріть кредит. А банк пошле, бо банк європейський, чи захоче надбавку за ризик. Ви уявляєте, що може бути з торговим балансом і курсом, коли такий сценарій активується? Нам насиплять грошей мвф-єцб і інші, скажете ви. І що? Куди підуть ці гроші? Хтось закриє звичайному виробнику розриви обігових коштів, чи пустять на розпил по програмі великого крадівництва-енергомодернізації (140 млрд грн. запланували перемолоти за рік в «модернізації»). Цікаво де вони стільки майстрів наберуть, щоб по всій країні всі вікна замінити в під’їздах на пластикові чи обшити пам’ятки радянської архітектури пінопластом і поштукатурити це все (не думаю що обшивати будуть ватою і не питаю навіть що робити за пару років, коли той пінопласт зтрухлявіє і висиплеться). Сорі відхилився. Це ж за кордоном уряди допомагали ПІДПРИЄМСТВАМ, тому до кінцевого споживача дійшло 10-15% інфляції від загального росту цін на все. А у нас все справедливо і чесно було: все в два рази мінімум для всіх… Я не настоюю, що все буде саме так, але ми близько. І це для тих, хто свято вірить в беззаперечне зміцнення грн. до 27- 26-25 літом. І так, я пам’ятаю, які я мінімуми писав в своєму прогнозі на рік, але тоді не було зрозуміло, куди МОЖЕ дійти геополітика… ![]() Re: Валютный рынок в контексте ДС
Оресте, Ви дуже нагнітаєте. Ось так на моменті пливе український експорт через зону навчань ЧФ РП. ![]() ![]() Да скоро сами засунете свою гривну туда,где мое злорадство...Таких "оленей" скачущих потом по обменникам в поисках зелени,история абсолютно ничему не учит.Сидите дальше,кто ж запрещает. Чик,спасибо..Ну тут даже можно и не отвечать,человек судя по всему на галопередоле жизнь проводит,где то в параллельной реальности.У него ни войны с 2014,ничего нет. Розовые пони и бабочки в собственной Тилимилитряндии. Их спрашиваешь нах.. Вы валюту сдавали в такой час и как планируете откупать,если что случится?? Они бред какой то пишут.Предполагаемая война то еще одно,но все эти движения,приводят к бегству нерезов,отсутсвию заимствований,на игле которых так любит сидеть руководство Украины..Теперь что осталось?? Печатный станок дальше?? За два года монетарную базу в три раза почти увеличили,а они на депозитах сидят,с грабительской ставкой,с -20% налога на прибыль...Не,просто нема слов.. ![]()
Денис, більшість мого допису і, саме той уривок, що Ви коментуєте, ні Чорного моря ні портів не стосується. Про море там трошки тільки. Дуже Вас прошу, якщо хочете дискутувати, то дискутуйте з тим що ПИШУ Я, а не вигадуйте те, до чого Вам зручно...публікувати свої тексти. Але якщо вже про море, то дуже багато бізнесу зараз переорієнтовується з чорноморських портів на Гданськ, Стамбул, навіть порти Італії. Ми самі почали активно вивчати можливості і варіанти. Саме зараз зіткнулися з ситуацією, коли не можемо відправити чотири контейнери в Південну Америку. У звязку з тим, що все "пливе швидко і без затримок" найближчі контейнери можливі на початок квітня... ![]() Re: Валютный рынок в контексте ДСПан Орест славетно нагнітає, особливо про пінопласт який висипається за пару років ![]() ![]() Я тут вже писав про останню лебедину пісню пу стосовно України і не відмовляюсь від своїх слів навіть в цей неспокійний 18.02.22 р. вечір ![]()
![]() Re: Валютный рынок в контексте ДСНу, это дело непонятное- когда сдавать точно:- Вы тут с мая 2014, стало быть, помните, как многие на моменте покупали доллар по 13, а многие, как и я, к примеру, считали, что надо быть идиотом, чтобы разорвать гривнедепо по 22,5 % ( еще без налогов ![]() Востаннє редагувалось protefiks1959 в П'ят 18 лют, 2022 22:24, всього редагувалось 1 раз.
|
|