Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 31313132313331343135 ... 14809>
Повідомлення Додано: Сер 28 гру, 2022 14:20

З акваторії Чорного моря виведено всі кораблі, які є ракетоносіями «Калібрів». Сумарний залп - 0 ракет – ВМС ЗСУ
edvardd

Подякував: 155 раз.
Подякували: 2902 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Сер 28 гру, 2022 14:20

sashaqbl написав:
  prodigy написав:РФ мала на зберіганні близько 15к танків (навіть якщо відремонтують 1 з 6 то це 2500)

Бачив аналіз супутникових знімків баз зберігання. Там далеко не 15 тис:
- 1330 танкомісць в ангарах
- 886 на консервації під сухим повітрям
- 1096 відносно боєздатних танків
- 1304 танки на зберіганні, які потенційно можна відновити на танкоремонтних заводах
- 2299 танків до утилізації
https://mil.in.ua/uk/blogs/analiz-zapasiv-tankiv-rf-na-bazah-zberigannya-za-uralom/

Тобто максимально з баз зберігання русня може поставити у стрій порядка 4500 танків усіх типів

Коли Україні нарешті надали Джавеліни, да ще й у такій кількості, гадав, що бронетехніки в орків не стане, як такової.
Навіть без стугн та британських засобів.

Пам'ятаю рахунки від Будівельника: один пристрій - один танк...
detroytred

Подякував: 2132 раз.
Подякували: 3230 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 28 гру, 2022 14:55

Re: Напад росії і білорусі на Україну

detroytred написав:Пам'ятаю арифметку від Будівельника: один пристрій - один танк...

Я пам'ятаю, наче він же казав, що крім танків їх застосовують і по іншим ББМ (мтлб, САУ, БТР, БМП, брдм і т.д.) . Та навіть і просто по вантажівці з о/с чи б/к теж є сенс застосовувати. Тому їх багато дають, та їх багато і треба.
На днях вивозили пораненого англійця. Шеврон "Запоріжська Січ". Нагадаю, це артбригада на Цезарях.
Hotab

Подякував: 404 раз.
Подякували: 2473 раз.

Профіль

4
4
2
Повідомлення Додано: Сер 28 гру, 2022 14:55

Ось звідки ростуть ноги призначення «секс-гурині» без освіти послицею у Болгарію.

У ті роки, коли Андрюша Єрмак почав "лайкати" Олесю Ілащук, він ще служив у регіонала ельбруса тадєєва.

Чекали, коли ж ланцюжок приведе до "даху" послиці. Бо ж, насправді, не "найвеличніший" займається зараз кадровою політикою. Йому ніколи думати стратегічно. А "мачалак камандір" одразу тут як тут.

Конс'єржці підїзда, де мешкає єрмак пророкують дипломатичну кар'єру. А прибиральниці ще ї політичну.

Згадуємо Машу Фокіну, яка "дружила с Андрюшей" і її діда-комуняку.

Юрій Бутусов:
Стратегічний провал у Болгарії: чого не зрозумів Офіс президента призначаючи пані Ілащук?

Призначення послом у Болгарії далекої від дипломатії та державної служби психологині пані Олесі Ілащук завдасть важкої шкоди стосункам України з однією з найбільших країн-виробників озброєння радянських зразків і зіграє на користь Росії.

Чому так важлива Болгарія і чому там потрібен або кадровий дипломат або військовий у якості посла, але аж ніяк не випадкова людина?

1. Болгарія має великі запаси снарядів калібру 152 та 122 мм, за деякими оцінками понад 1 мільйон снарядів. Для розуміння - це стільки скільки США поставили снарядів в Україну за 10 місяців. Також на зберіганні в гарному стані понад 200 САУ 122 та 152 мм. Також є запаси 120 мм мін та чудові самоходні міномети 120 мм. Але разом з тим в Болгарії дуже сильне проросійське лобі, яке заважає масштабним поставкам снарядів в Україну, йде дуже запекла внутрішньополітична боротьба. І саме тому якість дипломатії України саме тут має першочергове значення. Інакше ми не отримаємо на фронт усі ці снаряди.

2. Болгарія є найбільшим у світі за промисловими можливостями виробником снарядів та мін радянського зразка. Саме тут важливо розмістити максимально великі замовлення на виробництво снарядів. Саме Болгарія може створювати на своїй території виробництво снарядів та мін разом з українськими виробниками. Але для цього треба постійна системна політична робота.

3. Болгарія має запаси радянської бронетехніки, та радянські бойові літаки, які також можуть посилити Україну.

4. Болгарія має стратегічне значення у південній Європі та на Чорному морі, тут дуже потужні проросійські партії і російський вплив, йде боротьба між прозахідним та проросійським курсом, і потрібно вибудовувати стосунки з Україною, посилювати їх. Позиція Болгарії є визначальною у багатьох проектах Кремля по просуванню своїх енергоресурсів до Європи.

На жаль, пані Ілащук, яка ніколи не стикалась ні з військовою справою, ні з дипломатією, ні з політикою, та не має досвіду на дипломатичної ні навіть державної служби взагалі, не зможе у ці критичні місяці адекватно діяти в національних інтересах України, і ми втратимо дуже багато через недооцінку значення Болгарії для нашої перемоги у війні.

А платити за це зверхнє та безвідповідальне ставлення до призначення посла, за менші обсяги постачання снарядів, буде, звичайно, не Офіс президента, який призначає своїх друзів та партнерів на будь-які посади, платити будуть своїм життям українські воїни, яким не вистачає снарядів та озброєння на фронті. Прикро, що при підписанні указів не враховуються цілі та завдання держави, а важливі тільки чиїсь особисті дружні стосунки та амбіції.
Schmit

Подякував: 82 раз.
Подякували: 277 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 28 гру, 2022 15:04

Hotab написав:Я пам'ятаю, наче він же казав, що крім танків їх застосовують і по іншим ББМ (мтлб, САУ, БТР, БМП, брдм і т.д.) . Та навіть і просто по вантажівці з о/с чи б/к теж є сенс застосовувати.

Я мав на увазі думки-рахунки до застосування. Не пам'ятаю, або перед нападом, або на самому початку.
detroytred

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 28 гру, 2022 15:12

otg написав:
  Schmit написав:
Призначення послом у Болгарії далекої від дипломатії та державної служби психологині пані Олесі Ілащук завдасть важкої шкоди стосункам України з однією з найбільших країн-виробників озброєння радянських зразків і зіграє на користь Росії.
Как показала практика, назначение на должности "проффессионалов" вела только к коррупции и разворовыванию страны. Я не знаю кто эта девочка, но бывали случаи что далекие от профессии люди, были, гораздо эффективнее любых спецов в той или иной сфере. Так что я предпочел бы подождать, а уж потом хаять или хвалить тех кто ее назначил.

Тим паче, що дане призначення в порівнянні отим заступником МВД Гогілашвілі є дрібницею))
Або з призначенням Баканова.
detroytred

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 28 гру, 2022 15:54

otg написав:Я не знаю кто эта девочка, но бывали случаи что далекие от профессии люди, были, гораздо эффективнее любых спецов в той или иной сфере. Так что я предпочел бы подождать, а уж потом хаять или хвалить тех кто ее назначил.

Ну да, ну да ... а проводить операцию на себе ты доверишь профильному хирургу или дворнику ?
Если дворнику, то пытань нэма :)
pesikot

Подякував: 543 раз.
Подякували: 1259 раз.

Профіль

2
2
Повідомлення Додано: Сер 28 гру, 2022 16:09

pesikot написав:
  otg написав:Я не знаю кто эта девочка, но бывали случаи что далекие от профессии люди, были, гораздо эффективнее любых спецов в той или иной сфере. Так что я предпочел бы подождать, а уж потом хаять или хвалить тех кто ее назначил.

Ну да, ну да ... а проводить операцию на себе ты доверишь профильному хирургу или дворнику ?

Абсолютна демагогія . От був в Болгарії суперпрофесійний посол перед цим . І який толк ? Яка ця буде - звичайно невідомо , але все це - шум ображених дипломатів ( в курсі взагалі , хто в дипломати потрапляв - в вузи ) .
А скільки по світу таких професійних ( вони майже всі блатні -як і судді ) .
Востаннє редагувалось Puente в Сер 28 гру, 2022 16:11, всього редагувалось 2 разів.
Puente

Подякував: 0 раз.
Подякували: 418 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 28 гру, 2022 16:10

Hotab написав:
  sashaqbl написав:Тобто максимально з баз зберігання русня може поставити у стрій порядка 4500 танків усіх типів

Так, ще є що утилізувати.
Ну і треба розуміти, що решта мотлоху буде донорами. Тобто особливо важливо не тільки пошкоджувати танки ворога, а і потім захоплювати поле бою. За ким поле бою - за тим пошкоджені трофеї.

Хоча, на мою думку , зараз САУ важливіше, ніж танки. Саме високоточні удари САУ на 40+ км та сучасного РСЗВО на 80 км примушує орків до жестів доброї волі. А це економія життів наших воїнів. А атаки танками - це неминучі втрати екіпажів і піхоти. Хоча без цього також не обійтись.

З.І. Погода шепче. Го в небо. :oops:

Такой погоды давно не было:
Грязь не проходная, снег-дождь 20 часов из 24х.
Kudrjavuy

Подякував: 746 раз.
Подякували: 887 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 28 гру, 2022 16:12

Puente написав:
  pesikot написав:

Абсолютна демагогія . От був в Болгарії суперпрофесійний посол перед цим . І який толк ?
А скільки по світу таких професійних ( вони майже всі блатні -як і судді ) .

Ну дворник, так дворник :)
Это же на вас будут делать операцию
pesikot

Подякував: 543 раз.
Подякували: 1259 раз.

Профіль

2
2
  #<1 ... 31313132313331343135 ... 14809>
Форум:
+ Додати
    тему