Very close to a tipping point in housing. Affordability down to 2007 levels, 30y mtg soaring. Housing is 15-18% GDP so slowdown will have material impacts across many areas
писи... буде боляче ((( усім...
|
|
![]() тим часом в ЮСА...
писи... буде боляче ((( усім... ![]()
![]() Пане Molotov!
Напишіть будь-який зручний ВАМ час та будь-яке місце тут. Я не відповідаю на телефонні дзвінки. Тим більше, що більшу частину часу я за кермом. Сьогодні будемо відкривати рахунки в банках Туреччини нашим людям - спробую під"їхати і з Вами переговорити. Востаннє редагувалось akurt в П'ят 01 кві, 2022 21:51, всього редагувалось 1 раз.
![]() Re: Інвестуємо в нерухомість закордоном
Почитайте виділене згори. Імхо, ми фул стім несемося в бетону стіну, і удар буде гірше, ніж в 2008 році. Чому несемося в бетону стіну? Через пришвидшення процесів у світі, через інверсію ставок в ЮСА і так далі. ЦБ потрібна рецесія, інакше вони ніяким чином не вб"ють інфлец, і чим жорсткіше буде рецесія, тим сильніше знизиться інфлец ))) Тому тримаймо в ладошці свої ЗВРки і готуємось через пару років купляти дешеву і прекрасну нерухомисть в ЮК ))) ![]() Пане change_pm!
В мене все ж сумніви в тому, що внаслідок здорожчання газу, цементу, витрат на виробництво електричної енергії та продовольства вся нерухомість в світі впаде в ціні, вдарившись о бетонну стіну, яка подорожчала, ціни впадуть (немає попиту особливо серед мігрантів із деяких країн Европи) та почнуть нарешті роздавати житло безкоштовно або даром. Чи я щось невірно розумію? ![]()
Ну, рецесії - це зніження цін на все...тобто собівартість будівництва впаде... Проблема в тому, рецесія буде йти під руку з ростом ставки ЦБ, що призведе до банкрутсв + безробіття. Ставки іпотеки на 30 років вже під 5%, що доволі дорого.
я ж про ЮК писав, туди наших особливо і не чекають ))) тому там особливо попит не повинен вирости + до того ж, чи всі 100% з 4 міліонів, що виїхали мають "каклету" на купівлю середнього будинку в іпенях ЮК, вартістю в 250-300 тис фунтів? писи. житло даром будуть роздавати під Львовом, коли збудують оті каркасні будинки, але питання - хто його отримає? ![]() Спробую з Вами не погодитися - про те, що ціна на житло впаде як в 2007/2008 роках і варто почекати 2 роки, щоби купити палац.
НЕМАЄ ПІДСТАВ. НЕМАЄ ОБ"ЄКТИВНИХ СВІДЧЕНЬ. 1. Син приятеля в минулому році продав свою квартиру 2+1 в славетному Lincoln (Велика Британія) та ледве-ледве (важко було знайти нове та приємне) зміг купити дворівневу 4+1 - здається, за 300 000 фунтів. Так ось продана ним квартира за 4 роки дорожчала дуже значно. До речі, університет в тому місті пропонує 5 стипендій для безкоштовного навчання для українців (може хтось думає про майбутнє дітей). 2. Після цієї страшенної війни, яка, ми всі сподіваємося, скоро закінчиться, в мене особисто немає ілюзій - 1/4 українців точно виїде за кордон, тому що таке неможливо забути. Вони і не тільки вони почнуть тиснути на ринок нерухомості. На другому місці тих, хто буде тиснути на рівень цін за кордолном - більш/менш нормальні за розумовою діяльністю наші північні "брати", які вже починають тікати із 1/6 частини суші Земної кулі. Серед моїх знайомих вже двоє почали тікати - один з Москви. 3. Ціни формують крім ціни робочої сили та матеріалів і відносини "попит-пропозиція". Один з світових банків - QNB Finansbank - провів свіжі дослідження на ринку нерухомості в Туреччині. (In 2016 the QNB Group headquartered in Doha, Qatar (the largest bank in the Middle East and Africa in that year), acquired Finansbank from the National Bank of Greece (NBG), which had purchased the bank's domestic operations back in 2006, spinning the international operations off under the name Credit Europe Bank). Для довідки: QNB's brand ranked at 48 in the top 500 banking brands worldwide, up from the 52nd place in 2020. Ось витяг з їх звіту, з яким я ознайомився: а) темп зростання індексу цін на житло за даними Центрального банку (CBRT) у грудні 2021 склав 7,9 відсотка на місячній основі та 59,6 відсотка на річній основі, а річний показник становив пік (!!!) серіалу (!!!), який стартував у 2010 році. б) Ідемо далі. Щорічне зростання цін становить 66,6 відсотка в нових будинках і 54,1 відсотка в ненових будинках. Зауважу, що я весь час був прибічником вкладення грошей, прикопаних під грушою, тільки в нові будинки та в нові квартири. І рекомендував завжди виходити на офіс продажу забудовника, обходячи десятою дорогою рієлторів. в) Банк головним чинником в формуванні ціни назвав "Пропозицію та попит" (!!!). Цитата в моєму перекладі: «Попит-І-пропозиція ЯК ІНСТРУМЕНТ ЗАХИСТУ цінностей» І далі знову цитата: «Збільшення продажів житла показує, що попит на житло як інструмент захисту вартості зріс із прискоренням зростання інфляції. " Зауважу: я реально був здивований, коли знайомий турок - батько двох дітей та працівник аеропорту в Анталії - купив 2 (дві) квартири в новому комплексі Преміум класу - кожна квартира по 1 500 000 лір (в цінах на момент інвестицій близько 150 000 доларів) та в одній оселився сам з жінкою та дітьми, а іншу здав в оренду своєму співробітнику). Цей реальний факт підтверджує висновок банку. І ще що цікаво: він здав свою квартиру за ціною, НИЖЧЕ ринкової - НЕ іноземцю (!!!), а своєму співробітнику із стабільними прибутками. НАДІЙНІСТЬ вище за примарні миттєві прибутки!!!! г) Зростання витрат на виробництво тисне на ціни на нове житло. Банк наводить такий графік зміни цін: ![]() Червоною стрілкою я показав період у часі, коли на цьому ФІНАНСОВОМУ (!!!) ФОРУМІ БУЛА ДОКЛАДНА ІНФОРМАЦІЯ ПРО ТЕ, КУДИ ТА ЯК ВАРТО ІНВЕСТУВАТИ ПРИХОВАНЕ ПІД ГРУШОЮ. Джерело: ![]() Звичайно, зі мною не обов"язково погоджуватись! ))) Але є декілька але... - факт великої інфляції вже є, цей факт (+багато інших) розігнали ціни на нерухомість по всьому світу. - нерухомість і так була не дуже доступна, а стала ще недоступниіше. ну, це ящо це не підвал в іпенях... - можливо вишенаписене і веде нас до 2030 року - у вас немає нічого, але ви хеппі))) але я сподіваюсь - це веде нас до рецесії, і нових можливостей )))
я не хочу озвучувати ті цифри, які мені відомі, нерухомість в ЮК зробила рокету!
Є таке імхо, що їм особливо втекти не дадуть! іхні грощі = кроваві (навіть якщо і ні), і з ними ніхто ні робити бізнес, ні продавати нерухомсіть, ні спілкуватись не буде. Ну, це звичайно не стосується росіян в Туречині... Де вже точно видно, що наші громадяне зроблять попит на нерухомість - це Польша... Уявляю, як дехто собі лікті куса (((
|
|