|
Таскомбанк |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Народний рейтинг банків, що діють в Україні, на форумі Finance.UA. Відгуки клієнтів щодо роботи українських банків та рівня обслуговування в них. Вислови свою думку про якість обслуговування в банку
Додано: П'ят 28 кві, 2023 18:25
Піонер, що загаситься в неділю, має шанс заробити кілька гривень, якщо не повезе, то влетить на кілька сотень. Я вже сьогодні загасився
-
Boundless
-
-
- Подякував: 89 раз.
- Подякували: 147 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 28 кві, 2023 21:04
Alien написав:Amethyst ну а як проводять по опердню у вихідний моня, абанка, Пумба, бегемот.... Звичайно у реальному опердню все проводиться понеділком. А виписку малюють не по опердню а по блоку "картки" - які мають свій власний під-опердень. Дуже схоже на те що до цієї когорти приєдналась і Тася. Адже по суті опердень це лише по для коригування балансу за робочий день.
З СЕП4 банки кожного дня почали відкривати опердень в т.ч. на вихідних. Так що тепер здається в банках не облік змінився на "по даті виконання операцій", а просто вихідних більше немає.
-
Aps
-
-
- Подякував: 81 раз.
- Подякували: 433 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 28 кві, 2023 21:25
Aps я думаю ви помиляєтесь. Справа в тому що опердень як проміжок часу за який банк має сформувати баланс. Банки щоденні баланси надають НБУ лише за робочі дні. Звітность за вихідні дні не передбачена. Отже баланси за вихідні дні банки не формують, НБУ не звітують і нові операційні дні у суботу чи неділю не відкривають. А усі операції які банки здійснюють з моменту закінчення попереднього операційного дня до початку нового вони проводять наступним днем. У випадку з вихідними - усі операції за суботу та неділю показуються по балансу за понеділок
-
Alien
-
-
- Подякував: 72 раз.
- Подякували: 721 раз.
-
-
Профіль
-
-
3
Додано: П'ят 28 кві, 2023 21:45
Alien написав:Aps я думаю ви помиляєтесь. Справа в тому що опердень як проміжок часу за який банк має сформувати баланс. Банки щоденні баланси надають НБУ лише за робочі дні. Звітность за вихідні дні не передбачена. Отже баланси за вихідні дні банки не формують, НБУ не звітують і нові операційні дні у суботу чи неділю не відкривають. А усі операції які банки здійснюють з моменту закінчення попереднього операційного дня до початку нового вони проводять наступним днем. У випадку з вихідними - усі операції за суботу та неділю показуються по балансу за понеділок
Читав що НБУ забов'язав банки вхідні платежі по СЕП4 приймати та обліковувати днем здійснення операції. Тому вони вимушені так працювати.
-
Aps
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 28 кві, 2023 21:52
Alien, ну весело ж. А я казав 
-
Amethyst
-
- Фінансовий гуру Finance.ua
-
- Подякував: 508 раз.
- Подякували: 1312 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
1
1
10
Додано: П'ят 28 кві, 2023 21:53
Aps написав: Alien написав:Aps я думаю ви помиляєтесь. Справа в тому що опердень як проміжок часу за який банк має сформувати баланс. Банки щоденні баланси надають НБУ лише за робочі дні. Звітность за вихідні дні не передбачена. Отже баланси за вихідні дні банки не формують, НБУ не звітують і нові операційні дні у суботу чи неділю не відкривають. А усі операції які банки здійснюють з моменту закінчення попереднього операційного дня до початку нового вони проводять наступним днем. У випадку з вихідними - усі операції за суботу та неділю показуються по балансу за понеділок
Читав що НБУ забов'язав банки вхідні платежі по СЕП4 приймати та обліковувати днем здійснення операції. Тому вони вимушені так працювати.
Сьогодні в акорді щось таке мені теж розповідали
-
ukr0014959
-
-
- Подякував: 18 раз.
- Подякували: 23 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: П'ят 28 кві, 2023 22:28
Aps написав:Читав що НБУ забов'язав банки вхідні платежі по СЕП4 приймати та обліковувати днем здійснення операції. Тому вони вимушені так працювати.
Думаю там мова була про інше - банки мають працювати в СЕП 24/7 - тобто налаштувати у цьому режимі прийом та оброблення вхідних та вихідних файлів про зарахування та списання коштів по коррахунку банку в НБУ. Саме це для НБУ важливо бо має відношення до його (НБУ) роботи. Що стосується власне опердня банку та окремих його (опердня) блоків - включаючи обслуговування клієнтських рахунків - то регламент їх роботи визначається обліковою політикою банку. Наразі є банки на рахунки яких якщо зробити платіж по IBAN з умовного Моні чи Сені у вихідні - то клієнт побачить зараховані кошти лише у понеділок. Хоча на коррахунок банку вони дійсно зарахувались у вихідний і банк НБУ про це відповідне підтвердження надав
-
Alien
-
-
- Подякував: 72 раз.
- Подякували: 721 раз.
-
-
Профіль
-
-
3
Додано: П'ят 28 кві, 2023 22:47
Alien написав: Наразі є банки на рахунки яких якщо зробити платіж по IBAN з умовного Моні чи Сені у вихідні - то клієнт побачить зараховані кошти лише у понеділок. Хоча на коррахунок банку вони дійсно зарахувались у вихідний і банк НБУ про це відповідне підтвердження надав
Що це за банки? І як вони обліковують у себе ті гроші якщо клієнтам їх не зараховують? Та головне навіщо банку це роботи коли він НБУ підтвердив надходження?
-
Aps
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: П'ят 28 кві, 2023 22:49
Aps написав:Alien написав: Наразі є банки на рахунки яких якщо зробити платіж по IBAN з умовного Моні чи Сені у вихідні - то клієнт побачить зараховані кошти лише у понеділок. Хоча на коррахунок банку вони дійсно зарахувались у вихідний і банк НБУ про це відповідне підтвердження надав
Що це за банки? І як вони обліковують у себе ті гроші якщо клієнтам їх не зараховують?
На коррахунку гроші є (прийшли), а далі вони до ранку понеділка не розподілені по клієнтам. Делофффто. От Восток, наприклад, так зараз робить.
-
Amethyst
-
- Фінансовий гуру Finance.ua
-
- Подякував: 508 раз.
- Подякували: 1312 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
1
1
10
Додано: П'ят 28 кві, 2023 23:01
Amethyst написав: Aps написав:Alien написав: На коррахунку гроші є (прийшли), а далі вони до ранку понеділка не розподілені по клієнтам. Делофффто. От Восток, наприклад, так зараз робить.
Для того щоб банк збільшив залишок коррахунку по дебету він повинен поставити якийсь рахунок по кредиту. Зазвичай там клієнтський рахунок. Він може дійсно якійсь транзитний використовувати, але при впровадженні ІБАНу банки почали працювати напряму навіть по картковим рахункам.
-
Aps
-
-
-
-
Профіль
-
-
|