Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Shaman написав:............ бо коли вас питаєш, як саме треба захищати своє виробництво - ви ж не відповідаєте. якось. є декілька засобів, але ви про них не кажете.
держава дуже поганий власник - доведено багатьма країнами. це як приклад, чому все зруйнувалося? - бо залишилось у власності держави. а все продавати - ви б перші кричали - не можна продавати, "народное достояние"
Простите, кто из нас экономист? По легенде, вроде, Вы. Так, может, это я Вам могу/должен задавать такие вопросы? Есть много методов - и таможенное регулирование, и кредитование предприятий, и кредитование потребителей, и др. Например, работа дипломатов, которых можно обязать искать рынки сбыта и оценивать их работу по этому показателю. Я приводил цитату, где говорилось о том, что рост урожаев кукурузы объясняется достаточно просто - нашли рынки сбыта. Не знаю, чья это заслуга, но я бы этих людей наградил по максимуму, гораздо больше, чем руководство Нафтогаза. О госсобственности. Во многих странах во время кризисов национализировали или прибегали к различным способам госрегулирования промышленности. Это делали и США при Рузвельте, и Англия после войны (посмотрите, например, https://ozlib.com/913523/ekonomika/velikobritaniya - без подробностей, очень коротенько и просто). У нас в 90-е был суперкризис, вероятно, сильнее Великой депрессии в США. А мы в это время начали продавать предприятия. Точнее, даже не продавать, а просто отдали их непонятно кому. Кстати, для меня было неожиданностью узнать, что "Норвегия имеет развитую смешанную экономику со значительной долей государственного сектора в стратегических отраслях". При этом "Государственная собственность в Норвегии являлась высокодоходной — в 2006 году те госпредприятия, акции которых котируются на бирже, принесли доход в 30 %". Понимаю, что Норвегия несколько особый случай, но тем не менее. И при том, что они добывают нефть и газ
При высоких запасах углеводородов, внутреннее потребление всей электроэнергии в Норвегии на 95 % покрывается гидростанциями, дополнительно строятся только ветряные электростанции (она наращивает мощности ВИЭ, которые обеспечат стране возможность полнее участвовать в будущей энергетической системе Европы)[12]. Генерация повседневно превышает потребление, но излишки мощностей направляются на пополнение уровня воды в резервуарах ГЭС, что обеспечивает стабильность нагрузки генераторов ГЭС при перепадах спроса потребителей.
В 2013 году потребление первичных энергоресурсов составило 45,0 млн тонн нефтяного эквивалента, из которых 65,0 % пришлось на гидроэнергию, 24,0 % — на нефть, 8,9 % — на природный газ, 1,6 % — на уголь, 1,1 % на иные возобновляемые источники[13].
ЛАД написав:"Верю", "знаю", "чувствую" - очень сильные аргументы. Проще привести примеры.
приклади людей, які заробили гроші? може ще з адресами? хочаб, чимала частина форуму але я вам вірю, що серед ваших знайомих таких немає
Shaman писал(а): ви головне забуваєте сказати, що в когось це система, а в когось окремі випадки. скажемо по-іншому - за Вашою логікою й СРСР, й Німеччина воювали однаково - хоча за наявністю концтаборів точно однаково. хоча я думаю, що солдати вермахту вели себе в СРСР трохи пристойніше, ніш доблесні радянські воїни, коли дісталися до Європи. це ще за часів СРСР співали: " У тети Зины кофточка с драконами, да змеями - То у Попова Вовчика отец пришел с трофеями. Трофейная Япония, трофейная Германия: Пришла страна Лимония - сплошная чемодания."
доки будете порівнювати непорівнюване - все однакове - розмову будемо вести, бо оцю пропаганду, що всі однакові, як раз просувають авторитарні режими та їх прихильники
Думать Вы можете, что угодно. Этому очень способствует сегодняшнее изучение истории по ютьюбу и современным мифам. На мій погляд, нельзя в той войне сравнивать Союз и Германию. Хотя именно воевали все одинаково. В т.ч. и США с Великобританией. Кстати, Дрезден бомбил не Союз. О том, что нацистская армия была вежливой и культурной, а эсэсовцы были благородными белокурыми рыцарями и, вообще, лучше бы в 45 победил Гитлер и Украина была бы под немецкой оккупацией, я на этом форуме уже слышал. От Вас не ожидал. Поздравляю, Вам удалось меня удивить. Очень прошу, не отвечайте на мои посты.
я написав лише про вермахт, а все інше ви знову додали від себе. й відповідайте тому, хто вам таке сказав. хоча на початку в СС такі так, відбирали найкращих (з тих, хто розділяв такі погляди). перемога Німеччині - це було б погано, бо людожерська ідеологія. як й сучасна Раша.
наскільки я знаю, вермахт за підсумками трибуналу не був звинувачено. під це попали ці СС, СД та гестапо. ваффен СС теж не був визнаний винним.
а знаєте, чому вам порівняння не подобається? бо якщо замінити Німеччина на Раша, а СРСР на Україна - все стає дуже зрозумілим. але не для вас. ви досі не можете/не хотіти визнати, що Раша підходить чи дійшла до стадії нацистської країни, що її війна проти Україна містить геноцид... як так, носії такої культури й таке творять... а ось так, немає там вже носіїв культури... Німеччина визнала свою вину в нацистській ідеології - й стала нормальною країною, а в Раші навпаки, поки що пестують.
й що робити з Німеччиною, питань не було. й з Рашею таке зроблять... це буде страждання для російського народу - будемо співчувати й напевне навіть годувати, але через рів з крокодилами
хто перший відправив людину в космос чи випробував найбільшу водневу бомбу - такі собі досягнення. більш важливе де використовують туалетний папір, а де газету чи лопух.
тут недавно обсуждали стремление к потреблению и роль продажников, которых Вы так превозносите. Что-то мне кажется, что для человечества важнее космос и наука, чем туалетная бумага. Для Вас наоборот - Ваше право. Я больше полжизни подтирался, простите, газеткой, ничего, не умер, как видите. А с Вашими продажниками посмотрим, что будет лет через 10-20. Я это уже вряд ли увижу, но Вам сочувствую.
знову перекручуєте. космос важливий.
але я кажу про те, що спочатку забезпечимо людей туалетним папером, а потім вже будемо розмовляти про ракети. так роблять розвинені країни.
а ті країни, що розвивають ракетні технології через злидні населення - КНДР, Іран - вони не про космос думають, а як знищити сусідів, їм для цього ракети потрібні
а з приводу відповідей - доки будуть дурниці як погано в Україні, як було добре в СРСР, що не все так однозначно в війні й треба пожаліти хароших руських - вибачте, з цим не на українські форуми - тут не треба
ЛАД написав:Простите, кто из нас экономист? По легенде, вроде, Вы. Так, может, это я Вам могу/должен задавать такие вопросы?[/b] Есть много методов - и таможенное регулирование, и кредитование предприятий, и кредитование потребителей, и др. Например, работа дипломатов, которых можно обязать искать рынки сбыта и оценивать их работу по этому показателю. Я приводил цитату, где говорилось о том, что рост урожаев кукурузы объясняется достаточно просто - нашли рынки сбыта. Не знаю, чья это заслуга, но я бы этих людей наградил по максимуму, гораздо больше, чем руководство Нафтогаза. О госсобственности. Во многих странах во время кризисов национализировали или прибегали к различным способам госрегулирования промышленности. Это делали и США при Рузвельте, и Англия после войны (посмотрите, например, https://ozlib.com/913523/ekonomika/velikobritaniya - без подробностей, очень коротенько и просто). У нас в 90-е был суперкризис, вероятно, сильнее Великой депрессии в США. А мы в это время начали продавать предприятия. Точнее, даже не продавать, а просто отдали их непонятно кому. Кстати, для меня было неожиданностью узнать, что "Норвегия имеет развитую смешанную экономику со значительной долей государственного сектора в стратегических отраслях". При этом "Государственная собственность в Норвегии являлась высокодоходной — в 2006 году те госпредприятия, акции которых котируются на бирже, принесли доход в 30 %". Понимаю, что Норвегия несколько особый случай, но тем не менее. И при том, что они добывают нефть и газ
При высоких запасах углеводородов, внутреннее потребление всей электроэнергии в Норвегии на 95 % покрывается гидростанциями, дополнительно строятся только ветряные электростанции (она наращивает мощности ВИЭ, которые обеспечат стране возможность полнее участвовать в будущей энергетической системе Европы)[12]. Генерация повседневно превышает потребление, но излишки мощностей направляются на пополнение уровня воды в резервуарах ГЭС, что обеспечивает стабильность нагрузки генераторов ГЭС при перепадах спроса потребителей.
В 2013 году потребление первичных энергоресурсов составило 45,0 млн тонн нефтяного эквивалента, из которых 65,0 % пришлось на гидроэнергию, 24,0 % — на нефть, 8,9 % — на природный газ, 1,6 % — на уголь, 1,1 % на иные возобновляемые источники[13].
що значить за легендою? ви чомусь вирішили, шо я не економіст? бо коли хтось безпідставно звинувачує інших у брехні - може він сам брехун?
так, я економіст який добре знається на мікроекономіці, де всі більш-менш визначено. а макроекономіка - це зовсім інший розділ, де немає аксіом, але багато теорій, які інколи протирічать одна одній.
стаття про Францію цікава - частково скопійована з Вікіпедії, прям абзацами. 57% доля держави - схоже взято зі стелі, ніяких обґрунтувань. порівняння з націоналізацією в розвинених країнах не підходить. націоналізація можлива, де є приватна власність, а у нас в 90х роках приватної власності взагалі не було.
загалом, я готовий дискутувати, а що треба робити в будь-якій ситуації. а у вас підхід - все пропало, вже нічого не допоможе.
flyman написав:=== як колись писав один із активних дописувачів "хі-хі"
Немає там ніякого "хі-хі". Фактично все правда і точно. Здається трохи завищені витрати на комуналку. Але може бути... Я би вніс такі корективи: - страховка на ОДНЕ авто 160 і більше. То в автора щось поганенько стареньке. - "еда" - щось дуже скромно, мабуть на курсах Флаймана були - зазвичай витрачають 2000...3000 доларів на місяць. Не харчуватися ж запареною окропом дертю. Хочеться чогось екологічного. Органік. Але може бути і так.
Ну, автор - початківець - навіть не має "грінки" - тому можна погодитися. А загальний висновок простий до безтями: працюй краще - підвищуй свою кваліфікацію - отримуй більше. Так що "хі-хі" немає.
Страховка на авто зависит от нескольких факторов, в числе которых локация регистрации (проживания), сколько лет правам, безаварийность вождения и тд. Например, страховка в НЙ на новичка, мне говорили (почем купил за то продал)около 500 долларов (было?), а моя знакомая в НДж платит 200 долларов за 3 машины. Что там в Калифорнии и в каком именно селе или городе - надо узнавать. Понятно, что аварийность в НЙ выше чем в маленьком тихом городке. Риск угона, порчи и тд. С едой...на нас 4-х, наверное 1200-1500 (сейчас не считаем), по приезду где-то в 700-900 вписыввались. Есть люди, кто на семью и 4+к в месяц нажирает. Рестораны... разные бывают. Можно на 40 долларов зайти пообедать, можно и на 400. Вопрос финасовой целесообразности. Когда ньюкамер начинает вести себя как техасский миллионер, у которого на огороде нашли нефть, то это о чем-то да говорит.
барабашов написав:Если хватило сил переехать на 10 часов западнее - почему не продали за что дают на растущем в 17-19годах рынке царский 1500мм кирпич в хорошем месте(и это явно не ЛБ и Вознесенка) и легендарный нежелтеющий АППС?
Личные мотивы в очень лонгтерм. Такое мало кому подойдет.
Це як люди певної національності, жити їдуть на землю обітовану, а як помирати, то дома.
Получается, что в Израиле жить хорошо, а в Украине - умирать. "Прилетел очень богатый пожилой еврей в Одессу, его встречает огромная толпа родственников. На верхней площадке трапа он провозглашает: -Вот, приехал умереть на родине. Родственники внизу трапа: -Ну-у-у-у."
Особливо вражає різниця у тому, скільки українців перепрофільовуються, щоб знайти роботу, - серед біженців таких вже 11%, тоді як серед переселенців всередині країни – лише 0,2%.
Частково це може пояснюватися тим, що серед переселенців більше літніх людей. Але, зазначають оглядачі, такі розбіжності в цифрах також багато говорять і про загальну налаштованість, і про об’єктивні можливості знайти роботу чи здобути інший фах – в Україні та за кордоном.
Що далі від України живуть біженці, тим меншою є готовність повертатися. При цьому більшість біженців у сусідніх з Україною країнах є вихідцями зі сходу та півдня країни, тоді як в інші країни потрапили більше біженців з Києва та Харкова.
Странный факт:
Серед тих, хто не має надії на повернення, найбільше жителів двох прикордонних областей по різні боки України - майже повністю окупованої Луганської та прикордонної з Польщею Львівської.
А это естественно, уже писали об этом:
Час перебування поза домівкою також має значення. Ті, хто залишив її навесні 2022-го, менш схильні до повернення, ніж ті, хто, наприклад, виїхали восени минулого року
в Німеччині липневе офіційне опитування українських біженців показало, що 44% із них мають намір залишитися в країні на кілька років або назавжди. Це на 5% більше, ніж минулого літа.
“Якщо вже зараз не почати створювати умови для повернення вимушених мігрантів, Україна може втратити до 113 млрд доларів ВВП за 10 років, що також може означати недоотримання близько 45 млрд доларів податкових надходжень”, - каже Дмитро Ливч, керівник аналітичного напрямку Центру економічного відновлення.
Але навіть якщо до України повернуться усі біженці, цього буде недостатньо, аби підтримувати темпи росту ВВП вищі за 7% на рік, а без цього вибратися із повоєнної економічної прірви буде неможливо. За оцінкою мінекономіки, у наступні 10 років Україні доведеться додатково залучити 4,5 мільйона людей на ринок праці. Деякі українські науковці та експерти вже певний час говорять про можливість залучення на український ринок праці мігрантів з інших країн. Без повернення біженців ця потреба буде ще актуальнішою.
З іншого боку, треба враховувати, що після війни перспектива членства України у ЄС, а відтак, і у європейському ринку праці, є цілком реальною. Тож варто вже зараз замислитися, що дозволить Україні конкурувати на цьому ринку, незалежно від повернення мігрантів.
Дмитро Боярчук взагалі вважає, що міграційна криза під час війни показала недооціненість українських трудових ресурсів, що накопичувалися роками:
"В один момент наша дешева робоча сила у великих масштабах виїхала до країн з високою "капіталізацією" і стала дорогою робочою силою".
І саме під цим кутом, вважає економіст, треба підходити і до повернення біженців, - шукати шляхи, “як конкурувати за нашу, але тепер вже дорогу робочу силу”.
Тому ще до повернення українців з-за кордону, зазначає Дмитро Боярчук, варто було б зробити переоцінку робочої сили в самій Україні і збільшити її вартість.
Не очень понятно, как это практически сделать.
Откуда у автора статьи данные, чтобы делать какие- либо умозаключения: у миграционной службы Украины данных нет. Зануда сама опросы беженцев делала об их намерениях. Откуда высосана мысль, что жители восточных районов бежали в близлежащие страны, а Киевляне и Львовяне - в Америку и Канаду Ветка- помойка