Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 16761677167816791680 ... 14728>
Повідомлення Додано: Суб 16 лип, 2022 15:41

fler написав:
  otg написав:
  fler написав:
Шо, серйозно? :shock: А чому тоді десятки тисяч наших біженців-переселенців змушують вчити мови - у Німеччині - німецьку, у Польщі - польську і т.д.? Що це за націоналізм? :roll:
Хто змушує? :) Прям ізверги

Життя змушує. Коли моя подруга в німецькій крамниці купувала товар, продавчиня їй сказала: "Якщо ви до нас приїхали, то мусите вчити нашу мову. Тому повторіть за мною фразу:"я бажаю вам гарного дня". Це все німецькою, звісно. Подруга знає англійську, трохи польську та французьку - це не допомогло в Німеччині. Допоміг її чоловік, що вчив німецьку.
Ви десь в Україні чули, щоб іноземцю сказали вчити нашу мову, якщо приїхав сюди жити?
Це не поодинокий приклад, щоб ви розуміли. Зараз наших багато за кордоном, тому подібних історій - вагон і маленький візочок. Особливо, коли йдеться про спроби влаштуватися на роботу.
Але ж погляньте, як "вспєтушились" наші руськомовні патріоти :mrgreen:

А Ви не припускаєте, що та продавчиня не такий поліглот, як Ваша подруга, і просто не знає ні англійську, ні польську, ні навіть французьку? :)
І як Ви уявляєте собі працівника, який не знає німецької, при тому що всі навкруги не знають української чи навіть російської?
Від біженця ніхто знання мови не вимагає, виплачують допомогу і живи собі. А якщо бажаєш працювати, то вже інша річ.

P.s. А Ваше "вспєтушились" хорошо характеризует уровень "доктора наук".
ЛАД
2

Подякував: 5347 раз.
Подякували: 4858 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Суб 16 лип, 2022 15:42

Вкладчик1234 написав:
  ЛАД написав:В русскоязычном Харькове продавцы отвечают только по-украински и я не разу не видел скандалов по этому поводу.
В то же время на западной случаи если не скандалов, то явного "неодобрения" в адрес русскоязычных нередки.

"Это другое" (c)
"Це інше" (с)

Німецькою не вистачає. Нацисти, вони такі, знають всі мови, крім російської.
lapay

Заблокований
Подякував: 1203 раз.
Подякували: 1453 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 16 лип, 2022 15:46

Schmit написав:
  ЛАД написав:
  Schmit написав:Ви з розуму посходили, в такий час піднімати мовне питання. Не руйнуйте державу, схаменіться. Після війни будете чубитись з цим питанням.

Это относится и к Вам с регулярными антиправительственными выступлениями (не критикой, которая, конечно, допустима).

P.s. Напомню, мовне питання началось после "тут буде процвітати руській мір з кодлом українофобів" и "мокшанський вий на болотах від віталіана та інших "рускагаварящіх чєлюстєй".

І так страраюсь стримуватись в коментарях, але коли неугодних з дозволом від ВР показово затримують на виїзді з країни, а різні зрадники Портнови невідомо як виїздять, коли президент готовий пожертвувати допомогою Заходу заради своїх друзів, коли у нас (відомо через кого) немає ракетної зброї, щоб відповісти ворогу на ракетні обстріли міст, а унікуми кричать "надо посадить пороха" - вибачайте, не можу мовчати.

В подчёркнутом с Вами согласен.
В остальном Вы ошибаетесь. Если сегодня опять не забанят, возможно, напишу чуть подробнее.
ЛАД
2

Подякував: 5347 раз.
Подякували: 4858 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Суб 16 лип, 2022 15:50

flysoulfly

Подякував: 1891 раз.
Подякували: 330 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 16 лип, 2022 16:00

Про російськоязичних воїнів ЗСУ

Музикант та екоактивіст із Краматорська
Павло Вишебаба, який сьогодні служить у ЗСУ, у відео пояснив, як українська мова допомагає військовим на фронті, і чому вночі навіть російськомовні починають розмовляти українською.

https://www.nta.ua/unochi-navit-rosijsk ... na-fronti/
гуляйполе

Подякував: 135 раз.
Подякували: 139 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 16 лип, 2022 16:02

equinox написав:
  antey1969 написав:Как минимум он не приказал тупо маршировать безоружным солдатам в знак протеста под насмешки бурятов.

як мінімум, за Пороха, був замінований Південь і були розробки "Нептун", "Вільха", "Богдана", "Стунга"...
Армія просувалась на Схід і не було ніякого миру в очах путіна.

і що багато "розробили"? чи краще сказати "напилили" на цих "розробках"?

12 квітня 2011 року ПТРК «Стугна-П» був прийнятий на озброєння Міністерством оборони України.

Порошенко - 5-й Президент України: 7 червня 2014 — 20 травня 2019

:lol: :lol: :lol:
Про Богдану розповісти чи сам знайдеш?
Про Грім та ракетну програму:
bamper

Подякував: 187 раз.
Подякували: 1768 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 16 лип, 2022 16:14

juristkostya написав:Именно такие меры работают, если мы хотим сохранить жизни. Нахождение рядом с мамой от ракеты точно не спасает.

Для юриста соромно, плутати причину та наслідки...

Ви хочете боротися з наслідками, ігноруючи причину. Взагалі якщо хочуть вирішити проблему, то усувають причину, а не борються з наслідками.

Чим більше будуть діти роззосереджені, тем менше їх загине, це аксіома!

Теореми з припущеннями на кшталт в бомбосховищі школи 100-200-500-1000 дітей одночасно за декілька хвилин, на практиці не працюють!

Зібрання організованого колективу дітей у школах, це у наших реаліях - злочин!
Коли стоїть вибір, між життям дитини, та навчанням онлайн по домівкам, хоч і менш якісному, мій вибір - життя та здоров'я дитини, мертвій дитині знання вже не потрібні!

P.S. У Вас _особисто_ є діти молодшого школьного віку?
_Mykola_

Подякував: 689 раз.
Подякували: 726 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 16 лип, 2022 16:33

Re: Напад росії і білорусі на Україну

ЛАД написав:Если человеку удобнее/легче писать по-украински, то пожалуйста.

Розумієте ЛАД, мені зручніше і легше писати російською - я виріс у російськомовній сім'ї, закінчив російську школу, до речі українська у нашому місті була одна,якби найгірша, решта 4-и були російські і це глибинка західної України - так срср викорінював українську, закінчив медичний виш у леніграді, але перейшов на українську, через силу, зробив і роблю зусилля над собою, пишу і розмовляю солов'їною, правда молюся про себе поки що ще російською, а чому? Дасте відповідь?
Василь-Рівне

Подякував: 7016 раз.
Подякували: 3172 раз.

Профіль

3
2
Повідомлення Додано: Суб 16 лип, 2022 16:35

fler написав:Життя змушує. Коли моя подруга в німецькій крамниці купувала товар, продавчиня їй сказала: "Якщо ви до нас приїхали, то мусите вчити нашу мову. Тому повторіть за мною фразу:"я бажаю вам гарного дня".
десятки раз был в Польше, общался на русском (в т.ч. на выставках/семинарах где деловые люди презентуют свою продукцию) никто мне не сказал "вы к нам приехали общайтесь на польском". Это дурь 86 уровня. Могли что то переспросить. Тогда я переходил на украинский и английский. Невозможно выучить языки всех тех стран куда волей случая тебя может занести судьба.

Касательно русского. В моем жк живут белорусы, бежали после выборов, оформили документы внж, купили квартиру. Мне в голову не придёт сказать им "учите украинский" это как минимум невежливо, такие решения принимаются индивидуально, я же не знаю собираются они здесь вечно жить или какие у них планы.

Едут они во Львов и встречают "легкое недопонимание" из за того что кто то нарисовал себе в голове картину что русскоязычные = поклонники русского мира и путина. Им на лбу приклеить бумажку что они белорусы и сбежали от режима Лукашенко? Мир не черно-белый чтобы по языку определять политические и другие предпочтения. У тех кто так делает очень примитивное мышление.
Востаннє редагувалось Wirująświatła в Суб 16 лип, 2022 16:45, всього редагувалось 2 разів.
Wirująświatła

Подякував: 2522 раз.
Подякували: 3503 раз.

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Суб 16 лип, 2022 16:45

_Mykola_ написав:
  juristkostya написав:Именно такие меры работают, если мы хотим сохранить жизни. Нахождение рядом с мамой от ракеты точно не спасает.

Для юриста соромно, плутати причину та наслідки...

Ви хочете боротися з наслідками, ігноруючи причину. Взагалі якщо хочуть вирішити проблему, то усувають причину, а не борються з наслідками.

Чим більше будуть діти роззосереджені, тем менше їх загине, це аксіома!

Теореми з припущеннями на кшталт в бомбосховищі школи 100-200-500-1000 дітей одночасно за декілька хвилин, на практиці не працюють!

Зібрання організованого колективу дітей у школах, це у наших реаліях - злочин!
Коли стоїть вибір, між життям дитини, та навчанням онлайн по домівкам, хоч і менш якісному, мій вибір - життя та здоров'я дитини, мертвій дитині знання вже не потрібні!

P.S. У Вас _особисто_ є діти молодшого школьного віку?

Понятно, что хорошо, когда каждый в отдельной избушке в лесу. Да, так можно перекантоваться недельку-месяц.
Но давать детям образование так невозможно, и экономика так работать тоже не может.
Пять месяцев война идет, пора начинать строить жизнь сообразно новой реальности.
juristkostya

Подякував: 0 раз.
Подякували: 1109 раз.

Профіль

#<1 ... 16761677167816791680 ... 14728>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор