Еміграція, заробітчанство

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 654655656657658 ... 3433>
Сообщение Добавлено: Вс 07 май, 2023 10:13

Shaman писал(а):ви далеко наперед забігли. в Україну вже безпечно повертатись - особливо на Донбас? війна скінчилась? тому, якщо діти залишаються за кордоном - є причина.

На курсах є жінка, яка тут з онукою, бо онука сподівається поступити тут в уні. Онука вже рік, як закінчила українську школу( в 16,5 років виходить) і вже більше року в Німеччині - до рівня В1 в німецькій мові навіть ще не підійшла. Бабуся, типу ридає, бо їй тут все не подобається, але в Україну не їде, бо онука хоче тут в уні поступати. На мої аргументи, що в Україні можна теж вивчити мову( звісно, що мовна практика буде гірша) і потім приїхати і поступити не реагує. Вони з Черкас. Звісно, що там теж небезпечно, але ж під час небезпеки є бомбосховища. Бабуся 59 років за 10 місяців на курсах німецької навіть читати не навчилась я вже не кажу про елементарне розуміння, або привітання/ про себе розповісти.
Wisznia2021

С нами с: 24.01.22
Благодарил (а): 1 раз.

Сообщение Добавлено: Вс 07 май, 2023 10:14

Wisznia2021 писал(а):А от в Німеччині всі діти повинні відвідувати школу. І тут буде проблема і вже є.
проясните, это местные законы?
Wirująświatła

С нами с: 06.04.16
Благодарил (а): 2538 раз.

2
3
Сообщение Добавлено: Вс 07 май, 2023 10:21

Wisznia2021 писал(а):1000% а с уходом детей в мир интернета проблема только растет
говорю не по наслышке, работал немного в частной школе в Киеве. У 80% детей в той школе проблемы с адаптацией, у 50% с освоением материала. С каждым работает тьютор, но то ли их уровень слабый (студенты), то ли дети запущенные, печальная картинка. Спасают только развивающие комп. игры. А к настольным, активным играм и общению интереса нет. При этом дети адекватные, не агрессивные, не умственно отсталые.
Последний раз редактировалось Wirująświatła Вс 07 май, 2023 10:21, всего редактировалось 1 раз.
Wirująświatła

2
3
Сообщение Добавлено: Вс 07 май, 2023 10:21

Wisznia2021 писал(а):
  Shaman писал(а):ви далеко наперед забігли. в Україну вже безпечно повертатись - особливо на Донбас? війна скінчилась? тому, якщо діти залишаються за кордоном - є причина.

На курсах є жінка, яка тут з онукою, бо онука сподівається поступити тут в уні. Онука вже рік, як закінчила українську школу( в 16,5 років виходить) і вже більше року в Німеччині - до рівня В1 в німецькій мові навіть ще не підійшла. Бабуся, типу ридає, бо їй тут все не подобається, але в Україну не їде, бо онука хоче тут в уні поступати. На мої аргументи, що в Україні можна теж вивчити мову( звісно, що мовна практика буде гірша) і потім приїхати і поступити не реагує. Вони з Черкас. Звісно, що там теж небезпечно, але ж під час небезпеки є бомбосховища. Бабуся 59 років за 10 місяців на курсах німецької навіть читати не навчилась я вже не кажу про елементарне розуміння, або привітання/ про себе розповісти.

є ситуації навпаки - Харків, дружина з донькою рвуться назад, проти лише батько, який у Харкові. за знаннями дівчина могла б поступити до ВНЗ, але теж здається проблема з мовою.

якщо за рік навчання немає В1, то як планує вчитися? в Німеччині, наскільки знаю проблем з відрахуванням немає, дуже багато після 1 курсу на вихід.

доки німецька влада платить допомогу гадаю можна не повертатися. хоча ті випадки 50+, які я знаю, - ніхто навіть не намагається адаптуватися
Shaman

С нами с: 29.09.19
Благодарил (а): 846 раз.

2
4
5
Сообщение Добавлено: Вс 07 май, 2023 10:22

Wisznia2021 писал(а):

Зараз багато людей хочуть скористатись з нагоди та отримати європейську вищу освіту, навіть не усвідомлюючи, що за цим стоїть, які подальші перспективи. Типу на сімейній раді прийняли рішення - німецькому диплому бути! і вперед)
Нормально заходить переважно тим, хто ще до війни готував свою дитину до вступу за кордоном.
В іншому випадку - стрес для дітей, дискомфорт для батьків.
А є в полі зору і талановиті діти, що живуть в Європі, а вчаться в Могилянці онлайн, наприклад. І не дивляться в сторону європейських вишів. …поки що.
Последний раз редактировалось gonchik74 Вс 07 май, 2023 10:25, всего редактировалось 1 раз.
gonchik74

С нами с: 28.01.15
Благодарил (а): 15 раз.

Сообщение Добавлено: Вс 07 май, 2023 10:23

Shaman писал(а):хоча ті випадки 50+, які я знаю, - ніхто навіть не намагається адаптуватися
в возрасте 30+ это очень тяжело, а детям по разному. Одним заходит другая культурная среда, другим нет. Мораль польский немецкий английский учить с 6 лет. На случай, если понадобится "адаптация", хотя бы база будет.
Последний раз редактировалось Wirująświatła Вс 07 май, 2023 10:38, всего редактировалось 2 раз(а).
Wirująświatła

2
3
Сообщение Добавлено: Вс 07 май, 2023 10:24

vitaliian писал(а):
  Wisznia2021 писал(а):1000% а с уходом детей в мир интернета проблема только растет
говорю не по наслышке, работал немного в частной школе в Киеве. У 80% детей в той школе проблемы с адаптацией, у 50% с освоением материала. С каждым работает тьютор, но то ли их уровень слабый (студенты), то ли дети запущенные, печальная картинка. Спасают только развивающие комп. игры. А к настольным, активным играм и общению интереса нет. При этом дети адекватные, не агрессивные, не умственно отсталые.

інет, це вже нова реальність. тому єдиний варіант - шукати нові форми навчання. навпаки не вийде.

до речі, всі наші поважні серйори ІТ добре соціально адаптовані? не певен :D
Shaman

2
4
5
Сообщение Добавлено: Вс 07 май, 2023 10:25

Re: Еміграція, заробітчанство

vitaliian писал(а):
  Wisznia2021 писал(а):А от в Німеччині всі діти повинні відвідувати школу. І тут буде проблема і вже є.
проясните, это местные законы?
Так
Faceless
Модератор

С нами с: 24.01.12
Благодарил (а): 1511 раз.

4
9
3
Сообщение Добавлено: Вс 07 май, 2023 10:27

Shaman писал(а):до речі, всі наші поважні серйори ІТ добре соціально адаптовані? не певен
есть такая зависимость, чем больше времени ребенок проводил в компе/смартфоне, тем хуже он адаптирован. Контент оттуда льется специфичный, лунтики, шмунтики. Ярко красиво, а пользы - ноль. Потом друг с другом или молчат или дерутся.
Последний раз редактировалось Wirująświatła Вс 07 май, 2023 10:32, всего редактировалось 2 раз(а).
Wirująświatła

2
3
Сообщение Добавлено: Вс 07 май, 2023 10:27

vitaliian писал(а):
  Shaman писал(а):хоча ті випадки 50+, які я знаю, - ніхто навіть не намагається адаптуватися
в возрасте 30+ это очень тяжело,

є декілька прикладів, коли перспективи є - з цікавістю спостерігаю. але їх значно менше. й до того, деяких взагалі нічого не тримає в країни - тут навіть варіантів немає

головне, як я бачу - як зайде мова.

але як вгадати, яка мова наперед потрібна? :D
більшість якось володіє англійською - а в Європі, як виявилося це не дуже допомагає
Shaman

2
4
5
  #<1 ... 654655656657658 ... 3433>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 1
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор
Топ
ответов
Топ
пользователей
реклама
Реклама