Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 12871288128912901291 ... 2923>
Повідомлення Додано: Чет 28 вер, 2023 08:20

BIGor написав:
  барабашов написав:flyman
Що це таке ця "канапка"?
Цигарки перераховують у пачці коли бусом кагало сиріт на Дойчфатерляндію з Київа повертаються? Чи це тільки фриці люблять?

Знайомі їхали автобусом в Польщу, коли митники шмонали - знайшли у нашої громадянки 6 кіло сала. На кордоні правила що не можна ввозити написані на величезних таблицях, є інтернет ітд. Але все одно хочуть схитрити і надурити систему. В результаті перевіряли всіх інших дуже дотошно +3 години до звичайної перевірки.

Люди завжди хочуть надурити систему. А ті хто хочуть не залежати від інших у автобусі, їм треба їхати машиною )

У щодо сала я дуже добре розумію
adeges

Подякував: 433 раз.
Подякували: 1066 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 28 вер, 2023 09:04

BIGor написав:
Що це таке ця "канапка"?
Цигарки перераховують у пачці коли бусом кагало сиріт на Дойчфатерляндію з Київа повертаються? Чи це тільки фриці люблять?

Знайомі їхали автобусом в Польщу, коли митники шмонали - знайшли у нашої громадянки 6 кіло сала. На кордоні правила що не можна ввозити написані на величезних таблицях, є інтернет ітд. Але все одно хочуть схитрити і надурити систему. В результаті перевіряли всіх інших дуже дотошно +3 години до звичайної перевірки.

Головне коли в"їждаю з Албанії в Грецію, то там все має діяти точно так-же, як на Укро-польскому кордоні. Але грекам взагалі все пофіг, я там не те що 6 кг мала можу провезти, с трьох нелегалів в багажнику можу провести. Спочатку дивувався, що на всіх кордонах лформлюють тех паспорт, а там нє.Запитався в грецького плгранця чи оформлювати ТЗ, чи ні він щось махнув в сторону митниці, але я подивився, що туди ніхто не йде. Тож поїхав просто так. Саме смішне, що поруч оформлювався поляк і на те саме питання до польского плгранця, коли той махнув йому рукою кудись йти, почав обурюватись і сказав, що тепер розуміє чому в Греції криза
Bolt

Подякував: 21 раз.
Подякували: 279 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Чет 28 вер, 2023 09:05

Що це таке ця "канапка"?

"канапка" - хліб намазаний маслом і зверху пара кілець ковбаси (умовний "бутерброд"),
щоб поки їдеш по польського пана, на якого будеш гарувати, було чим перекусити не за злоті, яких ще не заробив

Я не розумію теми, якщо ми "майже в ЄС", то що то за фігня взагалі із обмеженням руху товарів, послуг, робочої сили, чи це тільки звіздьож в користь бідних.
А якщо ні, то не має чого обурюватися, що ставлення як до папуасів і потенційних порушників євронорм. Українець - знай своє місце в євростойлі.
"Або труси, або хрестик" (с)
flyman

Подякував: 1607 раз.
Подякували: 2852 раз.

Профіль

1
3
Повідомлення Додано: Чет 28 вер, 2023 10:27

Re: Еміграція, заробітчанство

BIGor написав:
  beee написав:Сегодня говорил с родственниками из Катовице. Спрашиваю, как настроение поляков. Говорят сильно негативно поменялось. Недовольны.
Помню я с тёщей спорил когда то, что Европа наше спасение. Она говорит, поляки когда то тоже приняли, а потом выгнали и сейчас так будет.
Удивляюсь иногда мудрости, касалось бы, недалёких простых людей, проживших жизнь.
А ведь всё закономерно - сначала вам сочувствуют, потом вы вызываете раздражение. И это не потому что кто-то плохой. Это природа человека

В кожного своє оточення. У Ваших родичів таке, в мене - всі нормальні. Чого ваші родичі тільки терплять і не вертаються на неньку де їх чекають і будуть дуже часто і сильно "поважать".

Да і ви чогось забетонувались в Польщі. Цікаво-цікаво. Одне говоримо - зовсім інше робимо.
Они наполовину поляки - муж. кстати офигенный чел. Бухает, добряк, хоть к ране прикладывай.
Вспоминая отношение лично к себе в довольно строгой Варшаве - очень позитивно. Впечатлила прокуратура Вроцлава, за неделю блокировки сняли, а прокурорша лично со мной общалась.

Про сало. У нас каждый думает, что самый хитрожопый. И мне нравится, когда таких тыкают носом в собственное дерьмо выбивая эту гниль. Я эту черту типа очередь обойти, взятку ткнуть, пропуск намутить такое себе исключение из правил, ненавижу в нашем менталитете на генетическом уровне.
Иногда мне кажется, что я поляк, которого сломала система

Сорян за формулировки, пишу за рулём, а еду быстро
Бетон

Подякував: 192 раз.
Подякували: 418 раз.

Профіль

1
2
Повідомлення Додано: Чет 28 вер, 2023 10:48

https://www.epravda.com.ua/news/2023/09/28/704839/
А в Польщі знову подешевшало пальне. В пʼятницю танкував солярку по 6.15, сьогодні вже 5.9.
gonchik74

Подякував: 15 раз.
Подякували: 163 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 28 вер, 2023 11:21

Bolt написав:Головне коли в"їждаю з Албанії в Грецію, то там все має діяти точно так-же, як на Укро-польскому кордоні. Але грекам взагалі все пофіг, я там не те що 6 кг мала можу провезти, с трьох нелегалів в багажнику можу провести. Спочатку дивувався, що на всіх кордонах лформлюють тех паспорт, а там нє.Запитався в грецького плгранця чи оформлювати ТЗ, чи ні він щось махнув в сторону митниці, але я подивився, що туди ніхто не йде. Тож поїхав просто так. Саме смішне, що поруч оформлювався поляк і на те саме питання до польского плгранця, коли той махнув йому рукою кудись йти, почав обурюватись і сказав, що тепер розуміє чому в Греції криза

Балканський менталітет. Їм там на усе пофіг. Чесно кажучи, дивуюся, як Греція потрапила до ЄС.
В Албанії ще веселіше. Ми коли в'їжджали з Чорногорії, підкочуємось до албанського віконця, щоб паспорти дати, чувак махає рукою "go, go, go!". Так і заїхали без штампів :mrgreen: Але довелося звернутися до лікарні - дуже потішило дбайливе ставлення лікарів та сестер.
Gastarbaiter

Подякував: 702 раз.
Подякували: 618 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 28 вер, 2023 11:26

gonchik74 написав:https://www.epravda.com.ua/news/2023/09/28/704839/
А в Польщі знову подешевшало пальне. В пʼятницю танкував солярку по 6.15, сьогодні вже 5.9.

Щойно по радіо повідомили, що Орлен закликає не робити запасів пального. Мовляв, це не акція перед виборами, а просто зниження цін. Приде сьогодні з/п - поїду затанкую по вінця :mrgreen:
Gastarbaiter

Подякував: 702 раз.
Подякували: 618 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Чет 28 вер, 2023 11:34

gonchik74 написав:https://www.epravda.com.ua/news/2023/09/28/704839/

Не переживайте ПіС після виборів своє візьме. Обайтек має з чогось жити. 😏
Bolt

Профіль

1
Повідомлення Додано: Чет 28 вер, 2023 11:35

Gastarbaiter написав:
  Bolt написав:Головне коли в"їждаю з Албанії в Грецію, то там все має діяти точно так-же, як на Укро-польскому кордоні. Але грекам взагалі все пофіг, я там не те що 6 кг мала можу провезти, с трьох нелегалів в багажнику можу провести. Спочатку дивувався, що на всіх кордонах лформлюють тех паспорт, а там нє.Запитався в грецького плгранця чи оформлювати ТЗ, чи ні він щось махнув в сторону митниці, але я подивився, що туди ніхто не йде. Тож поїхав просто так. Саме смішне, що поруч оформлювався поляк і на те саме питання до польского плгранця, коли той махнув йому рукою кудись йти, почав обурюватись і сказав, що тепер розуміє чому в Греції криза

Балканський менталітет. Їм там на усе пофіг. Чесно кажучи, дивуюся, як Греція потрапила до ЄС.
В Албанії ще веселіше. Ми коли в'їжджали з Чорногорії, підкочуємось до албанського віконця, щоб паспорти дати, чувак махає рукою "go, go, go!". Так і заїхали без штампів :mrgreen: Але довелося звернутися до лікарні - дуже потішило дбайливе ставлення лікарів та сестер.

Я того року виїжджав, дав пачку паспортів албанцю, він потримав декілька секунд, віддав назад і казав їхати. 😎
Bolt

Профіль

1
Повідомлення Додано: Чет 28 вер, 2023 11:39

flyman написав:
Що це таке ця "канапка"?

"канапка" - хліб намазаний маслом і зверху пара кілець ковбаси (умовний "бутерброд"),
щоб поки їдеш по польського пана, на якого будеш гарувати, було чим перекусити не за злоті, яких ще не заробив

Я не розумію теми, якщо ми "майже в ЄС", то що то за фігня взагалі із обмеженням руху товарів, послуг, робочої сили, чи це тільки звіздьож в користь бідних.
А якщо ні, то не має чого обурюватися, що ставлення як до папуасів і потенційних порушників євронорм. Українець - знай своє місце в євростойлі.
"Або труси, або хрестик" (с)

Мабуть тому, що поляки такі чесні і некорумповані німці з наступного тижня вводять вибірковий контроль на польско-німецькому кордоні, бо є підозра, що польські посольства видали в африканських і не тільки країнах коло 152 тис віз за хабарі, і той весь народ попер звісно в західну Європу. 😏
Bolt

Профіль

1
  #<1 ... 12871288128912901291 ... 2923>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: pesikot і 2 гостей