Інвестуємо в нерухомість закордоном

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 626627628629630 ... 1064>
Повідомлення Додано: Пон 14 лис, 2022 23:21

beee написав:
  BIGor написав:
  beee написав:Квартира в партере (этаж 0) с двором-газоном, в Польше не считается неликвидом? Кто знает
Отримали польське громадянство? Як? Бо іноземцям землю в Польщі заборонено куплять.

огрудек у них мабуть не рахується власністю, хз. забудовник всі доки на нотар. угоду підготував.
нужно, кстати, спросить. а то право собств могут и не дать.
дякую

Ну там багато умов, я звичайно не знавець, але приватні шабашники-забудовники якось огрудек оформлюють українцям, але є і такі забудовники, що і наземне паркомісце не продають чужоземцю - бо земельна ділянка, тільки під будинком, читайте договір ітд уважно.

Ronson - очень достойный застройщик. Я попросил пирог пола, прямо приятно смотреть на конструктив.
Документов Договора - под 100 листов. Расписано всё: вся история компании, схемы, генплан, полный список всех уполномоченных лиц. кароч, прозрачность полная. я такой детализации и прозрачности договоров видел только у предыдущего застройщика, когда покупал в прошлый раз. В Киеве договор - 3 листика.
Бетон

Повідомлення Додано: Вів 15 лис, 2022 07:49

beee написав:В Киеве договор - 3 листика.

Не випадково роками на цьому форумі йшов масовий загін інвесторів з метою купівлі "обсягу повітря, який розміщується між двома залізобетонними плитами перекриття та чимось з боків, що нагадує б/в цеглу".
Вчені ще досі не встановили, чому для назви такого обсягу повітря використовувалося слово "квартира".
А головним для інвестора були "модні МОПи"...
akurt

Подякував: 4016 раз.
Подякували: 1463 раз.

Профіль

5
Повідомлення Додано: Вів 15 лис, 2022 10:46

beee написав:Ronson - очень достойный застройщик. Я попросил пирог пола, прямо приятно смотреть на конструктив.
Документов Договора - под 100 листов. Расписано всё: вся история компании, схемы, генплан, полный список всех уполномоченных лиц. кароч, прозрачность полная. я такой детализации и прозрачности договоров видел только у предыдущего застройщика, когда покупал в прошлый раз. В Киеве договор - 3 листика.

А нащо Вам Польша? Ціни вже почали падати з літа, щоб перепродати потім - прийдеться платить податок, сдавати - теж податок. В Варшаві ще й дуже велика конкуренція - заходять великі професійні пенсійні фонди, короче ринок хоч і ємний, але дуже конкурентний.
BIGor

Подякував: 1466 раз.
Подякували: 1868 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Вів 15 лис, 2022 11:12

нерухомість Іспанії

Доброго дня.
Тема для тих хто цікавиться Іспанією.
чи є хто стикався з цією темою?
чи вивчав ти купляв?

будуть дуже доречні ваші поради
Олежан

Подякував: 23 раз.
Подякували: 140 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 15 лис, 2022 14:30

Ми інколи обговорювали Іспанію - я в тому числі (троє приятелів мають там нерухомість).
На сьогодні найцікавіші репортажі - про нерухомість та ціни - щоденно викладує на YouTube наш українець Олексій Крилов (Alexey Krylov).
Я давав на іншій гілці огляд цін на квартири з його відео.
Є нове відео, де його водить черговий рієлтор.
З останнього:
- 1+1 вторинний ринок 65000€;
- 2+1 вторинний ринок 90 000€;
Новобудови від 200 000€.
akurt

Профіль

5
Повідомлення Додано: Вів 15 лис, 2022 14:39

Рахуємо власні гроші
Нова людина започаткувала нову тему про нерухомість в Іспанії.
Можливо, на тій гілці буде цікаво...
Поки про Іспанію тут...

Серед цікавих матеріалів на yuotube - розповіді від Олексія Крилова, нашого українця, який внаслідок війни переїхав з родиною в Іспанію - в маленьке містечко Терев"єха з населенням не більше 100 000 мешканців на березі Середземного моря, де знімає квартиру його жінка та теща (двоє дітей) за 590 євро.
Цікаво, що сам він оформлений таким чином, що нібито НЕ мешкає з родиною - я так розумію для "оптимізації оподаткування" та збільшення виплат на родину - ніби то родина складається з його жінки, двох дітей та тещі. А він "десь збоку".

З його відео можна отримати багато цікавої фінансової інформації.
Тут же пишуть люди про інфляцію - ну так ось вам - в тому відео - незалежний об"єктивний матеріал.

З останніх відео від Олексія я на 2 звернув увагу і вони дають можливість оцінити форумчанам, чи змогли би вони при своїх статках жити в Іспанії.

З цінами в Україні вам легше порівнювати - я буду порівнювати з Туреччиною.

Куср євро/ліра 19,26 ліри. Я буду брати 20, щоби легше було рахувати.

Цікаво дивитися на ціни на продукти в Іспанії. В заголовку відео пан Олексій заявляє, що вони в Іспанії нижчі за Туреччину та Єгипет. Гадаю, він пожартував (а він був в Туреччині та в Єгипті) та хотів сказати, що мінімум вдвічі ДОРОЖЧЕ, ніж в Туречичні.

Я сильно ризикую, розміщуючи текст нижче, бо в багатьох людей з форуму існує тверда думка, що нерухомість за кордоном існує десь в космосі, а там - як відомо - не треба ні їсти, ні пити, ні гуляти, ні їздити, ні ходити, ні купувати, ні витрачати на своє існування гроші...

І так з відео відвідування ринку в Іспанії:
- оливки 6 євро кіло - в Туреччині 2...3 євро кіло;
- помаранчі 1,5 євро кіло - в Туреччині 0,7 євро кіло (сезон ще тілкьи почався будуть значно дешевше);
- яйце куряче - 1,9 євро десяток - якщо брати 30 штук ціна 4,5 євро - в Туреччині така сама ціна - я купую домашні за 90 лір 30 штук або 4,5 євро. Але ціна на 1 штуку або на десяток така сама, а не дорожче.
- виноград - 1,5 євро кіло - в Туреччині такий самий 15 лір або 0.75 євро кіло;
- помідори 3,50...4 євро кіло - в Туреччині важко уявити ціну в 80 лір за кіло - орієнтовно 5-15 лір кіло в залежності від сорту тобто від 0,25 до 0,75 євро кіло;
- огірки здивували - 3...5 євро кіло - в Туреччині 10-15 лір - це 0,50-0,75 євро кіло;
- хурма - 2 євро кіло:, в Туреччині 18 лір або менше 1 євро кіло;
- манго 2 євро штука (він помилково говорить, що ціна за 1 кг) - в Туреччині 0,5 євро штука.
- картопля 0,5 євро кіло - в Туреччині така сама ціна;
- свіжої риби на ринку в приморському місті немає. В Туреччині карколомний вибір риби. Зараз я купую стейки норвезького лосося менше, ніж за 10 євро кіло (на п’ятницю-неділю зазвичай ціна як на тушку); регулярна ціна на тушку норвезького лосося масою в 4...5 кіло - 10 євро кіло.
- лимони 1 євро кіло - в Туреччині 10 лір або 0,5 євро кіло;
- інжир 5,5 євро кіло - зараз вже його майже немає в продажу і ціна зараз теж 5,50 євро кіло. Ще пару тижнів тому був інжир з регулярною ціною в 30 лір або 1.5 євро кіло;
- гранати 2.3 євро кіло - в Туреччині 10 лір або 0,5 євро кіло. Зараз сезон гранатів. Їх всюди повно, інколи можна зірвати просто на вулиці.
- курка-гриль 9...10 євро кіло. Я таке не купую - проїжджаю мимо, але важко уявити щоби в Туреччині
курка гриль вартувала 180...200 лір... При ціні на курку в 30 лір або 1,5 євро кіло. Гадаю, така курка гриль теж з додатками вартує не більше 60 лір або 3 євро. Вчора опівночі проіжджав мимо пукту продажу таких курок на вертелі -= полінивіся зупинитися спитати.

Звісно, середній рівень зарплатні в Іспанії вищий - і ціни вище.
Але тут важливо, як саме ви чи саме я відчували б себе в Іспанії.
Мені точно не сподобалось би...

Ну і пан Олексій постригся в цирульні за 10,50 євро - в Туреччині це вартувало б 2,5 євро.
Стоматологія: лікування карієса хоч у дитини, хоч у дорослого (звичайна пломба) - 60 євро. В Туреччині лікування карієса - 500 лір або 25 євро.
Пан Олексій ще наводить такі дані (точніше, рієлтор, з яким він спілкується):
- Квартиру на вторинному ринку 1+1 можна взяти за 65 000 євро;
- Квартиру 2+1 на вторинному ринку можна взяти за 90 000 євро;
- Ціни на квартири в новобудові стартують з 200 000 євро.
- Утримання квартири – 90 євро (в Туреччині 10-40).
- Витрати на електрику – у відео радять НЕ ВКЛЮЧАТИ НІЧОГО ЕЛЕКТРИЧНОГО взагалі – витрати в 150-200 євро (!) на місяць.
- Паркомісце НЕ входить у ціну квартири – його треба купувати окремо за 16 000-18 000 євро (в Туречичні надається 1 паркомісце в підземному паркінгу безкоштовно).
Мою увагу привернуло і таке: термін оформлення квартири у власність – 90 (!) днів.

Відео можна подивитися тут
https://www.youtube.com/watch?v=Nm8IwoBfA9g&t=84s
akurt

Профіль

5
Повідомлення Додано: Вів 15 лис, 2022 15:22

BIGor написав:
  beee написав:Ronson - очень достойный застройщик. Я попросил пирог пола, прямо приятно смотреть на конструктив.

А нащо Вам Польша? Ціни вже почали падати з літа, щоб перепродати потім - прийдеться платить податок, сдавати - теж податок. В Варшаві ще й дуже велика конкуренція - заходять великі професійні пенсійні фонди, короче ринок хоч і ємний, але дуже конкурентний.

дуже вчасно))
завтра угода.
а яку країну рекомендуєте?
Бетон

Повідомлення Додано: Вів 15 лис, 2022 16:12

beee написав:
  BIGor написав:

дуже вчасно))
завтра угода.
а яку країну рекомендуєте?

Ну якщо для життя, то це хороший вибір, але якщо б для інвестиції - то би радив купляти де плануєте жити більшу частину часу.
BIGor

Подякував: 1466 раз.
Подякували: 1868 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Вів 15 лис, 2022 16:26

BIGor Ви сам чекаєте падіння ціни? Дивлюсь в комплексі, де живу - 10 тис зл за метр. Після девелопера. За ті ж гроші можна зяти те саме вже з ремонтом. Квартир з хорошим ремонтом, зробленим дорого під себе поки мало і вони дорожче коштують. Якщо не буде суттєвого цінопадіння протягом півроку - року, то вирішив не купляти. Якщо скидуватимуть кредитні за нормальну ціну, то, напевно, щось таки придивлюсь.
gonchik74

Подякував: 15 раз.
Подякували: 163 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 15 лис, 2022 18:18

Re: нерухомість Іспанії

Дякую, подивлюся
Олежан

Подякував: 23 раз.
Подякували: 140 раз.

Профіль

#<1 ... 626627628629630 ... 1064>