Я верю в МАГАТЭ, этаж подойдет 8..10 (он и дешевле), а паркинг уже есть на Юности

|
|
![]() Да в Одесі надибав вельми цікавий варіант. Але як казав Захар, сімейна рада категорично проти. Сказали що в Одесу їздити не будуть на противагу Київа або Вінниці. ![]()
Ех. Зи. Хто що бачить цікаве - кидайте. Тут показували варіант 90+ каадраиів біля шулявки за 105. Таки аукціон. На підвищення. ![]() Re: Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві?А що не так з 20 поверхом? От тільки не треба чергове скиглення про кілька місяців "страждань" під час блекаутів ![]() Re: Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві?Спілкувався вчора зі своїм давнім знайомим ріелтором, каже що побільшало охочих на оглядини квартир, але поки що реальних продаж мало, тому що покупці не готові купувати за хотєлки продавців, і вимагають дисконти, а продавці не хочуть йти на зустріч. Цікаво, що буде відбуватися в ближчі місяці.
![]()
у таких вариантов - там чуть ближе к м. Политеху есть конкурент, тоже 33 метра, правда панелька, но уже с ремонтом ) ![]()
2 куе за м в Виктори, 2.5 куе з метр в советской панели в дупе (даже не аппслюкс). Все понятно с вашим "дешевеем". ![]()
*далі дуже субєктивна думка про бомж-сегмент ліліпутних квартирок ну це дещо підтверджує мою ситуацію та теорію. всі(чи багато???)чекали 24.02.23. після того, як нічого не відбулось, побігли таки скупляти (відкладений попит). на цій хвилі розішлися всі пропозіції з адекватною вартістю. наразі попит ще є (а чи великий???) але пропозицій з адекватним прайсом вже нема. те що я спостерігаю - залишилися космоцінники за однушки, де наразі ще проживає власник, як правило з родиною (жінка та лічінка), і у них є 5...7 штук баксів, тому вони сподіваються впарити свою лілпутію за 35, і купити за 42 двушку у хрущі. як на мене, то потенційні покупці - це теж далеко не інвестори, а просто люди, які мають якийсь мінімум грошей і хочуть зі зйомного житла перебратися у своє. щодо співвідношення ціни хати, ціни аренди, окупність (певно шо при незмінних чинниках) то з власного досвіду можу навести наступний матаналіз: 2008 рік 80кбкс\500бкс = 160міс = 13років = 7.6% річних 2011 рік 45кбкс\300бкс = 150міс = 12,5років = 8%річних 2015\6 рік 25кбкс\150бкс= 166міс = 13,8років = 7.2 річних 2021 рік 42кбкс\260бкс = 160міс = 13років = 7.6% річних зараз 35кбкс\125бкс = 280міс = 23.3років = <5%річних якщо відштовхуватись від середніх показників у 7-8%річних, то зараз співвідношення має бути або 20кбкс\125бкс або 35кбкс\220бкс враховуючи, що зараз наврядчи за гостінку на краю землі є готові платити 8500грн аренди, то і покупців за 35 наврядчи знайдуть причому з іншого боку, вартість аренди однушки на виселках була приблизно в межах 30-40% від середньої зп по регіону. наразі по києву це 20к грн, тому аренда по 8к наче і має бути. теоретично. але зараз ситуація як в анекдоті, коли теоретично в родині є 300 баксів, а фактично дві шльондри
|
|