serg1974 написав:далеко ещё очень до момента когда военные начнут строить и покупать
Всім привіт!
Справді - ще трохи далеко до цього часу...
До цього часу ще потрібно дожити - як не банально це звучить...
Сьогодні вранці повернувся з вогневої в трохи глибший тил...
Коли я минулого разу розказував тут про хату("мазанку" - фото її я тут викладав), в яку попала міна і попрошивала стелю наскрізь осколками, а нас шестеро на той момент перебували в цій хаті і жоден не вбитий і, навіть, не поранений! - я думав, що ЦЕ ВЕЛИКЕ ЧУДО і що наше життя було на волосині...
Де ж я міг собі подумати, що буде ЩЕ ЗНАЧНО ЖОРСТКІШЕ!!!
На днях, повертаємось з вогневої(на базу)...
Маємо по дорозі забрати ще двох наших...
Зв'язуємось з ними по рації - вони кажуть, що чують, як кружляє безпілотник!
Ми зупинились/заглушили автівку - слухаємо...
Так, справді, чути десь "жужжить"... Рушили, проїхали ще десь 1км, зупинились/заглушили - слухаємо... Так, наближається "жужжалка". Рушили, недоїхали пару сотень метрів до наших хлопців, які маємо забрати - зупинились/заглушили - слухаємо. Так, таки нас "пасе" безпілотник.
Рушаємо і кажемо по рації до хлопців, що їх не беремо(щоб не спалити їхню позицію), а їдемо "питляти", щоб від нас відчепився безпілотник.
Проїхали/пропетляли десь 2-3км - зупинились(в посадці) - слухаємо... Так, є і близько!
Знову поїхали вбік/попетляли трохи, знову зупинились в іншій посадці - таки є він/пасе нас. Знову рушили, знову попетляли, знову заїхали в край посадки - зупинились/заглушили/слухаємо - та є він, є близько, пасе нас... Ми знову заводитись - ага, а автівка то не заводиться(вона перегрілась, а таке вже пару раз раніше було - треба відкрити капот і почекати 5-10хв і тоді знову можна їхати) Ми відкрили капот, чекаємо, а над нами далі "жужжить"!
І буквально за 3-4хв - почалось...
Прихід! Ми повискакували(я останній вискочив, так як з мого боку дверцята не відчиняються) - побігли вздовж посадки(так як по ній зразу бігти було неможливо, бо під ногами густа трава/колючки і т.п.), хлопці пробігли метрів 70, а я десь 30(бо останній вискакував з автівки), а далі позабігали в посадку...
І я, забіг в посадку 5-6м від дороги і швидко впав/ліг, бо розумію, що зараз буде другий прихід...
І, напевно, зразу ж прилітає близько міна(з шаленим свистом) розривається... а я чую, як наді мною кружляє/жужить безпілотник і знову чути вихід/свист/прихід... то трохи далі, то знову дуже близько, що аж щось падає/сиплеться мені на ноги...
Мацаю свої ноги, чи це не осколки на них сипляться, і чи десь не поранило мене... - бо серце калатає/я в шоці...
Але ні, це щепки від дерев/кущів сипались на мене.
Але далі знову прильот за прильотом... то трохи далі, то знову дуже близько, що хочеться встати і бігти кудись... - але, розумієш/чуєш, що безпілотник над головою і далеко не втечеш/він побачить/проведе/скоординує вогонь на тебе...
Ще й посадка не дуже густа кущами/деревами, щоб поміж них непомітно пробігти( густі лише низькі колючки, що заважають, навіть, повзти)
Тож, варіант був лише один - лежати і молитись(що я і робив)
А орки насипали і насипали по нас...
(як пізніше нам з піхоти розказали - що це по нас працювало дві нони, і що, наче вони(наша піхота) почали по цих нонах теж стріляти з мінометів, чим їх і налякали/відігнали...)
А ще, з боку дороги, якою ми приїхали - від першого приходу спалахнуло поле з пшеницею - тож все це супроводжувалось ще й пожежею з боку дороги і пожежею з другого боку посадки, бо там загорілась трава/сухі кущі.
Коли перестали стріляти(лише "тріскотіла" пожежа), я покликав декілька разів хлопців, які мали бути десь за 100м від мене, але ніхто не обзивався...
Через хвилин 5-7 - я знову покликав хлопців - і вони вже відгукнулись...
Наш водій пробрався до машини - гукнув нам, що вона ціла(хоч вона була прошита осколками і вікна розбиті)... завів її - і ми всі, застрибнувши в неї - помчали щодуху!
Таке, мабуть, не забувається ніколи...
Велика хвала Богу, що зберіг нам всім життя!
п.с.
Холява, будь ласка, не читай це, або якщо вже прочитав - то не коментуй!
Бо ти це якось, неадекватно сприймаєш...
А я реально вдячний Богу!!!
Бог - на нашій стороні!!!👍