|
Еміграція, заробітчанство |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Нед 07 тра, 2023 11:13
Shaman написав:ви далеко наперед забігли. в Україну вже безпечно повертатись - особливо на Донбас? війна скінчилась? тому, якщо діти залишаються за кордоном - є причина.
На курсах є жінка, яка тут з онукою, бо онука сподівається поступити тут в уні. Онука вже рік, як закінчила українську школу( в 16,5 років виходить) і вже більше року в Німеччині - до рівня В1 в німецькій мові навіть ще не підійшла. Бабуся, типу ридає, бо їй тут все не подобається, але в Україну не їде, бо онука хоче тут в уні поступати. На мої аргументи, що в Україні можна теж вивчити мову( звісно, що мовна практика буде гірша) і потім приїхати і поступити не реагує. Вони з Черкас. Звісно, що там теж небезпечно, але ж під час небезпеки є бомбосховища. Бабуся 59 років за 10 місяців на курсах німецької навіть читати не навчилась я вже не кажу про елементарне розуміння, або привітання/ про себе розповісти.
-
Wisznia2021
-
-
- Подякував: 1 раз.
- Подякували: 51 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 07 тра, 2023 11:14
Wisznia2021 написав:А от в Німеччині всі діти повинні відвідувати школу. І тут буде проблема і вже є.
проясните, это местные законы?
-
Wirująświatła
-
-
- Подякував: 2522 раз.
- Подякували: 3503 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
3
Додано: Нед 07 тра, 2023 11:21
Wisznia2021 написав:1000% а с уходом детей в мир интернета проблема только растет
говорю не по наслышке, работал немного в частной школе в Киеве. У 80% детей в той школе проблемы с адаптацией, у 50% с освоением материала. С каждым работает тьютор, но то ли их уровень слабый (студенты), то ли дети запущенные, печальная картинка. Спасают только развивающие комп. игры. А к настольным, активным играм и общению интереса нет. При этом дети адекватные, не агрессивные, не умственно отсталые.
Востаннє редагувалось Wirująświatła в Нед 07 тра, 2023 11:21, всього редагувалось 1 раз.
-
Wirująświatła
-
-
-
-
Профіль
-
-
2
3
Додано: Нед 07 тра, 2023 11:21
Wisznia2021 написав: Shaman написав:ви далеко наперед забігли. в Україну вже безпечно повертатись - особливо на Донбас? війна скінчилась? тому, якщо діти залишаються за кордоном - є причина.
На курсах є жінка, яка тут з онукою, бо онука сподівається поступити тут в уні. Онука вже рік, як закінчила українську школу( в 16,5 років виходить) і вже більше року в Німеччині - до рівня В1 в німецькій мові навіть ще не підійшла. Бабуся, типу ридає, бо їй тут все не подобається, але в Україну не їде, бо онука хоче тут в уні поступати. На мої аргументи, що в Україні можна теж вивчити мову( звісно, що мовна практика буде гірша) і потім приїхати і поступити не реагує. Вони з Черкас. Звісно, що там теж небезпечно, але ж під час небезпеки є бомбосховища. Бабуся 59 років за 10 місяців на курсах німецької навіть читати не навчилась я вже не кажу про елементарне розуміння, або привітання/ про себе розповісти.
є ситуації навпаки - Харків, дружина з донькою рвуться назад, проти лише батько, який у Харкові. за знаннями дівчина могла б поступити до ВНЗ, але теж здається проблема з мовою. якщо за рік навчання немає В1, то як планує вчитися? в Німеччині, наскільки знаю проблем з відрахуванням немає, дуже багато після 1 курсу на вихід. доки німецька влада платить допомогу гадаю можна не повертатися. хоча ті випадки 50+, які я знаю, - ніхто навіть не намагається адаптуватися
-
Shaman
-
-
- Подякував: 770 раз.
- Подякували: 1631 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: Нед 07 тра, 2023 11:22
Wisznia2021 написав: Shaman написав:ви далеко наперед забігли. в Україну вже безпечно повертатись - особливо на Донбас? війна скінчилась? тому, якщо діти залишаються за кордоном - є причина.
Зараз багато людей хочуть скористатись з нагоди та отримати європейську вищу освіту, навіть не усвідомлюючи, що за цим стоїть, які подальші перспективи. Типу на сімейній раді прийняли рішення - німецькому диплому бути! і вперед) Нормально заходить переважно тим, хто ще до війни готував свою дитину до вступу за кордоном. В іншому випадку - стрес для дітей, дискомфорт для батьків. А є в полі зору і талановиті діти, що живуть в Європі, а вчаться в Могилянці онлайн, наприклад. І не дивляться в сторону європейських вишів. …поки що.
Востаннє редагувалось gonchik74 в Нед 07 тра, 2023 11:25, всього редагувалось 1 раз.
-
gonchik74
-
-
- Подякував: 15 раз.
- Подякували: 163 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Нед 07 тра, 2023 11:23
Shaman написав:хоча ті випадки 50+, які я знаю, - ніхто навіть не намагається адаптуватися
в возрасте 30+ это очень тяжело, а детям по разному. Одним заходит другая культурная среда, другим нет. Мораль польский немецкий английский учить с 6 лет. На случай, если понадобится "адаптация", хотя бы база будет.
Востаннє редагувалось Wirująświatła в Нед 07 тра, 2023 11:38, всього редагувалось 2 разів.
-
Wirująświatła
-
-
-
-
Профіль
-
-
2
3
Додано: Нед 07 тра, 2023 11:24
vitaliian написав: Wisznia2021 написав:1000% а с уходом детей в мир интернета проблема только растет
говорю не по наслышке, работал немного в частной школе в Киеве. У 80% детей в той школе проблемы с адаптацией, у 50% с освоением материала. С каждым работает тьютор, но то ли их уровень слабый (студенты), то ли дети запущенные, печальная картинка. Спасают только развивающие комп. игры. А к настольным, активным играм и общению интереса нет. При этом дети адекватные, не агрессивные, не умственно отсталые.
інет, це вже нова реальність. тому єдиний варіант - шукати нові форми навчання. навпаки не вийде. до речі, всі наші поважні серйори ІТ добре соціально адаптовані? не певен 
-
Shaman
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: Нед 07 тра, 2023 11:25
vitaliian написав: Wisznia2021 написав:А от в Німеччині всі діти повинні відвідувати школу. І тут буде проблема і вже є.
проясните, это местные законы?
Так
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1494 раз.
- Подякували: 8229 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Нед 07 тра, 2023 11:27
Shaman написав:до речі, всі наші поважні серйори ІТ добре соціально адаптовані? не певен
есть такая зависимость, чем больше времени ребенок проводил в компе/смартфоне, тем хуже он адаптирован. Контент оттуда льется специфичный, лунтики, шмунтики. Ярко красиво, а пользы - ноль. Потом друг с другом или молчат или дерутся.
Востаннє редагувалось Wirująświatła в Нед 07 тра, 2023 11:32, всього редагувалось 2 разів.
-
Wirująświatła
-
-
-
-
Профіль
-
-
2
3
Додано: Нед 07 тра, 2023 11:27
vitaliian написав: Shaman написав:хоча ті випадки 50+, які я знаю, - ніхто навіть не намагається адаптуватися
в возрасте 30+ это очень тяжело,
є декілька прикладів, коли перспективи є - з цікавістю спостерігаю. але їх значно менше. й до того, деяких взагалі нічого не тримає в країни - тут навіть варіантів немає головне, як я бачу - як зайде мова. але як вгадати, яка мова наперед потрібна? більшість якось володіє англійською - а в Європі, як виявилося це не дуже допомагає
-
Shaman
-
-
-
-
Профіль
-
-
1