Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 41634164416541664167 ... 14651>
Повідомлення Додано: П'ят 19 тра, 2023 14:18

fox767676 написав:
Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що альянс згоден з тим, що Україна може приєднатися до НАТО, коли буде укладена мирна угода. Наскільки це приємне відчуття, але воно повертає час назад. Прийти до перемир'я та стабільності між Україною та Росією без членства в НАТО не вийде.

Я про це говорив ще рік тому і говорив неодноразово. Для мене це було "очевидно" ще рік тому, хоч прямо озвучили це тільки зараз.
Хоч зі мною сперечались, нажаль для багатьох людей на форумі очевидне зовсім не очевидне.
Востаннє редагувалось andrijk777 в П'ят 19 тра, 2023 16:17, всього редагувалось 1 раз.
andrijk777

Подякував: 190 раз.
Подякували: 286 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 19 тра, 2023 14:26

andrijk777 написав:
  fox767676 написав:
Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що альянс згоден з тим, що Україна може приєднатися до НАТО, коли буде укладена мирна угода. Наскільки це приємне відчуття, але воно повертає час назад. Прийти до перемир'я та стабільності між Україною та Росією без членства в НАТО не вийде.

Як про це говорив ще рік тому і говорив неодноразово. Для мене це було "очевидно" ще рік тому, хоч прямо озвучили це тільки зараз.
Хоч зі мною сперечались, нажаль для багатьох людей на форумі очевидне зовсім не очевидне.

Так, з'явилися ще одна тема для холіворів на рівні суспільства. Що первинне НАТО чи кордони 1991. Я вважаю що кордони 1991 не наблизять до миру та членства в НАТО, але поки що така точка зору піллається остракізму.
fox767676

Подякував: 395 раз.
Подякували: 178 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 19 тра, 2023 14:27

vitaliian написав:
  Zebra написав:Не потребовалось бы вычислительных датацентров, для тренировки сотен миллиардов, а может уже и триллионов нейронов на сотнях терабайтах информации
в изучении работы мозга подвижки есть, ИИ с работы мозга копируется. Для его дальнейшего совершенствования нужна обработка Биг дата. Про какую взаимосвязь вы говорите я не понял. Взаимовсязи между нейронами это опыт. Априори у него нет конечной точки, которую даже теоретически можно достигнуть. ИИ обходит биологические ограничения (деменция, старость, сметрь) сохраняя накопленный опыт в цифровом виде. Не нужно переоценивать возможности ИИ. Это всего лишь маштабированная имитация всех возможных моделей поведения человека. Пусть ИИ хоть одну серьёзную болезнь вылечит. Например рак. Тогда можно будет говорить о превосходстве.

Если кратно. Человечеству потребовались столетия, чтоб сформировать структурированную математику. А создание ИИ, которому скармливают тексты из интернета, потребовалось считанные месяцы, чтоб в общей массе сотен миллиардов параметров (коефициентов) которые перемножаются друг на друга и выдаются результат, сформировался математический аппарат. Но проблема в том, что выделить этот математический аппарат (как и другие вещи вроде физики) не представляется возможным, это чистая магия - поэтому для каждной новой модели ИИ приходится заново прозводить переобучение, вместо того, чтоб сразу закладывать основы. Но при вхождении в технологичную сингулярность, ИИ сам сможет выделить все что уже не способен сделать человек и самосовершенствоваться.
Zebra

Заблокований
Подякував: 1885 раз.
Подякували: 2675 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: П'ят 19 тра, 2023 14:53

fox767676 написав:
  andrijk777 написав:
  fox767676 написав:Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що альянс згоден з тим, що Україна може приєднатися до НАТО, коли буде укладена мирна угода. Наскільки це приємне відчуття, але воно повертає час назад. Прийти до перемир'я та стабільності між Україною та Росією без членства в НАТО не вийде.

Як про це говорив ще рік тому і говорив неодноразово. Для мене це було "очевидно" ще рік тому, хоч прямо озвучили це тільки зараз.

Так, з'явилися ще одна тема для холіворів на рівні суспільства. Що первинне НАТО чи кордони 1991. Я вважаю що кордони 1991 не наблизять до миру та членства в НАТО, але поки що така точка зору піллається остракізму.

Мир в обмін на НАТО і членство в ЄС.
Тільки в нас поки мотто "до останнього українця"
Ну вмирає останній українець виходячи на кордон 1991 і що далі?
flyman

Подякував: 1604 раз.
Подякували: 2849 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: П'ят 19 тра, 2023 15:34

Re: Напад росії і білорусі на Україну

Корейській сценарій виглядає не катастрофічним лише за умови незняття санкцій, щоб, врешті-решт дикі кацапські садисти думли про іжу, а не про продовження війни.
Інакше ми ніколи не повернемо окуповані території ...
maxprofit

Подякував: 1334 раз.
Подякували: 151 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 19 тра, 2023 15:58

maxprofit написав:Корейській сценарій виглядає не катастрофічним лише за умови незняття санкцій, щоб, врешті-решт дикі кацапські садисти думли про іжу, а не про продовження війни.
Інакше ми ніколи не повернемо окуповані території ...

Чесно кажучи більше всього хотілося-б побачити подальшу деградацію, гниття і перетворення росії в тумба-юмбу, гіршу за КНДР. І щоб всіх "рускіх" репресували і обмежували по повній програмі їхні-ж царі.
Проте є два але:
1) Нам конче треба вернути людей, яких ми втратили на початку вторгнення (на 23.02.2022р.) Кинути їх - це максимальний позор. Що ж до криму і донбасу: отримали те що хотіли - всі хто не хотів просто звалив і за 8 років давно влаштувався на новому місці.
2) Росія, що не зазнала поразки стане постійною загрозою для України і світу, значно гіршою за КНДР. Навіть попри самі жорсткі санкції (як ми бачимо, навіть в час гарячої війни вони їх обходять)

Тому результат, що задовільнить і нас і захід - або розвал росії (громадянська війна і логічне повернення криму й донбасу до України), або демократичний переворот в росії (в який я не вірю, але він буде зі схожими наслідками)
abvertaras

Подякував: 26 раз.
Подякували: 92 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 19 тра, 2023 16:27

Zebra написав:
  vitaliian написав:
  Zebra написав:Тот кто первый достигнет технологической сингулярности, тот и захватит весь мир.
маленький адольф тоже так думал. Только мир устроен сложнее. До сих пор мир не захватил никто. И никогда не захватит.

маленький адольф выгнал евреев, которые США создали атомную бомбу, и начал войну за несколько лет до реализации реактивной и турбореактивной тяги.

ИИ скоро на запрос - "сделай идеальную гиперзвуковую ракету" или "автономный идеальный танк" выдаст чертежи и программное обеспечение. Эта технология станет доступной для дяди сэма уже в ближайшие годы. Демократия обретет новое обличие. Разработчики ИИ не могут понять, как перемножение сотен миллиардов параметров друг на друга может приводить к этому результату, они просто иммитируют работу нейронов головного мозга, но как и где в облаке сотен миллиардов параметров формируется тот же математический аппарат, остается загадкой. Они таким образом создадут ИИ мощнее Энштейна, который откроет новые горизонты. Осталось немного.

"немного" це скільки? Для когось "немного" це 10 років, для когось 100 років.
І ви сильно переоцінюєте можливості і швидкість розвитку ШІ.

І ваше питання звучить прекрасно, але воно є абсолютно незрозумілим для ідеального ШІ. :D
"сделай идеальную гиперзвуковую ракету" - ви 100% одержите питання у відповідь - А що таке "ідеальна"?
Наприклад "побудуй мені ідеальний дім" - є незліченна кількість таких домів.
Хто вам сказав що "идеальна ракета" це не буде просто ядерна бомба наприклад на 100 Мт., яка вже є в наявності зі всіма "чертежами и программным обеспечением". Чим не ідеальна ракета?
Востаннє редагувалось andrijk777 в П'ят 19 тра, 2023 16:32, всього редагувалось 1 раз.
andrijk777

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 19 тра, 2023 16:31

abvertaras написав:Той ШІ, що активно розвивається сьогодні не здатен щось створити - він генерує колажі з даних, які в нього засунули. Тобто - тільки ті знання, які він сам вивчив поглинаючи інформацію.

Людина розвивається ТАК САМО!
Вона така само в дитинстві "отримує знання", а потім "генерує колажі з даних, отриманих раніше".

*просто сьогоднішній ШІ надто примітивний і вам здається що він "не здатний" до чогось там.
andrijk777

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 19 тра, 2023 16:40

fox767676 написав:Я вважаю що кордони 1991 не наблизять до миру та членства в НАТО, але поки що така точка зору піллається остракізму.

А я вважаю що наблизять. Причому сильно наблизять.
andrijk777

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 19 тра, 2023 16:42

Як зазначив в коментарі РБК-Україна заступник начальника ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький, уламки застосованих агресором ракет вказують, що вони тільки-но зійшли з конвеєра. Це боєприпаси, виготовлені в першому кварталі 2023 року.

"Вони щонайменше двічі на місяць завозять "Калібри" до окупованого Криму. Зараз росіяни в змозі виготовляти близько 25 "Калібрів" на місяць, Х-101 - 35 одиниць, "Кинжалів" - дві одиниці в місяць, балістичних ракет 9М723 до "Іскандер-М" - п'ять одиниць", - сказав він.
https://www.rbc.ua/rus/news/gur-rozpovi ... 82133.html

Тобто 67 ракет в місяць гарантовано зможуть запусти.
Шкода що немає чим нанести удари по носіям та заводам виробникам цих ракет.
Ukrainian

Подякував: 59 раз.
Подякували: 782 раз.

Профіль

1
  #<1 ... 41634164416541664167 ... 14651>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість