Інвестуємо в нерухомість закордоном

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 604605606607608 ... 1099>
Сообщение Добавлено: Вс 28 авг, 2022 11:54

akurt писал(а):
  Molotov писал(а):Скажіть, закінчую виплату за турецькі апартаменти. Чи треба робити ТАПУ, чи достатньо договору інвестування.

Я вважаю що ОБОВ"ЯЗКОВО оформлювати право власності - TAPU - якщо Забудовник на це погоджується.
Зазвичай, Забудовник погоджуєтьься в таких випадках:
- сплачено 100% ціни.
- сплачено не менше 60% ціни - в такому випадку може бути оформлено Право власності із накладенням обтяження у вигляді заборони продажу до повної виплати. В цому випадку Покупець отримує право оформити ВНП в Туреччині на всю родину.

Ну і взагалі ніхто не відміняв фразу "Без бумажки я какашка".
Вчора на сайті Кадастрового центра допомагав нашим людям отримувати прямо в он-лайн режимі ТАPU (витрати 40 лір або 80 гривень) та витяг з Державного реєстру нерухомості (витрати 20 лір або 40 гривень). Люди побачили на екрані свого ноутбука кольоровий красивий бланк нового зразка та були дуже задоволені: МОЄ!
Роздрукують самі: має статус оригіналу (там є QR-code).
ПОПЕРЕДЖЕНЯ: в Туреччині є податок на прибуток, отриманий в разі продажу нерухомості раніше 5-ти років володіння.

Может человек интересовался, а что же с налогами при продаже в двух случаях: 1) переоформление лишь права на апарты у застройщика 2) продажа от владельца новому владельцу :)
stm

С нами с: 04.03.15
Благодарил (а): 73 раз.

Сообщение Добавлено: Вс 28 авг, 2022 12:51

Re: Інвестуємо в нерухомість закордоном

У мене 2 об‘єкти в стадії будівництва.
На зараз планую 1 продати, один залишити собі.
Той що собі тапу точно роблю, не знаю як бути зі скажімо так інвестиційним обєктом - ризикнути і залишитися тільки з доками про інвестування, чи теж тапу зробити.
Взагалі, чи бували тут подвійні продажі чи інші способи кидалова?
Дякую всім небайдужим
Molotov

С нами с: 28.03.22
Благодарил (а): 0 раз.

Сообщение Добавлено: Вс 28 авг, 2022 13:27

Поки панове висловлюють, я гадаю, розумні думки з інвестицій, ми з киянином Артемом вивчаємо нову для українців тему:
- карколомне різноманіття готових «дачних» будиночків, інколи з неймовірно цікавим дизайном. Я передивився по дорозі штук 20, але ціни ще не дізнавався.
- Артем вже десь винюзав, що можна купити невеличку ділянку землі в горах та поставити там такий готовий будиночок. Там будуть певні проблеми: вода та електрика, треба вивчати.
- зараз ми піднялися на плато Feskukan (близько 30 км від Анталії) надвисокий в 1900 м та вивчаємо ситуацію. На плато досить прохолодно : +23.
Коротко так:
- на висоті в 1900 м досить сумно: жодних дерев, дерева та кущі тільки на території приватних вілл, деякі справляють дуже гарне воаження. На цьому плато щорічно проводять змагання з деяких видів спорту, є стадіон навіть.
Зараз спустилися на висоту 1400 м над рівнем моря: тут хвойні ліси та мождевельник заввишки в 3 м.
Ось це вже цікаво.
На цій висоті під мождевельником розташувалися на пікнік та вивчаємо далі: мух немає, комарів немає, мурахи не повзають. Дуже багато кольорових метеликів - літають зграями по 5-10 метеликів. Десь дуже далеко чути голос цикади. Цікаво, що сонячно, але термометр так в показує +23.
Вивчаємо, розпиваючи чай, який я купив тиждень тому на чайній фабриці в місті Різе на узбережжі Чорного моря.
akurt

С нами с: 12.02.09
Благодарил (а): 4456 раз.

2
2
7
Сообщение Добавлено: Вс 28 авг, 2022 13:40

Пан Молотов!
Про кидалово або подвійні продажі в Анталії не чув.
Всі Забудовники пристойні і за останні 5 років точно не було проблем. Але можуть затягувати терміни здачі на 2 - 3 - 4 місяця.
В турецькій пресі була якось стаття про те, що десь в Стамбулі когось та якось кинули на нерухомості. На скільки я пам‘ятаю, там роззява Покупець думав, що купує одне, а виявилося щось інше. Щоби такого не було з іноземцями, під час підписання Угоди обов‘язково присутній повірений перекладач, який повинен все розтлумачити і тикати пальцем. Ви самі можете привести такого для надійності.
А чиновник після цього ретельно розпитує, чи іноземець точно купує саме це.
Більше нічого не чув.
Оформите ви право власності, чи ні - залежить від Забудовника та Акту оцінки нерухомості.
Це тому, що до цієї справи реально не мають ніякого відношення ні адвокати, ні юристи, ні нотаріуси, і я так гадаю, що ви і рієлторів - можливо - обійшли: все в Державному кадастровому центрі і все - справа декількох годин (беруть рандеву в он-лайн режимі).
Я в одному Акті читав такий абзац, що будинок побудований на 95%, і тому продаж/купівля є можливими.

P.S. Той один об‘єкт що ви хочете продати, мабуть раціонально зробити до оформлення ТАPU - пои цьому Покупець не буде платити податок на нерухомість в 4%. А вам головне взяти певну суму грошей.
akurt

2
2
7
Сообщение Добавлено: Вс 28 авг, 2022 17:35

stm писал(а):Может человек интересовался, а что же с налогами при продаже в двух случаях: 1) переоформление лишь права на апарты у застройщика 2) продажа от владельца новому владельцу :)

Роздуми вірні. І мають сенс.
На скільки я знаю, інвестори роблять так:
- укладають з Забудовником попередню угоду на умовах Забудовника.
- Забудовнику зовсім не важливо, з ким він або його представник за дорученням зустрінеться в Державному кадастровому центрі для оформлення Права власності. Забудовник діє за старим українським висловом: "Нам аби гроші та харчі хороші".
- тоді наступає час інвестора, який замислив перепроадти: шукає покупця, вирішується питання розрухунків (як правило за 100% домовленої ціни), приводить за руку Покупця до Забудовника - повідомляє НА СЛОВАХ про переуступку прав - домовляються про день оформлення Права власності - оформляють Право власності на нового/реального власника.
Тут всі три сторони у виграші:
- Посередник-інвестор вклав гроші витримав час - знайшов покупця - отримує профіт. До цих подій 2021/2022 року - як правило - зверху набавляли 10 000 євро на квартирі 2+1. Крім того, Посередник-інвестор ніде ніяк "не світиться" з видатками/прибутками та ніяких податків не платить взагалі.
Все тут "законно": він же ризикував своїми грошами на етапі фундаменту.

- Продавець як хотів продати так і продав, більше того, якщо Посередник-інвестор не виплатив все за Попереднім договором, то ось питання оплати і закривається. Фактично Посередник-інвестор міг спрацювати на чужих грошах.

- Покупець виконує свою роль та нічого не втрачає: він заплатить Республіці Туреччина передбачене а) 4% від ціни, зазначеній в Акті експертизи квартири. б) за послуги Державного кадастрвого центра близько 100 доларів, в) перекладачу - за домовленістю - зазвичай 20$ за візит. г) за виготволення Акта експертизи квартири - близько 150$.

Всі у виграші.
Якщо говорити більш точно, то Покупець міг би виграти, якщо інвестував би в той же час, як і Посередник-інвестор та не зв"язувася з останнім.
Последний раз редактировалось akurt Вс 28 авг, 2022 17:38, всего редактировалось 1 раз.
akurt

2
2
7
Сообщение Добавлено: Вс 28 авг, 2022 17:36

Re: Інвестуємо в нерухомість закордоном

Дякую. Ну мабуть так і зроблю як пише Akurt
Molotov

С нами с: 28.03.22
Благодарил (а): 0 раз.

Сообщение Добавлено: Вс 28 авг, 2022 18:04

Molotov писал(а):Дякую. Ну мабуть так і зроблю як пише Akurt

Только потом депо в тур.лирах не открывайте, даже с расчетом на коммуналку )))
stm

Сообщение Добавлено: Вс 28 авг, 2022 18:16

stm писал(а):

Да, лучше открыть депозит в гривнах, тут и спору нет.
Или как ваш лучший друг - вложить все заработанное за последние 5 лет - все 49 500 гривен - в ОВГЗ.
akurt

2
2
7
Сообщение Добавлено: Вс 28 авг, 2022 19:06

akurt писал(а):
  stm писал(а):

Да, лучше открыть депозит в гривнах, тут и спору нет.
Или как ваш лучший друг - вложить все заработанное за последние 5 лет - все 49 500 гривен - в ОВГЗ.

Брокер много берет, ниже 100тыс.лот ведёт к потерям :)
stm

Сообщение Добавлено: Вс 28 авг, 2022 19:08

Все таки кумедні знання з історії та географії у наших людей: інвестувати заборонила висока - за даними одного небіжчика, який останні 1/2 століття не був в Туреччині - температура.
Так і писали: +32 це дуже не комфортно інвесторам. Тільки будуть інвестувати в краіни ЄС.
«А на меньшее я не согласен»!
Оскільки я 1 вересня виїжджаю в невеличку подорож в Європу, подивився на наступний тиждень:
- в Стамбулі +32
- в Русе на кордоні з Румунією +36
- в Бухаресті +36
- поруч - в Кишиневі +38 (!).
- Бєлград - сьогодні +34…
Да, реб‘ята, демократи… далеко пойдьотє…
akurt

2
2
7
  #<1 ... 604605606607608 ... 1099>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему