Інвестуємо в нерухомість закордоном

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 842843844845846 ... 1099>
Сообщение Добавлено: Сб 27 янв, 2024 14:43

Альтернативщик писал(а):
  BIGor писал(а):
  Gastarbaiter писал(а):Польща зростатиме і далі. І дефіцит житла ще триматиметься кілька років. Не виключаю якоїсь епізодичної корекції, але загалом тренд тільки в гору. Крім ІТ є кому тягнути економіку. Єдиний ризик - це близкість до найбільшої вигрібної ями у світі.

Ви реально вірите, що Краків порівняється (а то і виперидить) по цінам такі міста як Прага, Берлін чи Валенсія?

А яка ціна в Валенсії?

До 200 тис Євро, дешевше ніж в Кракові.
https://www.idealista.com/en/inmueble/101667991/ ось приклад
BIGor

С нами с: 19.09.10
Благодарил (а): 1554 раз.

2
2
Сообщение Добавлено: Сб 27 янв, 2024 14:49

BIGor писал(а):
  Альтернативщик писал(а):

Ви реально вірите, що Краків порівняється (а то і виперидить) по цінам такі міста як Прага, Берлін чи Валенсія?

А яка ціна в Валенсії?[/quote]
До 200 тис Євро, дешевше ніж в Кракові.
https://www.idealista.com/en/inmueble/101667991/ ось приклад[/quote]
Я так и думал)
Альтернативщик

С нами с: 20.01.16
Благодарил (а): 10 раз.

Сообщение Добавлено: Сб 27 янв, 2024 15:58

Gastarbaiter писал(а):
  BIGor писал(а):Ви реально вірите, що Краків порівняється (а то і виперидить) по цінам такі міста як Прага, Берлін чи Валенсія?

За зарплатами зрівняється вже років за 5. За цінами на нерухомість - не знаю ситуації на ринках тих міст. Але наврядчи нерухомість падатиме у місті, де ростуть зарплати.
Моя з/п зараз на 50+ відсотків вища ніж та, на яку я приїздив 6 років тому. Це при тому, що тоді то була досить непогана сума у порівнянні з іншими фірмами, а зараз я б не сказав, що десь у топі - скоріше, трохи вище середини. Сама робота +/- така сама.

Та точно. Вже зараз малий і середній стогнуть від постійного зростання мінімалки. Минулий рік рекордний по банкрутствам і закриттю малих підприємств. Але працівникам транснаціональних корпорацій це по цимбалах. Ця ваша зп, що зросла вдвічі, вже ставить питання перед замовниками з умовної Британії, нафіга йому платити спеціалісту з Польщі, якщо той коштує майже стільки ж, як місцевий. Це не жарт, це реальна ситуація з багатьма замовниками.
gonchik74

С нами с: 28.01.15
Благодарил (а): 15 раз.

Сообщение Добавлено: Сб 27 янв, 2024 16:52

gonchik74 писал(а):
  Gastarbaiter писал(а):
  BIGor писал(а):Ви реально вірите, що Краків порівняється (а то і виперидить) по цінам такі міста як Прага, Берлін чи Валенсія?

За зарплатами зрівняється вже років за 5. За цінами на нерухомість - не знаю ситуації на ринках тих міст. Але наврядчи нерухомість падатиме у місті, де ростуть зарплати.
Моя з/п зараз на 50+ відсотків вища ніж та, на яку я приїздив 6 років тому. Це при тому, що тоді то була досить непогана сума у порівнянні з іншими фірмами, а зараз я б не сказав, що десь у топі - скоріше, трохи вище середини. Сама робота +/- така сама.

Та точно. Вже зараз малий і середній стогнуть від постійного зростання мінімалки. Минулий рік рекордний по банкрутствам і закриттю малих підприємств. Але працівникам транснаціональних корпорацій це по цимбалах. Ця ваша зп, що зросла вдвічі, вже ставить питання перед замовниками з умовної Британії, нафіга йому платити спеціалісту з Польщі, якщо той коштує майже стільки ж, як місцевий. Це не жарт, це реальна ситуація з багатьма замовниками.

Так і є, але і великі підприємства уходять. З останнього читав що в Бєлсько-Бялій закривається завод по виробництву двигунів для авто. Про легпром взагалі мовчу - все побанкротилось. Місцеві всі кивають на комуністів з PiS.
BIGor

2
2
Сообщение Добавлено: Сб 27 янв, 2024 17:53

gonchik74 писал(а):Та точно. Вже зараз малий і середній стогнуть від постійного зростання мінімалки. Минулий рік рекордний по банкрутствам і закриттю малих підприємств. Але працівникам транснаціональних корпорацій це по цимбалах. Ця ваша зп, що зросла вдвічі, вже ставить питання перед замовниками з умовної Британії, нафіга йому платити спеціалісту з Польщі, якщо той коштує майже стільки ж, як місцевий. Це не жарт, це реальна ситуація з багатьма замовниками.

Так, Польща стає "дорогою" для корпорацій, але альтернативи поки що немає. Бо навіть 50-60% від оплати праці в США чи ЮК - це все рівно економія. Конкуренція з боку дешевої Азії (Індія, Малайзія, Індонезія) поки що не перешкоджає, бо там інший менталітет та підходи до роботи. На попередній фірмі навіть була міграція процесів з Індії до Кракова. Тож ще років 10 жирних точно є.
Україна могла б скласти конкуренцію, "якість" людей дуже висока, але якість державного управління змушує корпорації відкривати офіси у Польщі та запрошувати українців на польські зарплати.

ПС. Таксісти, що возять туристів у Закопанему по 4 євро за км, якось не жаліються :mrgreen:
Gastarbaiter

С нами с: 26.02.18
Благодарил (а): 713 раз.

Сообщение Добавлено: Сб 27 янв, 2024 17:58

Gastarbaiter писал(а):
  gonchik74 писал(а):Та точно. Вже зараз малий і середній стогнуть від постійного зростання мінімалки. Минулий рік рекордний по банкрутствам і закриттю малих підприємств. Але працівникам транснаціональних корпорацій це по цимбалах. Ця ваша зп, що зросла вдвічі, вже ставить питання перед замовниками з умовної Британії, нафіга йому платити спеціалісту з Польщі, якщо той коштує майже стільки ж, як місцевий. Це не жарт, це реальна ситуація з багатьма замовниками.

Так, Польща стає "дорогою" для корпорацій, але альтернативи поки що немає. Бо навіть 50-60% від оплати праці в США чи ЮК - це все рівно економія. Конкуренція з боку дешевої Азії (Індія, Малайзія, Індонезія) поки що не перешкоджає, бо там інший менталітет та підходи до роботи. На попередній фірмі навіть була міграція процесів з Індії до Кракова. Тож ще років 10 жирних точно є.
Україна могла б скласти конкуренцію, "якість" людей дуже висока, але якість державного управління змушує корпорації відкривати офіси у Польщі та запрошувати українців на польські зарплати.

ПС. Таксісти, що возять туристів у Закопанему по 4 євро за км, якось не жаліються :mrgreen:

Самі собі винуваті(туристи), я за 20 злотих кілометр пішки би пройшов.
Bolt

С нами с: 09.11.17
Благодарил (а): 24 раз.

1
Сообщение Добавлено: Сб 27 янв, 2024 18:02

Gastarbaiter писал(а):

Не знаю, хто там не жаліється. Англійці, напевно. Але зараз в історичному центрі Кракова нормально поїсти не можна. Друга страва мало де менше 20€, частіше дорожче. Якість так собі, як і сервіс.
gonchik74

Сообщение Добавлено: Сб 27 янв, 2024 18:06

gonchik74 писал(а):
  Gastarbaiter писал(а):

Не знаю, хто там не жаліється. Англійці, напевно. Але зараз в історичному центрі Кракова нормально поїсти не можна. Друга страва мало де менше 20€, частіше дорожче. Якість так собі, як і сервіс.

Не жаліються араби, бачив влітку дуже багато їх приїзжає, дуже заможні. Все в цьому світі відносно.
BIGor

2
2
Сообщение Добавлено: Сб 27 янв, 2024 20:23

Gastarbaiter писал(а):

Ще спитаю: зарплати зарплатами, але в перелічених Bigor містах є метро. В Каракові за 5 років його теж вириють?)))
gonchik74

Сообщение Добавлено: Сб 27 янв, 2024 20:46

gonchik74 писал(а):Не знаю, хто там не жаліється. Англійці, напевно. Але зараз в історичному центрі Кракова нормально поїсти не можна. Друга страва мало де менше 20€, частіше дорожче. Якість так собі, як і сервіс.

Відсьогодні мандрую Австрією: весь день сьогодні провів в Зальцбургу.
Спеціально звернув увагу: "Шніцель по Віденські" 10,90 євро.
Азіатська кухня 9,80 євро.
Переквусити типу бутерброди і таке інше - десь 4...5 євро.
Бензин 1,62 євро.

А ось нерухомість ДОРОГА:
147 000 євро ... 28 кв.м.
328 000 євро... 62 кв.м...
450 000 євро...
585 000 євро... 94 кв.м.
1 200 000 євро 107 кв. м + терраса 99 кв.м.
Це звичайні квартири в Зальцбургу...
Так що отой дідусь, який викопав з попід груші 455 000 євро - обговорює вся Україна - нічого особливого і не збирався купити...
Пройшов 12 000 кроків - такої кількості українців давно не зустрічав: враження, що 1/2 Зальцбурга говорить українською...
Последний раз редактировалось akurt Сб 27 янв, 2024 22:04, всего редактировалось 1 раз.
akurt

С нами с: 12.02.09
Благодарил (а): 4459 раз.

2
2
7
  #<1 ... 842843844845846 ... 1099>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 2
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор