Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
18 грудня у світі відзначається Міжнародний день мігранта. Серед країн, де зареєстрована найбільша кількість українських біженців:
Польща — 1 529 355 Німеччина — 1 021 667 Чехія — 466 872 Італія — 164 171 Іспанія — 156 753 Велика Британія — 147 800 Болгарія — 146 659 Також, за даними ООН, понад 2,8 мільйона українців опинилися на території країни-агресора РФ — серед них і примусово депортовані. https://nv.ua/ukr/ukraine/events/18-gru ... 91759.html
Сумно
сша и канада беженцам не нравится?
Еще как нравится. Понаехало навалом. В моей локации сейчас снять стартовое жилье - нереально. Стартовые вакансии практически выгребены. Работа с не свободным Инглишем уже проблема. Стал замечать, что недорогое жилье под аренду (а не всякое жилье можно сдавать), начало продаваться, хотя висело месяцами с мая месяца и дешевело. Варианты, которые отслеживал, многие ушли, многие в пендинге. То нсть, кто-то с кэшем решил взять под аренду, тк в мортгидж на данный момент это брать смысла не имеет - месячный платеж по мортгиджу+мейнтаненс или равен или выше арендной платы.
Faceless написав:Та це якось навіть суворіше за бюджет Флая. В принципі, мабуть, реально, але це навіть кави не вдома собі не дозволиш, і м'ясо/рибу не щодня.
Усе реально, якщо не брати лосося чи манго з авіадоставки. Я вже писав, що на родину можна умістити в 300-400 євро. Зараз на одного з солодощами, ковбасками, м'ясом, рибкою, горіхами і т.п. десь до 200 євро на місяць виходить.
Хотелось бы посмотреть структуру потребления с прилагаемыми ценами на эти деликатесы чтобы понять как можно на 6евро/245грн÷день баловать себя и тем и этим и не жить монахом на диете, как Флуй в Щецине. Чую что даже арахис сырой в Польше дороже чем у нас на рынке, колбаски и рыбкой точно не по 10зл/100грн кило будут, только разве с запашком. Шоколад по 20грн плитка в Варшаве наверняка же лучше чем Рошен из фирмовой крамныци Петра в Киеве?
Востаннє редагувалось барабашов в Пон 19 гру, 2022 03:36, всього редагувалось 1 раз.
Faceless написав:Та це якось навіть суворіше за бюджет Флая. В принципі, мабуть, реально, але це навіть кави не вдома собі не дозволиш, і м'ясо/рибу не щодня.
Усе реально, якщо не брати лосося чи манго з авіадоставки. Я вже писав, що на родину можна умістити в 300-400 євро. Зараз на одного з солодощами, ковбасками, м'ясом, рибкою, горіхами і т.п. десь до 200 євро на місяць виходить.
Хотелось бы посмотреть структуру потребления с прилагаемыми ценами на эти деликатесы чтобы понять как можно на 6евро/245грн÷день баловать себя и тем и этим и не жить монахом на диете, как Флуй в Щецине. Чую что даже арахис сырой в Польше дороже чем у нас на рынке, колбаски и рыбкой точно не по 10зл/100грн кило будут, тольо разве с запашком.
Тут скажу на захист, так би мовити - в Польщі (та й не тільки в Польщі, насправді) - ПДВ різний на ріні товари, і на продукти зазвичай знижений. Завдяки зокрема цьому (а також підтримці агропромисловості загалом) окремі продукти в Польщі дешевщі, зокрема молочка (і молочка хороша, в нас було багато в березні польської mlekovita, коли наші виробники не могли завозити нічого в магазини). Але в 200 євро на людину чисто на харчування вдома, різноманітне і зі смаколиками я цілком повірю (але то не включаючи періодичні кафе/перекуси/каву), а от в 215 на двох продукти+гігієна - то вже здається досить суворим режимом, і це ж Краків, ніяк не найдешевше місто. З іншої сторони, я б перші місяці по переїзді мабуть теж би стримав забаганки, поки обстановка не стане більш зрозумілою
Gastarbaiter написав:Усе реально, якщо не брати лосося чи манго з авіадоставки. Я вже писав, що на родину можна умістити в 300-400 євро. Зараз на одного з солодощами, ковбасками, м'ясом, рибкою, горіхами і т.п. десь до 200 євро на місяць виходить.
Хотелось бы посмотреть структуру потребления с прилагаемыми ценами на эти деликатесы чтобы понять как можно на 6евро/245грн÷день баловать себя и тем и этим и не жить монахом на диете, как Флуй в Щецине. Чую что даже арахис сырой в Польше дороже чем у нас на рынке, колбаски и рыбкой точно не по 10зл/100грн кило будут, тольо разве с запашком.
Тут скажу на захист, так би мовити - в Польщі (та й не тільки в Польщі, насправді) - ПДВ різний на ріні товари, і на продукти зазвичай знижений. Завдяки зокрема цьому (а також підтримці агропромисловості загалом) окремі продукти в Польщі дешевщі, зокрема молочка (і молочка хороша, в нас було багато в березні польської mlekovita, коли наші виробники не могли завозити нічого в магазини). Але в 200 євро на людину чисто на харчування вдома, різноманітне і зі смаколиками я цілком повірю (але то не включаючи періодичні кафе/перекуси/каву), а от в 215 на двох продукти+гігієна - то вже здається досить суворим режимом, і це ж Краків, ніяк не найдешевше місто. З іншої сторони, я б перші місяці по переїзді мабуть теж би стримав забаганки, поки обстановка не стане більш зрозумілою
Чисто теоретически я допускаю, что при строгой финансовой дисциплине, можно в Польше вписываться в эти деньги. Поясню. Несколько лет назад, когда мы только прибыли в нынешнем статусе, до этого бывали в туристическом, на 4-х вписывались в примерно 700-750 долларов на еду. Причем некоторые группы продуктов были значительно дороже, чем в Украине, а другие дешевле. И при том, что мы живем в локации, где довольно дорогие продукты. Например, тот сыр, польский, который мы в Украине покупали по 12-13 долларов за кг, тут стоил на тот момент в пересчете с паундов, около 8-8,20. Так в Польше то он полюбому бакса 4 максимум стоит. Хлеб что тогда что сейчас стоит около 5 баксов за буханку. До того дорогой, что дальше дорожать некуда. Буханка Украинского 4,2-4,5 бакса, батон почти 5. Зато в рационе появилась птица, которой не было в Украине. Не ели из-за гормонов, а тут они запрещены на федеральном уровне с 50-х гг. Так даже сейчас в не самом дещевом сетевом супермаркете можно взять по сейлу дешевле доллара за паунд, белое мясо взял на прошлой неделе по 1,99, а сейчас по 1,5. А в Украине покупали говядину по 12-15 долларов за кг. Так хорошая говядина в США 6-12 долларов за паунд. Свинину тут почти не едят. В основном китайцы. Местные считают ее второсортным мясом. Так разве в Польше не дешевле мясо птицы чем в США? Пачку хороших макарон на сейле можно взять за доллар полкило, 2,6 обычная цена. Рис 20 паундовый пакет (9 кг)- 6 долларов. Яйца за дозу(12 штук) по приезде платили около 80 центов, это прилично дешевле, чем за десяток в Украине на тот момент(около доллара). Сейчас правда эти-же яйца по 4 бакса. Просто в Украине продукты переоценены в ритейле. Может есть какой-то картельный сговор. В США и Польше конкуренция более ярко выражена. При этом в цене продуктов в США "сидит" американская зарплата, а в Украине и Польше, соответственно, украинская и польская.
Faceless написав:Тут скажу на захист, так би мовити - в Польщі (та й не тільки в Польщі, насправді) - ПДВ різний на ріні товари, і на продукти зазвичай знижений. Завдяки зокрема цьому (а також підтримці агропромисловості загалом) окремі продукти в Польщі дешевщі, зокрема молочка (і молочка хороша, в нас було багато в березні польської mlekovita, коли наші виробники не могли завозити нічого в магазини). Але в 200 євро на людину чисто на харчування вдома, різноманітне і зі смаколиками я цілком повірю (але то не включаючи періодичні кафе/перекуси/каву), а от в 215 на двох продукти+гігієна - то вже здається досить суворим режимом, і це ж Краків, ніяк не найдешевше місто. З іншої сторони, я б перші місяці по переїзді мабуть теж би стримав забаганки, поки обстановка не стане більш зрозумілою
Так в тих 215 дол. маже не входить алкоголь, лосось ітд. Але я подивився по своїм таблицям - 142 дол. на одного в червні в Україні. Але там є доставка піци два рази і суші, і алкоголь. Коротше кажучи, вибірку треба робити хочаб за 6 місяців, щоб дати більш-менш реальні данні.
BIGor написав:Напишу витрати по аренді за листопад, може буде комусь цікаво про Польщу (Краків)
Економ 1+1 з ліфтом в паркинг + 2 паркомісця аренда = 565 дол + 85 дол комунальні на 2-х (+ провідний інтернет). Всього 650 дол. Але опалення в листопаді не включали.
215 дол продукти + гігєна на 2-х.
215 дол на двох? 3 долари 58 центів в день на людину?
Німеччина: на одного приблизно 200 євро/ місяць їжа( без алкоголю і лососю, багато фруктів, овочів, ""німецький творог"", свіжа форель ~10 євро/ кіло, гарні сосиски від м'ясника з м'яса корови, що ти бачиш, як вона пасеться на лугу). М'ясо тут ще жодного разу не купляла, бо говядина по 40 євро/ кіло( та, що в Києві на Кловській до війни коштувала приблизно 450 грн(~15 євро/ кг), тобто задня частина, не філєйка!!! Звичайно, це без кафе, ресторанів, без тортиків, тістечок.
Вклинюсь в суперечку і нагадаю що структура споживання в Україні і "на Заході" різна. У нас харчування може забирати 50% бюджету і це нормально. А в там 20% є нормально. Це для відносно бідних людей. Тому в лоб порівнювати витрати на харчування не коректно, тому що в структурі витрат вага харчування там значно менша. Якщо я не правий, поправте.
барабашов написав:Хотелось бы посмотреть структуру потребления с прилагаемыми ценами на эти деликатесы чтобы понять как можно на 6евро/245грн÷день баловать себя и тем и этим и не жить монахом на диете, как Флуй в Щецине. Чую что даже арахис сырой в Польше дороже чем у нас на рынке, колбаски и рыбкой точно не по 10зл/100грн кило будут, только разве с запашком. Шоколад по 20грн плитка в Варшаве наверняка же лучше чем Рошен из фирмовой крамныци Петра в Киеве?
Филе форели в Новусе 900 грн. Я такое в Бедре беру по 36 или 39 злотых (точно не помню). Корейка без кости - 194 грн. В Кауфланде прекрасная корейка по 16 злотых (по акции). Молоко - 45-50 грн. Взял ящик 12 шт. по 3 злотых. И т.д. Кроме того, часто в магазинах акции всякие типа 2+1. Взял сразу 3 пачки масла по 5.70 и до следующей акции хватает.