Відгуки про Freedom Finance

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок цінних паперів, аналітика фондового ринку, покупка і продаж акцій, котирування і дивіденди, а також акції-неліквіди. Інтернет-трейдинг на фондовій біржі і брокерські послуги.
  #<1 ... 1819202122 ... 63>
Повідомлення Додано: Чет 05 січ, 2023 13:21

adj
Також подав звернення у коміссію. Звернення зареєстроване, відповіді доки немає. Також готовий приєднатися до надсилання звернень та скарг у всі можливі інстанції для пришвидшення вирішення питання.
Маю у ФФ ОЗДП до 2028 року. Тобто наразі є ще час для вирішення, але хотілося б розуміти, що інвестиції не пропадуть. Маю виписку з печаткою про володіння ОЗДП від ФФ.
spiridonwot

Подякував: 45 раз.
Подякували: 36 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 05 січ, 2023 15:51

Сьогодні також надіслав чергове звернення до НКЦПФР, копії - НБУ, МФ, ОП, РНБО. Чекаємо.
Прошу всіх тут ділитись досвідом у цьому напрямку.
Шановні колеги по форуму - Ви надсилаєте звернення по пошті фізично чи електронною поштою?
Нагадую, що трохи більшої ясності мені додала стаття на mind.ua про ситуацію з "ФФ Україна", хто не бачив - перегляньте посилання в моєму повідомленні тут сторінкою раніше.

2021р., перед тим як купити держоблігації, я надсилав запит до НКЦПФР з багатьма питаннями про гарантії своїх інвестицій. Ось фрагмент тексту, який мені надіслала Комісія. Ділюсь, як і обіцяв - може хто використає це при підготовці звернення до НБУ та Мінфіну.
Згідно діючому законодавству, облігації внутрішніх державних позик України - державні цінні папери, що розміщуються виключно на внутрішньому фондовому ринку і підтверджують зобов'язання України щодо відшкодування пред'явникам цих облігацій їх номінальної вартості з виплатою доходу відповідно до умов розміщення облігацій. Також законодавство передбачає, що Міністерство фінансів України забезпечує своєчасне погашення ОВДП та сплату доходу за ними.
Відповідно до частини 8 статті 16 Закону України «Про ринки капіталу та організовані товарні ринки» (далі - Закон України про ринки капіталу) Національний банк України виконує операції з обслуговування державного боргу, пов’язані з розміщенням облігацій внутрішньої державної позики України, їх погашенням і виплатою доходів за ними, а також відповідно до Закону України «Про депозитарну систему України» провадить депозитарну діяльність щодо таких цінних паперів.
Міністерство фінансів України згідно із пунктом 3 постанови Кабінету Міністрів України від 31 січня 2001 року № 80 «Про випуск облігацій внутрішніх державних позик» виступає від імені Кабінету Міністрів України гарантом своєчасного погашення та сплати доходу за облігаціями, що розміщуються відповідно до цієї постанови.
ЗІС-5

Подякував: 81 раз.
Подякували: 144 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 05 січ, 2023 18:34

ЗІС-5
Я відправив через https://ukc.gov.ua/ але не накладав цифровий підпис, і не друкував і не підписував і не сканував. Подивлюсь чи не відфутболять, якщо що потім роздрукую і підпишу і закину знову.

У моєму випадку я брав ОВДП у ICU, а у ФФ я хотів купляти лише акції укр компаній тому що був прямий доступ до біржі з малими комісіями.

По хорошому на це треба давити, можна і у мінфін написати і в мін економіки, що гроші/облігації заморожені, немає можливості докупляти овдп з купонів і погашень, що комісія своєю бездіяльністю дуже шкодить, а також несе негативні ПР ризики, тому що інвестори непокояться, а також спілкуються на профільних форумах і ця інформація негативно впливає на інвестклімат і довіру до фондового ринку України в цілому.

Навіть якщо це не їхня компетенція, просто зає*ти їх там всіх і можливо десь колись якось чудесно це питання хтось підніме на кабміні/офісі і ця проблема отримає новий поштовх для її вирішення. Якось так це бачу.
adj

Подякував: 108 раз.
Подякували: 195 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 05 січ, 2023 18:55

Підкажіть будь ласка хто в курсі справи - як повинна розгортатися ситуація стосовно зовнішніх облігацій, які купували через ФФ, якщо буде анульовано ліцензії все ж таки? Основною фішкою ФФ є те що у них є доступ на зовнішні ринки, є закордонний підрозділ який з ним афіліьований. Як тоді отримувати купон та номінал облігацій?
ЗІС-5

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 05 січ, 2023 18:59

ЗІС-5
Я звернення роздрукував, підписав власноруч і поставив дату, відсканував і додав як pdf на сайті UKC
spiridonwot

Подякував: 45 раз.
Подякували: 36 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 05 січ, 2023 22:08

Я смотрю, комиссия как всегда - куча пиджаков, кормящихся у корыта, оплачиваемые из налогов граждан, но них не делающих во благо граждан.
Ребята, исход на длину в инвестициях в Украину - 100% потеря, рано или поздно. Лучше купить эппла пусть и по космическим ценам, все равно на длину выгоднее будет.
П.с. не покупайте только эппла в Украине, ибо риски тут нести и по налогам, и по брокерам/хранителям, и правовые риски, и риски агрессивного соседа
San

Подякував: 2331 раз.
Подякували: 2612 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 05 січ, 2023 23:37

San написав:Я смотрю, комиссия как всегда - куча пиджаков, кормящихся у корыта, оплачиваемые из налогов граждан, но них не делающих во благо граждан.
Ребята, исход на длину в инвестициях в Украину - 100% потеря, рано или поздно. Лучше купить эппла пусть и по космическим ценам, все равно на длину выгоднее будет.
П.с. не покупайте только эппла в Украине, ибо риски тут нести и по налогам, и по брокерам/хранителям, и правовые риски, и риски агрессивного соседа

Особисто я інвестую через інтеректів, а рахунок через ФФ Україна це було сугубо для акцій укр компаній.

Це не відміняє того факту що комісія нічого не робить щоб допомогти постраждалим інвесторам.
adj

Подякував: 108 раз.
Подякували: 195 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 06 січ, 2023 11:24

adj так комісія сама і організувала цю ситуацію, сподіваюсь не спеціально. Знаючи люди кажуть що якби вони забрали ліцензії в цієї установи, то все перейшло би до національного депозитарію, після цього ми б уклали договір з іншими депозитарними установами. В нашому випадку дії ліцензії просто призупинена.
ЗІС-5

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 08 січ, 2023 18:17

Шановні друзі, з ОВДП більш менш зрозуміло як працює механізм, я особисто вже був у ситуації - володію акціями підприємства, на якому працюю більше 2х десятиліть. Депозитарний заклад припинив існування - у нього вилучили ліцензії десь біля 2008р. Виплата дивідендів не передбачалася Правлінням багато років підряд, тому я і забув про ті акції. Пройшло більше 10 років, і Правління оголосило про виплати дивідендів. Я почав шукати кінці - з'ясувалося, що після позбавлення ліцензії установа передала дані про акціонерів до Національного депозитарію, мені повідомили дані про нового депозитарію і я звернувся до нього. Уклав договір на депозитарне обслуговування і отримав кошти. Ті, хто змикитив раніше - отримали кошти раніше. Мої дивіденди просто чекали моїх дій, отримав одразу. Юристи нового депозитарію кажуть мені, що у випадку з Фрідом фінанс Україна рішення має бути, дійсно треба чекати - або поновлять дії ліцензій, або зобов'яжуть передати дані про утримувачів облігацій (акцій) Нацдепозитарію і призначать нам нову установу для зберігання.
З ОВДП більш менш зрозуміло.
А хто в курсі - підкажіть, в чому фішка процесу з євробондами - які можуть бути ускладнення у зв'язку з тим, що брокером при купівлі була закордонна структура, афільована з Фрідомом?
ЗІС-5

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 08 січ, 2023 18:41

ЗІС-5 написав:А хто в курсі - підкажіть, в чому фішка процесу з євробондами - які можуть бути ускладнення у зв'язку з тим, що брокером при купівлі була закордонна структура, афільована з Фрідомом?

нельзя учитывать в укр депозитариях
впрочем, вроде бы уже можно - УкрЭксим клиентам предлагает, хз каким механизмом только
cohan

Подякував: 112 раз.
Подякували: 534 раз.

Профіль

#<1 ... 1819202122 ... 63>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор