Клуб 200К - Теребеньки

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Все про банківські послуги: відкриття поточних рахунків для фізосіб, СПД та юридичних осіб, розрахунково-касове обслуговування (РКО), клієнт-банк, інтернет-банкінг, комунальні платежі населення, отримання готівки та інші послуги.
  #<1 ... 7677787980 ... 685>
Повідомлення Додано: Сер 05 кві, 2023 10:42

Re: Валютний ринок в контексті ДС

euph0ria написав:Та шо ви кажете Подивіться інфляцію долара і франка за останні 15 років наприклад. І порахуйте скільки втратили, якби тримали все в доларах, а не франках наприклад.

На період 20+ років ИМХО треба брати золото. Хоч там і спред величезний, але його, на відміну від фіатних валют, не надрукують просто так.
А так знав би прикуп - майнив би біткойни в студентські часи (я тоді десь 0.3 за тиждень намайнив і плюнув так-як тоді то було 30$ )
Востаннє редагувалось Дюрі-бачі в Сер 05 кві, 2023 10:48, всього редагувалось 1 раз.
Дюрі-бачі

Подякував: 889 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 05 кві, 2023 10:45

euph0ria написав:
  prodigy написав:
  ScaryBee написав:Чому не рахуєте доходи в франках, євро, єнах чи шекелях?

немає валюти в світі окрім долара,
решта -залежні від нього фіатні гроші

Та шо ви кажете :) Подивіться інфляцію долара і франка за останні 15 років наприклад. І порахуйте скільки втратили, якби тримали все в доларах, а не франках наприклад.

маячня,
франкі? якої країни?
маю монету Французький тихоокеанський франк
які віртуальні?
ви колись мали реальні паперові франки?
може 1-2к можливо,
мав 2роки депозити у «свисси» у Укрєксимбану

а японські єни тримали в руках?
Востаннє редагувалось prodigy в Сер 05 кві, 2023 10:50, всього редагувалось 1 раз.
prodigy

Подякував: 3312 раз.
Подякували: 3335 раз.

Профіль

1
4
2
Повідомлення Додано: Сер 05 кві, 2023 10:49

mephala написав:ответом на ваш вопрос будет другой вопрос - а в какой валюте заключаются все внешторговские договора?

з нетерпінням чекаю відповіді
ScaryBee

Подякував: 139 раз.
Подякували: 42 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 05 кві, 2023 11:01

ScaryBee написав:
  Кучинелли написав:
  042013 написав:"Крайній житель сєвєра", а чо ти взагалі прибуток фіксуєш в гривнях, а не в доларах? Весняне сонечко десь перегріло в голову, чи шо?)))Бо нормальним людям достатньо того факту, що 2700>2500, і все. Прибуток фіксуєтсья в долярі, а не в грівні.

да тут половина таких, и даже гуру себя многие из них считают

а я теж не погоджуся, що прибуток має рахуватися однозначно в доларах.
Прибуток рахується в тій валюті, у якій в тебе доходи (і витрати).

Якщо раніше в мене було 100К грн і я могла купити 2500 доларів, а тепер я можу купити 2700 доларів, це прибуток в доларах чи ні? :?

Ревальвація грн викликає дисонанс у любителів рахувати доходи в дол. :)

Чому не рахуєте доходи в франках, євро, єнах чи шекелях? :roll:

Ваша помилка лежить на поверхні - А чому Ви самі рахуєте у гривнях?
У чоловіка були доляри, він здав їх, відкрив конвертдепо і через три місяці знов отримав доляри, але вже більше. Все, коло замкнулося і чоловік отримав прибуток у долярах до тих долярів, що у нього були до цього.
reef

Подякував: 194 раз.
Подякували: 198 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 05 кві, 2023 11:03

ScaryBee написав:
  mephala написав:ответом на ваш вопрос будет другой вопрос - а в какой валюте заключаются все внешторговские договора?

так я вас спрашивал :lol:

ЗЫ
а вообще мне интересно - все те кто так рассказывает как все нужно считать в грн они и сидят в грн? уже прикупили ОВДП в грн на все что бы считать доход в грн?
Востаннє редагувалось mephala в Сер 05 кві, 2023 11:05, всього редагувалось 1 раз.
mephala

Подякував: 333 раз.
Подякували: 1024 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 05 кві, 2023 11:05

mephala написав:
  ScaryBee написав:

так я вас спрашивал :lol:

Добре, надам вам відповідь, щоб ви не зависли:
Доля доллара США в международных расчетах в январе 2023 года составила 40,12%, снизившись на 1,77 процентного пункта (в декабре 2022 года - 41,89%), это минимальное значение этого показателя за прошедший год, следует из данных международной системы SWIFT.

Доллар США продолжает занимать лидирующее место в рейтинге самых популярных валют для международных расчетов. По данным международной системы, на втором месте в январе 2023 года оказался евро, замыкает тройку лидеров британский фунт. В пятерку также вошли японская иена и китайский юань. В январе 2023 года по сравнению с декабрем доля евро выросла с 36,34% до 37,88%, фунта - с 6,08% до 6,57% и иены - с 2,88% до 3,15%. В то же время доля юаня сократилась с 2,15% до 1,91%.
ScaryBee

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 05 кві, 2023 11:06

ScaryBee
вообще то я имел ввиду нашу страну а не планету. или это так не понятно?
зачем мне внешторговские договора Занзибара или еще кого.
мы же вроде обсуждаем Украину а не то как космические корабли бороздят дальний космос...
mephala

Подякував: 333 раз.
Подякували: 1024 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 05 кві, 2023 11:09

SherLock
Подытожим.
"Конверты обмануты, ничего не заработали, а возможно и вовсе в минусе".
Почему? - потому что в моменте, когда вкладчику карусель стала не выгодна, укрепилась гривна и ТС посчитал по своему усмотрению, что надо фиксировать все в гривне - по месту траты средств, хотя почему надо быть именно в этом месте или тратить только здесь, не понятно, но очень интересно, впрочем как и то, что курс может измениться и автоматически видимо произойдет перерасчет "обмана" конвертов, но главное, что у него сошлось...
А если допустим зафиксировать в крипте, то что тогда, один день конверты обмануты и принесли мега убыток, а другой - уже не обмануты и принесли мега прибыль?

И не важно, что во время боевых действий курс может измениться в считанные секунды. И все равно, что за 25 лет гривна не раз обесценивалась. И конечно же не волнует, что война может обесценить нац. валюту еще.

Считать для себя можно в любом эквиваленте, хоть в тугриках, хоть в Машках, это как минимум не запрещено, но более правильно было бы использовать, мировое мерило - дол США (это грубо говоря, можно и др. валюты, золото и тд, но речь сеичас не об этом). И как бы там не было, возможность пересчитывать по своему усмотрению/желанию не делает правильным утверждение, что кто-либо кем-либо априори обманут, при этом ничего не заработано (в нашем случае - конверты).
И если бы не было зацикливания на 200$, как раз таки у ТС, то возможно у него получилось бы прочесть и понять то, что большинство так пытается донести...
FinTech

Подякував: 4 раз.
Подякували: 202 раз.

Профіль

26
Повідомлення Додано: Сер 05 кві, 2023 11:10

reef написав:
  ScaryBee написав:Прибуток рахується в тій валюті, у якій в тебе доходи (і витрати).

Ваша помилка лежить на поверхні - А чому Ви самі рахуєте у гривнях?

а чому б і ні?
навіщо мені в шекелях рахувати?
ScaryBee

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 05 кві, 2023 11:14

mephala написав:ScaryBee
вообще то я имел ввиду нашу страну а не планету. или это так не понятно?
зачем мне внешторговские договора Занзибара или еще кого.
мы же вроде обсуждаем Украину а не то как космические корабли бороздят дальний космос...

то я поки не бачу документального підтвердження від вас, що ви там мали на увазі?
ScaryBee

Профіль

#<1 ... 7677787980 ... 685>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор