Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Наразі нерухомість за кордоном для українців такий собі журавель в небі. Скористуватися можуть нею тільки бійці іноземних батальонів "Монако", "Відень", "Анталія" і т.д., також Наташі жіночої статі, пенсіонери і не тільки від 60и років, і багатодітні батьки 3+ неповнолітніх дітей.
Але це ще не все. Епоха дешевого долару закінчилася. QE в далекому ковідному минулому, і тепер ставка ФРС росте і росте.
Не забуваєм, що +1% ставки ФРС це -10% (мінус Десять відсотків) в ціні нерухомості в США.
А так як світ досі глобальний, а долар США світова валюта, то нерухомість від піку має висиокі шанси просісти на 40% від пікових цін (при умові що останнє підняття буде ще +0,75% і більше не буде рости).
Щодо нерухомості Туреччини, і решти "дружніх країн РФ", то в даний момент "уклоністи" і "біженці" підняли хвилю, так що падіння цін нерухомості (в еквіваленті $) буде з часом більше, чим в тому ж США.
Акурт міг би зараз зафіксувати профіт, але ж було "купуємо для себе, а не в оренду". А "для себе", це ніяк не інвестиція, як і покупка кільки в томатному соусі по 3 грн. і споживання її в момент, коли ціна на червоному ціннику в АТБ 15 грн. Хоча можна сказати, що "інвестиція" в кільку зробила 5Х, хоча на справді, як тоді так і тепер вдасться з"їсти приблизно 250 гр, а не 1кг 250 гр. морпродукту з рештками томатів.
P.S. Ех, послухав би поляків у січні та релокнувся би в Польщу, пропонували ж. Вже б міг піти на F.I.R.E. на філіпінок на Філіпінах або на балканок на Балканах.
akurt написав:Пан Lech говорить, що в коментарях до відео можна задавати питання - спробуйте. Польська преса пише, що завдячуючи ВИСОКІЙ ІНФЛЯЦІї та зростанню цін на енергоносії та будівельні матеріали, ціни зросли на 19% по відношенню до цін минулого року. Докопатися до правди було б цікаво. https://www.muratorplus.pl/inwestycje/i ... -d4wc.html
Так то ціни в злотувках, інфляція в 17% (трохи нижча української) і долар вже був за 5 злотих недавно.
beee написав:подскажите. есть ощущение, что скоро продам хаты на ПОХе. но. сейчас они приносят доход и арендаторы нормальные. что делать? продавать -30% от довоенной цены или пусть сдаётся? на примере польши я уже точно знаю, что инвестирование в ней - ошибка. польша не годится ни для инвестирования ни, тем более, для жизни
Вспоминается песня: Где ты раньше был Что так поздно ко мне ты пришёл... Ну, не ко мне, а на ветку об инвестициях за кордон....
Чорногорія офіційно долучилась до безкоштовного розселення українців, що подтребують допомоги та прихистку через війну. Більше інформації на офіційній сторінці Консула України в Чорногорії за посиланням https://www.facebook.com/MykhailoShmato ... 9460675355
Востаннє редагувалось akurt в Чет 13 жов, 2022 12:36, всього редагувалось 1 раз.
beee написав:подскажите. есть ощущение, что скоро продам хаты на ПОХе. но. сейчас они приносят доход и арендаторы нормальные. что делать? продавать -30% от довоенной цены или пусть сдаётся? на примере польши я уже точно знаю, что инвестирование в ней - ошибка. польша не годится ни для инвестирования ни, тем более, для жизни
Вспоминается песня: Где ты раньше был Что так поздно ко мне ты пришёл... Ну, не ко мне, а на ветку об инвестициях за кордон....
Читати - не перечитати Київську гілку. Цікаві роздуми про майбутню нерухомість.
Ось для роздумів... Приятель приїхав в Анталію в грудні 2021 року. Мав намір купити гарну нову круту квартиру на березі Середземного моря. Де не буває зими, ів січні лютому сонячно і +19...
Думка та наміри вірні, але... вже рудень 2021 року... Задача: купити файну квартиру за 50 000 доларів. Всі хі-хі-кали: "Ти що, з Місяця звалився, таких цін вже немає..." - Як це немає... Та я вас всіх зараз виведу "на чистую воду! Я знайду!"
Не знайшов, знаходити треба було в 2018-2021 роках, але саме в цей період всім втирали баки на цьому форумі дезінформатори: голі босі безперспективні. Панове сідали "в кружочок" та слухали... слухали... слухали... дезінформаторів... Я аж сплюнув... Хай Бог милує...
А ось і жовтень 2022 року, я спитав: чим все закінчилося? - Купив в Іспанії саме за 50 000 доларів. Я не повірив, коли правда: є такі ціни в Валенсії. За 50 000 баксів - і дешевше!!!! - можна купити реально пристойну квартиру в будинку побудови 1960 року. Не вірите? Так ось: https://www.idealista.com/ru/inmueble/91503881/
Востаннє редагувалось akurt в Суб 15 жов, 2022 12:22, всього редагувалось 2 разів.
akurt написав:Жовтень 2022 року: купив в Іспанії саме за 50 000 доларів. Я не повірив, коли правда: є такі ціни в Валенсії. За 50 000 баксів - і дешевше!!!! - можна купити реально пристойну квартиру в будинку побудови 1960 року. Не вірите? Так ось: https://www.idealista.com/ru/inmueble/91503881/
Якщо правда район Cabanyal - то класс. Але ж кімнатки як в тюрмі і без ремонту. І головне без балкону або тераси. Я тут надивився балконів і терас - тепер вважаю це дуже круто для нормальної нерухомості.
akurt написав:Читати - не перечитати Київську гілку. Цікаві роздуми про майбутню нерухомість.
Ось для роздумів... Приятель приїхав в Анталію в грудні 2021 року. Мав намір купити гарну нову круту квартиру на березі Середземного моря. Де не буває зими, ів січні лютому сонячно і +19...
Думка та наміри вірні, але... вже рудень 2021 року... Задача: купити файну квартиру за 50 000 доларів. Всі хі-хі-кали: "Ти що, з Місяця звалився, таких цін вже немає..." - Як це немає... Та я вас всіх зараз виведу "на чистую воду! Я знайду!"
Не знайшов, знаходити треба було в 2018-2021 роках, але саме в цей період всім втирали баки на цьому форумі дезінформатори: голі босі безперспективні. Панове сідали "в кружочок" та слухали... слухали... слухали... дезінформаторів... Я аж сплюнув... Хай Бог милує...
А ось і жовтень 2022 року, я спитав: чим все закінчилося? - Купив в Іспанії саме за 50 000 доларів. Я не повірив, коли правда: є такі ціни в Валенсії. За 50 000 баксів - і дешевше!!!! - можна купити реально пристойну квартиру в будинку побудови 1960 року. Не вірите? Так ось: https://www.idealista.com/ru/inmueble/91503881/