Інвестуємо в нерухомість закордоном

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 700701702703704 ... 1043>
Повідомлення Додано: Чет 25 тра, 2023 16:17

gonchik74 написав:У мене на районі оренда просіла. Думаю, що при таких цінах і кредитних ставках інвестиційний попит конкретно впаде. Так що побачим побачим)

Зараз вже менше будують. А тим, хто не розрахував свої сили з іпотекою, держава допомагає. Тож сильного падіння цін не очікую.
Gastarbaiter

Подякував: 701 раз.
Подякували: 611 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 25 тра, 2023 16:26

Gastarbaiter написав:
  gonchik74 написав:У мене на районі оренда просіла. Думаю, що при таких цінах і кредитних ставках інвестиційний попит конкретно впаде. Так що побачим побачим)

Зараз вже менше будують. А тим, хто не розрахував свої сили з іпотекою, держава допомагає. Тож сильного падіння цін не очікую.

Та в курсі я. Думаю, що навіть є щось типу картельної змови девелоперів.
gonchik74

Подякував: 15 раз.
Подякували: 159 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 25 тра, 2023 17:15

Пане Denik - не нервуйтеся так.
Зробіть простіше: спробуйте піти до сусіда та повчити його життю у власній квартирі. Потім можете в голос на вулиці висловити свою думку з приводу курсу гривня/долар. Послухаємо уважно.
Буде корисніше. А інші країни та інші народи якось і без вас розберуться.
Востаннє редагувалось akurt в Чет 25 тра, 2023 17:39, всього редагувалось 1 раз.
akurt

Подякував: 3978 раз.
Подякували: 1431 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: Чет 25 тра, 2023 17:35

gonchik74 написав:Та в курсі я. Думаю, що навіть є щось типу картельної змови девелоперів.

Це навряд. Просто вони будують на за кошти "інвесторів", а за запозичені/власні. А позичати під високі відсотки з сумнівною перспективою швидко все розпродати - таке собі. Простіше землю під бур'янами залишити на пару років.
Gastarbaiter

Подякував: 701 раз.
Подякували: 611 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 25 тра, 2023 17:47

Цікавий матеріал про особливості оренди нерухомості в Австрії.
Дії і орендодавця, і орендаря досить ретельно прописані...
На що я звернув увагу:
- положення про гарантію вартості (якщо нерухомість подорожчала, то повинна дорожчати і оренда - досить логічно...).
- порядок повідомлення про підвищення орендної плати.
- підвищення орендної плати після ремонту (так зробив мій приятель з квартирою в Ірландії: була плата 800 євро, він виконав невеликий ремонт - в тому числі з заміною бойлера на більш потужний та більший за місткістю - нова плата 850 євро).
https://iminproperty.com/ru/guide/the-c ... n-austria/
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: Чет 25 тра, 2023 19:28

Ще раз про "земельну ренту".
Нагадаю: це про те, чому мати 0,33 га землі в Карпатах - то краще, ніж мати 33 га на кордоні Донецької тa Дніпропетровської областей.

Фото з вікна того будинка, де я зараз живу, на нове будівництво:
- карколомний схил, який поріс хвойниками та секвойями;
- на відстані в 200 м - дорога в бік Highway та на відстані в 300-400 м - High School (дивують 5 (!) шкільних стадіонів. Через дорогу - "середня школа" і ще через дорогу - школа для молодших класів).
- на відстані в 200 м в інший бік - дуже пристойний супермаркет.
- ВСЕ БУДУЄТЬСЯ З ФАНЕРИ ТА БРУСА. Але зовні буде виглядати (за бажанням Замовника) як львівська кам"яниця.
- орієнтир ціни на продаж - 5 000 000$.
Зображення

P.S. Цікавий плакат на будівництві:
- робочі часи: з 8-00 до 18-00;
- час доставки матеріалів та обладнання: з 9-00 до 15-00;
- час, в який будівництво може бути "гучним" (noise-related work hours) з 8-00 до 17-00;
- будівництво не дозволено в суботу, неділю та святкові дні.
akurt

Профіль

4
Повідомлення Додано: П'ят 26 тра, 2023 20:14

Grand Touring написав:
  BIGor написав:Ну що сказати, дорожай. Цікаво, що можна хорошу вторинку з ремонтом купляти по ціні повітря. Один забудовник недавно зарядив 12800 зл/ м2 (2 800 уе!) за 1к по нашему (42 м2) на околиці з здачею 2 кв 2024.
Хоча в цьому районі є дешевші хати, але в менш презентабельних проектах.

Это "ресурсное проклятье". С толпой рабочей силы в Краков хлынули "инвесторы" (напр. Beee). Пока вы накапливаете нужную сумму, инвестор покупает, т.к. уже имеет сумму, знания и время. Выход - покупать там, где строительный рынок предложением очень быстро реагирует на спрос (напр. Испания) или стараться отойти от толпы работяг. "Ресурсное проклятье" сейчас ярко действеут в Канаде - наших резко понаехало столько туда, что финансовый результат у многих хуже чем в Украине до войны.

олені, олені, олені
небриті неголені ...
flyman

Подякував: 1602 раз.
Подякували: 2834 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: П'ят 26 тра, 2023 20:46

Grand Touring написав:
  BIGor написав:Ну що сказати, дорожай. Цікаво, що можна хорошу вторинку з ремонтом купляти по ціні повітря. Один забудовник недавно зарядив 12800 зл/ м2 (2 800 уе!) за 1к по нашему (42 м2) на околиці з здачею 2 кв 2024.

Это "ресурсное проклятье". С толпой рабочей силы в Краков хлынули "инвесторы" (напр. Beee). Пока вы накапливаете нужную сумму, инвестор покупает, т.к. уже имеет сумму, знания и время. Выход - покупать там, где строительный рынок предложением очень быстро реагирует на спрос (напр. Испания) или стараться отойти от толпы работяг. "Ресурсное проклятье" сейчас ярко действеут в Канаде - наших резко понаехало столько туда, что финансовый результат у многих хуже чем в Украине до войны.

А що з іспанським ринком не так? (окрім того що дуже дорога земля)
BIGor

Подякував: 1447 раз.
Подякували: 1852 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: П'ят 26 тра, 2023 22:07

BIGor написав:
  Grand Touring написав:

А що з іспанським ринком не так? (окрім того що дуже дорога земля)

Я чув, що за збирання опеньок в лісі іспанські єгеря/поліціянти виписують штраф, в єврах. В Німеччині подібне. Мені ще дід розказував (а він в Німеччині так був), що там, навіть, піти назбирати соснових/ялинкових шишок до грубки на розпал треба отримати спеціальний дозвіл. А німці в гості ходять із своїми бутербродами, і що своє не доїли, забирають в кульок і несуть додому.
Іспанький/німецьикий стид.
flyman

Подякував: 1602 раз.
Подякували: 2834 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Суб 27 тра, 2023 04:56

Вам, як мандрівнику по всьому світу: від Філіппін до Еквадору, розкажу, що гриби не можна збирати не тільки в названих країнах, а і в США, і в багатьох інших країнах світу.
Причина дуже проста: людина може отруїтися, а держава повинна лікувати.
Так що немає ні німецького, ні іспанського, ні іншого «стида». Є здоровий глузд, прагматизм, соціальна відповідальність та турбота держави.

P.S. Сміття після себе прибирають не тільки в Німеччині. Щось ви погано готуєтеся теоретично для можливості роботи в Еквадорі/Польщі/Албанії. Треба ретельно вивчати «матчастину».
akurt

Профіль

4
  #<1 ... 700701702703704 ... 1043>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість