|
Інвестуємо в нерухомість закордоном |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: П'ят 26 січ, 2024 16:50
Andrey2512 написав:А где можно цены смотреть на недвигу в Европе? Есть какие-то крупные сайты
олх, м2бомбер, кортер. Gastarbaiter написав:На районной группе в ФБ появилось объявление. Квартира в краковских ипенях: салон с кухней, спальня и еще одна спальня на мансарде, полезная площадь 66 квадратов, хотят 850 тыс. зл. За пол-дня 7 человек отписалось о заинтересованности. Такое впечатление, что все сидят с мешками денег и только и ждут, когда хоть что-то появится на рынке.
Всяке буває, дивлюсь що на окраїнах ціни ставлять майже такі ж як в прицентраллі. А ще бачив смішне оголошення, фліпери перепродають квартиру з травня, кожні 2 місяці підвищують ціну на 20 тис. зл, і виходить не продалась до БК 2%, не продалась під час БК 2%, продастся без БК 2% і ще дорожче? 
-
BIGor
-
-
- Подякував: 1456 раз.
- Подякували: 1862 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Суб 27 січ, 2024 01:20
Купувати недвігу в Польщі - нахєра?) краще вже в Литві
-
cherchiltank
-
-
- Подякував: 0 раз.
- Подякували: 251 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 27 січ, 2024 02:49
cherchiltank написав:Купувати недвігу в Польщі - нахєра?) краще вже в Литві
Бо Польща - офігєнна країна для релокації, а польська нерухомість зростає в ціні не гірше, ніж каліфорнійська.
-
Gastarbaiter
-
-
- Подякував: 702 раз.
- Подякували: 617 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 27 січ, 2024 11:20
Gastarbaiter написав: cherchiltank написав:Купувати недвігу в Польщі - нахєра?) краще вже в Литві
Бо Польща - офігєнна країна для релокації, а польська нерухомість зростає в ціні не гірше, ніж каліфорнійська.
Для мене тому що є оплачувана робота. По Литві що я чув: величезна кількість лишнехромосомних (близькість до РФ), роботи немає, ціни на нерухомість і продукти вищі, мова незрозуміла і тяжка для вивчення.
-
BIGor
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Суб 27 січ, 2024 11:44
BIGor написав: Gastarbaiter написав: cherchiltank написав:Купувати недвігу в Польщі - нахєра?) краще вже в Литві
Для мене тому що є оплачувана робота. По Литві що я чув: величезна кількість лишнехромосомних (близькість до РФ), роботи немає, ціни на нерухомість і продукти вищі, мова незрозуміла і тяжка для вивчення.
Думаю, що Литва то стьоб. Але і Польща так собі торт. Зараз ситуація на ринку праці в ай-ті сфері може дуже несподівано відбитись на ціні польський метрів, яка тримається виключно на пільговому кредиті і дефіциті пропозиції.
-
gonchik74
-
-
- Подякував: 15 раз.
- Подякували: 163 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 27 січ, 2024 13:35
gonchik74 написав:Думаю, що Литва то стьоб. Але і Польща так собі торт. Зараз ситуація на ринку праці в ай-ті сфері може дуже несподівано відбитись на ціні польський метрів, яка тримається виключно на пільговому кредиті і дефіциті пропозиції.
Польща зростатиме і далі. І дефіцит житла ще триматиметься кілька років. Не виключаю якоїсь епізодичної корекції, але загалом тренд тільки в гору. Крім ІТ є кому тягнути економіку. Єдиний ризик - це близкість до найбільшої вигрібної ями у світі.
-
Gastarbaiter
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 27 січ, 2024 14:13
Gastarbaiter написав: gonchik74 написав:Думаю, що Литва то стьоб. Але і Польща так собі торт. Зараз ситуація на ринку праці в ай-ті сфері може дуже несподівано відбитись на ціні польський метрів, яка тримається виключно на пільговому кредиті і дефіциті пропозиції.
Польща зростатиме і далі. І дефіцит житла ще триматиметься кілька років. Не виключаю якоїсь епізодичної корекції, але загалом тренд тільки в гору. Крім ІТ є кому тягнути економіку. Єдиний ризик - це близкість до найбільшої вигрібної ями у світі.
Ви реально вірите, що Краків порівняється (а то і виперидить) по цінам такі міста як Прага, Берлін чи Валенсія?
-
BIGor
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Суб 27 січ, 2024 14:24
gonchik74 написав: BIGor написав:Для мене тому що є оплачувана робота. По Литві що я чув: величезна кількість лишнехромосомних (близькість до РФ), роботи немає, ціни на нерухомість і продукти вищі, мова незрозуміла і тяжка для вивчення.
Думаю, що Литва то стьоб. Але і Польща так собі торт. Зараз ситуація на ринку праці в ай-ті сфері може дуже несподівано відбитись на ціні польський метрів, яка тримається виключно на пільговому кредиті і дефіциті пропозиції.
Пільгового кредита вже нема і невідомо чи будуть наступні програми. Щодо ІТ дуже цікава ситуація. Капіталісти хочуть максимальних прибутків. Дивився Salesforce плачуть що невигідно, неприбутково, і скорочують штат... але їх акції за минулий рік виросили на 70%! Моя компанія в минулому році теж звільняла - особливо порізали проекти на розвиток, які могли б вистрелити через 2-5 років, зате зараз акції виросли. Хоча напевно там люди сидять з МBA, напевно мають розуміти що роблять.
-
BIGor
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Суб 27 січ, 2024 14:26
BIGor написав: Gastarbaiter написав: gonchik74 написав:Думаю, що Литва то стьоб. Але і Польща так собі торт. Зараз ситуація на ринку праці в ай-ті сфері може дуже несподівано відбитись на ціні польський метрів, яка тримається виключно на пільговому кредиті і дефіциті пропозиції.
Ви реально вірите, що Краків порівняється (а то і виперидить) по цінам такі міста як Прага, Берлін чи Валенсія?
А яка ціна в Валенсії?
-
Альтернативщик
-
-
- Подякував: 8 раз.
- Подякували: 13 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 27 січ, 2024 15:14
BIGor написав:Ви реально вірите, що Краків порівняється (а то і виперидить) по цінам такі міста як Прага, Берлін чи Валенсія?
За зарплатами зрівняється вже років за 5. За цінами на нерухомість - не знаю ситуації на ринках тих міст. Але наврядчи нерухомість падатиме у місті, де ростуть зарплати. Моя з/п зараз на 50+ відсотків вища ніж та, на яку я приїздив 6 років тому. Це при тому, що тоді то була досить непогана сума у порівнянні з іншими фірмами, а зараз я б не сказав, що десь у топі - скоріше, трохи вище середини. Сама робота +/- така сама.
-
Gastarbaiter
-
-
-
-
Профіль
-
-
|