Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 654655656657658 ... 2898>
Повідомлення Додано: Нед 07 тра, 2023 11:13

Shaman написав:ви далеко наперед забігли. в Україну вже безпечно повертатись - особливо на Донбас? війна скінчилась? тому, якщо діти залишаються за кордоном - є причина.

На курсах є жінка, яка тут з онукою, бо онука сподівається поступити тут в уні. Онука вже рік, як закінчила українську школу( в 16,5 років виходить) і вже більше року в Німеччині - до рівня В1 в німецькій мові навіть ще не підійшла. Бабуся, типу ридає, бо їй тут все не подобається, але в Україну не їде, бо онука хоче тут в уні поступати. На мої аргументи, що в Україні можна теж вивчити мову( звісно, що мовна практика буде гірша) і потім приїхати і поступити не реагує. Вони з Черкас. Звісно, що там теж небезпечно, але ж під час небезпеки є бомбосховища. Бабуся 59 років за 10 місяців на курсах німецької навіть читати не навчилась я вже не кажу про елементарне розуміння, або привітання/ про себе розповісти.
Wisznia2021

Подякував: 1 раз.
Подякували: 51 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 07 тра, 2023 11:14

Wisznia2021 написав:А от в Німеччині всі діти повинні відвідувати школу. І тут буде проблема і вже є.
проясните, это местные законы?
Wirująświatła

Подякував: 2522 раз.
Подякували: 3503 раз.

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Нед 07 тра, 2023 11:21

Wisznia2021 написав:1000% а с уходом детей в мир интернета проблема только растет
говорю не по наслышке, работал немного в частной школе в Киеве. У 80% детей в той школе проблемы с адаптацией, у 50% с освоением материала. С каждым работает тьютор, но то ли их уровень слабый (студенты), то ли дети запущенные, печальная картинка. Спасают только развивающие комп. игры. А к настольным, активным играм и общению интереса нет. При этом дети адекватные, не агрессивные, не умственно отсталые.
Востаннє редагувалось Wirująświatła в Нед 07 тра, 2023 11:21, всього редагувалось 1 раз.
Wirująświatła

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Нед 07 тра, 2023 11:21

Wisznia2021 написав:
  Shaman написав:ви далеко наперед забігли. в Україну вже безпечно повертатись - особливо на Донбас? війна скінчилась? тому, якщо діти залишаються за кордоном - є причина.

На курсах є жінка, яка тут з онукою, бо онука сподівається поступити тут в уні. Онука вже рік, як закінчила українську школу( в 16,5 років виходить) і вже більше року в Німеччині - до рівня В1 в німецькій мові навіть ще не підійшла. Бабуся, типу ридає, бо їй тут все не подобається, але в Україну не їде, бо онука хоче тут в уні поступати. На мої аргументи, що в Україні можна теж вивчити мову( звісно, що мовна практика буде гірша) і потім приїхати і поступити не реагує. Вони з Черкас. Звісно, що там теж небезпечно, але ж під час небезпеки є бомбосховища. Бабуся 59 років за 10 місяців на курсах німецької навіть читати не навчилась я вже не кажу про елементарне розуміння, або привітання/ про себе розповісти.

є ситуації навпаки - Харків, дружина з донькою рвуться назад, проти лише батько, який у Харкові. за знаннями дівчина могла б поступити до ВНЗ, але теж здається проблема з мовою.

якщо за рік навчання немає В1, то як планує вчитися? в Німеччині, наскільки знаю проблем з відрахуванням немає, дуже багато після 1 курсу на вихід.

доки німецька влада платить допомогу гадаю можна не повертатися. хоча ті випадки 50+, які я знаю, - ніхто навіть не намагається адаптуватися
Shaman

Подякував: 770 раз.
Подякували: 1631 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Нед 07 тра, 2023 11:22

Wisznia2021 написав:

Зараз багато людей хочуть скористатись з нагоди та отримати європейську вищу освіту, навіть не усвідомлюючи, що за цим стоїть, які подальші перспективи. Типу на сімейній раді прийняли рішення - німецькому диплому бути! і вперед)
Нормально заходить переважно тим, хто ще до війни готував свою дитину до вступу за кордоном.
В іншому випадку - стрес для дітей, дискомфорт для батьків.
А є в полі зору і талановиті діти, що живуть в Європі, а вчаться в Могилянці онлайн, наприклад. І не дивляться в сторону європейських вишів. …поки що.
Востаннє редагувалось gonchik74 в Нед 07 тра, 2023 11:25, всього редагувалось 1 раз.
gonchik74

Подякував: 15 раз.
Подякували: 163 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 07 тра, 2023 11:23

Shaman написав:хоча ті випадки 50+, які я знаю, - ніхто навіть не намагається адаптуватися
в возрасте 30+ это очень тяжело, а детям по разному. Одним заходит другая культурная среда, другим нет. Мораль польский немецкий английский учить с 6 лет. На случай, если понадобится "адаптация", хотя бы база будет.
Востаннє редагувалось Wirująświatła в Нед 07 тра, 2023 11:38, всього редагувалось 2 разів.
Wirująświatła

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Нед 07 тра, 2023 11:24

vitaliian написав:
  Wisznia2021 написав:1000% а с уходом детей в мир интернета проблема только растет
говорю не по наслышке, работал немного в частной школе в Киеве. У 80% детей в той школе проблемы с адаптацией, у 50% с освоением материала. С каждым работает тьютор, но то ли их уровень слабый (студенты), то ли дети запущенные, печальная картинка. Спасают только развивающие комп. игры. А к настольным, активным играм и общению интереса нет. При этом дети адекватные, не агрессивные, не умственно отсталые.

інет, це вже нова реальність. тому єдиний варіант - шукати нові форми навчання. навпаки не вийде.

до речі, всі наші поважні серйори ІТ добре соціально адаптовані? не певен :D
Shaman

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Нед 07 тра, 2023 11:25

Re: Еміграція, заробітчанство

vitaliian написав:
  Wisznia2021 написав:А от в Німеччині всі діти повинні відвідувати школу. І тут буде проблема і вже є.
проясните, это местные законы?
Так
Faceless
Модератор

Подякував: 1494 раз.
Подякували: 8229 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Нед 07 тра, 2023 11:27

Shaman написав:до речі, всі наші поважні серйори ІТ добре соціально адаптовані? не певен
есть такая зависимость, чем больше времени ребенок проводил в компе/смартфоне, тем хуже он адаптирован. Контент оттуда льется специфичный, лунтики, шмунтики. Ярко красиво, а пользы - ноль. Потом друг с другом или молчат или дерутся.
Востаннє редагувалось Wirująświatła в Нед 07 тра, 2023 11:32, всього редагувалось 2 разів.
Wirująświatła

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Нед 07 тра, 2023 11:27

vitaliian написав:
  Shaman написав:хоча ті випадки 50+, які я знаю, - ніхто навіть не намагається адаптуватися
в возрасте 30+ это очень тяжело,

є декілька прикладів, коли перспективи є - з цікавістю спостерігаю. але їх значно менше. й до того, деяких взагалі нічого не тримає в країни - тут навіть варіантів немає

головне, як я бачу - як зайде мова.

але як вгадати, яка мова наперед потрібна? :D
більшість якось володіє англійською - а в Європі, як виявилося це не дуже допомагає
Shaman

Профіль

1
3
5
  #<1 ... 654655656657658 ... 2898>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти