Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
rjkz написав:Пока что ЭКОНОМИЧЕСКИ самый выгодный путь - отопление газом. Причем еще очень много зависит от кострукции котла, бернинг систем и системы разводки труб. То есть, газ сжигаясь нагревает воду, которая паром поступает по трубам в юниты (батареи).
01 січня 2025 оператор ГТС України, а фактично Нафтогаз України, де працює однокласник Denika посадить на кукан орбана, Фіцо, Австрію, пмр та трохи Чехію. Можливий подвійний удар з припиненням роботи нафтопроводу Дружба. Побратими Denika можуть морськими дронами розбити нафтові термінали Новоросійська та Тамані. Denik щодня приймає участь у скороченні пропозиції робочої сили для нафтових промислів на росії. Denik може звільнитися з ЗСУ та піди в якись Радіонікс або КБ "Луч", щоб модифікації ракети Нептун могли краще уражати обєкти енергетичної сфери орків.
Ви дійсно думаєте, що в тривалій перспективі не розвалиться світовий ринок вуглеводнів та робите на нього ставку? )))
Я верю в то, что США будет делать то, что им выгодно. А выгодно им добывать и сжигать свой дешевый газ. Им просто его девать некуда. Заказали новую газовую линию высокого давления. Нешнл грид провели. БЕЗДВОЗДМЕЗДДНО, то есть даром. Если-бы планы были, что все запитываются от солнышка, то фиг-бы это сделали.
rjkz написав:Если-бы планы были, что все запитываются от солнышка, то фиг-бы это сделали.
Наверно, они знают, что солнышко светит только днем, а электричество ночью нужнее
rjkz написав:Пока что ЭКОНОМИЧЕСКИ самый выгодный путь - отопление газом. Причем еще очень много зависит от кострукции котла, бернинг систем и системы разводки труб. То есть, газ сжигаясь нагревает воду, которая паром поступает по трубам в юниты (батареи).
У нас тут возникло небольшое недопонимание, из-за того, что я слишком незаметно сменил тему Перейдя к обсуждению раздельных систем отопления и кондиционирования, я подразумевал обычную для частных домов воздушную систему. Там отопление кондиционером было бы выгоднее. Далеко не по всей одноэтажной Америке разведен трубный газ, а газгольдеры - не самое дешевое удовольствие, хоть они и весьма популярны.
Ну в Бурунді та інших Сомалях дійсно думають, що їм всі винні. Чому тоді США їм не винні. 😀
Прокинувся о 7-30 в готелі
Прокинувся о 6 в готелі (nungwi beach resort turaco) і пішов купатись в Інд. океан. І так шостий день.
В готелі присутні національності всього світу, крім США та мабуть Канади. Є вся Європа (скандинави, німці), Катар, , латиноси, нема кацапів і майже нема українців. Де відпочивають американці? Флорида може прийняти всіх? Чи на Перл Харбор всі? 😀
"Наші українці" (с) з колись Чернігова, а зараз громадяни США цього тиждня повернулися с відпочинку в Мексиці, де зазвичай відпочивають американці - поряд, дешево, сервіс заточенний під "сусіда з півдня" . Ще популярним є відпочинок на Гавайях да в Домінікані. Не пляжний напрямок - Канада. Також розповсюджений внутрішній турізм.
rjkz написав:... Та й вся ця Омерика в боргах по вуха. Цікаво тільки, хто це такій заможний, що вся Америка йому винна? Може це Бурунді? Або Мозамбік?
"устами младенца..."
а насправді дійсно цікаве питання, а кому належать борги країн? - бо борги не лише у США.
відповідь - по-перше, іншим країнам, у яких великий рівень ЗВР у доларах - точних цифр не зустрічав, але зазвичай ЗВР не у вигляді доларів, а їх переводять у боргові папери США - до речі, геніальний винахід США.
по-друге, всіляким пенсійним та хедж-фондам. ми не уявляємо розмір цих пенсійних фондів, там шалені кошти, - я думаю окрема ця інфа доступна, цікаво, чи є зведені дані? але лише я один бачу ризики, коли пенсійні фонди вкладаються в державні папери значними сумами? як я вже писав, ЕКОНОМІКА ПРОСТИМИ СЛОВАМИ недолік цих державних паперів, що держава не збирається повертати ці борги навіть в середньостроковій перспективі.
тим же банкам - дивись пункт вище.
можна довго кепкувати - про "кирдык Америке", але таке зростання боргу не є економічно обґрунтоване. й який план Б у керівництва ФРС та США на випадок форс-мажору - дуже цікаво
Таким чином, держава США винна інституціям США та іншим країнам (яким-то, яки більш заможні ніж США, то-ж яким?) в державній валюті США та боргових зобов"язаннях США. Можу помилятися, але маю враження, що весь світ винен США ще більш, ніж США комусь винні. Поразважайтеся:
rjkz написав:Не потянет. В основном, такие дома, которые требуют модернизации, имеют порядка 100 квартир. Если даже взять по максимуму 1 млн на билдинг, то получится 10 куе на квартиру. Там еще какие-то стимулирующие выплаты из фонда на экологию положены, мы пока про них вспоминать не будем. 10 куе - это примерно 1 месячная зарплата человека из нижнего среднего класса
Електроенергія береться із розподільчої шафи в підвалі будинку, а газ береться з труби. Бензин береться в пістолеті на заправці.)))
Denik написав:А ще буде частинка в підвищеному тарифі електроенергії, де мешканці сплачуватимуть за розвиток енергетичної інфраструктури та генерації протягом 30 років.
А, ну 100 куе за 30 лет с учетом инфляции и роста доходов - это страшная сумма. Я уж не говорю, что цифра с потолка взята.
Добре, ось він біжить перекредитовуватися. Платить, наприклад, 3% комісії та штрафів від 650 тис. (чи скільки там боргу буде через 1.5 роки?). А ставки і далі падатимуть і ще через півтора року будуть вже 2.5%. Що порадите? Знову перекредитовуватися і ще 3% платити?
Штрафів він не платить. Все іде через "фінансового консультанта" (doradca finansowego).
Після падіння іпотечних ставок, переоцінки об"єкта іпотеки у вищу сторону, та сплати частини, він ще може отримати додатково купу грошей. Йому навіть, той самий банк може таке запропонувати.
Отриманий кеш, вкладає в новий даунпеймент, бере ще одну іпотеку. А перший об"єкт іпотеки здає в оренду. В сухому осадку має два будинки (був один, припустим за 200К, стало два ринковою вартістю на 450..500К) в іпотеці при приблизно тому самому щомісячному платежі, але з додатковим кешфлоу, який покриває одну з іпотек чуть більш чим повністю.
Так це працює.
Тогда лучше сразу брать 2-,3-,4-плекс. В одном жить, 2 покрывают платежи по мортгиджу, еще с одного купить мороженое. Если денег на даунпеймент мало, можно по FHA loan 3,5% даунпеймент. Вопрос в том, где в нормальной локации такие дома найти. Таких умных хватает.
rjkz написав:... Та й вся ця Омерика в боргах по вуха. Цікаво тільки, хто це такій заможний, що вся Америка йому винна? Може це Бурунді? Або Мозамбік?
"устами младенца..."
а насправді дійсно цікаве питання, а кому належать борги країн? - бо борги не лише у США.
відповідь - по-перше, іншим країнам, у яких великий рівень ЗВР у доларах - точних цифр не зустрічав, але зазвичай ЗВР не у вигляді доларів, а їх переводять у боргові папери США - до речі, геніальний винахід США.
по-друге, всіляким пенсійним та хедж-фондам. ми не уявляємо розмір цих пенсійних фондів, там шалені кошти, - я думаю окрема ця інфа доступна, цікаво, чи є зведені дані? але лише я один бачу ризики, коли пенсійні фонди вкладаються в державні папери значними сумами? як я вже писав, ЕКОНОМІКА ПРОСТИМИ СЛОВАМИ недолік цих державних паперів, що держава не збирається повертати ці борги навіть в середньостроковій перспективі.
тим же банкам - дивись пункт вище.
можна довго кепкувати - про "кирдык Америке", але таке зростання боргу не є економічно обґрунтоване. й який план Б у керівництва ФРС та США на випадок форс-мажору - дуже цікаво
Таким чином, держава США винна інституціям США та іншим країнам (яким-то, яки більш заможні ніж США, то-ж яким?) в державній валюті США та боргових зобов"язаннях США. Можу помилятися, але маю враження, що весь світ винен США ще більш, ніж США комусь винні. Поразважайтеся:
rjkz написав:Тогда лучше сразу брать 2-,3-,4-плекс. В одном жить, 2 покрывают платежи по мортгиджу, еще с одного купить мороженое. Если денег на даунпеймент мало, можно по FHA loan 3,5% даунпеймент. Вопрос в том, где в нормальной локации такие дома найти. Таких умных хватает.
Sir rjkz! При всем уважении к Вам - не берите дурного в голову и тяжелого в руки. Прислушайтесь к совету форумчан и в первую очередь flyman'a - он в экономике и финансах главный на форуме: только перекредитование Вас спасет. Там так: в договоре перекредитования указываете льготный период отсутствия оплат от 3 до 12 месяцев. За это время заключаете новый договор перекредитования. И так - 365 раз подряд. В результате ничего не будете платить за квартиру в Нью Йорке в период от 100 до 365 лет. Он так делал и уже много лет живет в нежилом подвале самого знаменитого города мира.