|
Ринок праці |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Обговорення галузей: промисловість, сільське і лісове господарство, будівництво, транспорт і зв'язок, торгівля і громадське харчування, матеріально-технічне забезпечення (логістика), культура, освіта, охорона здоров'я, соціальне забезпечення, наука, управління, житлово-комунальне господарство, побутове обслуговування населення.
Додано: Суб 04 лис, 2023 20:10
Дюрі-бачі написав: Starikan написав:Откуда взялись 12 млн пенсионеров? Официально их 10.6 млн. И многие уехали, возможно, навсегда. постаріють ті, кому зараз 55+. Після завершення війни пенсіонерів перших відправлять додому...
Для УБД 55 пенсійний вік, так що і старіти не треба. А так як "воювати мають всі", то резерви для поповнення пенсіонерів є.
-
Ой+
-
-
- Подякував: 109 раз.
- Подякували: 1115 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
Додано: Суб 04 лис, 2023 20:34
Starikan написав: Дюрі-бачі написав: jump написав:після закінчення війни, демографічну структуру можна сприймати як базову: 10+10+5 (пенсіонери+економічно активне населення+діти).
а Ви оптиміст. Я ж очікую, що буде десь 12+8+4. Європі не потрібні наші пенсіонери і люди передпенсійного віку, на відміну від молодих чоловіків.
Откуда взялись 12 млн пенсионеров? Официально их 10.6 млн. И многие уехали, возможно, навсегда.
А пенсию им всё равно начисляют 
-
reef
-
-
- Подякував: 194 раз.
- Подякували: 198 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 04 лис, 2023 21:22
Дюрі-бачі написав: Starikan написав:Откуда взялись 12 млн пенсионеров? Официально их 10.6 млн. И многие уехали, возможно, навсегда.
постаріють ті, кому зараз 55+. Після завершення війни пенсіонерів перших відправлять додому... А от молоді працьовиті чоловіки одразу після відкриття кордонів втечуть до дружин.
У найближчі 5 років буде активно скорочуватися моє покоління - післявоєнних бебі-бумерів. Поки що їх досить багато: приблизно 2/3 моїх однокласників та однокурсників (75+) ще живі. Живі також всї три мої двоюрідні брати та сестри з боку батька і сестра з боку матері. Живі обидва батьки молодшої невістки (у старшої були б живі, якщо би виїхали з Сіверодонецьку, де загинули). Незважаючи на "жахливі совєцькі роки", де ми прожили більшу частину життя. Ми також заробили непогану пенсію. Коли ми всі підемо, пенсійному фонду буде набагато легше. Лаборанти, прибиральники і т.д. Як згадаю молодість , то перші 4 роки теж в університетів працював "на мінімалку" асистентом Я почав працювати з 70-го по 73-й на 90 ре "старшим лаборантом з вищою освітою", доки не захистив кандидатську.
-
Starikan
-
2
-
- Подякував: 2618 раз.
- Подякували: 3165 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Суб 04 лис, 2023 21:31
jump написав: Shaman написав: jump написав:Львів, особисто знаю нарід, який працює за 6-10 тис грн. і живуть якось. Ще маю інфо про тисячі людей у тому ж Львові, які також працюють зі ті ж гроші. Щастя не в грошах 
й ким же вони працюють?
Ви певно не повірите, підприємства від приватного до державного сектору, і то є направду правда люде жиют і тішаться, що мають роботу. "Страшно далєкі ви от народа"  навіть на держ. службі лиш пани садовий, козицький, дубневичі, козловський і вся інша нечить Вам не признаються про се, але вперто будуть наводити держстат 
ви не відповіли конкретно. на держслужбі - можливо. але там або крадуть час, або мають додаткові якись приробітки. бо інакше що тримає людей? в приватному секторі як бачу людей не вистачає, й працюють далеко не на мінімалку. а тисячі людей... може ви дивитесь на цифри офіційної зп - таке буває, вибачте....
-
Shaman
-
-
- Подякував: 769 раз.
- Подякували: 1628 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: Суб 04 лис, 2023 21:38
Shaman написав:бо інакше що тримає людей?
"краще синиця в руках" (с). В приватному секторі значно менше стабільності.
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 890 раз.
- Подякували: 639 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Суб 04 лис, 2023 21:41
Shaman написав:а тисячі людей... може ви дивитесь на цифри офіційної зп - таке буває, вибачте....
я намагався дещо прикрашати, бо дехто не пойме... не оф.. а реальної... за яку люди живуть, купують продукти, оплачують комуналь... повтор... "страшно далєкі ви от народа" десятки тисяч...людей тут... Ви не з офісу ОП? 
-
jump
-
-
- Подякував: 102 раз.
- Подякували: 1319 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 04 лис, 2023 21:49
jump написав: Shaman написав:а тисячі людей... може ви дивитесь на цифри офіційної зп - таке буває, вибачте....
я намагався дещо прикрашати, бо дехто не пойме... не оф.. а реальної... за яку люди живуть, купують продукти, оплачують комуналь... повтор... "страшно далєкі ви от народа" десятки тисяч...людей тут... Ви не з офісу ОП? 
самі за скільки працюєте? отож, тому ці розповіді про людей, які прям змушені працювати за копійки - але все це про когось іншого... Bolt теж безробітний, але сукупний дохід дозволяє дещо - от зараз ноут підбирає. є окремі випадки, коли люди дійсно заробляють мало - але якщо кажемо про середній рівень, то ситуація трохи інша
-
Shaman
-
-
- Подякував: 769 раз.
- Подякували: 1628 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
5
Додано: Суб 04 лис, 2023 21:58
Shaman написав:є окремі випадки, коли люди дійсно заробляють мало
в когось борщ рідкий, а в когось - перлини дрібні. Маю можливість спостерігати за різними прошарками: 1) Друзі ІТ-шники 2) Колеги - викладачі 3) Сусіди - продавці, халтурщики, комунальники 4) родичі - селяни. Хочу сказати, що життя в кожному із них дуже специфічне, як і рівень доходів.
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 890 раз.
- Подякували: 639 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Суб 04 лис, 2023 22:09
Shaman написав:є окремі випадки, коли люди дійсно заробляють мало - але якщо кажемо про середній рівень, то ситуація трохи інша
знаю про трёх своих однакашников - было человек 16-18. один на чп слесарем 15т. другой на аптекарском складе охранником 8т. третий торгует возле рынка всякой фигнёй и самогонкой, а половина померла вже не доживя до 60. такая школа была не городская. дети в основном из трущоб молдаванки и пересыпи переселенцы в новостройки. много из неполных-неблагополучных семей и это типа в одессе...
-
чик
-
-
- Подякував: 6630 раз.
- Подякували: 1170 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
1
Додано: Суб 04 лис, 2023 22:10
Shaman написав: jump написав: Shaman написав:а тисячі людей... може ви дивитесь на цифри офіційної зп - таке буває, вибачте....
самі за скільки працюєте? отож, тому ці розповіді про людей, які прям змушені працювати за копійки - але все це про когось іншого... Bolt теж безробітний, але сукупний дохід дозволяє дещо - от зараз ноут підбирає. є окремі випадки, коли люди дійсно заробляють мало - але якщо кажемо про середній рівень, то ситуація трохи інша
ооо... Ви направду не тямите в реаліях Болт - це окрема каста я Вам розповідаю про інших-реальних людей, простих, звичайних, працьовитих, скромних, дещо сором"язливих, які прагнуть дати хоча б щось своїм дітям/родинам, не мають зв"язків, без пробивних можливостей... Ви певно не повірите, але таких скромних і безмовних кріпаків є сотні тисяч... вони не їдуть за кордон, прагнуть бути на Батьківщині, працювати на своїй землі, підприємствах, нічого особливо не вимагають, аби була хоч якась можливість жити...
-
jump
-
-
- Подякував: 102 раз.
- Подякували: 1319 раз.
-
-
Профіль
-
-
|