Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 11261127112811291130 ... 2902>
Повідомлення Додано: Вів 22 сер, 2023 16:20

Дюрі-бачі написав:
  andrijk777 написав:І що вони на тих фабриках виготовляють?
все, що треба. Знайомі робили:
1) автозапчастини
2) деталі для дерев'яних будиночків і лазень
3) сир
4) засоби для догляду за взуттям
...

І це йде на експорт чи для внутрішнього ринку?
Просто цікаво чому в Україні так не роблять.
andrijk777

Подякував: 190 раз.
Подякували: 286 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 22 сер, 2023 16:22

Faceless написав:
  andrijk777 написав:https://www.oporaua.org/viyna/kilkist-u ... pora-24791
Загальна кількість сімок ділиться на 1,43(середня кількість сімок на людину). Ваші колл-центри і ботоферми - враховані.
*Особисто я довіряю цим даним.

Оце "враховані" - це так завана "експертна оцінка", не більше. У НКЕК немає ресурсів, як достовірно визначити цей коефіцієнт. А це і "технічні" сім картки - для систем охорони, для 4ж роутерів, і просто користувачі, що мають кількох операторів, і всілякі службові/робочі номери, і вже названі колцентри з ботофермами. Тобто, насправді цифра від балди, яку ніяк не перевірити

Я з цим не згідний, думаю не від балди. Але сперечатись не буду бо доказів не маю.
andrijk777

Подякував: 190 раз.
Подякували: 286 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 22 сер, 2023 16:25

Что касается income tax, в Канаде прогрессивная шкала, причём налог берётся как федеральный, так и провинциальный, плюс удержание в пенсионный и соцстрах. Поэтому 10% там даже на минималке не выйдет, разве что работать парт-тайм за какие-нибудь 1,5к CAD в месяц. Из скромных 40к CAD в год заберут около 20%, а из средних по айти 100к CAD в год отминусуют 40%. При этом за такую же айтишную работу в США заплатят в полтора-два раза больше, а налоги будут ниже. Поэтому в Канаде с айти печаль.
phantom_systems

Подякував: 28 раз.
Подякували: 554 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 22 сер, 2023 16:54

rjkz написав:А какой город в Канаде? Сорри, если Вы писали, а я запамятовал.

Я прилетел в Calgary (Alberta) 29 мая из San Francisco. Потом путешествовал на авто в радиусе 600 км в разных направлениях - так что сравнивать могу.
akurt

Подякував: 4002 раз.
Подякували: 1446 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: Вів 22 сер, 2023 17:04

phantom_systems написав: При этом за такую же айтишную работу в США заплатят в полтора-два раза больше, а налоги будут ниже. Поэтому в Канаде с айти печаль.

Про налоги в Канаде - в том числе про то, есть ли налог в 10%, можно почитать тут (скопируйте всю ссылку):

https://nashvancouver.com/nalogi-v-kana ... t=15%25%20на%20первые%20%2446%20295,годового%20дохода%2C%20превышающего%20%24112%20655.

Про работу IT-ников вообще-то правда: я разговаривал с нашими украинцами, которые работают в одной очень очень известной IT-фирме в США, то они взяли на работу парня из Канады.
Я специально спросил, что забыл парень из Канады в США, так первое что ответили: зарплата.
Типа в Канаде он был на зарплате в 85000$, а тут взяли сразу на 250 000$ (цифры в год).
akurt

Подякував: 4002 раз.
Подякували: 1446 раз.

Профіль

4
Повідомлення Додано: Вів 22 сер, 2023 17:07

Дюрі-бачі написав:
  Shaman написав:приклади є?
як мінімум зараз приватизують спиртові заводи

приватизують. що не так? поки що якихось скандалів не було чути.

я ж так розумію, завод не працюють?
Shaman

Подякував: 772 раз.
Подякували: 1631 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Вів 22 сер, 2023 17:14

flyman написав:
  katso написав:
  akurt написав:«Мій син, якому 18 років, поїхав в Канаду з 500 доларами у кішені, вже на 3 день знайшов роботу, орендує кімнату в будинку з хлопцями і каже, що повертатися не збирається

От написанного выше тянет рыбацкими рассказами. Прям так уехал с 500 уе в кармане (умалчивается сколько было на карточке), нашел работу на 3 день (после чего третий? С момента прилета или с момента начала поиска? Специальность, зарплата? Может слил в зарплате вот так быстро и нашел?) ну про снимает тоже (друзей там за 3 дня нашел, а 500 уе сразу отдал за комнату и остался с нулем в кармане чтоли?)

там цілий тред емігро-зради:
https://dou.ua/forums/topic/36348/#2672053
був в США з почтаку цього рорку. Приїхав 17-го лютого, повернувся 20-го квітня.
Заїхав по U4U, дуже швидко отримав Work authorization C11 category, виконав всі вимоги щодо медичного обстеження.
Треба сказати, що приїхав я не в самий кращий період.
Знімав житло на Airbnb та несамовито розсилав своє резюме, яке у процессі переробляв декілка разів.
Мав просто неймовірну кількість телефоних скрінінг-інтервью і кожен, кожен!!! рекрутер спитав мене чи маю я візу або грін карту.
А так як я мав тільки EA C11 і більш нічого то тут були такі випадки:
— «Дякую ми Вам перетелефонуємо».
— «А що це таке?» «Ага.» «Нам потрібно проконсультуватися (з босом/юристами/з замовником (якщо це була рекрутенгова компанія).» А через декілька днів: «Вибачте ми не можемо вас найняти».
— І один, ОДИН!, випадок, якась індуська котора: «Так ми можемо вас найняти. Треба переїхати у Каліфорнію». А платити будть 110 тис на рік. Що для мене, з сімєю, яку планував перевезти якщо знайду роботу, було не варіант. Якби це була не Каліфорнія то ок, але в Каліфорнії все набагато дорожче.

Прада ще було одне очне (по Skype) інтервью з MathWorks, ніби все пройшло гаразд, і по скілам, потрібним їм у проект все ок. Але через деякий час, відповіли, що знайшли місцевого кандидата.
До цього ще треба додати що я був готовий на релокейт в будь яке місто/штат, в цей же час коли я був там FB викинув на кисень ще 10 000 співробітників а SVB оголосив про своє банкрутство.

Он - идиот.
1. Ему надо было не распыляться насчет Ю4Ю, а просто говорить, что разрешение на работу есть. Все остальные вопросы - к дворнику в очках, он умный.
2. Надо было браться за первую работу, которую дадут. Хоть и на 110 куе.
Через полгода спокойно нашел-бы другую. Очень смотрят на опыт в США. Если его нет - это одно, если есть - совершенно другое. Так сказать, "две большие разницы" (с).
3. В ай-ти поиск работы не один месяц - нормальное явление. Равно как и переезд.
- бывший работник МС нашел работу через 2,5 месяца рассылки резюме и интервью.
- знакомый, который приехал примерно как и мы, закончил курсы тестировщиков и около года искал работу, работая электриком на стройке. Были предложения из других штатов, но он хотел остаться в НЙ, есго одногруппники получали работу на 100+к сходу.
4. По опыту моего знакомого эксработника МС, даже если у тебя "работа мечты", надо постоянно мониторить рынок труда, рассылать резюме и проходить интервью - всегда может подвернуться работа получше. Я так понял, тут нормально смотрят как на то, что могут уволить в любой момент так и на то, что человек сам может уйти, если найдет что-то лучше.
5. После окончания каледжа (профильного и в США), первая зарплата на тот момент будущего работника МС, покрывала только его рент в другом штате и перелеты на выходные в НЙ, где жила его семья. Полгода проработал на этой работе, после чего получил уже хороший офер в другой компании и перевез семью из НЙ.
rjkz

Подякував: 8661 раз.
Подякували: 5470 раз.

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: Вів 22 сер, 2023 17:22

akurt написав:Цитата:
— І один, ОДИН!, випадок, якась індуська котора: «Так ми можемо вас найняти. Треба переїхати у Каліфорнію». А платити будть 110 тис на рік. Що для мене, з сімєю, яку планував перевезти якщо знайду роботу, було не варіант. Якби це була не Каліфорнія то ок, але в Каліфорнії все набагато дорожче.

Великі забаганки у хлопа.
Бач, 110 000$ на рік йому малувато... Це при тому, що щойно прибув, свіженький, та з документами біженця. Питання задавали правильні: грін карта.... "Статус" - це в США є головним!

Я особисто знаю людей, які починали в Каліфорнії з 85 000 доларів на рік.
Також знаю особисто людину, яка переїхала з України на роботу в Чикаго і теж на зарплатню в 85 000 на рік.
Ще особисто знаю людину, яка погоджувалася у "конторі індусів" працювати чи за 2000, чи за 2500$ на місяць. З чогось треба ж починати...
І не хочу, але згадується знамените:
"Нет того Квазимодо, который не был бы глубоко убежден, что парой ему может быть только красивая женщина". (з оповідання "О женщинах")

P.S. Знаю приклад і іншого боку медалі: наш українець працював в Каліфорнії в компанії (видалено, приватна інформація) - отримував близько 250 000$ на рік. Переїхав сам добровільно з Каліфорнії на схід США в інший офіс тієї ж компанії: 250 000 на рік вважав, що малувато для утримання родини буде.

Для айтишников вообще тепличные условия.
Люди других профессий проходят куда как сложней путь адаптации.
И зарплаты у них совсем не такие, с каких начинают остальные.
Тот мой знакомый тестировщик, когда по приезду прищел на фирму электриком устраиваться, на вопрос об ожидаемомо уровне зарплаты,, назвал 18 долларов в час (примерно 36 к в год), в "русском бизнесе" ему-бы еще попытались сбить на 16, но компания была американская, сказали "не можем меньше 24 на испытательный срок и 27 по окончании 48 и 54 куе в год соответственно). Сейчас у него около 140 куе, второй год тестировщиком.
Но с чего-то надо было начинать.
rjkz

Подякував: 8661 раз.
Подякували: 5470 раз.

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: Вів 22 сер, 2023 17:31

akurt написав:
  phantom_systems написав: При этом за такую же айтишную работу в США заплатят в полтора-два раза больше, а налоги будут ниже. Поэтому в Канаде с айти печаль.

Про налоги в Канаде - в том числе про то, есть ли налог в 10%, можно почитать тут (скопируйте всю ссылку):

https://nashvancouver.com/nalogi-v-kana ... t=15%25%20на%20первые%20%2446%20295,годового%20дохода%2C%20превышающего%20%24112%20655.

Там по ссылке общая инфа. Не сказано о basic personal amount, фактически необлагаемом федерально и провинциально минимуме дохода, который 15к CAD. Но в пенсионный и соцстрах почти 1к всё равно отлистать придётся. В Канаде гораздо выгоднее получать доход в виде дивидендов или прироста капитала. Всё это удобно считать в Турботаксе: https://turbotax.intuit.ca/tax-resource ... ulator.jsp
phantom_systems

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 22 сер, 2023 17:56

Re: Еміграція, заробітчанство

rjkz написав:1. Ему надо было не распыляться насчет Ю4Ю, а просто говорить, что разрешение на работу есть. Все остальные вопросы - к дворнику в очках, он умный.
2. Надо было браться за первую работу, которую дадут. Хоть и на 110 куе.
Через полгода спокойно нашел-бы другую. Очень смотрят на опыт в США. Если его нет - это одно, если есть - совершенно другое. Так сказать, "две большие разницы" (с).

Верно. Незачем обсуждать юридические подробности со старта. Есть SSN и разрешение на работу в стране, вот и хорошо. Если же на первой работе предлагают зарплату на уровне среднерыночной, нужно соглашаться. Разумеется, без подписания контракта, чисто at will employment. Через несколько месяцев спокойно начинать искать новую работу, добавив пару строк в CV.
phantom_systems

Профіль

#<1 ... 11261127112811291130 ... 2902>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор