|
Почему на Украине не будет дешеветь недвижимость? |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Чет 28 січ, 2010 15:53
budivelnik написав:Не залежно від наявності кризи чи економічного зростання , покупка квартири ( для підприємця )оптимальна тільки в тому випадку , коли він вже не в стані управляти наявними грошовими ресурсами , або збирається переходити до більш консервативних видів бізнесу з низькою прибутковістю , але великою надійністю і стабільністю .
Поддерживаю на счет бизнеса. Но депозит ИМХО - это совсем иное))
До 2008-го был спрос за счет
- кредитов (с мизерным первым взносом и приемлемыми %).
- спекулятивных ожиданий (цена росла постоянно на 25-40% в год)
Постоянный рост цен на жилье опережал рост по вложению в крупный бизнес и конечно депозит. При этом риски минимальны (казались тогда) + доп. доход от аренды.
Сейчас ни кредитов ни роста. Перегретый рынок недвижимости еще долго будет остывать и нагревать его уже никто не будет - доверия нет и финмонстрам не интересно повторяться.
Сейчас держат цену те, кто купил квартиру в 2006-2008 годах в кредит. Люди должны банку больше, чем сейчас стоит эта квартира! Им терять нечего!
Но они же не смогут держать рынок вечно!
-
jde
-
-
- Подякував: 12 раз.
- Подякували: 53 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 28 січ, 2010 15:55
на сегодня недвижимость практически по всему миру наиболее рисковый, теряющий в цене актив
Я вискажусь мягко і коректно : Це не правда , асобливо при термінах які перевищують 5 років на данный момент наиболее консервативным и стабильным инструментом сохранения денех являются UST
Якщо можна на пальцях поясніть що це таке
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 292 раз.
- Подякували: 2989 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Чет 28 січ, 2010 15:58
budivelnik написав:Так что реальных было продано 0.34574858589 млн квадратных метров
Для Вас ще краще . Дохідність росте космічними темпами 5 / 0.34574858589 = 1446 % Ви мене переконали , я вже думав міняти спеціальність і перейти на престижнішу - валютний спекулянт , але коли побачив що 4 % в день можна отримати  , вирішив залишитись. + Ще поясніть чому дурні спекулянти всі однокімнатні викупили . Напевно щось знають  , а може уважніше і з більшою довірою до моїх повідомлень відносяться 
спекулю всёравно что продавать,максимальный спросс на однушки-скупают их,на рваные калоши-будут их выгребать
ЗЫ: спекулируют ради шальных и быстрых денег. ещё ни однин в лонг не уходил.
-
leon1601
-
-
-
-
-
-
Додано: Чет 28 січ, 2010 16:02
budivelnik написав:что квартиры покупать смысла нет, лучше быть в аренде, намного выгоднее экономически.
Шкода що в мене в підписі місця не має , а то дописав би : Не залежно від наявності кризи чи економічного зростання , покупка квартири ( для підприємця )оптимальна тільки в тому випадку , коли він вже не в стані управляти наявними грошовими ресурсами , або збирається переходити до більш консервативних видів бізнесу з низькою прибутковістю , але великою надійністю і стабільністю .
Да я не про предпринимателя говорю, а про обычного гражданина который стоит перед выбором купить себе квартиру или оставаться в аренде. Лучше оставаться в аренде, потому что платить 500 баксов в месяц за квартиру (с ремонтом) стоимостью под 125-150к у.е. экономически выгоднее чем покупать квартиру. Простой расчет аренда 500х12=6000 у.е. год. Плюс будем считать коммуналка 1200 баксов в год. Итого 7200 расходов. Доход по Депозиту 125 000 х12% (ставка по депозиту)= 15000 долл. дохода.Итого 15-7,2= Плюс 7,8 тыс. долл. в год.
-
Dimchickk
-
-
- Подякував: 1 раз.
- Подякували: 63 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 28 січ, 2010 16:04
budivelnik написав:Ещё вспомнил, что в Киеве не проданно 14 тысяч новых квартир.
Давайте розкладемо по поличкам Ваші і мої аргументи Ваші не міняються на протязі року: 1 Попа в економіці 2 Набудовано забагато 3 Набрались люди кредитів як вошів Висновки з Ваших аргументів - подешевшає мінімум в два рази ( правда в кінці 2008 нижньою границею називався 300 доларів за квадрат , тапер як мінімум 600 ) Мої аргументи : 1 Не все так погано в економіці ( по результатам 10-15 % падіння ВВП ) 2 Будується мало 3 Кредити не проблемаВ результаті що бачимо Ціна стоїть , розриву між якісним і неякісним житлом в ціні не має Так хто був правий PS Дискусія мені також помогає , як бачите підпис помаленьку шліфується ( концептуально залишаючись не змінним ) так , що все менше і менше можливостей іншим з цією квінтесенцією моєї думки сперичатись 
третим пунктом-наповал,полез под стол со смеху!
ЗЫ:чё запускают новую волну по раздае кредитов на право и налево 
-
leon1601
-
-
-
-
-
-
Додано: Чет 28 січ, 2010 16:13
Лучше оставаться в аренде, потому что платить 500 баксов в месяц за квартиру (с ремонтом) стоимостью под 125-150к у.е. экономически выгоднее чем покупать квартиру. Простой расчет аренда 500х12=6000 у.е. год. Плюс будем считать коммуналка 1200 баксов в год. Итого 7200 расходов. Доход по Депозиту 125 000 х12% (ставка по депозиту)= 15000 долл. дохода.Итого 15-7,2= Плюс 7,8 тыс. долл. в год. Весь розрахунок накриється мідним тазом , в разі росту ціни житла на 5 % і вище в рік . :чё запускают новую волну по раздае кредитов на право и налево
Запускають чи не запускають - яка різниця , ціна на житло не падає , а це найкращий показник який показує баланс попиту-пропозиції . Зараз ще трошки часу пройде , лад з фінансами наведуть , депозитні ставки з 22 до 15 річних впадуть , тоді й побачимо , чий товар потрібен а чій зайвий .
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Чет 28 січ, 2010 16:17
budivelnik написав:на сегодня недвижимость практически по всему миру наиболее рисковый, теряющий в цене актив
Я вискажусь мягко і коректно : Це не правда , асобливо при термінах які перевищують 5 років на данный момент наиболее консервативным и стабильным инструментом сохранения денех являются UST
Якщо можна на пальцях поясніть що це таке
UST - U.S. Treasuries - государственные казначейские обязательства США
а по недвижимости
начиная с -50% в Дубаях заканчивая несколькими %% по европе
тут кстати сразу видно, шо в эмиратах пузырек был, а в ЕС не было, просто реакция на спад пр-ва и рост безработицы, в Испании РН перегрет, там будет более сильное падение, чем в среднем по ЕС(за прибалтику уже молчу)))
так у них в своей валюте падение, а у нас в своей валюте еще даже реакции не было на события последнего года, все еще впереди
и откуда вам знать, какова будет цена там(с нами то все и так ясно) через 5 лет
хрустальный шар прикупили на распродаже?))
а вобще, хоть головой стенку прошибите, распинаясь здесь, на форуме, навряд хоть один человек вам верит, разве что ваш "бальзам" на душу по вкусу ипотечникам, которые в капкан попали, кстати во многом благодаря таким как вы и подобным мантрам
-
Андрей_В
-
-
- Подякував: 5 раз.
- Подякували: 475 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Чет 28 січ, 2010 16:17
budivelnik написав:Не можете зрозуміти ( чи не хочте повірити ) , що якщо ціна на неякісний товар висока або приблизно однакова з якісним , то це говорить тільки про одне : 1 Існує дефіцит не тільки якісного , а й взвгвлі будь якого подібного товару .
я, кажется, понял, где у пана Будивельныка глюк:).
коллега, видите ли.... высокая цена (я подчеркиваю, ЦЕНА, а не стоимость) может обуславливаться не только дефицитом как таковым, но и дешевыми ресурсами под приобретение товара.
эдакая локальная девальвация:)
да простят мне мои изыски финансисты с экономистами.
но мне кажется, что так...
если мне, к примеру, не составляет труда вынуть где-то заемных 100 тыщ, и таких как я будет много, то это автоматом потянет рост цен, т.к. стоимость денег под покупку будет девальвирована.
ИМХО.
или я не прав?
и именно это имело место несколько лет назад.
а не мифический спрос...
народу подкинули шаровое бабло в виде необеспеченных и бесконтрольных кридитов. вот и имеем головную боль.
или я не прав?
-
br-harl
-
-
-
-
-
-
Додано: Чет 28 січ, 2010 16:31
народу подкинули шаровое бабло в виде необеспеченных и бесконтрольных кридитов. вот и имеем головную боль.
или я не прав?
Підкидали шарове бабло без позначки тільки для житла :D , тому покористувались ним всі в однаковій мірі . Підкидали його тільки три - чотри роки . Не завжди це бабло було західним ( баланс кредити- депозити до вересня 2008 був всього 6 млрд грн , за рахунок зміни курсу перетворився на 40 млрд грн ) На сьогодні вже рік шаровим баблом не пахне .Доходи населення знизились на 10-15 % , за рахунок зниження обємі будівництва , обєм коштів потрібний для викупу збудованого при незмінній ціні житла знизився на 50 %
По великому рахунку більше ніяких товарів тривалого користування з річними величинами продаж 30-60 млрд грн ми не випускаємо  , а товари тривалого користування як правило і є тією подушкою яка гасить ситуативні зміни доходів населення .
Востаннє редагувалось budivelnik в Чет 28 січ, 2010 16:36, всього редагувалось 1 раз.
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Чет 28 січ, 2010 16:34
br-harl написав:или я не прав?
на все 100%
"благодаря" спекулятивному капиталу рост цен на недвигу опередил рост ВВП в 3 раза за последние 10 лет
был бы еще какой нибудь сектор подходящий, и его бы раздули, но дело в том шо везде хоть какая то но конкуренция, а на РН монополизировали и иностранцев не пускали
итог на лицо
кто то хапанул, а пересичный остался с ипотекой и закономерно дешевеющим активом
-
Андрей_В
-
-
- Подякував: 5 раз.
- Подякували: 475 раз.
-
-
Профіль
-
-
|