Обговорення галузей: промисловість, сільське і лісове господарство, будівництво, транспорт і зв'язок, торгівля і громадське харчування, матеріально-технічне забезпечення (логістика), культура, освіта, охорона здоров'я, соціальне забезпечення, наука, управління, житлово-комунальне господарство, побутове обслуговування населення.
Денис Шмигаль. "Від початку повномасштабного вторгнення Росії витрати державного бюджету склали майже 1 трлн грн. З них більш ніж 420 млрд грн було витрачено на оборону та безпеку нашої країни. Тобто, більше 40% всього, що ми витрачали з державного бюджету — це потреби армії. 288 млрд грн — на зарплати військових. 135 млрд грн — на придбання і ремонт військової техніки, закупівлю боєприпасів та продукції оборонного призначення"
Якщо Генштаб за останній місяць дає менше 5 тис. знищених ворогів, а виплати тільки особововому складу більше 50 млрд, то вартість одного ворога понад 10 млйн тільки на зарплату, ще 5 млйн на зброю і ще купка від союзників.
А хто казав , що воювати дешево ? Он німці взагалі не хотіли в оборонку і НАТО гроші вкладати , а зараз різко підняли бюджети ...
Ой+ написав:Якщо Генштаб за останній місяць дає менше 5 тис. знищених ворогів, а виплати тільки особововому складу більше 50 млрд, то вартість одного ворога понад 10 млйн тільки на зарплату, ще 5 млйн на зброю і ще купка від союзників.
Мысль-то в чём? Дорого? Дёшево? Думаю, когда американцы по Афганистану после 11го сентября "томагавками" гвоздили, у них на несколько порядков дороже получалось. Если по результативности: за полгода одних танков уничтожено минимум на 300 млрд грн.
Ой+ написав:Якщо Генштаб за останній місяць дає менше 5 тис. знищених ворогів, а виплати тільки особововому складу більше 50 млрд, то вартість одного ворога понад 10 млйн тільки на зарплату, ще 5 млйн на зброю і ще купка від союзників.
Ось тільки ця "купка від союзників" за вартістю перевищує і зарплату, і наші всі інші витрати.
Та й ліквідації росіян – це скоріше бонус, їх ще нарожають. А от вартість ліквідованої техніки і бк перевищує всі наші витрати на порядок, згадайте лише аеродроми за останній місяць.
Денис Шмигаль. "Від початку повномасштабного вторгнення Росії витрати державного бюджету склали майже 1 трлн грн. З них більш ніж 420 млрд грн було витрачено на оборону та безпеку нашої країни. Тобто, більше 40% всього, що ми витрачали з державного бюджету — це потреби армії. 288 млрд грн — на зарплати військових. 135 млрд грн — на придбання і ремонт військової техніки, закупівлю боєприпасів та продукції оборонного призначення"
Якщо Генштаб за останній місяць дає менше 5 тис. знищених ворогів, а виплати тільки особововому складу більше 50 млрд, то вартість одного ворога понад 10 млйн тільки на зарплату, ще 5 млйн на зброю і ще купка від союзників.
В часи великої вітчизняної (другої світової)війни військовим теж платили?
Ukrainian написав:В часи великої вітчизняної (другої світової)війни військовим теж платили?
Не вживайте російсько-радянські терміни. Платили досить кучеряво по тим мірках, але офіцерам, льотчикам і т.д. Старші офіцери жили досить кучеряво - не гірше царських, з прислугою, привілеями, трофеями, поселяли в елітному фонді.
На четвертий день війни уряд установив для військовослужбовців два додаткові види грошового забезпечення: одноразова допомога та "польові" кошти. Мінімальні оклади на фронті з "польовими" становили: для рядового стрільця - 17 рублів, командира взводу, лейтенанта - 800 рублів, командира батальйону, майора - 1 100 рублів, командира корпусу, генерал-майора -2 500 рублів.
Зараз винагороди військовим нагадують ранньолицарські часи, тільки тоді лицарем не так просто і швидко було стати, та і лицарів було мало. Вперед роки звитяг, а тоді винагороди.
zerocool написав:Ось тільки ця "купка від союзників" за вартістю перевищує і зарплату, і наші всі інші витрати.
Але все одно менше ніж хотілось нашим очільникам та і пересічним:
Промова Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля: Девальвація гривні до долара також відбулася в межах світових тенденцій. Спільна робота нашої команди на чолі з Президентом Володимиром Зеленським дозволила залучити понад 14 млрд доларів зовнішнього фінансування від союзників України. До кінця року ми плануємо отримати ще від 12 до 16 млрд доларів.
По девальвації "світові тенденції" явно випереджаємо.
холява написав:Никто ничего не получил . Получили НГУ. Всех с Праздником!
Доброго дня! З Днем Незалежності!
Мій брат, як і я - в ЗСУ, але він є близько Львівської області. І йому недавно виплатили ВСЕ - навіть, повиплачували/подокидали до попереднього, бо тоді їм давали тільки частинами! А от мені, на моменті, ще "ні шиша"!)))
Але мені то пох, так як я зараз маю змогу цьомати/обнімати союїх батьків/дітей/дружину!(так як я - у відпустці!)👍
Все буде добре! Все буде УСПІХ! Все буде Україна!!!👍
Востаннє редагувалось Успіх в Сер 24 сер, 2022 14:02, всього редагувалось 1 раз.
Успіх написав:Всіх вітаю з великим днем - Днем Незалежності!!!👍
холява написав:Никто ничего не получил . Получили НГУ. Всех с Праздником!
Доброго дня! З Днем Незалежності!
Мій брат, як і я - в ЗСУ, але він є близько Львівської області. І йому недавно виплатили ВСЕ - навіть, повиплачували/подокидали до попереднього, бо тоді їм давали тільки частинами! А от мені, на моменті, ще "ні шиша"!)))
Але мені то пох, так я зараз маю змогу цьомати/обнімати союїх батьків/дітей/дружину!(так як я - у відпустці!)👍
Все буде добре! Все буде УСПІХ! Все буде Україна!!!👍
Успиiх ........ Здоровья и Удачи .
Я просто констатировал приход денег и не оговаривал что будет если не прийдут . Деньги мне не пох ,,,,, Самую большую видпустку мав в 36 годин......... и то с закупкой и получением расходников .
Хочу Всех Поздравить с нашей железной волей ! Железная воля -тысячи погибших мальчиков .
УПОКОЙ ГОСПОДИ ИХ ДУШИ и ДАРУЙ ЦАРСТВИЕ НЕБЕСНОЕ ! Настоящих рыцарей , защитников и бессребреников ,коих так мало осталось .
Кучеряво ? Денежное довольствие военнослужащих в годы Великой Отечественной войны 1941-1945 года
Рядовой-стрелок – 17 рублей, командир взвода (офицер) – 620-800 рублей, командир роты - 950 рублей, командир батальона – 1100 рублей, командир корпуса-генерал – 2500 рублей
Примечание: в то время на 1000 рублей можно было купить: - 3 буханки хлеба или 11 кг картошки или 700 грамм сала или 2 бутылки водки по 0,5 л или 100 стаканов табака-самосада. А семьи погибших? Были пособия и пенсии. Разовое пособие женам погибших генералов - 50 000 руб.; полковников, подполковников, майоров - 10 000. При двух нетрудоспособных в семье оно увеличивалось в полтора раза, при трех нетрудоспособных - в два. Выделялась (сохранялась) квартира, литерный паек, пенсии вдовам и детям. В том числе семьям генералов, попавших в плен, если не было сведений об их сотрудничестве с врагом. Семьям рядового и младшего комсостава платили так: на одного нетрудоспособного - 100 руб., на двоих - 150, на троих - 200. Это для горожан. А вот на селе - только половина от этих сумм.
В 1948 году к великому неудовольствию фронтовиков, выплаты и льготы отменили.
Ukrainian написав:Примечание: в то время на 1000 рублей можно было купить: - 3 буханки хлеба или 11 кг картошки или 700 грамм сала или 2 бутылки водки по 0,5 л или 100 стаканов табака-самосада. .... Семьям рядового и младшего комсостава платили так: на одного нетрудоспособного - 100 руб., на двоих - 150, на троих - 200. Это для горожан. А вот на селе - только половина от этих сумм.
В 1948 году к великому неудовольствию фронтовиков, выплаты и льготы отменили.
За выплату в 0.3 буханки хлеба (в месяц?) сильно огорчались? Реально бедно народ жил.