Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 31893190319131923193 ... 14727>
Повідомлення Додано: Сер 04 січ, 2023 15:25

⚡️Розгортання систем Patriot в Україні буде у максимально стислі терміни. Підготовка до передачі цих ЗРК вже розпочалася.

Незабаром ЗСУ матимуть танки та іншу бронетехніку Західного зразка – керівник МЗС Кулеба
edvardd

Подякував: 155 раз.
Подякували: 2902 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Сер 04 січ, 2023 15:56

prodigy написав:
  sergey_sryvkin написав:Не подобається - чємодан вакзал расія. Які проблеми.

як це не подобається?
на звільнених територіях більше місяця працює СБУ-виявляють колаборантів і зрадників
але відсоток невеликий (умовно 100 на місто чи 10 на село), а Донбас -інша картина...
вони там 9 років працювали в адміністраціях міста, ЖЄКах, МГБ, милиції та інших
інститутах влади (типа депутати, соц. і песн.фонди)

вороже налаштоване населення регіону -куди дівати? в фільтраційні табори? а русня и Європа почне волати про нацистів і помсту донбасанам...
ви пропонуєте посадити або депортувати 1 млн "громадян ДНР/ЛНР"(по факту громадян України)-так це не працює

доведеться роками промивати контрпропагандою свідомість (навіть місцевим дітям від 7років), допускаю що будуть створені великі преференції для донбасян (як то вступ до вишу без атестату, або до спорту безкоштовно, безкоштовний проїзд в міському транспорті та інше )

Якщо працювали в окупації в расєйських структурах - за грати за колаборацію.

Якщо саджати доведеться мільйон - запропонувати вибір, або за грати. або добровільно на расєю. Вважаю, більша частина самі поїдуть, не очікуючі на ЗСУ.

Промивати мізки взагалі не потрібно, бо це і результату не дасть.
Треба створити такі умови, щоб у людини був вибір - або самому, свідомо та добровільно стати українцем - і бути українцем, навіть не заікаючись про узкій язиг, нарід бамбасу, особливий статус та будь що, що має відрізняти їх від решти українців - або бігти від України якнайдалі та більше ніколи не повертатись.

"Переконати барана"

Інколи як мені скучно Робити ніц не хочу, В соціальні мережі Я тоді заходжу.
Полистаю я фейсбук, Подивлюсь картинки, З чогось троха посміюсь, Гляну на новинки.
Але нового чогось Замічаю мало, Чесно кажучи це все Троха вже дістало.
І заради інтересу Я собі подумав Завітати у вк Де давно не був я.

Коли я туда зайшов Охренів відразу, Бо здалося що цей сайт Підхопив заразу.
Зетка тут і зетка там Зетку поганяє, Від усього цього зет Очі виїдає.
Замість того щоб не бачити Довбану ту зетку
Краще би тоді два пальця Я запхав в розетку.
Ну а вівців й баранів Стільки там багато,
Що мені згадався зразу Фільм "гора горбата".

Але вже зайшов туда Нема де діватись, То вже змушений я був З ними спілкуватись.
Но я щирий Українець Не зміню розмову. І побачили вони Українську мову.
Боже, люди, що то було! Вам не передати! Але я це заскрінив, Можу показати.
Певно вірш мій "вбий рашиста" Щось для них та й значив,
Бо ще стільки я коментів Під постом не бачив.

А погроз вже так багато В чаті появилось, Що мені за все життя Стільки і не снилось.
І ракети всі крилаті Зразу полетіли, І поїхали до мене Їхні ескандери.
Пробував в коментарях Їм всім розказати, Ми не є такі погані! Дурно час я втратив.
Бо усі ті барани Як одна отара, Бекають і бекають Всі одне й те саме.

Факти я їм пред'являю, Вони пропаганду. І не можуть доказати Оту свою правду.
А коли я їх словами В тупік заганяю, Тоді вони до мене пишуть "Я нє понємаю".

Зрозумів тоді для себе,
Це давно не диво.
Переконати барана
То є не можливо!

(с) Данчук С.В.
sergey_sryvkin

Подякував: 634 раз.
Подякували: 671 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 04 січ, 2023 16:54

prodigy написав:ЛАД

требование Польши к ее партнеру по ЕС и НАТО Германии о выплате 1,3 млрд евро.

1,3 млдр это как попросить закурить (только всю пачку)

Германия ничего не выплатит во избежание прецедента (дай только повор и желающих наберется до 30 стран и больше)
для Германии было бы разумным заключить в Польшей крупный контракт на военную или иную продукцию и сделать хорошую скидку полякам (0,3млд будет нормально для моральной компенсации)

По этому поводу не ко мне, а к Бену Ходжесу. :)
Думаю, Германия пошлёт далеко и надолго (как, впрочем, уже это делает) и будет права - предъявление претензий через 75 лет после окончания войны выглядит несерьёзно. Причина, на мой взгляд, в стремлении повысить свой вес на мировой арене. Кстати, это же одна из причин очень сильной поддержки Польшей Украины, в дальнейшем хотят играть роль "старшего брата" и Польша+Украина будут иметь в Европе значительно бОльший вес, чем просто Польша. Хотя, конечно, основная сегодняшняя причина поддержки - страх перед Россией, боятся, что они следующие на очереди.
Но вообще, я привёл это высказывания для некоторого отрезвления общественности по поводу репараций. Пока что никто не знает, как оно будет. Да и просто вопрос "не на часі".

не увидел, чем закончился вызов посла Украины в Польше по поводу празднования ДР Степана Бандеры (или поляки просто не могут замалчивать сам факт празднования ДР)

Вполне возможно, что так и есть. То, что именно это послужило поводом, точно.
Продолжения тоже не видел и, думаю, ничего особо и не увидим. Поговорят, наши что-то объяснят, возможно, что-то пообещают и тихо-мирно разойдутся. Сегодня точно никто не будет сильно заострять вопрос.

P.s. Кстати, книга называлась не ККИ КПСС, а ККИ ВКП(б).
ЛАД
2

Подякував: 5347 раз.
Подякували: 4858 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Сер 04 січ, 2023 16:58

Успіх написав:
  detroytred написав:
  Успіх написав:То, судячи з оцього розтлумачення законів - мене призвали на 18міс.?
Чи хто краще з форумчан знає закони?
https://www.tiktok.com/@ukrainecar/vide ... NKtvi&_r=1

Строкова! служба до Вас ніяким боком.
У Вас призов на військову службу під час мобілізації. Тобто до закінчення особливого періоду, воєнного стану, вважайте, війни.

То так і ШІСТЬ років можна воювати, якщо війна затягнеться на 6р.! :?

Давайте поставимо всі крапки над "і"(це я до всіх звертаюсь)
Розглядаємо найписимістичніший сценарій...
Тобто - через кожен рік війни, солдатів будуть відправляти додому на місяць у відпустку і тоді знову на рік на війну?
І так по колу до завершення війни?
(одних і тих же, що виживуть) :?:

Та ні...

Сценарії можуть бути всякі.
От знаю, напр., про випадок коли солдати чомусь розраховували на ротації на круглі дати (бо були обіцянки-цяцянки?), і після 7міс на фронті, коли цяцянкова складова обіцянок стала надто вже очевидною, то вирішили, мабуть, що з них досить, і якось самовільно відійшли з систематично бомбардованих місць, а потім відмовились вертатись назад. І почались якісь там розмови про суд.
Але якщо суд -- тоді відоме гасло треба буде переробляти:
"
-- Слава Україні.
-- Героям слава (але посмертно; або суд, якщо будуть проблеми в процесі "накопичення героїзму"...)
"

І якщо суд був/буде, і солдати постраждають, і всім буде начхати, що вони пробули без ротацій більше половини року на фронті, і ця новина розійдеться, то що ж тоді станеться у наступних випадках? А яка буде ситуація з призовом??
І чи справді таке треба владі? А суспільству?? Невже всі вони хочуть доводити ситуацію до такого...? (5та колоно -- перестаньте аплодувати стоячи).

Дивує мене все-таки, що від початку не роблять ротації кожні 2міс. І відпустки хоч би по 2міс.
Ще з весни дивує, коли помітив зміни в поведінці солдатів.

З приємніших новин -- у війську було анкетування, в якому нарешті з'явились і такі варіанти відповідей:
...
* настрої перебувають в залежності від тривалості перебування на фронті...
...
* втома від тривалої участі в бойових діях.
...

Це вже так виглядає, ніби у командування на кінець першого року великої війни -- почали зароджуватись якісь сумніви... Шож... Краще пізно, аніж ніколи. Головне -- аби не запізно.
Bobua

Подякував: 120 раз.
Подякували: 175 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Сер 04 січ, 2023 17:31

andrijk777 написав:
  prodigy написав:як це не подобається?
на звільнених територіях більше місяця працює СБУ-виявляють колаборантів і зрадників
але відсоток невеликий (умовно 100 на місто чи 10 на село), а Донбас -інша картина...
вони там 9 років працювали в адміністраціях міста, ЖЄКах, МГБ, милиції та інших
інститутах влади (типа депутати, соц. і песн.фонди)

вороже налаштоване населення регіону -куди дівати? в фільтраційні табори? а русня и Європа почне волати про нацистів і помсту донбасанам...
ви пропонуєте посадити або депортувати 1 млн "громадян ДНР/ЛНР"(по факту громадян України)-так це не працює

доведеться роками промивати контрпропагандою свідомість (навіть місцевим дітям від 7років), допускаю що будуть створені великі преференції для донбасян (як то вступ до вишу без атестату, або до спорту безкоштовно, безкоштовний проїзд в міському транспорті та інше )

А що означає "вороже налаштоване"???
Якщо ви проявляєте якісь дії, то так - депортувати або садити.
Якщо не проявляєте дій, то які проблеми? В електоральному змісті цей мільйон вже нічого не вирішує - були часи коли у нас було 10+ мільйонів "вороже налаштованих" виборців.

І взагалі проблема здається великою, але ж була наприклад громадянська війна в США, якось люди з часом помирились, вирішили проблему.

вороже налаштованих-таких як "послідовники секти Медведчука" (т/глядачи каналів 112, Newsone (у мене багато було сусідів таких)

якось люди з часом помирились, вирішили проблему
потрібен час -5 років мінімум
prodigy

Подякував: 3326 раз.
Подякували: 3341 раз.

Профіль

1
4
2
Повідомлення Додано: Сер 04 січ, 2023 17:32

prodigy написав:
  vitaliian написав:
Для защиты от недорогих беспилотников Украина вынуждена использовать гораздо более дорогие ракеты, - пишет The New York Times

Один "Шахид" может стоить 20 тысяч долларов, а стоимость пуска ракеты - от 140 тысяч долларов за С-300 до полумиллиона долларов в случае с американскими NASAMS (по данным других источников, около миллиона долларов - Ред.).

Хотя по беспилотникам пытаются использовать зенитные орудия или стрелковое оружие, ночное применение "Шахидов" заставляет использовать и ракеты наземной ПВО.
https://t.me/voynareal/47285

честно говоря NT занимается хе*ней
-единственная причина такой статьи -это побудить правительство стран доноров поставлять больше зенитного вооружения , но в глазах неграмотного американского обывателя ЗСУ предстает как обезьяна лупящая молотком по клавиатуре

есть разные способы уничтожения Шахедов (не Шахидов):
-стрелковое вооружение
-зенитная артилерия
-средство ПВО/ППО
-авиация (истребители и вертолеты)
если бы все так было просто, то стрелять с крупнокалиберного пулемета освещая небо прожектором -самый дешевый и доступный вариант
а поднимать в небо самолеты/вертолеты или стрелять дорогостоящими американскими NASAMS -самых дорогой, но эффективность у этих способов разная, а ущерб от разрущений
и цена человеческих жизней(вообще бесценна)
если ЗСУ получило приказ уничтожать воздушные цели любыми доступными способами-то
"за ценой не постоим"

Безусловно, пропуск Шахеда и выполнение им боевой задачи может стоить гораздо дороже стоимости зенитной ракеты, так что применение ракет оправдано.
Но другой вопрос, что эту задачу можно решить дешевле. Цель не очень сложная - низкая скорость и высота. И освещать небо прожектором для этого совсем не нужно. Ракеты ПВО наводятся, как правило, радаром. Но РЛС входят в состав и у "Шилки. И даже у весьма древнего на сегодня комплекса С-60 (зенитная артиллерия). Эти виды вооружений по своим ТТХ как специально созданы против Шахедов. Возможно, конечно, что из разворовали или порезали на металлолом, но было их на вооружении очень много и они гораздо дешевле современных средств ПВО.
ЛАД
2

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Сер 04 січ, 2023 17:33

Re: Напад росії і білорусі на Україну

ЛАД написав:Вы всерьёз думаете, что за прошедшие годы активной пропаганды Бандеры я не ознакомился с его биографией хотя бы в объёме украинской Вики (подчёркиваю, именно украинской)?
А вот интересно, Вы видели заметку https://www.unian.net/world/premer-pols ... 97677.html? Что скажете?

Наше бачення історії і польське давно відрізняється. От як нам ставитись до Пілсудського, який і терорист і організатор санацій на теренах ЗУ? І те ж багатьох інших.
Варшава офіційно звертається до керівництва ООН щодо підтримки польської ініціативи виплат Німеччиною воєнних репарацій Польщі за завдані кривди під час Другої світової війни. https://www.ukrinform.ua/rubric-world/3 ... o-oon.html

І це після десятків років дотацій з боку ЄС (в першу чергу ФРН). Можна тільки повчитись в поляків відстоювати свої інтереси, але не переборщувати. Зараз і ситуацію з українськими біженцями вони уміло повертають на свою користь, вже мають економічний позитивний ефект. Ще і демографію підлатають. У 20-30 роки ХХ ст. о. Андрій Бандера якраз активно боровся проти полонізації українців на ЗУ, за що і переслідувався поляками. Зараз в Польщі переважна б-ть позитивно відноситься до України та українців, проте є в меншості досить радикальні антиукраїнські позиції.

Другий раз відповідаю, раз Ви не полінувались і відтворили свою відповідь :mrgreen: то нате вам мій новий варіант відповіді - читайте поки є.
Ой+

Подякував: 109 раз.
Подякували: 1118 раз.

Профіль

2
2
Повідомлення Додано: Сер 04 січ, 2023 17:36

vitaliian написав:Интересно другое, население Краснодара 183 тыс человек. Повестку получит 2,75% людей. Если экстраполировать на всю РФ то 2,75% это ~3,850 млн повесток
Зображення
Wirująświatła

Подякував: 2522 раз.
Подякували: 3503 раз.

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Сер 04 січ, 2023 17:52

Re: Напад росії і білорусі на Україну

CasseroleHead написав:"Мопед" - это не Байрактар, и не Риппер, и не Предатор. И состоит из практически бытовых, и не уникальных комплектующих (максимум двойного назначения)

Ну тим не менше:
Згідно з оцінкою української розвідки, з 52 компонентів, які були вилучені з безпілотника Shahed-136, 40 з них були розроблені 13 різними американськими компаніями. Решта компонентів вироблені компаніями з Канади, Швейцарії, Японії, Тайваню й Китаю.
Ймовірно іранські компанії успішно обходять санкції й спроби припинити постачання найважливіших компонентів і електроніки. https://www.rbc.ua/rus/news/odnomu-shah ... 38218.html
Ой+

Подякував: 109 раз.
Подякували: 1118 раз.

Профіль

2
2
Повідомлення Додано: Сер 04 січ, 2023 17:53

andrijk777 написав:..........
І взагалі проблема здається великою, але ж була наприклад громадянська війна в США, якось люди з часом помирились, вирішили проблему.

Отголоски гражданской войны в США чувствуются до сих пор, хотя прошло уже полторы сотни лет. Только сегодня начинают сносить памятники генералам южан. Со спорами и протестами.
И в США никогда не ставился вопрос о выдворении южан из страны или ещё какого-то их ущемления. Собственно, единственный результат и "ущемление" - запрет рабства.
ЛАД
2

Профіль

2
2
6
  #<1 ... 31893190319131923193 ... 14727>
Форум:
+ Додати
    тему