Еміграція, заробітчанство

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 14131414141514161417 ... 3434>
Сообщение Добавлено: Ср 25 окт, 2023 16:37

rjkz писал(а):
  airmax78 писал(а):Справедливости нет. В Европе то же самое. Но есть один маленький нюанс: что в Штатах латиносы, что в Европе - черные и арабы - это не иммигранты. Это теперь и есть основное население. И ему не нравятся украинские эмигранты. Они здесь чужие. Религия, культура, внешность - это все неприемлемо для местного большинства.

Отнюдь.
Выходцы из Латинской Америки оседают преимущественно в больших городах типа НЙ, Сан-Франциско, ЛА и селятся компактно в испанофонных районах, например как Джексон-Хайтс в Квинсе (один из 5 боро НЙ). Как они влияют на жизнь украинцев в Южном Бруклине, если им туда добираться ОТ около полутора часов? Это равносильно тому, как если-бы влияло проживание в условной Белой Церкви на жителя Львовской площади.
В тн "одноэтажной Америке" их практически нет. По финансовым возможностям.
И на данный момент белое население США все еще около 60%, чуть более 10% - афроамерикацы и около 20 - латиноамериканцы.
Учитывая компактность проживания афро и латино американцев, то США примерно равномерно населена преимущественно белым населением. И украинцы гармонично вливаются в это межнациональное сообщество.

Незрозуміло мені тоді навіщо в метро в Вашингтоні (і багато ще де) все дублюється іспанською мовою (навіть знаки: "Обережно. Волога підлога"). Ніби державна - американська. Мабуть для туристів з Іспанії. Дуже поважають. Українці там чужі - іспанською здебільшого ні бум-бум. Американською володіють теж так собі. Релігія - незрозуміла. Цінності - розмиті (як мінімум у тих хто там опинився).
airmax78

С нами с: 25.10.12
Благодарил (а): 992 раз.

2
Сообщение Добавлено: Ср 25 окт, 2023 17:44

Все зрозуміло: За оцінками бюро статистики США, в 2020 році в країні проживало 62 млн осіб, які вказали іспанську мову як рідну, що становить 18,9% населення.
Іспанську. Як рідну.
Тому дійсно можна зустріти де-інде інформацію іспанською.
Наприклад, сторінка Bank of America на моєму смартфоні: подивіться на меню в нижній частині.
Изображение
akurt

С нами с: 12.02.09
Благодарил (а): 4456 раз.

2
2
7
Сообщение Добавлено: Ср 25 окт, 2023 19:15

Читаю Юлю Свириденко і її програму по поверненню українців…
Кіна не буде. Нажаль. Всі хто працюють - всі залишаться.
Первый

С нами с: 27.10.09
Благодарил (а): 235 раз.

Сообщение Добавлено: Ср 25 окт, 2023 19:42

airmax78 писал(а):
  rjkz писал(а):
  airmax78 писал(а):Справедливости нет. В Европе то же самое. Но есть один маленький нюанс: что в Штатах латиносы, что в Европе - черные и арабы - это не иммигранты. Это теперь и есть основное население. И ему не нравятся украинские эмигранты. Они здесь чужие. Религия, культура, внешность - это все неприемлемо для местного большинства.

Отнюдь.
Выходцы из Латинской Америки оседают преимущественно в больших городах типа НЙ, Сан-Франциско, ЛА и селятся компактно в испанофонных районах, например как Джексон-Хайтс в Квинсе (один из 5 боро НЙ). Как они влияют на жизнь украинцев в Южном Бруклине, если им туда добираться ОТ около полутора часов? Это равносильно тому, как если-бы влияло проживание в условной Белой Церкви на жителя Львовской площади.
И на данный момент белое население США все еще около 60%, чуть более 10% - афроамерикацы и около 20 - латиноамериканцы.
Учитывая компактность проживания афро и латино американцев, то США примерно равномерно населена преимущественно белым населением. И украинцы гармонично вливаются в это межнациональное сообщество.

Незрозуміло мені тоді навіщо в метро в Вашингтоні (і багато ще де) все дублюється іспанською мовою (навіть знаки: "Обережно. Волога підлога"). Ніби державна - американська. Мабуть для туристів з Іспанії. Дуже поважають. Українці там чужі - іспанською здебільшого ні бум-бум. Американською володіють теж так собі. Релігія - незрозуміла. Цінності - розмиті (як мінімум у тих хто там опинився).

Столько незрозумилого, что надо пожить в США чуть больше "3 месяцев в общей сложности" и желательно не как турист.
Из Вены все это очень не понятно.
rjkz

С нами с: 31.01.12
Благодарил (а): 8958 раз.

14
10
7
Сообщение Добавлено: Ср 25 окт, 2023 19:53

Первый писал(а):Читаю Юлю Свириденко і її програму по поверненню українців…
Кіна не буде. Нажаль. Всі хто працюють - всі залишаться.

Ну якщо нІчого запропонувати, то й говорить про що попало. Розмінування до повернення приплела. Смішна.
А так погоджуюсь - кіна не буде. Якщо ще поляки створять умови на зразок німецьких - то й поготів.
gonchik74

С нами с: 28.01.15
Благодарил (а): 15 раз.

Сообщение Добавлено: Ср 25 окт, 2023 19:54

airmax78 писал(а):https://censor.net/ua/news/3451642/u_niderlandah_100_tys_ukrayintsiv_treba_pochynaty_dialog_pro_yihnye_povernennya_posol_yennes_de_mol
У багатьох в світі є розуміння що українці потрібні Україні. Чекаємо на відповідні рішення урядів ЄС, США, Канади та інших.

Австрії :mrgreen: До речі, як там Ваше життя у Відні? Все ще парадайс? Як податковий резидент Австрії платите 50% від 8 кує податків?
BIGor

С нами с: 19.09.10
Благодарил (а): 1554 раз.

2
2
Сообщение Добавлено: Ср 25 окт, 2023 19:54

slonomag писал(а):Мне кажется не надо мешать всех в одну кучу. Вот возьмем несколько типов людей:

1. Работники на минималке. Кассиры АТБ, сотрудники Новой Почты и тд. Есть у них шанс купить жилье в Украине? На 99% нет. Живут +/- от зп до зп в большинстве случаев. В Европе для них есть ипотека. Да, длинная, на 20-30 лет, но все равно, взяв ее в 30 лет ты к пенсии 100% будет жить в своем, а не в аренде с неясными перспективами. Ну и ипотека это обычно 20-30% дохода, тоесть и на еду останется, и на шмотки, и на отдых какой-то. Сказки про кабалу и необходимость тратить на ипотеку 90% дохода бред так как банки впринципе ее не дадут если выплаты по ипотеке превышают 30% от дохода семьи. Так что как по мне переезд может быть оправдан.

2. Специалисты (не ИТ). Тут зависит от возможности применять свои навыки в новой стране. Знаю кучу рукастых чуваков, которые работают 10-15 лет в своей области и у них впринципе и в Украине все было норм, и тут не сильно изменилось. Да, расходы выросли, но и доходы так же, так что по итогу то на то и выходит. Переезд 50/50, скорее ради детей, а не для себя.

3. Специалисты в специфических отраслях типа врачей, юристов, учителей. Тут надо смотреть по каждой стране отдельно насколько сложно начать работу по специальности (подтвердить диплом, доучиться и тд). В целом мне кажется что если ты работаешь в 1 из этих отраслей в Украине, имеешь норм доход, набитую базу клиентов, то я бы 10 раз подумал перед эмиграцией, стоит ли оно того.

4. ИТ. Так как я сам ИТ и тут уже больше года, то впринципе могу сказать что не было бы войны и бусиков незламности, то я бы не советовал другим ИТ переезжать. Лично мне норм, но я люблю теплое море, мне пофиг на то что с местными особо не поболтаешь (на уровне привет/пока, друганами вы врядли станете) ну и вообще климат/продукты мне заходят. Тут я себя чувствую больше дома, чем в Украине. А так, в плане уровня жизни в лучшем случае он останется +/- тот же что и в Украине, а скорей всего снизится. Это не значит что не будет хватать денег на что-то, но по привычке скирдовать по 3куе в месяц уже будет тяжелее. И беззаботная старость в 50 лет с несколькими квартирами в аренде врядли светит. Будете так же как все работать до 60+, потом пенсия, мб чуток лучше чем у других, но явно не на Мальдивах.

щось таке я й мав на увазі, але є декілька важливих нюансів.

перше, люди на мінімальні зп. мається на увазі не на початку роботи, а ті що ну не можуть якісно працювати. як на мене таких мало, але читаючи декого - серед знайомих лише такі. так от, люди які нічого не вміють та можуть працювати лише на простих роботах - їх емігрувати немає сенсу. бо житло вони не куплять, відкладати з мінімалки - це нонсенс, 99% не зможуть. у вашому прикладі було, що при купівлі треба 70 т євро викласти. за скільки можна зібрати 70 т євро по 900 євро - років 6-7. а потім ще 20 років іпотека - а діти, а сім'я? а в Україні не треба купувати житло - у переважної більшості воно або є, або у батьків є. а в АТБ можна працювати й в райцентрі. :D

великий розподіл в іншому - найперше ще професії, де працюєш руками - слюсар, муляр, водій, електрик - це найбільш цікаві професії для розвинених країн. з поточних розмов - людина в Норвегії - що можете? - маркетолог - ні, продаван - ні, є ще диплом ПТУ муляра - о, детальніше...

інше технічні спеціальності - будь-які інженери - це те ж потенційно цікаво, але окрім диплому ще треба мати відповідний досвід. це в 90 роки таких було багато, зараз нормальних технарей не знайдеш. але й на Заході їх теж не дуже багато, тому є перспективи.

гуманітаріям важко - на цих посадах й місцеві чудово працюють, їм конкуренти не потрібні :D а насправді для багатьох гуманітаріїв потрібно дуже продвинута мова - не менше С1 - а це важкувато. про акцент взагалі мовчу. юристи мімо каси, треба вчитися наново, й ніякий досвід не допоможе. лікарям трохи легще, бо люди всюди однакові, але окрім підтвердження диплому доведеться це й багато довчитися. по вчителям - те ж саме, треба пройти процедуру підтвердження, й знову ж мова. точніше, це якщо бажаєш викладати в гімназії. в хауп шульке вимоги простіше, але це вважається невдала кар'єра. гадаю, в банки навіть на мідлові позиції понаїхам не пробитися.

й ви забули дуже велику категорію саме забезпечених людей - це ті, хто мають власний бізнес. так от моя думка, що їм буде важко організувати бізнес в еміграції. щось дрібне - напевне, а от масштабне, як в Україні - ні. причини? - а рентабельність бізнеси набагато менша. фермери взагалі на дотаціях сидять. та й дрібний магазинчик або кафе має сенс, коли дісталися в спадок - а організовувати з 0 важкувато. звичайно виключення є, але ж ми обговорюємо загал.

й хоч дехто вважає, що в Україні пороблено, то мій досвід доводить, що людина коли є бажання працювати й хист до чогось - може вийти на пристойний рівень життя. нижчий звичайно, ніж у відповідної посади на заході, але дуже вірогідно не набагато нижчий, якщо емігрувати 8)
Shaman

С нами с: 29.09.19
Благодарил (а): 846 раз.

2
4
5
Сообщение Добавлено: Ср 25 окт, 2023 19:59

rjkz писал(а):
  airmax78 писал(а):
  rjkz писал(а):Отнюдь.

Столько незрозумилого, что надо пожить в США чуть больше "3 месяцев в общей сложности" и желательно не как турист.

ви не єдина людина, що емігрувала в США., тому інші навіть не знаходячись в США можуть відрізнити реальність від художнього свисту.

коли вам пишеш щось детально, ви як дехто інший починаєте все перекручувати й уходите від ґрунтовної розмови - аби лише не визнавати, що десь не то сказали в своїх перебільшеннях ;)
Shaman

С нами с: 29.09.19
Благодарил (а): 846 раз.

2
4
5
Сообщение Добавлено: Ср 25 окт, 2023 20:06

rjkz писал(а):
  airmax78 писал(а):
  rjkz писал(а):Отнюдь.

Не міжу. Я до України повернусь. Та й життя так не вистачить кожну країну розуміти через те щоб в ній пожити "чуть больше чем 3 месяца в обшей сложности и жеательно не как турист". Але є факт. Мексиканська мова де-факто вже є основна в деяких штатах. До речі, я не вважаю що це погано. Але це ускладнює асиміляцію біженців з України.
airmax78

С нами с: 25.10.12
Благодарил (а): 992 раз.

2
Сообщение Добавлено: Ср 25 окт, 2023 20:08

Re: Еміграція, заробітчанство

Shaman писал(а):й ви забули дуже велику категорію саме забезпечених людей - це ті, хто мають власний бізнес. так от моя думка, що їм буде важко організувати бізнес в еміграції. щось дрібне - напевне, а от масштабне, як в Україні - ні. причини? - а рентабельність бізнеси набагато менша. фермери взагалі на дотаціях сидять. та й дрібний магазинчик або кафе має сенс, коли дісталися в спадок - а організовувати з 0 важкувато. звичайно виключення є, але ж ми обговорюємо загал.

Не ну я пропустил эту категорию так как им вообще не вариант куда-то уезжать, это и так понятно. Если у тебя есть бизнес тут в Украине, он приносит деньги, он находится 50км+ от фронта + скорей всего у таких людей есть норм недвига тут, то чего дергаться. У них по сути только 1 вопрос порешать с бусиками незламности и норм, можно и дальше тут жить. Особенно где-то в Киеве под ПВО или на Западной куда пол ракеты в год долетает.
А что им в Европе делать? Свой бизнес с 0 в 40+ лет открывать? Так многое что работает в Украине, тут не востребовано. Например все перепродаваны барахла с Китая - эта ниша тут уже занята самими китайцами с целыми гипермаркетами китайского барахла. Да и вообще торговля мне кажется тут закрыта на 99% крупными сетями. Кафе/рестораны в новой стране где ты толком ничего не знаешь? Ну такое, в лучшем случае на жизнь заработаешь. Вот честно, я даже хз какой реальный бизнес можно было бы замутить в Испании например. Разве что лендлордом стать, но и то, и с этими окупасами даже такой примитив может не сработать...
slonomag

С нами с: 23.11.17
Благодарил (а): 16 раз.

1
2
  #<1 ... 14131414141514161417 ... 3434>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 2
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор
Топ
ответов
Топ
пользователей
реклама
Реклама