|
Еміграція, заробітчанство |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Нед 22 жов, 2023 16:13
gonchik74 написав: BIGor написав: Faceless написав:Насправді вм жодного співставного порівняння не приводили. Якісь об'яви по ціні, на яку орієнтуєтесь, були, але і локації і стан викликали сумніви, і, головне - жодного прикладу, з чим саме в Києві ви порівнювали, щоб казати, що от воно, еквівалент, коштує стільки ж. Я вже раніше писав, з тих критеріїв до "сімейного гніздечка", що ви озвучуввли раніше, в найбільших містах Польщі ціна буде десь вдвічі більша за київські.
Це брехня, я скидував декілька разів приклади. Треба було уважніше читати. І будь-ласка, не треба більше обріхувати мене.
Ну ок. Я порівнював. Жоден обʼєкт з наведених Вами не входить в порівняння з Нивки парком, на який Ви фапали в Києві) Повторю питання - як там бакс по 5 злотих? Коли, бо замахався чекати?
Тупе питання.
-
BIGor
-
-
- Подякував: 1460 раз.
- Подякували: 1866 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Нед 22 жов, 2023 17:08
BIGor Тобто набрехав на кілька сторінок, а коли просять аргументи - то хамство, то нема часу. Все з вами ясно
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1495 раз.
- Подякували: 8233 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Нед 22 жов, 2023 17:35
Я всё понимаю. Но читая форум, может создаться впечатление, что в Украине все зарабатывают от 3000, в худшем случае 2000 у.е. И просто от жиру бесятся. А едут за границу полные идиоты, которые не понимают своего счастья жить в Украине. Народ, в конце концов личное дело каждого, где и как жить. Никто из эмигрантов не заставляет становиться эмигрантами всех. У каждого свои расчёты и свои причины и, например, BIGor наверное лучше знает, где ему выгоднее жить. Осуждать выехавших, на мой взгляд, не за что (кроме сбежавших от войны и мобилизации - это другой отдельный вопрос). Здесь как-то сосредоточились на программистах. У них свои причины, у многих, как пишет fox767676, это желание "цінностей\порядка". У других более выгодная работа на Западе. Цены на жильё это далеко не всё, а выигрыш в зарплате может перекрывать более высокие цены на аренду/покупку жилья. Простой пример - у моего товарища сын когда-то переехал в Киев, хотя в Харькове была квартира, а в Киеве пришлось арендовать. Тогда за 500 долл. Вроде, дорого, но прибавка в зарплате была заметно больше. Но программисты и вообще хорошо обеспеченные люди - достаточно узкая прослойка в Украине. Не знаю - 1-2-...-5%. Причём, кроме программистов, многие из обеспеченных фактически не имеют никакой специальности (имею ввиду массу мелких и не очень торговцев и предпринимателей, не говоря уж о политиках). При эмиграции на Запад им, в общем-то, не на что рассчитывать и для них это будет однозначно понижение социального статуса и, вероятно, уровня жизни, хотя бы относительно окружающих. Но прошу вспомнить название темы - "Еміграція, заробітчанство". У нас, к сожалению, нет никакой статистики (по крайней мере, публичной) об эмигрантах. Ни об их доходах, ни о профессиях, ни о социальном статусе. Но уж точно никто не сомневается, что заробітчане это не представители "среднего класса", а если и относятся к нему по уровню жизни, то именно благодаря заробітчанству, а не работе в Украине. Лично я думаю, что большинство эмигрантов тоже не относятся к слою хорошо обеспеченных. Спорить об этом не буду, чистое имхо, доказательств у меня нет. Те, кто защищает отказ от эмиграции причём не для себя лично, а вообще, доказывая, что в Украине "тоже можно иметь обеспеченную жизнь" (не буду говорить о "богатой"), выглядят не серьёзно. Вряд ли можно сомневаться, что продавец в Украине с зарплатой 7-10-12 тыс. грн. не может жить так же, как на Западе, даже с учётом необходимости арендовать жильё. То же касается молодых инженеров, учёных да и многих других. которые в Украине сегодня просто не востребованы. Но вот предложений, как изменить ситуацию, не вижу. От слова совсем. Пример Ajax Systems, возможно, хорош. Не знаю, не могу обсуждать, но сколько таких примеров? И насколько понял, много рабочих мест он не создал. Что делать. господа защитники, чтобы остановить процесс? Перед войной уже много заробітчан появилось и на востоке Украины, что было совсем не характерно. Раньше это было широко распространено на западе, т.е процесс нарастал и, похоже, это никого не волновало. И сказками этот процесс не остановить. А если нас когда-то примут в ЕС, то мы просто потеряем молодёжь, которая свободно будет искать работу в "передовых странах".
-
ЛАД
-
2
-
- Подякував: 5347 раз.
- Подякували: 4858 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: Нед 22 жов, 2023 17:49
ЛАД Дискусія вище дещо про інше. Мета - не довести комусь, а тим паче Бігору, що тут краще і і емігрувати не треба. Це особиста справа кожного. І мова геть не йшла про "всіх в Україні". Прозвучала теза, що представники певної галузі в Україні дійсно можуть в достатньо стислі терміни заробити на власне житло навіть в найдорожчому в Україні місті, і так само за невеликий термін - і на нерухомість під оренду. І це дійсно так, навіть без екстремальних умов як пропагує Флай. Те, що хтось сприйняв це на свій рахунок, і почав сперечатися з об'єктивною реальністю, зокрема, з показником середнього доходу по галузі серед людей з досвідом - це його особисті комплекси, це до спеціалістів. Як і те, що порівнюване по характеристикам і локації житло в Кракові, і тим більше в Варшаві, буде набагато дорожче, ніж в Україні - факт, який ніхто не спростовував.
-
Faceless
-
- Модератор
-
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Нед 22 жов, 2023 18:50
ніхто не забороняє нікому емігрувати - звісно з врахуванням обмежень під час війни. але трохи втомили розповіді, що треба емігрувати обов'язково, бо жити в Україні неможливо. й наші найпалкіші агітатори-емігранти - або заробили чималі гроші в Україні (чи принаймні кажуть, що заробили  ), або відносяться до тієї ж касти ІТшників, які заробляють добре. якщо хтось думає, що на посаді касира biedronka чи навіть Wallmart буде добре жити, він дуже помиляється (особливо при відсутності власного житла). якраз умовним касирам емігрувати нема сенсу від слова зовсім.
-
Shaman
-
-
- Подякував: 775 раз.
- Подякували: 1633 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: Нед 22 жов, 2023 18:57
Faceless написав:ЛАДДискусія вище дещо про інше. Мета - не довести комусь, а тим паче Бігору, що тут краще і і емігрувати не треба. Це особиста справа кожного. І мова геть не йшла про "всіх в Україні". Прозвучала теза, що представники певної галузі в Україні дійсно можуть в достатньо стислі терміни заробити на власне житло навіть в найдорожчому в Україні місті, і так само за невеликий термін - і на нерухомість під оренду. І це дійсно так, навіть без екстремальних умов як пропагує Флай. Те, що хтось сприйняв це на свій рахунок, і почав сперечатися з об'єктивною реальністю, зокрема, з показником середнього доходу по галузі серед людей з досвідом - це його особисті комплекси, це до спеціалістів. Як і те, що порівнюване по характеристикам і локації житло в Кракові, і тим більше в Варшаві, буде набагато дорожче, ніж в Україні - факт, який ніхто не спростовував.
А я и не спорил с Вами. Да и вообще писал не в прямой связи с вашим разговором с BIGor"ом. Согласен, что с зарплатами программистов в Украине можно жить весьма неплохо. Сравнивать цены на жильё в Киеве и Кракове/Варшаве не берусь, не интересовался. Я вообще о другом. Какой смысл обсуждать в этой ветке возможности программистов и пр., которые представляют весьма узкий слой украинских граждан? Они не делают погоду ни в эмиграции, ни в заробитчанстве. Принимать меры для того, чтобы программисты не эмигрировали, необходимо. Но для этого нужны совсем другие подходы, отличные от всех остальных.
Востаннє редагувалось ЛАД в Нед 22 жов, 2023 18:59, всього редагувалось 1 раз.
-
ЛАД
-
2
-
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: Нед 22 жов, 2023 18:58
Shaman написав:ніхто не забороняє нікому емігрувати - звісно з врахуванням обмежень під час війни. але трохи втомили розповіді, що треба емігрувати обов'язково, бо жити в Україні неможливо. й наші найпалкіші агітатори-емігранти - або заробили чималі гроші в Україні (чи принаймні кажуть, що заробили  ), або відносяться до тієї ж касти ІТшників, які заробляють добре. якщо хтось думає, що на посаді касира biedronka чи навіть Wallmart буде добре жити, він дуже помиляється (особливо при відсутності власного житла). якраз умовним касирам емігрувати нема сенсу від слова зовсім.
Просто в Україні треба вміти жити. 😎
-
Bolt
-
-
- Подякував: 21 раз.
- Подякували: 277 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Нед 22 жов, 2023 19:01
ЛАД написав: Faceless написав:ЛАДДискусія вище дещо про інше. Мета - не довести комусь, а тим паче Бігору, що тут краще і і емігрувати не треба. Це особиста справа кожного. І мова геть не йшла про "всіх в Україні". Прозвучала теза, що представники певної галузі в Україні дійсно можуть в достатньо стислі терміни заробити на власне житло навіть в найдорожчому в Україні місті, і так само за невеликий термін - і на нерухомість під оренду. І це дійсно так, навіть без екстремальних умов як пропагує Флай. Те, що хтось сприйняв це на свій рахунок, і почав сперечатися з об'єктивною реальністю, зокрема, з показником середнього доходу по галузі серед людей з досвідом - це його особисті комплекси, це до спеціалістів. Як і те, що порівнюване по характеристикам і локації житло в Кракові, і тим більше в Варшаві, буде набагато дорожче, ніж в Україні - факт, який ніхто не спростовував.
А я и не спорил с Вами. Да и вообще писал не в прямой связи с вашим разговором с BIGor"ом. Согласен, что с зарплатами программистов в Украине можно жить весьма неплохо. Сравнивать цены на жильё в Киеве и Кракове/Варшаве не берусь, не интересовался. Я вообще о другом. Какой смысл обсуждать в этой ветке возможности программистов и пр., которые представляют весьма узкий слой украинских граждан? Они не делают погоду ни в эмиграции, ни в заробитчанстве. Принимать меры для того, чтобы программисты не эмигрировали, необходимо. Но для этого нужны совсем другие подходы, отличные от всех остальных.
А чого їх не можна обгоаювати, тим паче тут є представники? Якщо хочете, можете когось з інших галузей обговорити, почитаємо
-
Faceless
-
- Модератор
-
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Нед 22 жов, 2023 19:08
Faceless написав:Якщо хочете, можете когось з інших галузей обговорити, почитаємо
сантехники не?)
-
Прохожий
-
-
- Подякував: 926 раз.
- Подякували: 1453 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Нед 22 жов, 2023 19:14
Faceless написав:ЛАД написав:......... Какой смысл обсуждать в этой ветке возможности программистов и пр., которые представляют весьма узкий слой украинских граждан? Они не делают погоду ни в эмиграции, ни в заробитчанстве. Принимать меры для того, чтобы программисты не эмигрировали, необходимо. Но для этого нужны совсем другие подходы, отличные от всех остальных.
А чого їх не можна обгоаювати, тим паче тут є представники? Якщо хочете, можете когось з інших галузей обговорити, почитаємо
Я не писал: "не можна". Написал: "Какой смысл?" И написал о других. И тут же читаю в посте Bolt цитату: якщо хтось думає, що на посаді касира biedronka чи навіть Wallmart буде добре жити, він дуже помиляється (особливо при відсутності власного житла). якраз умовним касирам емігрувати нема сенсу від слова зовсім.
Спорить с глупостью (хотя вряд ли это глупость, скорее, плохая пропаганда)? И тут же: наші найпалкіші агітатори-емігранти - або заробили чималі гроші в Україні (чи принаймні кажуть, що заробили  ), або відносяться до тієї ж касти ІТшників, які заробляють добре
Здесь очень маленькая выборка эмигрантов - всего несколько человек. Судить по ней... Среди людей, которых я знаю (а это несколько больше), уехали как раз не те, которые "або заробили чималі гроші в Україні..., або відносяться до тієї ж касти ..., які заробляють добре".
-
ЛАД
-
2
-
-
-
Профіль
-
-