cherchiltank
Дякую за відповідь
|
|
![]() Пане Frant'е - Фінансовий форум України - це місце точності та виваженності. Тому викладую фотокопію квитка рейса "Calgary - Dublin" (авіакомпанія WestJet (Canada) ![]() Та скрін екрана інтернет-банкінга Bank of America - квитки оплачував карткою цього банку. ![]() Звертаю увагу - Фінансовий форум України - то ж місце точності - що формат дати 06/01/2023 означає не 6 січня, а перше червня. Востаннє редагувалось akurt в П'ят 06 жов, 2023 08:42, всього редагувалось 3 разів.
![]() Щось у Вас пам"ять зовсім поганою стала: я ж вам вже писав, що дурних немає, і я не маю депозитів з листопада 2013 (тринадцятого) року. Скоро буде ювілей. Дякую, що нагадали про таку цікаву подію, як 10-ти річний ювілей існування останнього депозиту. Зараз точно не пригадаю навіть, в якому з банків був останній депозит. Мабуть все ж ПриватБанк. Якщо хочете помацати мій гаманець - зроблю фото - помацаєте. Шкіряний. Зручний. Але на багато не розраховуйте - я звик носити мінімум готівки. Картки 4-х банків - є. Точно не пригадаю, мабуть в гаманці є орієнтовно 150 лір - це десь 200 гривень. Якщо немає що їсти, можу надіслати Вам гривнями на ПриватБанк або Монобанк. Готівкова гривня теж є - десь 30 гривень + монети якісь, але що ви за них купите їстівного - та й пересилання/передача готівки вийде дорожче... Оселедець останній раз вживав на початку вересня із консервованого (відерце на 1 кг), купленого в Румунії (був у Румунії до 3 вересня). А так оселедець не вживаю. Вино вже забув коли вживав - останній раз купував ось тут, це був червень 2023 року (дякую, що нагадали про це місце): Як бачите, чесно та точно намагаюся дати відповідь на Ваші запитання. P.S. Про квитки - дивилися вище відповідь мою на вашу чергову дурню? Ну і добре. Дякую про відновлення цікавих спогадів: і ювілей, і цікаві міста, і цікавий авіарейс (літак був Аеробус А350-900). P.P.S. В текстів вище замість слів "це був червень 2023 року" слід читати "це був травень 2023 року" - бачите, навіть сам забувся, коли останній раз купував вино. То було каліфорнійське, Zinfandel. Не скажу що дуже дешеве - можу глянути інтернет-банкінг за травень, але воно орієнтовно коштувало 20 доларів. ![]()
Нафіга втрачати 3% на закордонних транзакціях? ![]() Слушне запитання, але: - умови обслуговування кредитних карток Bank of America мають таке: при оплаті будь-яких послуг за межами США беруть комісію в 3% "за конвертацію"; - комісію в 3% повертають на протязі місяця як cashback. Ну такі у них умови. До речі, зайшов в інтернет-банкінг - готував для нашого бідного франта скрін екрану - натиснув пару кнопок і черговий cashback повернувся на saving account. Дякую пану франту за увагу до чужих грошей - а то так би і "висіли" б гроші без руху... В них там, пане adeges, є ще незвичні нам приколи: - рух грошей по рахунку, який при"язаний до кредитної А не дебетової картки обраховується із банком "+", тобто, якщо щось купили, викорситовуючи саме кредитну картку, то замість "МІНУС 500" біде записано "ПЛЮС 500" (доларів). - якщо у вас є кредитний ліміт, припустимо, як у мене в Х0 000 доларів, то не можна, щоби на рахунку опинилося хоч на 1 цент більше! Менше може бити (це ви взяли в борг у банка), а ось більше - НЕ МОЖНА, це буде нонсенс. Одного разу мені зробила авіакомпанія повернення коштів і на рахунку була сума, більша за кредитний ліміт - я нічого не витрачав з кредитної картки на протязі місяця - так що Ви думаєте, вони ці "зайві гроші" надіслали на мою адресу в США у вигляді іменного чека. Ваші питання гарні і висвітлюють специфіку життя за кордоном. Востаннє редагувалось akurt в П'ят 06 жов, 2023 09:28, всього редагувалось 1 раз.
![]() Схоже, що з обліківки "Акурт" пишуть декілька людей. В принципі, таке вже було, і не раз, саме з цією обліківкою. Черговий дописувач не знає, що писав попередній.
Перевіряємо:
Купуємо для себе, а не в ОРЕНДУ, закордонну нерухомість Якому Акурту вірити? Навіщо ви обманюєте читачів? ![]() ![]() Востаннє редагувалось Frant в П'ят 06 жов, 2023 09:30, всього редагувалось 1 раз.
![]() Дуже приємно, що Ви - свого часу виливши виварки та тонни бруду на гілку про інвестиції в закордонну нерухомість - так бережно зберігаєте посилання.
Вірити можна циганці на залізничному вокзалі в Бердичеві. Вона вас, правда, довела до цугундера. Повного. P.S. Почитаю зараз, що я там писав колись давно. Навіть цікаво. P.S. Прочитав, класно було написано. Там пан Faceless навіть якусь помилку в цифрах у мене знайшов. Класно! Дуже приємно, що Ви читаєте мої старі дописи - колись не будете голодувати та почнете слухати гарні поради. Я дивлюся, гарно "завелися" зранку - готові облизувати мою тарілку (ще не снідав, тільки каву випив) та мацати мій гаманець (перевірив - 110 лір - десь 150 гривень - могли б купити комплексний обід в їдальні ДВРЗ): давно такого потоку повідомлень не було від нашого цікавого Франта. Ранок п"ятниці почався активно! Супер! ![]() Re: Еміграція, заробітчанство На рахунок депозитів в сучасності (касається і України) - тут тільки програш або вихід в нуль.
От коли був останній раз в Турції - курс був 8 лір/дол, зараз біля 26 лір/дол. Хто мав кредит - той молодець. Хто мав депозити або скирду - того заощадження протухли завдяки умілим діям великого "економіста" Ердогана. Цікаво, що все одно більшість (сільського) населення проголосували за нього, напевно вони взагалі не мають тих лір в гаманцях. Те саме бачу зараз і в США і ЄС. ![]() Ну ви ж бачите: наші горе-спеціалісти не знають нічого кращого, ніж депозити та мацання чужого гаманця. Дивна звичка шарудіти немитими руками по задніх карманах чужих джинсів.
Вони не розуміють головного: з усякого джерела прибутків треба вміти вчасно виходити. Не розуміють простих прийомів у банківській діяльності за кордоном: - вчасно повертати кредитні кошти; - мати банківські рахунки не стільки в різних банках, скільки в різних країнах; - мати рахунки в різних валютах та оперативно ними розпоряджатися. Ніякого секрету немає. В мене рахунки в трьох банках Туреччини та в кожному відкриті в різних валютах. Основний рахунок в доларах США. Додатковий в євро та в турецьких лірах. Ось мені вчора треба було зробити платежі - квартплату та інтернет - натиснув на смартфоні пару кнопок і долари перетворилися на турецькі ліри за дуже граним (такого немає в обмінках) курсом. Ось вам і депозит. Ось вам і прибуток за депозитом, якого немає. Оплату зробив лірами. Про економіку в Туреччині краще говорити із фахівцями: принаймні тут не сплачують 1 мільярд гривень за 8 залізобетонних балок, які розсипалися на шматки непотрібного каміння. Не купують балалайки та хокейні клюшки для бомбосховища. Не надають стипендію діючому проректору смішного до безтями університету «УДУНТ» (самий блін бідний з професорів-проректорів, що треба ще й стипендію), а до 100-річчя республіки (29 жовтня) хочуть надати 100 000 стипендій кращим учням шкіл. 100 000 стипендій. Учням. Шкіл. ![]() Пане BIGor! Тільки за останній рік мінімалку збільшували 2 чи 3 рази - на сьогодні 11500 лір - це на сьогодні близько 16 100 гривень. МІНІМАЛКА. Яка там мінімалка в Україні? І нагадайте за кого вони там голосували останні 30 (Тридцять, Карл!) років? А мінімалка по пенсіям в Україні яка там - 2 093 гривні. Дві тисячі нуль дев’яносто три... А турецький пенсіонер отримує МІНІМУМ здається 8500 лір або 11 900 гривень. Так нагадайте, за кого сільський працівник в Україні голосував останні 30 років, що він там наголосував? В мене в українському селі живуть і колишні підлеглі (мріють заробити не 100 гривень за день роботи, а хоча б двісті) і двоюрідна сестра з чоловіком - знаю як живуть ці правильні "голосувальщики". Двоюрідну сестру в 2010 не зміг відмовити голосувати за Янека - так веліли голосувати керівники залізниці, де вона працює все життя - сказали, що тільки Янек врятує залізницю і вона збереже посаду. Зберігла: зараз білетний касир - казала посадовий оклад 3 900 гривень. Питав спеціально про зарплатню у турецьких приятелів: - хлопець працює у відділі інтернету - 23 000 лір (близько 32 000 гривень) + безкоштовне харчування на роботі + повний медичний пакет (!) безкоштовного обслуговування. Точно немаає лір в гаманці? А він про те і не знає: буде оновлювати собі авто. - турок, який жонатий на нашій українській жінці - має в свої 40 років зарплатню в готелі 40 000 лір+безкоштовне харчування в готелі+медичний пакет на всю родину (жінка+2 дітей - БЕЗКОШТОВНО ВСЕ НАВІТЬ ЛІКИ І СТОМАТОЛОГІЯ!) і ПЛЮС не повірете - в свої 40 років - має ПЕНСІЮ в 10 000 лір - тому що врахували роботу в готелі в нічний час - 10 років нічного стажу - це має ще близько 14 000 гривень - вже пенсію в 40 років. Точно не має в кишені лір - як Ви написали? - звичайний громадянин щоби отримати пенсію повинен мати всього 10 (десять, Карл!) років стажу. А в Україні - скільки - знаєте? Ті українці, яким зараз 60 не можуть отримати пенсію. Не вистачає страхового стажу, бо провели життя на ринках, торгуючи турецькими джинсами та дублянками. А ті, кому зараз 50+ навряд чи до неї дійдуть. Так що здалеку воно видніше звісно, але не все... І де там та хто за кого проголосував - і в Польщі в тому числі, і в дружній Словаччині на днях... Треба ж було нам всім підказати словакам, що би НЕ голосували за того Фіцу... Не підказали...
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор |
|