Еміграція, заробітчанство

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 520521522523524 ... 3433>
Сообщение Добавлено: Пт 31 мар, 2023 13:50

BIGor писал(а):
  Bolt писал(а):маю механіка на гаражах, який відкапіталив мені двіжок, теж думаю, якщо не вдвічі, то в півтора раза дешевше, причому, скоріш за все і якісніше ніж у офіціалів, які крім ТО за шалені гроші більше нічого не вміють робити.

А механік Ваш всі податки по повній платить? Бо офіціали платять, тому і дорожче.

Податки може і не платить, зато в нього син під Авдієвкою служить, а не в Польщі ничкується. Хоча в Польщі декілька років на авто сервісі робив, потім повернувся в Україну, казав мені(коли ремені ГРМ замінював) , що по баблу в Польщі трошки більше мав , зато дома с своєму ліжку спиш.
Пи. Си. Не факт, що у нас офіцґали багато плотять, теж кожен механік ФОПом може бути оформлений на мінімалках.
Последний раз редактировалось Bolt Пт 31 мар, 2023 13:52, всего редактировалось 1 раз.
Bolt

С нами с: 09.11.17
Благодарил (а): 24 раз.

1
Сообщение Добавлено: Пт 31 мар, 2023 13:50

Gastarbaiter писал(а):
  042013 писал(а):
  BIGor писал(а):На руки +- те ж саме виходить.

Отож і питається: а нашо його в такі ситуації тоді їхать? Якщо у нас спокойніше.

Війна не при чом, у нас спокойніше жить.

У чому воно "спокойніше"? Є багато речей, які, жиючи в Україні, сприймаєш як норму. І тільки поживши в іншій країні розумієш, що то була не "норма", а "п...дець". Але це усе суб'єктивне. Якщо хтось звик викидати сміття з балкона та паркуватися впритул до дверей під'їзда, то йому в більш цивілізованій країні буде некомфортно і "неспокойніше".

Цікаво, що наприклад у Кракові я можу спокійно йти вулицею після 22 годин. В Україні до війни це було небезпечно.
BIGor

С нами с: 19.09.10
Благодарил (а): 1553 раз.

2
2
Сообщение Добавлено: Пт 31 мар, 2023 14:03

rjkz писал(а):
  Wisznia2021 писал(а):
  antey1969 писал(а):Wisznia2021
"Он чуть меня самого не свел с ума, доказывая мне, что меня нет" ("Мастер и Маргарита")...
Вот как мне вам доказать, что у нас здесь украинские дети ходят вместе с немецкими, сирийскими, афганскими и т. д. вместе в одни и те же классы?
Или что наши украинские родители участвуют вместе с немецкими в одних и тех же родительских собраниях, обсуждают одни и те же вопросы.
Украинская правда говорит четко и ясно "пошли в немецкие школы".
В Германии нарушить право на получение образования детьми - это просто немыслимо. С этим строго.
А в ответ аааа-ниверю-ниправда-вывсеврете - просто идеальная позиция)))

Я поняла, в чем моя ошибка:))- я думала, что дети УЧАТСЯ , а дети просто сидят( читай: штаны протирают) вместе с немецкими детьми. Но вы тоже могли бы уточнить, что они просто " присутствуют" в классе. Хотя, в этом тоже есть момент обучения: hören, так сказать.

Почему?
Я привел пример - мои дети стартовали с американского НЕ"интеграционного" класса в обычной паблик скул с рейтингом 8/10.
Просто первые годы были нелегкими.
Сейчас учеба идет нормально.

Ви готувались і дітей готували. І чесно писали, які проблеми були в школі у дітей- і це нормально. Ненормально - коли розказуємо гарну саксес сторі і мовчимо про те, якою ціною це щастя добувалося. Коли пишемо, що українські діти ВЧАТЬСЯ з німцями в одному класі. Але ж вони тільки мові вчаться в одному класі в тому числі з африканськими і арабськими, і ромськими дітьми. І за друзів теж мають тільки( поки що) африканських, азіатських дітей.
Wisznia2021

С нами с: 24.01.22
Благодарил (а): 1 раз.

Сообщение Добавлено: Пт 31 мар, 2023 14:08

BIGor писал(а):Цікаво, що наприклад у Кракові я можу спокійно йти вулицею після 22 годин. В Україні до війни це було небезпечно.

Ви жили в якомусь депресивному регіоні України, тому що в моєму місті такого немає. В 90-х хіба таке було.
andrijk777

С нами с: 11.11.14
Благодарил (а): 190 раз.

Сообщение Добавлено: Пт 31 мар, 2023 14:16

Starikan писал(а):
  rjkz писал(а):Как мои дети пошли в американскую школу?
Старший хоть немного на курсы ходил (что для ребенка в 6 лет дадут курсы?)
Младший знал с десяток слов.
Школа без ESL.
Идет на Инглише урок и идет.

У меня внук 6 лет пошел в 1 класс паблик скул (сейчас заканчивает мидл).

Там и аборигенов учили английскому, у некоторых словарный запас родного языка не очень. Были дети из корейских и мексиканских семей, у них английский далеко не нейтив.

Дети очень быстро схватывают язык, это обусловлено физиологией развивающегося мозга.

За 6 месяцев разговорний+ граматика? Никто не спорит,що швидше, ніж дорослі, але до якого рівня школи дитина може дорости. Але ж правду мало хто напише, бо принято тільки саксесс сторі розказувати, а про рівень школи ви і самі можете не знати, бо то сфера діяльності батьків.
Wisznia2021

С нами с: 24.01.22
Благодарил (а): 1 раз.

Сообщение Добавлено: Пт 31 мар, 2023 14:19

BIGor писал(а):Цікаво, що наприклад у Кракові я можу спокійно йти вулицею після 22 годин. В Україні до війни це було небезпечно.

Ну, насправді різне буває. І розбійні напади, і спроби викрадення дітей, і побиття за зауваження. Контролерів в міському транспорті б'ють чи не щотижня.
Gastarbaiter

С нами с: 26.02.18
Благодарил (а): 713 раз.

Сообщение Добавлено: Пт 31 мар, 2023 14:22

Gastarbaiter , BIGor , причіни:
-світові кризи докочуються пізніше - є час прийняти певні рішення у бізнесі;
-дешевше проживання - ти не втратиш можливість платити за оренду, навіть якщо втратиш роботу, бо банально платежі менші (в тій же США зп 4000/міс, оренда 2000/міс. Місяць поживеш без роботи, а дальші шо?);
-легше вижити взагалі без роботи (підсобне господарство завжди тебе забезпечить, в Америці без роботи ти в гробу);
-велике різноманіття території, куди можна поїхати і там жити; близько до Європи - можна катать куди хочеш, а якщо на заході України живеш - то можна по всяке різне на закупки туди їздити, якщо там дешевше;
-гарні локації для життя в нас є, і все одно дешевше, ніж аналогічні котеджі в Европі/Америці (вас же ніхто не заставля жити там, де викидають з балкона і паркуються на газоні);
-дешеве лікування (про стоматологічні турне в Україну вже писали тут);
-я особисто не фанат власного житла, але якщо його десь і купувати, то в Україні. Бо це вдома, а не аби-де в приймах з відом на жітельство...
-тут ти більше розвіваєшся. БО типові американці часто не виїздять і за межі країни, а часто можут і не знати, що инші країни взагалі існуют... Дно. Ну й дніще з усякою толерастією.

Не перезаряжайте. Це було нєбєзпєчно в 90-х. Після 90-х - не було.

О, Бігор, згадав ше: в Полякії та багатьох инших европейскіх краинах переказ з картки на картку ж вважається доходом і вімагают платити податкі? Отож-бо. Дніще. Бо це не дохід, поки прямо не вказано або не доведено протилежне.
Последний раз редактировалось 042013 Пт 31 мар, 2023 14:32, всего редактировалось 1 раз.
042013

Заблокирован
С нами с: 22.07.18
Благодарил (а): 644 раз.

Сообщение Добавлено: Пт 31 мар, 2023 14:31

042013 писал(а):Gastarbaiter , BIGor , причіни:
-світові кризи докочуються пізніше - є час прийняти певні рішення у бізнесі;
-дешевше проживання - ти не втратиш можливість платити за оренду, навіть якщо втратиш роботу, бо банально платежі менші (в тій же США зп 4000/міс, оренда 2000/міс. Місяць поживеш без роботи, а дальші шо?);
-легше вижити взагалі без роботи (підсобне господарство завжди тебе забезпечить, в Америці без роботи ти в гробу);
-велике різноманіття території, куди можна поїхати і там жити; близько до Європи - можна катать куди хочеш, а якщо на заході України живеш - то можна по всяке різне на закупки туди їздити, якщо там дешевше;
-гарні локації для життя в нас є, і все одно дешевше, ніж аналогічні котеджі в Европі/Америці (вас же ніхто не заставля жити там, де викидають з балкона і паркуються на газоні);
-дешеве лікування (про стоматологічні турне в Україну вже писали тут);
-я особисто не фанат власного житла, але якщо його десь і купувати, то в Україні. Бо це вдома, а не аби-де в приймах з відом на жітельство...

Але ж мова йшла про Польщу. Навіщо порівнювати з США? У США зарплата явно не була б на рівні України (навіть в ІТ).
Gastarbaiter

С нами с: 26.02.18
Благодарил (а): 713 раз.

Сообщение Добавлено: Пт 31 мар, 2023 14:33

Gastarbaiter писал(а):Але ж мова йшла про Польщу. Навіщо порівнювати з США? У США зарплата явно не була б на рівні України (навіть в ІТ).

Чисто жити на пасивний дохід в Польщі дійсно непогано, згоден. АЛе їхати туди на таку ж зп... Саме цей момент незрозумілий.
042013

Заблокирован
С нами с: 22.07.18
Благодарил (а): 644 раз.

Сообщение Добавлено: Пт 31 мар, 2023 14:33

andrijk777 писал(а):

Ви жили в якомусь депресивному регіоні України, тому що в моєму місті такого немає. В 90-х хіба таке було.

Не звертайте увагу. Ще 3-5 років і Бігор розкаже ще й не про такі страждання через які йому довелось в Україні пройти.
PS Протягом ковіду влітку 2020 гуляв центром Києва аби не щодня. Раніше 21 вечора дуже рідко виходив. Часто повертався після 24ї. По парках, по вулицях, по 8-10 км за вечір. Жодного разу навіть натяку на небезпеку не було.
airmax78

С нами с: 25.10.12
Благодарил (а): 992 раз.

2
  #<1 ... 520521522523524 ... 3433>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 2
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор
Топ
ответов
Топ
пользователей
реклама
Реклама