Обговорення галузей: промисловість, сільське і лісове господарство, будівництво, транспорт і зв'язок, торгівля і громадське харчування, матеріально-технічне забезпечення (логістика), культура, освіта, охорона здоров'я, соціальне забезпечення, наука, управління, житлово-комунальне господарство, побутове обслуговування населення.
Безробіття й надалі знижуватиметься, однак залишатиметься вищим за рівень до повномасштабного вторгнення. Очікується, що цього року воно зменшиться до майже 19%, наступного – до 16,5% та у 2025 році – нижче 15%
Starikan написав:У найближчі 5 років буде активно скорочуватися моє покоління - післявоєнних бебі-бумерів. Поки що їх досить багато: приблизно 2/3 моїх однокласників та однокурсників (75+) ще живі. Живі також всї три мої двоюрідні брати та сестри з боку батька і сестра з боку матері. Живі обидва батьки молодшої невістки (у старшої були б живі, якщо би виїхали з Сіверодонецьку, де загинули). Незважаючи на "жахливі совєцькі роки", де ми прожили більшу частину життя. Ми також заробили непогану пенсію. Коли ми всі підемо, пенсійному фонду буде набагато легше.
для мене не дивно , що люди 37-47р.н. народження досі живі, а їх дітей 1962-1972р.н. вже багато кого немає...діти війни і народженні після війни -хто не вмер він голоду у 1947р досі тримаються (гарні гени, тому що більшу частину життя важко працювали фізично, рухались багато хоч і вживали алкоголь і курили, а їх дітей багатьох вже немає (наркотики 80-90хх, інфаркти/інсульти, той же ковід багато забрав)
стосовно пенсії, більше половини грошей ПФУ має брати в борг у країни, це навіть коли суддям і депутатам обріжуть пенсії до 15к з їх 30-35к ), тому намагаються запровадити накопичувальні пенсії (але з цього нічого гарного не вийде, тому що тим кому сьогодні 50+ це непотрібно (бо вини вже мають страховий стаж 25-30 років і на накопичувальну пенсію вони майже нічого не встигнуть накопичити... тому припускаю, якщо світова спільнота відмовиться це субсидувати Україну ще мінімум років 15, то очікую на жебрацьку старість для більшості з поколінь 60х - 70х
Дюрі-бачі написав:vitaliiangel не всі, приблизно 80% з тих, хто не зміг виїхати. в дві хвилі: літо 22 (в основному молоді родини - кілька років після весілля, без дітей) і початок осені 23 (всі інші)
А хто буде питати? Приймуть закон: "або оформлюй робочу візу до 01.01.202*, або депортація" і халявщики масово поїдуть додому. В Україні, в теорії, знайдуть своє місце, адже мільйони молодих чоловіків втечуть, як тільки відкриють кордон. Я не бачу навіть обіцянок влади "забезпечити можливість нормального европейского життя", не кажучи про реальні дії (створення фонду відродження, суди за гроші москалів, ...). А от як врятувати державу від колапсу (в першу чергу пенсійної системи) - я не знаю.
А хто буде питати? Приймуть закон: "або оформлюй робочу візу до 01.01.202*, або депортація" і халявщики масово поїдуть додому. В Україні, в теорії, знайдуть своє місце, адже мільйони молодих чоловіків втечуть, як тільки відкриють кордон. Я не бачу навіть обіцянок влади "забезпечити можливість нормального европейского життя", не кажучи про реальні дії (створення фонду відродження, суди за гроші москалів, ...). А от як врятувати державу від колапсу (в першу чергу пенсійної системи) - я не знаю.
Приймуть, не приймуть, але зараз діють програми інтеграції, а тут уже давно прийняли та видавлювали людей із 45+. Не треба розповідати тим, хто сам через це пройшов. Нехай казки згодовують малоліткам. Про фонди, репарації та інше марення навіть говорити не хочу. А як врятувати людей, які і є ця держава, у когось наслуху? Ось те й воно. Про які можливості можна говорити? Не смішіть. Закінчив, не варто витрачати час.
эти же искали на вакансию по информационной безопасности. за те же 10К. прямо упрашивали хоть на время прийти к ним. закрыли вакансию через пол года. интересно что за безопасника взяли на 10К при том что те кто понимают меньше 1К баксов не работают.
сис админ в апеляционном суде - минималка. обещали что будет премия и аж до десятки дотянет
flysoulfly написав:и вообще - "90e" 90ым тоже рознь... В реале, не в оф.статистике.
тогда фартило тем, кто мог быстро перестроится и имел связи. брали кредиты на фирмы однодневки и безвозвратно банкротились, левая водка, комиссионки, швейка. знаю чувака, который на подделке белизны (просто хлорку водой разбавлял, главное упаковка) пару лимонов баксов успел срубить. но жёстко всё было, без крыши в лучшем случае калекой можно было остаться - во общем пачти, как на войне...