|
Продуктові ринки і не тільки у валютному контексті |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Валютний ринок України. Курс валют: Євро, Долар, рубль. Обмін валют, прогноз курсу долара, євро, рубля, аналітика.
Додано: Пон 26 чер, 2023 17:25
Игорь Алексеевич написав: Shaman написав: Игорь Алексеевич написав: Удобно тем, кто имеет бизнес и р.счёт. Зачем мне куда то ходить и зюкать, когда зашли на счёт и далее оплаты через СЭП или карты. Финомен только рад, что идёт чистяком..
це ви бачите бізнес на рівні ФОП, шановний. на більш великих фірмах трохи по іншому
Правильно на ФОПЕ. У юриков по др. Но и там люди не ходят с пачками денег за товарами... Тема ведь не как отмыть, а как не ходить с налом...
не ходять - бо пачки надто великі 
-
Shaman
-
-
- Подякував: 769 раз.
- Подякували: 1628 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: Пон 26 чер, 2023 17:42
Игорь Алексеевич написав: sens написав:Майже всі так працюють,окрім пенсіонерів та інвалідів.
На днях повёл знакомую в банк. Попросила помочь с оформлением депозита. Говорит боюсь одна, т.к. последний раз была в банке совка. Зато ходит постоянно в клуб для пенсионеров. А там их учат быть тупыми и вообще не рассказывают про современные финансовые возможности жизни. У них песни, стихи, вышивание, дни именинников. Но нет обучения работы с комп., смартами.... Вторая группа пенсионеров - это дачники, которые постоянно проводят время на даче и постоянно жалуются, нет воды, нет эл.энергии и всё в стране плохо. У некоторых даже есть деньги, но им всё равно постоянно плохо живётся и многие живут воспоминаниями про совок и сбербанк. Третья группа постоянно надеяться на детей, что они приедут, скупятся, настроят Скайп и ТВ настройки... Их приучили жить и надеяться на других. А самим мыслить запрещали...
Працюючий (поки що) пенсіонер,не агітую працювати,на життя вистачає, тільки таких мало,а більшості немає чого складати в ці банки. У мене особисто немає бажання в банку вкладати більше ніж вона може віддати,це про сьогодення і ліміти. Чомусь НБУ регулює відносини з банками і фінкомпаніями але безлімітно і без фінмона готівка в обміннику. Немає довіри таким регулюванням
-
sens
-
-
- Подякував: 34 раз.
- Подякували: 950 раз.
-
-
Профіль
-
-
3
Додано: Пон 26 чер, 2023 20:49
в белом ПОВе до 10.000$, хз когда ввели, но точно есть обязательность финмона
вообще, никто не спорит что иногда за нал дешевле, просто кто какую цель преследует. игорь алексеевич, чтоб не носить торбу гривну, а я чтоб торговцы налоги платили. а то у нас выходит так что все только скулят как все плохо, но сами стимулируют туже не уплату налогов (когда рассчитываются налом). я считаю пускай оптимизируют как хотят, через фопов дробят и т.д, но пусть хоть 5% заплатят чем 0.
-
alexanderbukin93
-
-
- Подякував: 0 раз.
- Подякували: 5 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 27 чер, 2023 16:22
Зайшов я в історію покупок на розетці порівняти ціни з кінцем 2021 - практично вся техніка та ін. подорожчала на 30-50% в БАКСАХ. На кілька позицій до ~150% зростання. Тільки косметика, навпаки, місцями навіть подешевшала.
Таке зростання на чистий імпорт явно показує, що гривня давно переукріплена і реальний курс має бути десь 45-50.
-
zerocool
-
-
- Подякував: 115 раз.
- Подякували: 114 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Вів 27 чер, 2023 16:52
zerocool написав:Зайшов я в історію покупок на розетці порівняти ціни з кінцем 2021 - практично вся техніка та ін. подорожчала на 30-50% в БАКСАХ. На кілька позицій до ~150% зростання. Тільки косметика, навпаки, місцями навіть подешевшала. Таке зростання на чистий імпорт явно показує, що гривня давно переукріплена і реальний курс має бути десь 45-50.
Вітаю. В мене альтернативна точка зору. Таке зростання на чистий імпорт явно показує, що виросли ціни у виробників, та зросла маржа у продавців через зменшення оборотності капіталу. Сюди можете додати дрібніші чинники які впливають на оборотність капіталу як то більша вартість логістики, збільшеня вартості обігових коштів в Україні, зменшення купівельної спроможності громадян і т.п. Ваша фраза Тільки косметика, навпаки, місцями навіть подешевшала підтверджує вищенаведене припущення, оскільки в час війни та суттєвого обмеження у розвагах та відпочинку, витрачати гроші на косметику не є першочерговою потребою.
-
Realist
-
-
- Подякував: 3098 раз.
- Подякували: 2235 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
2
1
1
Додано: Вів 27 чер, 2023 17:33
Ну це із серії анекдотів "пояснити я і сам можу, а ось зрозуміти"
Не помітив, щоб помітно зросла закупівля з техніки, тим більше, що конкретні артикулі часто вже застаріли і продаються зі знижкою. Туди ж накладні витрати, доставка – більш-менш у доларах залишилися на колишньому рівні. Косметика відноситься до товарів з більш низькою еластичністю в порівнянні з електронікою або товарами для ремонту, наприклад, її доводиться купувати так чи інакше, так що тут взагалі мимо.
Залежність маржі від оборотного капіталу для більшості перекупів що торгують з коліс - якась фантастика, ще скажіть, що вони KPI ROI перераховують щодня. Тут набагато більшу роль відіграють так звані "воєнні ризики", у когось взагалі склад згорів, іншим треба відбити невдалі кап. вкладення і т.д. Більшість вже давно зменшило оборотний капітал тому що зрозуміло, що це все надовго, при цьому маржу теж знизило, т.к. якось треба виживати.
А далі найцікавіше – у сумі фактори нестабільності так чи інакше поступово зменшуються, бізнес якось пристосовується. І далі або ціни знижуватимуться (що фантастика), або гривня все-таки девальвує до більш адекватних значень.
-
zerocool
-
-
- Подякували: 114 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Вів 27 чер, 2023 17:45
zerocool написав:Ну це із серії анекдотів "пояснити я і сам можу, а ось зрозуміти" А далі найцікавіше – у сумі фактори нестабільності так чи інакше поступово зменшуються, бізнес якось пристосовується. І далі або ціни знижуватимуться (що фантастика), або гривня все-таки девальвує до більш адекватних значень.
Я одне не можу зрозуміти, чому ви пов'язуєте "ціни знижуватимуться (що фантастика), або гривня все-таки девальвує до більш адекватних значень." Бо ціни ж, у будь-якому випадку, прив'язані до долара (бо імпорт) Ви маєте на увазі, що якщо гривня девальвує -> люди стануть бідніші -> рітейлери знизять свою маржу в у.е. ? Бо якщо так, то маржа визначається по багатьох параметрах і платоспроможність покупців лише один з них.
-
Amat
-
-
- Подякували: 678 раз.
-
-
Профіль
-
-
3
1
Додано: Вів 27 чер, 2023 22:59
zerocool написав:Зайшов я в історію покупок на розетці порівняти ціни з кінцем 2021 - практично вся техніка та ін. подорожчала на 30-50% в БАКСАХ. На кілька позицій до ~150% зростання. Тільки косметика, навпаки, місцями навіть подешевшала. Таке зростання на чистий імпорт явно показує, що гривня давно переукріплена і реальний курс має бути десь 45-50.
логистика сильно удорожалась. сейчас все везут наземным транспортом малыми партиями. да и делать большие закупки и держать на больших складах нету дурных - одна ракета и нету бабок. плюс есть позиции (например керамика) которые и за бугром подорожали так как подорожали энергоносители. вобщем подорожание есть но что бы на 100% в баксах такого не видел.
-
mephala
-
-
- Подякував: 333 раз.
- Подякували: 1024 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 28 чер, 2023 11:45
Хотелось бы конкретные примеры того, что подорожало на 50% в долларах, а что - на 150. Телефоны эппл и их компы/планшеты дорожают только с лавинообразным ростом памяти в них(а внешний носитель внутри корпуса там самостоятельно трудновато подключить) к примеру, а повербанки боьшой мощности так и подешевели уже(с зимы)
-
барабашов
-
-
- Подякував: 293 раз.
- Подякували: 362 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 28 чер, 2023 12:42
барабашов написав:Хотелось бы конкретные примеры того, что подорожало на 50% в долларах, а что - на 150.
Зайшов в кабінет епіцентру, то акрилові фарби, грунтовки, шпаклівки вдвічі в грн, емалі втричі від 20-21 рр. Але навіть деякі китайські електроприлади у понад 2 рази.
-
Ой+
-
-
- Подякував: 109 раз.
- Подякували: 1115 раз.
-
-
Профіль
-
-
2